Když je to tak stará známá věc, tak proč vůbec mluvíš o nějakých klasických definicích? Neplatí to snad pro všechny výrobce? A ty jsi v tom příspěvku postřehl, že by se někdo do někoho obouval? Nemluví se tam snad obecně?
Printable View
Když je to tak stará známá věc, tak proč vůbec mluvíš o nějakých klasických definicích? Neplatí to snad pro všechny výrobce? A ty jsi v tom příspěvku postřehl, že by se někdo do někoho obouval? Nemluví se tam snad obecně?
:roll: Zkus si přečíst třeba pár těch, co je nad tím tvým postem :evil:Citace:
Původně odeslal jagoro
Ale sim te :) jeste se nestalo aby mi video nenacetlo nakou "B" znacku :) asi si to ani nezkousel pac "znacky" kupujes jen z principu :) ... ze treba ty plevoidni media vyrabi uplne stejna firma a cena je nizsi jen kvuli faktu ze to nema na potisku napsano "Verbatim" to ti je jedno... (a pak to ma byt objektivni debata)Citace:
Původně odeslal CZ_Viper
To mi pripomina kauzi o LiteOnu :) vzdy to byla ta nejvetsi sracka hlavne v dobach CD (a taky ze byla), ale ted u DVD je to presne naopak maji jedny z nejkvalitnejsich mechanik na svete :) (prinejmensim pomerove k cene)
Tohle nemá žádný význam. Napsal jsem to PRÁVĚ PROTO, ŽE JSEM PŘEČETL VŠECHNY PŘÍSPĚVKY NA PŘEDCHOZÍCH DVOU STRÁNKÁCH.Citace:
Původně odeslal jan555
Žádný z nich nebere v úvahu proces výroby a možnost produkce kvalitních a nekvalitních médií u KTERÉHOKOLI VÝROBCE. Fakt jsi tak tvrdý??
:lol: Tak jenom pochop, že první řádek mého postu je reakce na Tvůj (a já už jsem tohle četl), zbytek je reakce na předchozí ... Opravdu musím citovat jednotlivé posty a zasekávat to tady? Už svítá? (ještě polopaticky - "obouval" ses do nějakých médií? - asi ne - tak to asi není na tebe ;D )Citace:
Původně odeslal jagoro
S tím souhlas, pls o promazání :wink:Citace:
Původně odeslal jagoro
Tady bych se zastal CZ Vipera, protože má pravdu. Je to půl roku, co jsem si nechal od kamoše vypálit na Princa 6 filmů, dnes přečtu jeden, ostatní jsem zkoušel ve 4 mechanikách a ani ťuk, vždycky se hryzne. Naopak co jsem měl vypáleno na značkových mediích (v té době drahý Verbatim, Memorex apod.), tak je i dnes naprosto bez problémů. Sám jsem vypálil přes 200DVD, u neznačkových se občas stalo, že se buď nedopálilo do konce, nebo špatně, nebo bylo po čase nečitelné. U značkových zatím ne (používám hlavně Memorexy a Verbatimy). Mezi značkovým a neznačkovým prostě rozdíl je a basta!Citace:
Původně odeslal EllE
Pálím na Multidisk, přečte je i stolní shit DVD přehrávač kámoše. Stojí nějakejch 22,50 s Dph v Czech Computeru.
Projdi si par (2-3) stranek z tohoto linku. Mozna zacnes brecet.Citace:
Původně odeslal jimi00
Pokud ti mechanika spatne pali tak ji vymen :) Ja mam LiteOn a ten by mi spravne vysmahl i dreveny tacek :DCitace:
Původně odeslal Kema
Ajajaj :eek: Tak pro jistotu těch pár dvd zazálohuju na disk a uvidím jestli se budou strácet data. Právě mě nadchlo jak jdou v pohodě pálit :?Citace:
Původně odeslal Petrt
Ale díky.
Proste Multidisk objevil nahodou neco co nahravaci spolecnosti hledaji uz dlouho, ... disk ktery se po case sam vymaze.Citace:
Původně odeslal jimi00
Mam vypalenejch 10x DVD-R s datumem vyroby 19.5.2004, ty by uz mely byt v pohode tak uvidim.
2Jimi a Sasa: ty data jdou pak v pohode precist v LG 4081 +/-, takze o data se nebojim, jen je to neprijemne. O prazdninach poslu spolu s kamosem vsechny postizene media vyrobci a mam klid.Citace:
Původně odeslal Sasa
nie, tam len 1 clovek napisal, ze mu sli precitat na 4081, to svedci len o tom, ze niekde idu precitat (ak sa to vcas podchyti) a dost pochybujem ze by sa zvysnych x ludi nesnazilo na roznych mechanikach zachranit data...
Multidisc je proste shit a toto to len potvrdzuje, ze na nom data odchadzaju po par mesiacoch, ja si radsej priplatim par korun za kvalitny Memorex/Traxdata
Toshiba M1612, 1802, Pioneer 107D, nejake combo LG to neprecetlo. Jine jsem nezkousel (kdyz jsem nasel tu LG). Nikde jsem necetl, ze by nekdo psal, ze mu to jde precist i na jine mechanice.Citace:
Původně odeslal Markoff
Multidisk mel proste spatne serie, to se muze stat komukoliv. S CD se to stalo jednu dobu Verbatimu a taky se prodavaji dal.
PS: Kde mas zaruceny, ze se ti za rok neztrati data i na tom Memorexu ? Nikde, proste je to smula a stat se to muze.
ne že bych dělal reklamu, ale má cenu přemýšlet nad nějakými samomazatelnými Multidisky, když je tu Verbatim za tuhle cenu?
http://www.hwshop.cz/Main.asp?CLS=PRODUCT&PRO_ID=103221
Zhruba 20 s dani to uz jde :) ale na 14.70 za Princa to nema :DCitace:
Původně odeslal sid
Já už brečim. Dneska jsem chtěl koukat na nějaký filmy, co mám pálený na Multidisc. Stolní přehrávač ani PC nenačetlo ani jedno. Přitom ještě před měsícem mi fungovali bez problému. Nečistoty ani škrábance na nich nejsou.
Takže Multidisc jsou opravdu shit.
Radši si připlatim a zkusim Verbatim. :-)
jo na tohle téma je velmi dlouhý tread na TVFREAK, postižených je zdá se docela hodně lidí a to nezávisle na typu a zn. vypalovačkyCitace:
Původně odeslal Pinďoureček
http://www.alfacomp.cz/php/zbozi.php...=280&zbo=56319Citace:
Původně odeslal EllE
Jsem lepší ;D
Nechce někdo tohle? ;D
http://www.alfacomp.cz/php/zbozi.php...=280&zbo=56379
V Softcomu maj ty DL za stejnou cenu. Nicmene 355 je nesmyslna cena... zas Verbatim taha z lidi prachy za to ze je prvni.Citace:
Původně odeslal Spajdr
Spravne by to melo bejt tak kolem 150-200 max.
přesně tak, vNWT je mají sice 335,- , ale i to je neprodejné, dokud nebude DL okolo 100,-Kč, tak nemá smysl
No, Diskus má aktuálně předpokládadnou cenu do 300 s DPH VO (ještě před měsícem to bylo 600-800!). Osobně by se mi ani za 100 s DPH nezdála ta cena příliš smyslná :!:
Presne tak :wink: Az cena kolem 50kc semnou neco udela :-)Citace:
Původně odeslal jan555
tak kdyby byli DL za 100,- Kč, tak u některých věcí bych už nad nimi přemýšlel, vždyť před 1/2 rokem stáli jednovrstvé Verbatimy 60,-Kč na krámě i 80,- a prodávali se
Staci aby s DL prisly levnejsi firmy jako je Multidisk, Gigamaser, Princo ap. pak cena bude klesat razantne.
Zdarec všem. Preferuju verbatimy a nenechám si to rozmluvit. Ale mám problém. Chtěl bych vědět jestli mám kupovat verbatim DVD+R nebo DVD-R. Já jsem si koupil DVD-R a jsem snima spokojen, ale tady jsem se dočetl že jsou DVD+R lepší podpoře čtení v mechanikách nebo tak něco. Je tam ještě jinej rozdíl? Dál. Koupil jsem si PRINTABLE. Kámošova vypalovačka jich z 10 zkurvila 8!! Měl plextora. Přišli jsme na to že se s Printable nějak hádá, ale na normální nezkurvil ani jednoho. Jsou Printable a Non-printable rozdílná média? dík za odpovědi.
Ja som teraz kúpil DVD-R Emtec za 22,80Sk bez dane a zatiaľ je všetkých 10 vypálených OK...
Čítať idú, uvidíme, čo z nich bude po roku... :?: Aj keď, musím poklopať na drevo, zatiaľ nemám taký problém aby mi do pol roka nešlo prečítať 80% z napálených CD (DVD napalovačku ešte tak dlho nemám)...
Od Emtec-u (bývalý BASF) máme doma kopec videokaziet a aj po rokoch sú na tom relatívne dobre...
Palírna viz. podpis fimware GSOH
PrincoDVD- 4x- OK
MultidiscDVD+ 4x-KO
XIDEXDVD+-4x-OK
Verbatim DVD+ 4x-OK
Zatím nejlepší zkušenosti mám z Verbatimkama,stoji 200kč 10ks,takže už nic neřeším :wink:
Ta podpora bude asi u +/- zhruba stejná, + media jsou lepší v tom, že se neuzavírají, tudíž ušetříš nějakou sekundu při vypalování. No a + navíc jdou zdá se rychleji dopředu ve vývoji...Citace:
Původně odeslal hit.man
Dík za odpověď a co ten rozdíl mezi verbatim printable a non-printable?Citace:
Původně odeslal Kema
Já teda kupuju jenom non-printable, ale budou to zřejmě úplně stejná media jenom s jiným povrchem.Citace:
Původně odeslal hit.man
Emtec je totalny smejd, myslim ze som pisal v tejto diskusii (or v Sticky threade) ze som o nom uvazoval nez som nezistil kto ich v skutocnosti vyrabaCitace:
Původně odeslal LtK
videokazety vyrabaju vynikajuce, snad aj audiokazety, ale DVDcka maju priserne
dnes nie je co riesit, ked DVD-R Memorex stoji 20Kc (25ks balenie 515Kc) alebo u nas v meste v maloobchode s DPH Traxdata za 37Sk to uz fakt nechapem ludi co kupuju tieto neznackove smejdy ako Emtec a spol.
Značkové / neznačkové - obabrať sa môžeš hocikedy... Ja som kedysi dávno kupoval TDK CD disky, kopec kadejakých reklamných drístov o super kvalite a zvýšenej odolnosti a v jednom 25 kusovom balení čo som kúpil bolo okolo 20tky médií úplne na ***... Vypáliť dokonca nešlo ani jedno, na polovicu sa dalo vysmažiť takých 350-400MB. Zobrať ako reklamáciu to nechceli, tak asi tak...Citace:
Původně odeslal Markoff
Zase sa nič hrozného nestalo - mám ich 20, keď budú zlé, tak sa nič nedeje... Žiadne životne dôležité dáta na nich nie sú...
Multidisky jsou fakt na hov.. Před týdnem mě ješte fungoval normálně a ted už z něj přes polovinu dat nenačtu.Páleno asi před třemi měsíci.
Preferuju Verbatim a ted má cenu kolem 22kč (spindl 25ks) takže jasná volba
Takže po ozkoušení všech DVD mám takovejhle stav.
Multidisc - 76DVD = dříve bez problému fungovali, nyní fungují jen dvě.
Verbatim - 12DVD = fungují všechny.
Už nikdy nechci slyšet slovo "multidisc". Budu zabíjet :evil:
mozem sa len smiat na tom ako si niektori nedaju povedat a usetrili kopec prachov na mediach Multidisc (a ine "znacky" su na tom podobne)
ja si radsej kupim znackovy DVD-R Memorex 4x za 23Sk a mam pokoj nez kvoli par korunam prist o data...
Jo jo. Holt smůla. Naštěstí už vše peču ne Verbatimy. :-)
v AlfaComputeru jsou Princo BulkPaq za 17,- Kč, u nás v Losanu v papíru za 12,40 Kč. Jak vidíte jejich kvalitu? Přečtu je ještě za půl roku?
jak rikam, neni Princo a PrincoCitace:
Původně odeslal jagoro
Jsi jako Pýthie. Jak poznám to "správné" Princo??
Treba ja je nakupuju jak PRINCO "A" brand. Neco takoveho by melo byt v ceniku.Citace:
Původně odeslal jagoro
Maximalne muzu zjistit ATIP
Ten ATIP prosim postni. Ja nakoupil par Princo "A" z FANu, ale to jestli to je opravdu A nezjistim snad nijak :-/Citace:
Původně odeslal Radim Štěpanec
Včera zbylo trochu času na pár testů s KProbe 2.2.5, a to těch diskutovaných Princo za 12,40 Kč v papíru. Výsledky jsou úděsné. Ale zaujalo mě, že jeden z těch dvou kousků vykázal velkou modrou plochu uprostřed média, zatímco ten druhý na konci. Také červené pole je u obou vydatné, žádné ojedinělé čárky! (Můžu to někomu poslat mailem, aby se na to podíval? Připadně to sem strčil?)
Tak mě napadá, má-li na takový výsledek nějaký vliv vypalovačka, dělal jsem to na vypůjčeném Teacu W58A-K. Vzal jsem totiž jako třetí disk na test Verbatim, nahraný v Praze na neznámé mechanice asi před měsícem. Teac ho vůbec nenašel! Tak dneska ho zkusím načíst na své pět let staré mechanice Creative, kde původně normálně šel.
O víkendu jsem zazálohoval 16 ks těchto Princo a asi to byla zbytečná práce. Nezbyde, než honem to všechno zkopírovat zpátky na hdd a mazat pro LG 4120 a vypálit to znovu na Verbatimky, není-liž pravda?
2Jagoro: do haje a co uvset ATIP a nebo nejake oznaceni media ? Napsat Princo za 12.50 muze jen ... Jak z toho ma kdo poznat o jake media se jedna, kdyz vsude stoji jinou cenu.
Nikdo v mem okoli bohuzel nema Liteona, takze nemam jak udelat nejake testy (ja ani nemam zadne TY jako etalon, takze i ty testy by byly k nicemu)
Kdybys četl tento thread, nebo aspoň tak pět příspěvků výše, tak bys věděl, o čem je řeč. A kde mám asi, do háje, vzít nějaký ATIP, ty chytrej? A kdo mluví o nějakém Liteonu? A kdo má nějaké TY media a kde se dají koupit? A když říkám, že to jsou Princo, tak to jsou Princo, nic jinýho mi KProbe neukázal, než že se to jmenuje Princo!
Na co potřebuješ etalon, kousek výš jsou obrázky, jak vypadají jejich testy.
Já jen potřebuju poradit, jestli má nějaký vliv na výsledek testu taky vypalovačka.
Jistě, některá média některým mechanikám chutnají, jiným ne a naopak. U KProbe má na výsledek vliv i čtecí mechanika (je určité % rozmezí, kam se většina vejde a pak i nějaké ty úlety), ale tím se přímo zabývali ve zmíněném článku na CD-R serveru, oodkážu tě na ten článek, ale musíš si to najít.Citace:
Původně odeslal jagoro
No je tam těch článků hafo, nějak se tím prokoušu. Rozumím tomu dobře, že nemá smysl půjčit si vypalovačku kvůli zálohám, nebo si u někoho nechat zálohovat hdd na dvd, když to pak budu číst na něčem jiném? Není to ten případ, kdy za půl roku už se to nedá přečíst? Takže vlastní vypalovačka a vyzkoušet, která media ukazují v KProbe nejmíň chyb...
jagoro: TY se dají koupit prakticky všude naprosto běžně, jen jsou dražší. Např. na maloobchodě jsou standardně k dostání (třeba i v Datartu) TDK made by TY a Emgeton made by TY, stojí cca 45,--/ks.
Když já bych radši Verbatim. Nečetl jsem o Emgetonech a TDK to nejlepší.
Bavím se o TY, jsou TDK a Emgeton a pak jsou TDK mb TY a Emgeton mb TY :roll: Verbatim nemá oem TY :!:Citace:
Původně odeslal jagoro
A co je tohle za media?Citace:
Původně odeslal Radim Štěpanec
Ok, zklidnime se oba :) Tento thread ctu porad a vse, ale ani nahore jeste Radim neuvedl ATIP, takze poradne nevim jak "A" poznat (sam bych je mel mit, ale na 100% to nevim).Citace:
Původně odeslal jagoro
A ten Liteon a TY medium bylo k tomu provedeni meho mereni kvality tech mojich Princo - potrebuju na to Liteona. A i Liteon muze merit blbe (kazda meri jinak) - to zjistim po zmereni nejakeho zarucene kvalitniho media (napr. TY) - to je ten etalon.
ps: Princo existuji minimalne tri rady A, B, C (kazda kvalitativne jinde)
odpoved na tvoji otazku: ano ma
"Kdybys četl tento thread" tak tam Radim pise, ze se jedna o TY (a i v obrazcich je to uvedeno pod typem palirny).Citace:
Původně odeslal jagoro
A kdyz je to "TY" tak je jedno, jestli to je TDK, TY ci Emgeton ... :D :lol:
Priznam se, nevim, jak ATIP vytahnout, nemam ted zadny program. Muzu sice opsat cisla z okraje media, ale jestli to pomuze :(Citace:
Původně odeslal PetrT
Vliv na chyby má nejen mechanika, ale i rychlost čtení. Verbatimka mi vyšla hodně pěkně tak do tří čtvrtin disku, pak prudce, i když lineárně vyrostly grafy jak v PI, tak v PIF, až na špičku PIF 356. Když jsem to testnul znova s rychlostí 4x, byla špička 8 při průměru 2,5 a v PI špička 11 při průměru 2,7. Takže s Teacem Verbatimky.
Jinak jsem dnes objednal v Alzasoftu LG 4120B a Emgetonky TY. Když je to jedno...
Tomu říkám služba zákazníkovi. V 11:15 jsem měl balík za dveřmi. LG vypadá solidně, je tichá, ale... Odmítá mi otestovat disk v KProbe, spustí ho, pak napíše disc stopped a done a hotovo. Ani Princo, ani Emgeton TY, ani Verbatim. Jediné, co spustí, je Perfomance. Co jí vadí?
KProbe je pre LiteOn mechaniky...Citace:
Původně odeslal jagoro
Aha, tak proto mi s tím Teacem chodil tak dobře.
A co myslis, kto ho v skutocnosti vyrobil? LiteOn...Citace:
Původně odeslal jagoro
Tak ho vidíš, k.u.rvu. Ale že mi to nejde ani v CDspeed od Nera, to už mě krká.