-
Re: d
Citace:
Původně odeslal Radek-B
Zajimave, ale skusil bych si koupit nejaky jednoduchy digital (treba na mereni venkovni teploty ma dve cidla stoji cca.300,-) zmeril bych to a pak jestli se ti to potvrdi , tak mas nabeh na rekord s pasivem ....
RADEK
Citace:
Původně odeslal Likedi
tož to se pojď juknout sem ke mě, mám to na 1.8V což není moc, min je 1.75 a mám tu právě teď idle 35°:) chceš nějak nakombinovat screenshot?
btw: co je CPUmsr?
a pasiv mám na dotek neznatelně teplej. větší teplotu má pasiv na NB a hdd 180gxp IBM má vyšší teplotu
jinak willamette má vyšší voltáž než NW, protože NW má lepší výrobní technologii
EDIT: madcap nas*at není to vodník a přece chladí:)
http://www.kseft.com/temperature.jpg
ale já nemám pasiv...mám box:)) jsi lehce nepochopil, mimochodem, píšu to v jednom z minulých postů...:) ale i tak je to moc pěkná teplota na Willamette ne? na to že taktuju
EDIT: sry nepíšu ale tak teď...je to BOX chladič ale pasivem znám způsob jak to utáhnout...ale nemám prostředky
-
PC ide teraz asi 8 hodin vkuse. Teplota CPU je 51 stupnov. AMD 1700+@2700+ ( pri 1.80V ). Chladenie vzduchove - ThermalTake Volcano 9.
-
má tu někdo vzduchem míň než 31°?
-
V idle? ja mam 27°, v load 40° po cca 2hod v Prime
-
Citace:
Původně odeslal Chodec
co máš za CPU a jak máš vylepšené chlazení? Já mám willamette s boxem ale uvažuju o nějakým super větráku, např. toto: http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=26042
-
Cpu mam to co je v podpise 2,8@3,3 napetie 1,55V .Chladenie Thermalright SP94+ vetrak Papst 8412 N/2GML ,2000rpm ,19dB +AS5 s tymto vetrakom su teploty 28° idle , 42°C load.Teraz tam mam vetrak Cooler master R82 2500rpm , 25dB tam su teploty idle 27° load 41°.Inac skrina Chieftec midi vzadu 1cooler Papst 2000rpm +zboku fuka na grafiku Papst 1500rpm 12dB.
-
si pořídím nějakej fukar do skříně - mám tam 36-39° tj víc než CPU a pak to snad spadne pod 30°...a ještě něco: kdo máte nějakou zkušenost se soft chlazením? bych taky zkusil...třeba dostanu pod 25°:)
-
Zkuste CPUCOOL. Docela dobrej prográmek, již jsem zkoušel.
-
Citace:
Původně odeslal Vladislav Souček
Zkuste CPUCOOL. Docela dobrej prográmek, již jsem zkoušel.
thx
-
Re: Jakou máte zrovna teďka teplotu cpu?
Našel jsem to :)
Zrovna teď:
CPU: 35°C (720rpm)
GPU: 37°C (1500rpm) :???:
GPU okolí: 35°C
DISKY: 34°C ATA133, 40°C SATA
co vy? ;)
-
45°C pri 1155ot.(BOX) Intel 3.46 GHz
-
Citace:
Původně odeslal Chodec
ach to je sakra nizka teplota i na to ze je to northwood...a este k tomu aj na 3.3 Ghz? uff klobuk dole...
-
XP-M + zalman 7000 B Al Cu 1,72 @1680mhz 47C @2400 52C iddle... docela dost co ??? jinak ve skrini mam 25C a disky 38-36-42 s vyplim chlazenim se zaplim maj vsechny kolem 28..
-
Prime uz bezi cca 4hod - teplota 56stupnu LOAD ;)
Zalman AlCu na min,jedev vetron 12cm vpredu taky na min,dva vzadu 8cm taky na min.
btw : test mobile barta na 200x12 = 2400MHz pri 1.7V.
-
X1600Pro AGP + VF900-Cu (min. RPM): 41/39 (GPU/ENV)
MB (P4C800 Deluxe): 31°C
CPU (P4 NW 3.63GHz, Freezer 4 - Q-Fan 12/16): 32°C
HDD (Maxtor 6B250S0): 36°C
Všechno idle, okolí: 25°C
-
62 stupnov proc, 46 HDD, teplota v miestnosti 26 stupnov. Viac toho utilitky vycitat nedokazu...
Notebook Dell Latitude D610, Pentium M 1.8 GHz, bezna "kancelarska" robota v robote.
-
po 8 hodinach 32 stupnu idle (browse+stahovani na pozadi) - je to trosku slabsi (normal je 29).
-
Citace:
Původně odeslal m!st3riO
Prime uz bezi cca 4hod - teplota 56stupnu LOAD ;)
Zalman AlCu na min,jedev vetron 12cm vpredu taky na min,dva vzadu 8cm taky na min.
btw : test mobile barta na 200x12 = 2400MHz pri 1.7V.
Mno, zajimalo by me v cem je problem :) pri 1.7 na 2300 mi to se stejnym chladicem chcipne behem 10 minut... musim to mit okoureny na maximum, aby to prezilo... prisroubovany to mam na maximum, pruvan v kase mam vic nez dostatecnej... fak uz nevim :)
-
PIII933MHz
AXP2500+ box & A64box fan @ +5V+
po pěti dnech vytížení 40%-100% 46°C
-
na tedka dostavenym kompu - AXP2000+ TB > 10*175 na 1,6V ale pri zatezi se dostane po peti minutach na 72° podle speedfanu ... case je otevrena ... chladic AC coppersilent 2tc ... sedi urcite spravne a pastu mam taky :eek:
-
Imho s cooper silentem je to vic nez realny :) teda pokud tam mas originalni fukar... taky jsem se divil proc s nim mam 90 stupnu na duronovi kdyz sem si ho koupil... :) jinak s jinym fanem nebyl zas tak uplne nejhorsi....
-
AMD Athlon64 3200+(Venice)
Teplota vzduchu 30°C
Procesor: 34°C
Zavřená bočnice, větrák na Freezeru64 na 65%
-
vzduch 30 a procesor 34? hmm, tak to gratuluju..
ja teda mam v pokoji 31° a s freezerem na 1300rpm mam na cpu s CnQ 800MHz nejakych 40°C.
-
Citace:
Původně odeslal Anduril
vzduch 30 a procesor 34? hmm, tak to gratuluju..
ja teda mam v pokoji 31° a s freezerem na 1300rpm mam na cpu s CnQ 800MHz nejakych 40°C.
Tak je to divný no, ale zase ten chladič teplej není vůbec a já mám docela průvan i tak, PC je u země a mám otevřenou bočnici. Každopádně by měly být logicky doladěny čidla tak, aby ukazovaly víc než míň , to může vést k problémům.
-
Vzduch 28°C, CPU 35°C na defaultu s freezerem 64 pro.
-
Citace:
Původně odeslal basik
na tedka dostavenym kompu - AXP2000+ TB > 10*175 na 1,6V ale pri zatezi se dostane po peti minutach na 72° podle speedfanu ... case je otevrena ... chladic AC coppersilent 2tc ... sedi urcite spravne a pastu mam taky :eek:
mas asi nejaky hodne topici CPU
ja jsem mel s AC Coppersilentem 2 TC max 60˚C na AXP TB 166*12,5 na 1,55 V (zavrena case) - ten samy CPU co mam v podpisu
trosku me stval na maximalnich otackach a tak jsem tam soupnul windtunel - teplota v zatezi klesla pod 50˚C a otacky z 2900 na 1500-1700 .)
-
Citace:
Původně odeslal LM
mas asi nejaky hodne topici CPU
ja jsem mel s AC Coppersilentem 2 TC max 60˚C na AXP TB 166*12,5 na 1,55 V (zavrena case) - ten samy CPU co mam v podpisu
trosku me stval na maximalnich otackach a tak jsem tam soupnul windtunel - teplota v zatezi klesla pod 50˚C a otacky z 2900 na 1500-1700 .)
nj asi nejaka heating edition ... a je zajimavy ze to accko se roztocilo nejvic na +-1950 a na pasivu se dala udrzet ruka ... tak si proste rikam jesi to meri spravne
-
Citace:
Původně odeslal basik
nj asi nejaka heating edition ... a je zajimavy ze to accko se roztocilo nejvic na +-1950 a na pasivu se dala udrzet ruka ... tak si proste rikam jesi to meri spravne
Pokud na pasivu udržíš bez problémů ruku při tzv. 60°C, pak to měří špatně. Co bios, máš nejnovější? Občas jsou opraveny odečty z čidel.
-
Nevite cim muze byt, ze mi teplota CPU stoupa a klesa jako na hroske draze? Meni se cca od 50 do 60 C, ale treba behem vteriny stoupne o 2 stupne a pak zase klesne o 4 atd. Deje se to od doby, kdy jsem si nainstaloval vodni chlazeni, ovsem vlastni vyroby. Zajimave take je, ze blok na CPU je z cca 1kg medi, ktera se ale vubec nezahriva a voda je taky studena (studenejsi nez vzduh v mistnosti).
Myslim, ze je to spatnym pritlakem bloku na CPU, ale vice uz ho nehci utahovat, aby neco neprasklo. Jinak mam Socket A a se vzduhem jsem mel taky tak 55C (ale nekolisalo to). Pastu jsem samozrejme pouzil.
Mylsite, ze je to normalni a kdyz ne jak to resit.
-
mam cca 45 az 60°C podle zateze. Duron 1800@2025, def Vcore, Xilence SocketA chaldic (takovej levnej, nic moc a do toho zavrena bedna)
-
48°C , Duron 1800@1944, momentálně běžná práce "kancelářského" typu, vytížení tak 20-30%, při zátěži neleze přes 55...
Chlazeno pasivem z TitanD5TB s vyměněným ventilátorem (je tam zelená 80ka CoolerMaster) :D
-
Citace:
Původně odeslal D_a_v_i_d
48°C , Duron 1800@1944, momentálně běžná práce "kancelářského" typu, vytížení tak 20-30%, při zátěži neleze přes 55...
Chlazeno pasivem z TitanD5TB s vyměněným ventilátorem (je tam zelená 80ka CoolerMaster) :D
taky pekne. u me je problem, ze ten xilence nema moc dobrej pasiv. spona netlaci (budu vypodkladat), ale hlavne medena vlozka je mrnava. mel sem kdysi slavne turbomychadlo coolermaster xdream, a ten mel medenou vlozku s dvoujnasobnyum polomerem
-
Citace:
Původně odeslal Bob van Sikorski
taky pekne. u me je problem, ze ten xilence nema moc dobrej pasiv. spona netlaci (budu vypodkladat), ale hlavne medena vlozka je mrnava. mel sem kdysi slavne turbomychadlo coolermaster xdream, a ten mel medenou vlozku s dvoujnasobnyum polomerem
No nevím, ten Titan je celohliníkovej, takže bych řekl, že jen v mědi to nebude :-)
EDIT: A abych místní osazenstvo opravdu zhnusil, tak "napatlaný" je to prachobyčejnou stříbrnou titan pastou, co se k tomu D5TB dodávala :-)
Jakej tam máš ventilátor? Stock?
-
stock, takova potvurka se 2600ot
-
oni si lidi v diskusi na czc taky celkem postezovavali ze neni nic moc, ale ja s tim pocital. vono vo moc vejs se stejne s tou mou deskou jit neda (neni to nf7-s apod), takze sem vedel , ze nepotrebuju chladic za 500,-
-
Citace:
oni si lidi v diskusi na czc taky celkem postezovavali ze neni nic moc, ale ja s tim pocital. vono vo moc vejs se stejne s tou mou deskou jit neda (neni to nf7-s apod), takze sem vedel , ze nepotrebuju chladic za 500,-
Nj jasně. Tenhle chladič se celkem fláká,předtím měl pod sebou Duron 1300 a ten s tou samou chladící konfigurací lezl přes 60°C, takže tohle je pro ten chladič docela relax :-) Tak si říkám, že venku už zas není takový vedro, tak ho možná zkusím potočit vejš, takový 2100 by měl dát, když ještě trošku zvýším Vcore :-)
-
jo, ja taky mel kdysi durona1200@1333 s D5TB a originalni pastou. celkem to daval, jenom mrcha deska (a vlastne u cpu) neumoznila vic (FIC AMD761)
-
Citace:
jo, ja taky mel kdysi durona1200@1333 s D5TB a originalni pastou. celkem to daval, jenom mrcha deska (a vlastne u cpu) neumoznila vic (FIC AMD761)
Já toho 1300 radši netočil, už takhle to bylo topení jaxviňa... BTW pokud chceš dále řešit naše chlazení, tak bych navrhoval spíš SZ, nemyslím, že by to ostatní zas tolik zajímalo :wink:
-
Manchester 3800+ @ 10*265MHz 1,55V
CPU IDLE: 35°C (NINJA 800rpm)
CPU BURN: 65°C (NINJA 800rpm)
Měřeno na jádrech přes CoreTemp...
-
Sempron Palermo 2500+ @ 7*372MHz (2600MHz) 1,45V
CPU IDLE: 40°C (AC Freezer 64+ 1000 RPM)
CPU BURN: 57°C (AC Freezer 64+ 1000 RPM)
Měřeno na jádře přes CoreTemp...
-
Citace:
Původně odeslal
Darth Maul
Manchester 3800+ @ 10*265MHz 1,55V
CPU IDLE: 35°C (NINJA 800rpm)
CPU BURN: 65°C (NINJA 800rpm)
Měřeno na jádrech přes CoreTemp...
Ty máš teplotu na obou jádrech stejnou ? Nebos uvedl jen teplejší jádro ?
-
Citace:
Původně odeslal
Gentle Giant
Ty máš teplotu na obou jádrech stejnou ? Nebos uvedl jen teplejší jádro ?
Právěže skoro stejnou, z čehož mám velkou radost... když nataktím moc, padají PRIME na obou jádrech náhodně. Je to velký rozdíl proti mému Toledu 4400+, které má jádro 0 o 10°C teplejší a to vždycky spadne první...
-
Citace:
Původně odeslal
Darth Maul
Právěže skoro stejnou, z čehož mám velkou radost... když nataktím moc, padají PRIME na obou jádrech náhodně. Je to velký rozdíl proti mému Toledu 4400+, které má jádro 0 o 10°C teplejší a to vždycky spadne první...
Tak to je vybranej kousek, tak už chápu, že ses dostal tak vysoko i s TDP 59,4
-
CPU: 52/70°C
MB : 40°C
VGA: 49/90°C
HDD: 40+42°C
Chlazeno Nexusy 80mm (CPU+zdroj), 7V, uz 4,5 roku - porad stejne teploty :) V chladnejsim obdobi o 3-4°C mene na CPU.
Notebook:
CPU 56°C idle (chladic celkem neprijemne vrci ted v lete)
HDD 52°C
VGA 60°C idle
-
49 stupnu s prave vyplou tocou3 a s mym TTvolcano7, akorat moc hlucel tak sem do nej narval glacial 80mm fan, ktery reguluju 1300-2200 rpm.. nadhera. ;)
-
Citace:
Původně odeslal
MeTaN
49 stupnu s prave vyplou tocou3 a s mym TTvolcano7, akorat moc hlucel tak sem do nej narval glacial 80mm fan, ktery reguluju 1300-2200 rpm.. nadhera. ;)
Nevim no, ale ty Glacialy silene rvou i na 1000ot., nadhera? :p
-
X2 4200+ @ 1,425V 2530Mhz
vodny blok od Ertyho spolu s GPU (6600) a chipsetom (nF3), radiator Nexxxos 240-LE + 2x120mm Glacial, v bedni vpredu 80mm intake a vzadu 120mm outtake
teplota v case: 27 stupnov (termocidlo z Akasa panelu)
Core CPU v zatazi (BOINC): 49-51 stupnov
-
Pentium D930 4GHz pri 1,44V
idle 48°C
burn 63°C
bylo to v nejvetsich vedrech(teplota mistnosti 29°C)
tedka
idle 42°C
burn 58°C
mistnost 23°C
bloky galaxi a radiator od Ertyho
a verte, ze D930 pece jako svine
-
Citace:
Původně odeslal
comm
Nevim no, ale ty Glacialy silene rvou i na 1000ot., nadhera? :p
rvou? glacialy mam v pc jednu 12tku na 999rpm a pak tu 80ku na 1300 nejmene a je to vazne parada. a to mam hoodne tichuckej pc
-
X2 3800+ @ 2600 MHz 1,35V
CPU IDLE: 35°C (freezer64PRO 1800rpm)
CPU BURN: 55°C (freezer64PRO 1800rpm)
speedfan :)
-
Konečně jsem již vyřešil chlazení............toto trvalo.......
Včera byla docela kosa, tak i v pokoji,
Bigtower H700C vpředu dole 120mm, nahoře provizorně taky 120mm na hdd
vzadu 2*80 AC + zdroj 120
cpu Opteron144 300*9 1,392real - Idle 31 C, load 41 (Super PI, FEAR 60min)
NB 44C
2hdd 33 a 34 C
-
-
momentalne v klude 47stupnov
-
AMD Athlon64 3700+@2530
Teplota vzduchu 24°C
CPU : idle 32-35°C full load PRIME95 42-47°C
HDD : 35,37,-39°C (39°C šuplík)
-
27 Cels... Conroe E6600 nepřetakt..
-
AMD 64 X2 4200+@2420
core1: 56°C
core2: 55°C
full load >48h
-
Momentalne 37°C pri zapnutym WMP11 s Freezerem 64 Pro na 850 otacek
Burn je neco kolelm 55°C pri stejnejch tockach ;)
Jinak je to: AMD Opteron 144 (2790MHz, 9x310, 1.55V)
-
mereno v core temp IDLE:+-30 BURN: do 60
mapeti CPU je 1,536V
-
Athlon64 3200+ Venice, bez zátěže jádro 41°C, okolí 37°C. S BOX chladičem 3300rpm :(
-
Citace:
Původně odeslal
Blacktiger
Athlon64 3200+ Venice, bez zátěže jádro 41°C, okolí 37°C. S BOX chladičem 3300rpm :(
ty mas v mistnosti 37°C???
to je ti tam asi maly vedro
-
Citace:
Původně odeslal
MISKOBOSS
ty mas v mistnosti 37°C???
to je ti tam asi maly vedro
Everest ukazuje teplotu v jádře procesoru a na jeho povrchu (jak sem to pochopil). Proto sem uvedl ty dvě hodnoty ;) Jinak mam v místnosti asi 22°C.
-
podla thermal diody v cpu 31c, normalne cidlo 36c
Chladic: Arctic cooling Freezer 64 Pro, momentalne 1100RPM