Tak s tímhle Gigabytu asi lehce hráblo http://www.ocworkbench.com/2004/giga...CU22-VG/p1.htm ???
Printable View
Tak s tímhle Gigabytu asi lehce hráblo http://www.ocworkbench.com/2004/giga...CU22-VG/p1.htm ???
Myslím, že marketingové oddelenie vedie na body nad vývojármi. Nikto normálny by nevyrobil toto:Citace:
Původně odeslal jan555
http://www.ocworkbench.com/2004/giga...344%20copy.jpg
- rebrá chýbajú presne tam, kde je najväčší prúd vzduchu. A to všetko len preto, aby tam umiestnili ten plastový nezmysel.
Fuuuj :eek:
Teoreticky to k něčemu být může - může to část vzduchu směrovat dolů a tak to ochlazovat, ale to by se dalo udělat jinak. Prostě je to spíš něco jako CM Jet Blower :roll: Třeba nás testy překvapí, ale zdvořile o tom pochybuju :wink:
Tak se mi dostal tenhle chladic konecne do ruky, je to fakt macek :)
mam jen takovej malej problem, co se tyka teploty, s temahle asusama [deska A7V600] byl (a zatim to zadnej firmware neopravil) problem s ukazovanim teplot- ruzny programy ukazujou ruzny teploty. PC Probe 51 idle , speedfan 45- coz by odpovidalo teplote v biosu.. (ale co teda vlastne ukazuje spravne?)
a kdyby jo, tak ho mam asi nejak spatne nasazenej kdyz mam 45idle s defaultnim bartonem 2800+ (2083MHZ) sice na nejnizsi otacky, ale kdyz dam max, tak teplota klesne tak o 2°C divny divny
any ideas?
Ad ty 2 stupně - heatpipe technologie se projeví pořádně až od určité teploty, takže se Ti může v klidu stát, že dáš procesoru víc pokouřit a teplota bude stejná ...
Tenhle Aušus mobo neznám, ale jestli měří dobře, poznáš snadno - při 50C by musel být ten chladič řádně teplej, nebo je špatně nasazenej, tuším, že na AMDčku chladí jinak, podle toho, kterým směrem se nasadí - takže pokud je fakt hodně teplej, tak ho zkus otočit - v různých fórech je o tom psáno.
obracene to se mi moc nezda, jak je tam ten kus zeleza, kterej je o milimetr,dva niz nez je ta medena zakladna, se musi strcit mezi procak a socket, pak to sedi krasne.... ale zkusim to
jinak jsem zkousel dat neco pod sponu, aby mela vetsi pritlak a helplo to tak o dva stupne.. + me napadlo, ze ta hromada medi by se asi mela poradne ofukovat :oops: tak sem na ni namiril par vetraku v kejsu a ejhle byl sem zhruba na 42 idle (166x12.5 1.65v) ale proto sem ho nekupoval, tak sem nataktil (200x12.5 1.8v) a bylo to 46 idle 55 po pul hodine prime (otacky nekde na ctvrtine)
to, ze Athlony chladi spatne je bullshit 2500MHZ barton na 1.8v je rozpalenej jak zenska v obchode s robertkama :)
takze at mate athlona nebo pentaka, tohle mi pride jako solidni varianta za zalmana, kterej se ne kazdymu vejde do desky....
navic to hezky sviti, ma to 780g coz opravdu potesi materialisticke duse... futuristicky desing..... doporucuji 5 z 5 kapitanu Kirku
No vždyť :wink: Ten chladič potřebuje za a) slušný přívod studeného vzduchu a za b) slušnej exhaust - přecejenom to funí na všechny strany, dokud funí vlažný vzduch, tak je to dobrý (chladí ramky a spol.), ale jak začne být teplo, tak je třeba to pořádně odvádět.
tak si to jeste sedlo [nebo sem ho jeste vic pritlacil? 8-) ]
ted mam na default bartonu 2800+ [166x12.5] 2083Mhz
[core power about 67W, 1.61V real, 2050otacek- min uz to nejde:]
39 idle 44 prime ;D
Vida a pak že to nepůjde :wink:Citace:
Původně odeslal Octopussy
Zmesti sa na epox 8KRAI viz.obrazok http://www.epox.nl/english/products/...oard/8krai.htm
Neviem aky si vybrat pre Bartona :?
Gigabyte PCU21-FD, Hliník + Meď "3D" chladič, 2500 RPM, 23.7dBA, super tichý, 360° systém chladenia, 4x HEAT PIPES, pre Athlon XP, Athlon 64, P4
Gigabyte PCU31-SD, Medený "3D" chladič, 1900 - 2500 RPM, 18.5 - 23.7 dBA, ultra tichý, 360° systém chladenia, 4x HEAT PIPES, pre Athlon XP, Athlon 64, P4 + regulácia otáčok
dik!![/img]
Vypada to, ze jo, ale lepsi mas najit si presny rozmery a jednoduse to zmerit pravitkem.........
a na jakyho bartona?
2500 nejde dobre taktovat asi je to revizia A
na 8kra2+ se vejde, takze na tu 8krai taky pac je to totozny.
Tak to ti bude stacit ta 21ka, ale zalezi, pac ta 31- verze GT je opravdu kvalitni chladic, srovnatelnej se zalmanem 7000
navic ma univerzalni uchyceni, takze si myslim, ze to je dobra investice do budoucna
po nejakym mesici pouzivani mam 42idle 48burn 12,5x200 1,75V.......
Test Rocket cooleru http://www.short-media.com/review.php?r=260&p=1
Spíš pro zajímavost a obrázky, jinak nic extra to není ...
Tak sem ho ted prines domu a zapojil(21cku) a zatim teda nic moc - na min. otacky 56° na duronu 1.4@2.2 pri 1.65 ve win se soft.chlazenim(se svym starym spire whisperrockem IV to bylo do 50 vzdycky,a jeste byl subjektivne tissi)... mam podezreni ze mam moc nizkou teplotu aby fungovalo heatpipe, co myslite? ???
Kazdopadne zitra mu dam poradne pokourit a uvidime, v nejhorsim pujde nekomu do sestavy no :idea:
spatne nasazenoCitace:
Původně odeslal sendik
Tak ted uz vazne nevim ( a zacinam byt dost na..any :evil: )
Chladic sem nekolikrat sundal a dal zpet presne podle navodu ( zobacek mezi soket a procesor atd.) a porad to same - teplota 55-57° pri bezne kancelarske praci se soft. chlazenim :? O zatizeni ani nemluvim, teplota rychle stoupa az k 80°..
Neco na tom spatne nasazenem chladici mozna bude, protoze kdyz cidlo ukazuje tech 70° tak pasiv toho chladice nema ani 50, v pohode na nem udrzim ruku i par minut, ale jak ho teda mam nasadit uz vazne nemam poneti..
btw. vse na min. otacky, pri max otackach mam v idle 53 a prime 71°, a to mi pripada taky hodne :?
edit: tak ted uz sem vazne vytoceny - dal jsem zpatky whisper rock IV a ten v office nepreleze 40° :-o
Muzete mi nekdo please popsat jak toho gigabytea nasazujete?
Ja:1.pasta, 2. nasadim chladic tak aby ten zobacek se sipkou zapadl mezi soket a procesor, 3. nasadim sponu - presne podle navodu :oops: Je nejaky specialni zpusob jak nasazovat tenhle chladic nebo je to vazne takovy shit?
Nějak jsem nepostřehl, že by tady něko hodnotil i kvalitu přiložné pasty. Takže doporučujete/nedoporučujete? :?:
proste tam ten chladic nesedi je to jasny, pasta ti tady nepomuze.. opravdu ho instalujes spravne? neni teda potom ten chladic zmetek? /nerovna zakladna/
Pasta není nijak zásadní a přiložená je rozhodně z těch lepších. Prostě něco je špatně, máš mnohem vyšší teploty než já jsem kdy viděl (i slyšel).
Citace:
Původně odeslal sendik
Vcera jsem koupil 21 a s XP1700 na 2200Mhz pri 1,8V real jsem se v cpu burn dostal max na 54C po pul hodine(otacky 2800). Mam vetrany case s 3 80mm fany na 12V. Pri brouseni po netu se teplota pohybuje kolem 39C. Pri hrani Star Wars Galaxies neprelezla 49C. Rozdil proti artic silentu cca 10C
Hmm, ze ty teploty jsou divny je mi taky celkem jasne, jen proste nevim jak je dostat do normalu :? Chladic sem zkousel nasazovat 4x a vzdycky to same.Zakladnu ma rovnou, neni to sice zrcadlo ale myslim ze je to v mezich tolerance, v tom problem neni.Case mam taky vetrany myslim dobre - vepredu 80mm in, vzadu 2x 80mm out+120mm(zdroj). Jeste ho mozna zkusim nasadit obracene nez pisou v navodu, ale to uz ho stejne nejspis nezachrani, pravdepodobne pujde z domu - gigabyte zklamal, nejen kvuli tomu chlazeni(to muze byt mozna i moje chyba, vazne nevim :oops: ) ale taky hlukem, po precteni diskuze tady jsem cekal ze bude tichounky, ale i na tech min. otackach je slyset docela dost :-(
Ps: pasta je super, proti puvodni od AC mi s WhisperRockem IV srazila teplotu o 2°C
co cekas ze bude 2300ot neslysitelnejch ;D, jinak moje teploty>
mimo kejs pac ted zadnou nemam :oops:
bartase 2500+
2200MHz 1.7V nejtizssi tocky fulload 49
2300MHz 1.825V opet nejnizssi tocky 53
Jinak sem s nim spokojenej.
2 Sendik: Byt tebou vyreklamoval bych ho. Je to konstrukcne pomerne narocnej chladic. Treba od vyroby nema v heat pipes to medium (nevim tipuju) nebo ho tam neni tolik. Rekni ze kamos ma ten samej a ten chladi u tebe v kompu o 20C lip at ti daj jinej nebo ho vyreklamujou. Myslim ze jinak ten chladic dosahuje slusnejch vysledku. Ja osobne jsem spokojenej. Hluk mi tak desnej nepride mam vetraky v kompu na 12V ;D ale je fakt ze pres 3000 otacek uz prerve i ty 80 na 12V. Jo a jeste jedna vec kupoval jsem ho i kamosovi ma podobnou sestavu a podobne vysledky jako ja :idea:
tak sem zbastlil ten vindtunel, a teploty sou tady , s ruznyma nastavenima vetracku http://sweb.cz/vogo/CPU_Temp.txt 8-)
edit: CPU sem zatezoval burnK7 v linuxu, a ten zatapi jakokrava, rADOn by mohl vypravet,kam se hrbe prime95 ;D
Octopussy - 48C neni vubec spatny pri loadu a 2500Mhz - jen tech 1.75Vcore je relativne malo (muzes byt happy - dobry CPU) :| Ja mam 42C, take 2500Mhz ale 1.95Vcore a Zalman CNPS 7000 Cu stahnutej na 2200tocek na stole polozenej test board :-)
vogo - moooc hezky teploty, do 40C je to super - ale chybi zasadni vec - jaky mas Vcore napeti? :?:
coze ja to tam nenapsal :oops: , tak to hned napravim, jadro je ziveno 1.65V zaklad na kterej sem nemnel duvod hrabnout :-)Citace:
Původně odeslal trodas
Aktuálně mám (taky s windtunnelem) teplotu při office práci pod 40 stupňů, přes cca 48 se nedostanu vůbec, všechno na min. otáčky. Happy 8-) ;D
po pul roce pouzivani sem se dneska jal ze prosistim "zebra" vzal sem si stec s pomerne tvrdyma vlasama, a i tak to slo dost blbe :-( nemate nekdo nejakej lepsi navod jak dostat ven prach :?: tet je to sice jaks taks cisty, ale chelo by to nejakou jednodussi metodu ;D takhle mi to trvalo skoro pulhodiny, u klasickejch chladicu staci sundat vetrak a vysat pasiv, ale tady je to zdiblet slozitejsi pokud chci aby nebylo po prachu ani pamatky :evil:
vogo: klasika - stlačenej plyn :wink: Sice výsledek není dokonalej, ale trvá to 5 vteřin a dá se to opakovat v libovolných intervalech ;D