sony hs73p only
Printable View
sony hs73p only
mam IIYAMA E431S a nemozem si vynachvalit ;) krasny design, uzasny obraz, rychla odozva, prirodzene farby, DVI a nie prilis vysoka cena.
a co třeba
Samsung SyncMaster 174T - LCD 17
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=26699
vypadá moc pěkně hlavně doba odezvy je pěkná
Tak jsem procetl thread a mam dotaz - v soucasnosti mate kdo jakeho favorita mezi 17" LCD? Je to (ted uz dostupny) NEC 1760NX, nebo Samsung SyncMaster 172X, nebo je to Iiyama Vision Master ProLite E431S? Nebo jeste jiny kousek, nejaka novinka, kterou jste tu jeste neprobirali?
Uvazuju ho jak na hry a filmy (ne majoritne, nemam na to moc cas), tak na kancelarskou praci, internet... Vsechna ta LCD se pohybuji plus minus v podobne cenove relaci (neresim par stovek, ani tisicovku).
Kdybys neřešil pár tisícovek, tak uvažuj o SONY HX73S (B). Je špičkovej. :-)
uff, chcem si kupit 17" lcd, presiel som kompletne cely thread, ale neviem si stale vybrat.
to sa nenajde jeden monitor, na ktory niekto nieco "nevytiahne"? :-(
osobne mam skusenosti len s aoc 729 a ta odozva sa mi fakt nezdala, vo vice city, ked som vecer pozrel na cestu a sledoval auta, tak boli poriadne rozmazane, na druhej strane, kamos, co ho ma, je maximalne spokojny, tak neviem, neviem
Uz 2 mesice jsem stastnym majitelem Iiyama Vision Master ProLite E431S a naprosta spokojenost. Pred ni jsem mel 17" ADI 5GT coz sveho casu byl spickovy montas, ale po prechodu na Iiyamu sem utrpel sok. Hodil jsem to hned pres DVI na 75 Hz a malem mi vypadly oci z dulku nad ostrosti a sytosti barev. Samozdrejme jsem hled testoval odezvu na kdejake 3D FPS gamese, kde jsem nepoznal rozdil oproti CRT, ale co me opravdu dostalo bylo, ze mi to "nemazalo" ani v excelu, coz u CRT nemuzu rict. Mam snad jedinou vytku a to jsou pozorovaci uhly, ale kdo z vas cumi na montas z boku? Takove samozdrejmosti, ze pres DVI neni treba vubec posouvat s obrazem, nebo ze vidim krasne i kdyz mi do pokoje pere slunicko asi neni treba rozvadet. Pro tento montas sem se rozhodl diky tomuto foru a nekolika dalsich a mohu ho vrele doporucit.
a jak by podle vas dopadla konfrontace samsungu 172X vs sony HX73?
Kde a za kolik jsi ho sehnal?Citace:
Původně odeslal Pedro-x
Takhle pozitivní reference člověka vždycky nabudí... :wink:
ja si ale dovolim tvrdit ze samsung 172x je jeste o velky kus lepsi. predevsim ma lepsi uhly, ale i barvy a take odezvu (12 ms). je taky ale drazsi. :-)
Je lepsi nez co? Sony HX73S, NEC 1760NX, Iiyama Vision Master ProLite E431S?Citace:
Původně odeslal Braindead
myslim ze lepsi nez vsechny 3 ktery uvadis. prosel sem hodne recenzi a testu a podle me je fakt nejlepsi. ale je drazsi
Nemate nekdo jakoukoliv zkusenost s timto panelem: Acer AL1751wm? http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=25335
Nemohl jsem o nem nikde nic kloudnyho najit... cenu v pomeru k parametrum ma celkem priznivou a tech 16:9 se mi fakt libi, diky...
Možná, že jsi prošel hodně testů a recenzí, ale já jsem osobně s kolegou z práce tyhle dva moňasy testoval. V té době jsem už měl HX73S doma a kolega si chtěl vybrat monitor. Nakonec se rozhodl pro HX73S. Připadal nám o kapku lepší.Citace:
a v cem? ??? navic ma naprosto prisernej design. samsung je tenkej 1,5 cm a ram ma 1 cm. to ten sony ma ram jak hovado. fakt hnus. a navic ten sony maze o dost vic.Citace:
Původně odeslal Pinďoureček
mno design sony se mi libi dost... design je veci dost subjektivni takze ho tu nemuzes predhazovat jako zasadni klad nebo zapor. Me spis zajimala kvalita zobrazeniCitace:
ale vod stredy mam toho Samsunga 172X takze uz jen tak pro zajimavost :-)
Braindead: SONY že maže? Tak to je vtip dne. :lol: :lol: :lol:
Čumim do něho už pár měsíců a nevšim sem si, že by dělal duchy.
Takže než něco postneš, dobře si to promysli. Vim o čem mluvim.
Samsung taky nemaže, je parádní. Jak jsem napsal, testovali jsme oba dva a subjektivně se mi zdál SONY lepší. Kvalitou odezvy a zobrazení jsou si nastejno. Design je věc podle každýho.
Jinak se nejspíš jedná o dva nejlepší kousky včetně EIZA mezi 17" LCD.
no tak to si asi delas srandu vid to co sony dava do svych monitoru je ta nejstarsi a nejnedokonalejsi tn technologie kt. ma vyhodu jenom v rychlostiCitace:
s monitorama pva/mva nebo dokonce s-ips to nemuzes srovnavat ani nahodou
PŘESNĚ TAKCitace:
Původně odeslal Nicx
Každá technologie má svoje výhody/nevýhody.
PŘESNĚ TAKCitace:
jasne ze jo, ale podle me samsung 172X ma nejdotazenejsi TN panel. je asi momentalne nejrychlejsi a navic ma i celkem dobry uhly a podani barev je skvele (to byla vzdy prednost samsungu, drive ale chybela ta rychlost - myslim tedy u LCD).
k tomu designu: jasne ze neni nejdulezitejsi, ale stylovy, jednoduchy, stribrny, kovovy 1,5 cm silny (spis hubeny :)) panel hodne potesi. teda aspon me docela jo. proto nechci o litr levnejsi 174T :wink:
Jo jo. Je špičkovej :-)
teda ja sa chstam kupovat LCD az o nejaky ten rok ale jedno z dalsich kriteri po kvalite obrazu, rychlosti odozvy a takych zakladnych veci bude otacanie monitora o 90 stupnov (na stojatu A4) ... moc to nesledujem ale sa mi zda ze sa od toho dost upusta
neni kovovy .. nevim jak na to v te recenzi vCC prisli. Je to plastCitace:
ja to rikam porad, ze ten AOC je dobrej, ale nikdo mne nechce veritCitace:
Původně odeslal aragorn
je otaceci, ma DVI, je levnej a zadny mazani sem nepozoroval
jenom uhel pohledu zespodu/shora by mohl byt trochu vetsi
Tohle musim potvrdit, vazne se povedl a to nerikam jen z toho, ze mi od vcerejska sedi na stole, ale z vlastnich dosavadnich dojmu. Ona ta rychlost sice nebude tech 16, ale spis to jde k 20ti, ale NEMAZE! Osobne jsem na barvy dost laik, ale oproti crt vazne markantni rozdil nevidim.Citace:
Ten ramecek jsem taky nejdriv tusil Alu a to by bylo vazne neco! Bohuzel to ale je takovy plastovy nic a navic se mi zda, ze prave ramecek je vazne nejhorsi dil na tomhle skvelem vyrobku :|
Proste nekde je mezi oba dily nepekna vule a treba prava strana mi neobepina panel uplne tesne :? Tohle taka ale muze byt problem meho kousku a nelze to brat vseobecne....Jo a nemam ani jediny vypaleny pixel a z toho jsem nesmirne potesem :D
k te odezve .. ten samsung ma oficialne 12ms nikoliv 16Citace:
Původně odeslal Milx
jaka je odezva ve skutecnosti je pak vec druha ale 20 to rozhodne neni :wink:
mrknete na testy na xbitlabs, tam response time dokonale proklepli. a ma skutecne tech 12 (priblizne). okem nemas sanci poznat kolik to ma, muzes max. porovnavat s jinymi kousky.
nahod prosim konkretni odkazCitace:
http://www.xbitlabs.com/articles/oth...y/samsung.html
ale asi sem se prekoukl. na xbitlabs recenzovali jeste ten starej typ s 25 ms, ty testy 12 ms modelu (ktery sou ted vsude v prodeji) sem videl nekde jinde, ale nevim kde.
s pomoci jakeho softu otestovat response time na LCD ?
a jakou metodou to jde delat ?
to neotestujes softem.. de to jedine tak ze vyfotis fotakem detail pixelu napriklad pri pratahovani vokenCitace:
Původně odeslal Helium
no da se
www.prad.de
tam se daji stahnout programy tak pixper analyzer
to nemuzes nicim zmerit.. stejne jak kvalitu obrazu nepoznas podle screenshotu. Je to vec finalniho zobrazeni monitoru a komp nema jak jeho kvalitu zjistit.Citace:
Původně odeslal Nicx
a co nejak sikovne zobrazovat krivky, obrazce a podle jejich videnychCitace:
Původně odeslal Hrochoslon
pruseciku zobrazovat na ose odezvu kterou vnima clovek,
vlastne takovy LCD osciloskop
zkus ten program a uvidis na jakych pricipech pracuje :-)))
muzes s tim odkazem byt presnejsi, pleaseCitace:
Původně odeslal Nicx
A jaky mi tedy doporucite? Samsung 172x/174T
Je mezi nima nejaky rozdil, krome designu, vahy a ceny?
Mohl by mi nekdo rict neco z vlastnich zkusenosti? Dekuju mooc..
EDIT: 174T ma o trosku horsi uhly..
Mohli by jste sem nekdo hodit screen z plochy jak jsou velke pismena.MAm 19CRT Samsung,ale musel jsem snizit rozliseni na 1024x768,protoze nosim 3 bryle a blbe se mi cetlo.Kdybych snizil rozliseni na tehle 17 na 1024 jak by to vypadalo,nebylo by to blby?Da se 17LCD srovnat uhloprickou s 19CRT?A taky by mne zajimalo jestli ma 172X otaceni obrazovky na vysku,nebo to ma jen 174T?!Moc diky za odpovedi!!!!!!!!!!!!!Chtel jsem si puvodne pockat na 19NEC s 12ms,nebo nejakou jinou 19 s 12ms a ze je jich bude hodne!!!!!!!!Ale zase budou stat tak o 10000KC vic!
Mam 172X a mam tiez 3jky a desktop mam v 1280x1024 a precitam vsetko v pohode , lebo pismena su ostre ako britva , ziadne rozmazavanie , ale vyzera to v pohode aj na 1024/768.Citace:
Původně odeslal xmen
Uhlopriecka je iba o centimeter mensia ako pri mojom byvalom CRT Samsung 959NF.
S tymi 19kami je to tak ze su podstatne drahsie , maju vacssi display , ale maju rozlisenie 1280x1024 , teda maju vacssie body (pixely) ako 17ky.
ti kdo sedi hodne u pc...ulevilo se vam resp.vasim ocim pri pouzivani LCD?
Vybiram si 17" LCD, a tak na 90% jsem si vybral Acer AL1721ms, ale mam takove prosby/dotazy na majitele tohoto Aceru
1) std. otazka - jste spokojeni ? :)
2) jak sviti ty ukazatele co jsou vepredu na panelu v dolni casti ? videl jsem AL1521 a myslim ze Power (proste to uprostred:)) svitilo modre a zbytek zlute... jake je to u 1721ms ?
3) kolik mate vadnych pixelu ?
4) muzete ho nekdo vyfotit a postnout sem par obrazku ? nebo mi je poslat na maila .. pripadne na icq 57819784 pozadat o konto u me na ftp :)
jediny obrazek co totiz vsude maji je ten co ma acer na strankach a to je docela malo....chtel bych ho videt z nekolika ruznych uhlu .... a nejlepe nejake "real-life" fotky ....
zatim se mi nepostestilo ze by ho meli v nejakem pc shopu do ktereho sem zalezl ...a taky jsem ani nenasel nejakou recenzi na netu...
diq !
Je to asi individualne , ale pri CRT ma po siestich hodinach boleli brutalne oci , pri LCD teraz kludne presedim aj desat a nic.Citace:
Původně odeslal AraFat
Takze u mna rozhodne ano.
Urcite, sedim tak 8hodin v praci pred 19" trinitronem, a docela boli hlava, po dalsich 5 hodinach na LCDku doma je to OK. (jinak o vikendu obcas udelam i 16hodin do LCD a zatim dobry)Citace:
Původně odeslal AraFat
Jen mi trosku vadi velkej kontrast na LCD, vyresil jsem malou lampickou, ktera mi sviti za LCDkem do zdi.
oci me moc z crt neboleli nikdy .. ikdyz jednou sem mel po dnu prace na te 14 co mam v podpisu vypalenej na sitnici svetlej ctverec (v miste kde byl monitor) kerej tam strasil i kdyz sem zavrel oci :-o, nastesti tam druhej den uz nebyl :-) . Spis me prislo ze me crt jaksi vycucava :-) a to uz lcd nedelaCitace:
Původně odeslal AraFat
http://www.prad.de/new/monitore/testprogramme.htmlCitace:
Původně odeslal Helium
ten kontrast resim stejne :) .... rozdil v tlaku na oci je to podstatnej , driv kdyz sem jezdil na lanky a koukal sem dva dny v kuse do CRT a ted kdyz clovek kouka do LCD..... pohoda :)Citace:
Původně odeslal hwsoft
koukam do monitoru aspon 10 hodin kazdej den ... driv me oci taky neboleli ... ale vsecko je jednou poprve a prislo to i na me ... unavene zarudle oci ..... lcd doma i v praci to vyresilo (zatim) :)
zvazuju panel Viewsonic 171b
http://www.viewsonic.com/products/de...series/vp171b/
myslim si, ze je fakt luxusni
ma s nim nekdo nejakou zkusenost?
zatim jsem nasel dva lidi co ho maj a oba jsou z nej vic nez nadseni
2 Xima: ahoj, měl jsme možnost ho 14 dní zkoušet a opravdu byl vyborný, nenašel jsem na něm nic špatného - bráno z pohledu klasického uživatele- žádný vadný pixel, využil jsem DVI, uhle pohledu mě tolik neberou, tak jsem je nezkoumal...ale můžu říct, že bych do něj klidně šel..a určitě využiješ i PIVOT...
tak treti pozitivni reference, to je fajn :-)Citace:
Původně odeslal Keekus
jinak dnes ho snad budu mit a poradne otestuju, skoda ze neni pro me, ale pro jednoho soudruha :cry: ;D
Add Viewsonic vp171b: Videl jsem, par hodin jsem s nim pracoval (win, hry, film); pripojeni pres DVI. Uhly pohledu pri pouzivani jednim uzivatelem (bez rotace) jsou ok, pri rotaci panelu o 90° uz jsou ale nedostacujici a leva strana panelu ma jiny odstin nez prava. Me to nevadilo (vyborne je, ze panel lze natacet), nekdo by tim mohl byt zklaman. Podle me super monitor.
tak VP171b mam na stole a prvni dojmy pozitivni.
Barvy vyborne (hlavne cervena me velmi mile prekvapila).
Zadny vadny pixel (zkratka Profi rada od Viewsonicu).
Moznost otaceni prakticka.
Luxusni design.
Baleni obsahuje i bytelny DVI kabel.
Mozna trosku vyssi cena (17.200,-)
Zni to dobre, ale ta cena....Citace:
Původně odeslal Xima
Asi si v pondeli objednam ten Acer ... (za nejakych 13,5 kKc)
Nevidel si ho nekdy v reale? (Acer AL1721ms)
by spy
no, v reale jsem ho nevidel, ale byla to taky jedna alternativa pro koupi (ma DVI, nema ty otresny repracky, solidni design).Citace:
Původně odeslal spy
Ja bych se ho vubec nebal koupit (ikdyz firme Acer/Benq zas tolik neduveruji ;D ). Je to takovej mid-end, ale na Samsung 172x zrejme mit nebude v zadnem ohledu, snad jedine v cene (rozdil 3k :roll: ).
Ja osobne bych s koupi LCD jeste chvili pockal, ale to zalezi jak moc ho potrebujes (mas stale totez co na kolejich? :-) ).
Jedina vec jsou ty hry (obcas neco das ne?), tam je 16ms fakt malo, at si rika kdo chce co chce... zkratka na CRT to v tomto nema a kdyz uz clovek za to ty prachy dava, tak by to nemel byt v zadnem ohledu krok zpet.
myslim ze ma i ty otresny repracky ale nejsou vubec videt :) ... ale kdo by je pouzival :)Citace:
Původně odeslal Xima
Libi se mi quli cene, vlastnostem (DVI, 16ms, solidni uhly, narazil sem na par lidi co ho ma a jsou spokojeni), designu (k cernymu case si preci nekoupim bilej monitor :))....
No, a potrebuju ho uz docela surne, pac svoje 7Glr sem prodal pred pul rokem :)
Na kompu vetsinou pracuju, ale dys hraju tak bud ET, nebo Colina, a to sem hral loni na AOC LM720 (ma udavanych 25-30ms) a byl sem spokojen takze me ta odezva zas tak nezere...
tak ho kup, myslim, ze v tom mas docela jasno ;D
ta cena neni vubec spatna, a kdyz prestanes byt spokojeny, tak ho vzdy muzes zase prodat ne? :-)
Tak nakonec po dukladnem zvazovani zbyli 3 favorite:
Samsung 172x
ViewSonic 171b
NEC 1760NX
Jak si myslel to chvilku počkat? To se dnešní LCD s 12ms odezvou nevyrovnají CRT obrazovkám ?Citace:
Původně odeslal Xima
nevyrovnaji, fajn to bude az odezva bude tak 6msCitace:
Původně odeslal jago
no ja zadny mazani pri hrani na 172X nepozoruju :!:Citace:
Původně odeslal Xima
2 spy: jj. .Acer 1721 je výborný, krásně ukazuje, a je i rychlý, sám jsem ho měl - problém byl - asi po 3-4 měsících užívání začlo blbnout podsvícení - bílá strašně přesvítala přes černou-bylo to vidět hodně v rozích...to byl jediný problém. ale jinak byl výborný...doporučuji
Jirka_koffee: dobré zvažování - myslím, že ze současných 17tek nejlepší - můj názor.
171b jsem viděl a zkoušel, o Samsungu se tu píše hodně a kladně, to samé NEC, který tu i někteří uživatelé mají..
těžko říct pro který se rozhodnout..asi bych volil Samsung nebo NEC..
z mé zkušenosti bych si zkontroloval podsvícení - napište tu pls vlastníci Samsunga nebo NECu jaké máte podsvícení - bíla na černé..
THX
diky za kladne refernce, dneska sem ho objednal, do tydne by mel byt doma, taxem zvedav... (hlavne jak ho zaplatim :))Citace:
Původně odeslal Keekus
s tim podsvicenim - to si myslim ze by melo jit bez vetsich problemu reklamovat...ale doufam ze se mi to nestane....
Cetl jsem ze nejaka firma ma novou technologii,ktera zmensi odezvu desetkrat,v prodeji ale az za rok!Tesim se na LCD s 1ms odezvou :lol: .Neni to OLED!
TOTALNECitace:
Původně odeslal AraFat
Myslim ze sis nevybral vubec spatne. :-) Uz ho mam cca pul roku a nemuzu si vynachvalit. Ocim se ulevilo, hry se nemazou, plocha je velka a podsviceni prozatim OK. Za tu cenu je vytecna volba, myslim si.Citace:
Původně odeslal spy
Jeden lamersky dotaz:
jaky je rozdil mezi 1721m, 1721hm a 1721ms ?
Nedari najit jiny rozdil nez v barve.
ja nevim jaky hry mate na mysli, ale strilecky se na 12-16ms proste rozmazavaji, byt uz to neni to, co byvalo driv :roll:
Jedna takova vec: zapomente na to, ze si kazdou gamesku zaparite v nativnim rozliseni, protoze to zrejme plati jen pro majitele silnych grafik.
Jednak spousta (byt starsich) her treba ani nema 1280*1024 a pak neni vubec zadna chut tyto hry hrat trebas v 800*600 kdyz je obraz vylozene HNUS :|
Castecne uznavam, ze na praci (co si pod tim predstavujete je jedno ;D ) je LCD vyznamna alternativa, ale na hry je naprostym drticem CRT a jeste nejakou dobu bude :!:
16 ani 12ms nedosahuje ani zdaleka CRT a kupovat si LCD zejmena na hry je IMHO blbost.
2 Xima: s jednou věcí soulasím - majitelé slabších grafik při 1280x1024 budou zklamaní :-( ...když jsem měl ještě TI4 4200 64MB tak jsem to na některých hrách sám poznal...pravda ale je , že po snížení rozlišení jsem zase nějaký rozpady nepozoroval (VP171b)
Prave mam pred sebou VP171b a musim rict, ze jsem zkusil starsi hry typu Railroad Tycoon 2, Grand Prix 3, Brood War, Transport Tycoon aj. a bylo to vskutku znat -> 640*480 nebo i 800*600 opravdu neni nic extra, neni to vylozene rozpad obrazu, ale neni to vubec pekny :|Citace:
Původně odeslal Keekus
Jinak dobre je to videt, kdyz prepinam ve Warcraftu3 jednotliva rozliseni a 1152*864 nebo 1024*768 se temer neda koukat, zatimco 1280*1024 vypada nadherne... jenomze to je problem grafiky, protoze pri max. detailech je to temer na (Hercules 9000PRO) nehratelne a nezachrani to jinak vynikajici obraz teto karty :roll:
Zkratka plati to, ze LCD pokud uz nekdo uvazuje nad novejsimi hrami, tak jedine ve spojeni s vykonnou grafikou, jinak bude opravdu zklamany.
vo vela hrach pouyivam 1024 a vzhovuje mi aj kvalita. Je to ako FSAA 2x...
keep it going :)Citace:
Původně odeslal Halen
jeste dalsi takove pozitivni recenze a pudu si objednat druhej k druhymu kompu :)
prakticky se vsim musim souhlasitCitace:
Původně odeslal Xima
ale zase si myslim ze vyrazne to bude vaditi hracum, kteri se hrani venuji dlouho (ze ano Xima, vime co si delal na koleji :)), nebo tak nejak profesionalne - ty uz znaj prakticky kazdej frame hry z CRT a pote kdyz ho vidi na LCD tak musi byt zklamani
kdybych byl profi hracem nebo paran, taxi koupim nejakou suprovou 19" CRT, ale pac si tak akorat obcas zahraju ET a CMR, taxi radsi koupim LCD
:lol:Citace:
Původně odeslal spy
no, to bych radsi nerozebiral - myslim, ze byli mnohem vetsi dablove :roll: :-)
ale jo, ja si k Tobe LCD dokazu velice dobre predstavit, ale kdyz nekdo pise, ze chce 19" LCD na hry a nejakej ten filmik, tak je to podle me blbost. To si ten clovek neuvedomuje, ze tohle je stale jaksi domena CRT.Citace:
Původně odeslal spy
Jo, LCD je vic sexy, ale opravdu kvalitni CRT se na urcitou cinnost hodi podstatne vic a oci z nej bolet taky nemusej :wink:
Zitra si jedu pro Samsung 172x, tak drzte palce, at tam neni vadny pixel.. Doufam ze to bude dobra koupe.. Videl sem ho v Alzasoftu, pripojenej na Analog, mel vydny pixel (na dost spatnem miste) ale hlavne mi pripadalo, ze uz jen za myskou zustava docela viditelny duch.. :? Myslite ze to bylo kvuli nepripojeni pres DVI?
Nezbyva nez plne souhlasit. Nejsem profi hrac a diky LCD se ulevilo ocim. BTW, hraju opravdu HODNE Diablo II-LoD a to nebezi vic nez 800x600 , navic je to nejhorsi typ hry pro LCD (spolu s realtime strategiemi) a problemy s hranim nemam vubec zadny. Mozna je to tim, ze nemam nejlepsi oci, ktere jsem si zkazil cumenim do CRT. :mweheh:Citace:
Původně odeslal Wuuduu
můžete mi prosím někdo poradit, jaký maximum můžu DNES dostat za cenu kolem 13 tisíc vč. DPH ? ...... odpovědi typu - projdi si fórum - si prosím nechte od cesty :wink:
No zvažuji právě,zda jít do nějakého LCD...jak dlouho jsi měl na mysly čekat?Mám na to nějakých 15K....co nechci?..kupovat za rok nebo 2 nový.Citace:
Původně odeslal Xima
Hry zapařím občas,spíš do compu čumím+filmy,ale určitě by mě štvalo,kdybych na něm viděl nedostatky v podobě duchů apod.
Tak pár měsícu až rok bych počkal,ale pokud se nic extra nechystá,jdu ho koupit teď
edit:
Ještě jeden dotázek,proč je DVI o tolik dražší?A včem čekat jeho přínos?3K rozdíl jen kvůli DVI se mi zdá dost
Ono to totiz zalezi co mas ted na koukani k dispozici. Pokud mas kvalitni CRT, tak bych do LCD nesel, pokud mas nejakou starou rakovinu, tak ano.Citace:
Původně odeslal jago
Zalezi taky jak moc jsi citlivy na zobrazeni. Kazdymu vyhovuje neco jinyho, nekdo rad kontrastni obraz, nekdo mene a tak...
Proste zajdi do kramu a porovnej obrazy LCD-cek s tim co ted mas a podle toho se rozhodni :-)
Nevim jestli je DVI o 3k drazsi (uved kde a jaky model), ale ja bych si osobne LCD bez DVI nekoupil. Nejde totiz jen o kvalitu, ale take serizeni obrazu.
mam ho taky pres analog a stopa za myskou neni.. je mozny ze v alzasoftu meli jeste ten starej typ s realnou odezvou kolem 25, tusim ma pva matici. Kdezto novejsi verze ma tn a odezvu kolem tech 12Citace:
Původně odeslal Jirka_koffee
chci si to nakonec taky objednat - ale co mám chtít po prodejci, aby mi nedal náhodou ten "pomalejší" ?Citace:
dneska uz na ten starej model tezko narazis. To bylo aktualni tak pred 2 mesicama. Vzhledem k zajmu o nej pochybuju, ze by nekde meli ve skladu zasobu tech starych.
dybys chtel mit jistotu tak si ho nech predvest.. tu odezvu poznas i ve win a navic ten pomalejsi model by mel mit lepsi uhly - kdyz se podivas zaspoda tak bude furt jeste relativne stejnomernej obraz.
samsung 172X - zítra pro něja jdu - cena 15.670,- vč DPH
co to kecate s tema hrama? mne to jede v pohode, ikdyz nativni rozliseni je nativni, ale 1280x960 - zadnej problem, 1024x768 a 800x600 v pohode
nerikam, ze to neni poznat, ale ze by to byla nejaka tragedie? ja uz bych do CRT nesel, ikdyz to mam vlastne na hry a filmy
kde tak levne? :DCitace:
Původně odeslal Jezyn
zalezi na zvyku, ale ja treba ihned na prvni pohled poznam i kdyz treba wokna jednou v 1024x... na 17" LCD s nativnim rozlisenim 1280x...Citace:
Původně odeslal wong
celej obraz je proste mirne rozblurovanej...
ale jak rikam, de o zvyk...
nno tak to by poznal i slepej :wink:Citace:
Původně odeslal spy
ale ve hrach to tak poznat neni
No to je prave ono, na desktop bych si jine nez nativni rozliseni nedal, bleee ;D ale v tech hrach to je opravdu v pohode. Dokonce bych rekl (ale to je subjektivni dojem vlastnika LCD) ze Diablo 2-LoD vypada na LCD mnohem lepe, nez na 17 CRT. U D2-LoD totiz nejde zapnout AA (zkuste to, hehe, to je neco sileneho)Citace:
ne vzdy :-)Citace:
znam lidi ktery ti to nedokazou jednoznacne rict...
tak teď jsem zprovoznil toho samsunga - vypadá to fakt bombasticky - jdu zkusit nějaý 3d pařby ;D :evil:
Asi je to subjektivni pocit.. Za myskou mi sice stopa zustava i pres DVI, ale pri filmech je to ostry jako britva :-)Citace:
Původně odeslal Jezyn
Ja ho kupoval u CC za neco pres 16k a predvedou ti ho naprosto v pohode.. Me promitali ruzny barvy - na vadny pixely - zadny nemam :-) Jinak i pri praci ve win poznas ze to neni zadny louda!! Obraz je mooc pekny :-)
už ho mám, ale žádnej stín za myší nevidím .... kuaCitace:
Původně odeslal Jirka_koffee
A jaky mas nastaveni? Neni to stin.. Jen se ta myska trosku rozmazne, kdyz s ni jedu pomalejc, tak je to trosku videt, ale jen kdyz to zkoumam..Citace:
Původně odeslal Jezyn
Taky uvazuju o 172X. Kde jsi ho prosimte koupil?Citace:
Původně odeslal Jezyn
za tak dobrou cenu.
Diky
u nás v ŠumperkuCitace:
Původně odeslal Michall
mno -- nevím, nevím - já to kupoval k počítači - proto jsem dostal tak dobrou cenu ......
tak - oproti půl roku starýmu LCD Acer AL732 se 16 ms odezvou mi ten samsung 172x připadá pomalejší - zaměřil jsem se na to zobrazování stínu při pohybu myši - u toho aceru tam téměř žádný rozmazání není, kdežto u samsungu JE to rozmazání nepatrně výraznější .....
Jsem rad, ze to nevidim jen ja.. :-) ono to rozmazani je patrny nejvic pri pohybu do stran... Nahoru/dolu to je v ok.. Stejne tak i text...Citace:
Původně odeslal Jezyn
trochu tam je to je pravda.. ale je fakt minimalni... ä podle me pozorovatelny jen pri extra pomalym pohybu cb textu. snad nikde jinde (ve hrach vubec )
Vsiml sem si ale jine veci... Napriklad v photoshopukdyz si necham vykreslit prolnuti jedne barvy do druhe nebo kdyz vybiram barvu na berevne palete.. tak to proste nevykresli ten barevnej prechod plynule .. sou tam misty svetlejsi/tmavsi smouhy.. Deje se vam to nekomu taky ??? Napada me ze by to mohlo pripojenim pres analog Dvi zatim na karte nemam.
mno nevím, jestli to tím může být, ale řeknu ti, že já pozoruju DOST velkej rozdíl mezi analog, nebo DVI - ten analog je proti tomu DVI rozmazanejCitace:
ad 1) Jo, je to jen pri pomalym pohybu.. U me ma ten stin tak 1-1,5mm delku.. Ale delaji to i okna... o5 jen plati jen pro pomaly phyb..Citace:
ad 2) Ja sem zkousel prechody v GIMPu - Nemecka, Francouska vlajka - plynule prechody a zadny pruhy sem nezaznamenal.. BTW mam Dvi..