mistře máš pravdu ta paměti jsou horší... dej pak určitě vědět klidně soukromou zprávou co ta albatron dokáže :lol:
Jinak hurricane kde jsi koupil tu msi 5900sp s chladičema na pamětech??? Chtěl bych ji taky, víš :idea:
Printable View
mistře máš pravdu ta paměti jsou horší... dej pak určitě vědět klidně soukromou zprávou co ta albatron dokáže :lol:
Jinak hurricane kde jsi koupil tu msi 5900sp s chladičema na pamětech??? Chtěl bych ji taky, víš :idea:
No ja som ju kupoval v Ageme na Slovensku este v strede Januara,ale o par dni zevraj uz boli len tie XT pcbCitace:
Původně odeslal sofokless
to je škoda, chlazení pamětí je vždy lepší než bez :-(
Masster: co se týče wfflashe tak se musí zadat příkaz nm a flashne to ikdyž se jedná o jinej bios než je v kartě (myslim tím typ čipu).Jinak sem s tím nm neměl žádné problémy a vždy se mi to flashlo spátky po jakémkoliv biosu.
Ale vždy sem nechal disketu otevřenou,protože si wfflash ukládá původní bios na disketu...
to ja vsechno vim, jenze ani s prikazem nm se to nechtelo flashnout, bylo to docela divny, nakonec sem musel pouzit nvflash s prikazy -u -p jinak bych tam zpatky original bios nedostal :oCitace:
Původně odeslal Xfantasy
hlavně že to fachá....
Mistře tak udělal jsi z ní FX5950?? Nebo jaký bios tam jde stabilně... Jaký výrobce je tedy nejlepší na flashnutí na vyžší ?? :?:
jestli myslis tu MSI 5900SP, tak zatim bez uspechu...Citace:
Původně odeslal sofokless
a to nejde aby nekdo kdo ten bios s FX 5950 ho pomoci nejakyho editoru biosu upravil na prijatelny frekvence??Predtim jsem mel Radeona a tam tohle v pohode slo!
Ne zadnej editor na to zatim neni....Citace:
Původně odeslal Fleak
Konecne som sa odhodlal k flashnutiu mojej MSI 5900SP(chladice aj na pamatiach),a na prvy krat sa mi tam podarilo dat bios nejakej 5900ultra(450/850).skusil som 3dmark03t,ale nespozoroval som ziaden rozdiel,tak som tam skusil dat bios MSI 5950ultra a akonahle sa spustil windows,a naslo novu grafiku,tak som ztaktoval pamate z 950 na 850,a dal som to na auto taktovanie pri starte,a zatial pohoda(ale asi tam dam mojich povodnych 820)(pri 950 to zacalo hadzat artefakty len ako som spustil 3dmark).Bios som mal z toho packu.Este idem skusit pretaktovat jadro a potom dam vediet :wink:
dopr... už chci tak flashovat a zkoušet co dokáže já toho dodavatele roztrhnu 14dní je už příliš :-( Pasivní chlazení na paměti už mam připravený.. ;D
Jo Fleak neměl by sis vymazat ten radeon z loga a dát tam nvidii ;D ;D
mno tak jsem si overil ze bios z 5900 na 5700 jentak nepujde :-/ potrebuju vymyslet jak snizit ty frekvence pac tohle vidim na to ze tu frekvenci proste neutahly pameti :-/
Tak konecne som dokoncil,flashovanie vsetkych biosov co som mal doma (5950u (GAINWARD,GIGABYTE,LEADTEK,MSI,nVidia)a jeden 5900u)a som sklamany.vsetky biosy tam nabehli v pohode,ale s vykonom to bolo uz ine
Bios: 3Dmark03
MSI 5900SP: 5915
Vsetky 5950u: 5500-5650
5900u : 5690
Vsetko som skusal pri frekvencii 500/820
Hlavne ma sklamali tie 5950u(Sice som mohol taktovat asi tak do 535 ale vukonostny rozdiel tam bol minimalny)
No co skoda,ale aj tak ta karta ma perfektny vykon ;D
hmm to je na nic tak jsem si myslel kdovi jak si pomuzu az tam dam novej bios a ono to je stejne na nic :-(Citace:
Původně odeslal hurrican
a je to tady nová pravda o flashování biosu :arrow: nech to bejt stejně si nepomůžeš :lol:
BTW: A nemal si problem s AGP po naflashovani?
Pozri si toto:
http://www.overclocking.cz/4um/viewt...r=asc&start=90
jakej program na flashovani BIOSu u GK? neda se flashovat primo ve WINech? dik
No popravde to som si nevsimol,ze ci tam je 8x alebo 4x AGP,ale ten vykon :?:Citace:
Původně odeslal PCnity
Pretoze ja mozem robit co len xcem ak dam BIOS z 5950U, mam len AGP 4x...Citace:
Původně odeslal hurrican
Mam mensi problem mam asus 5900 a sehnal jsem do ni orig. bios od asuse flesnul jsem ji vse probehlo v poradku ale v ovladacich se to porad hlasi jko 5900 a ne jako 5900 ultra. Nevite nekdo s tim.
zvýšily se frekvence té karty? ;D
Frekvence karty se zvysily ale mrzi me to ze to nehlasi 5900 ultra.
A co vykon??Je lepsi ??
Ve 3DMarku03 to pridalo asi 300 bodu.
a mohl bys teda napsat kolik ti to dava celkove bodu??Vim ze to patri do jinyho dredu ale kdyz uz se to zminilo :-)Citace:
Původně odeslal Tomek
Ve 3Dmarku03 5640 bodu.
Zkousel jste nekdo flesnou kartu referencnim biosem od nvidie.
Tak jsem flesnul 5900U na 5950U a muze my nekdo vysvetlit jak to ted meri teplotu. Ukazuje my to te pri plnem zatizeni kolem 47 stupnu predtim jsem mel 66 stupnu nedokazu jsi to vysvetlit. Diky.
tak sem si vcera hodil na svou ASUS FX5900 bios z ultra a vse bylo v pohode, ted jedu na 475/950 a taky v pohode, ale pameti me trosku blbnou, tak sem se chtel zeptat kde se da sehnat nejakej BIOES editor, kam kde bych si zmenil frekvence FX5950 trena na 475/945MHz (jadro jede i vic, ale nechchu homoc trapit!
ps: a co casovani pameti na grafarne nemaji treba 5950ultra slabsi casovani? ze by me pak tech 950MHz s tim BIOS v pohode zvladali?
jak jsem se dozvedel tak pry zadny bios editor neni!Citace:
Původně odeslal Neller
A co se tyce tech pameti tak u 5950 maji horsi casovani
Tak som vcera tiez flashol svoju 5900 SP na 5950 a dospel som k zaveru ze je to uplne zbytocne sa stym zaoberat lebo je to od dost pomalsie ako na defaultnom biose. Pretaktovat isla grafika na cca 525/820 ale co z toho ked je to pomalsie ako 480/810. a este to robi aj blbosti ked vypnem comp a znovu ho zapnem totalne sa mi vo WIN XP rozsipe obraz a mozem to flashovat znovu....
tak ja to skusim a uvidim! jestli mas pravdu tak by me pri tech 950MHz mohli zmizet artefakty, ale zaroven se snizit i vykon coz by me nepotesilo!-ale pocitam ze se urcite vykon zmensi, ted je otazka o kolik!Citace:
Původně odeslal Fleak
Aky Bios si pouzil ? Ja mam Asus 5900 Ultra a hladam Asus 5950 Bios , ktory by som chcel vyskusat.Citace:
Původně odeslal Neller
Pls ak mate niekto tento Bios poslite mi ho mailom.
No kluci hoďte sem nějakej link na Asus bios 5950Ultry, pls. Nikde ho nemůžu splašit. Nebo mi ho pošlete do mejlu. Dík
Koukam ze mame vsichny stejne problem hledame bios od asuse ale obavam se ze marne. :-(
Jediná možnost je, si tu grafiku koupit :lol: Potom by se ten bios dal dobře rozmnožit. Každopádně mě ta grafika stála přes 14000,- a nerad bych kupoval další za 18000,- :lol:
No ja som dal za Asus 5900 ultra 19500 Ceskych , takze nemam chut kupovat Asus 5950. To uz by som radsej kupil 9800 Xt :evil:
To ja dal za asus 9800XT kdyz to byla novinka 25 000,- :-(
Tak to jsete docela draci ;D Moje asi velká slabost byla, když jsem si koupil Nokii7650 za 21000,- A dnes bych za ní nedostal ani hovno. Ale do grafárny bych tolik asi nedal. Do těch 15000,- to byl muj strop. A takhle by se dalo pokračovat............ ???
Kontaktujte ASUS tech. support... Normalne vam ho dopohody poslu... Xcu vsak vediet seriove cislo vasej 5950U karty... Takze zavolajte || napiste vasemu dealerovi nech vam nejaky ten serial povie... :arrow: Ja som takto obabral sprakle... (Odomna vsak nic nepytali)... Napisla som im mail, ze som si in error vymazal BIOS a (soft erase) a nenahral novy...
--> Debili mi poslali link s BIOSom pre "moju" kartu ale nejak nefunguje... Takze cakam na dalsiu odpoved...
Poznas nejakeho "spriateleneho" dealera ? Tu v Blave sa tato karta neda zohnat , nikde je nemaju a iba na objednavku ti ju mozno donesu , takze mam asi smolu. :evil:Citace:
Původně odeslal PCnity
1. vcera sem skousel na myho ASUSe FX5900 BIOSy z FX5950Ultra vsechny sou skoro stejny vykony, nejlepsi byl LEADTEK
2. teplota u techto BIOSU byla v klidu na GPU okolo 36 stupnu a pri hrani, hned po hrani teda-tak to bylo nejvic 43stupnu, co to je za blbost!
3. vykon BIOSu FX5950ULTRA je fakt o nicem, s temata BIOSAMa se dal nejvic 6490 pri taktu 545/950MHz zatimco s BIOSEM ASUS FX5900 ULTRA sem daval pri 475/950 6626bodu v 3Dmarku 03, takze je jasny, ze kdyz chcete mit BIOS FX5950ultra tak se vam potom musi podarit hodne nataktovat grafarnu!
ted sem si stim hral v 3Dmarku 03 sem dal 69xx-proste neco malo pod 7K coz je parada! ale pak se to seklo tak ted jedu na 510/950
TAKZE VSEM RADIM AT SI DVAKRAT ROZMYSLI JESTLI FAKT CHOU BIOS Z FX5950 ULTRA
A taky bych byl rad, kdyby me nekdo pomohl vysvetlit ten problem s teplotou-je to fakt divny, ale delali me to vsechny BIOS FX5950 ultra, BIOS FX5900 ultra je v pohode, teplota v klidu je cca 48 a pri pareni tak 64stupnu!
Je to tim ze mas Asus, jestli sis vsiml tak Asus ma skoro jako jedina firma vypnuty 2D/3D mod a vetracek jede skoro porad stejne, ostatni firmy 2D/3D mod maji a v 3D modu je karta oproti Asusu o dost hlucnejsi, samozrejme ted mluvim jen o flashnutych Asuskach biosem od jineho vyrobce :wink:Citace:
Původně odeslal Neller
ale ja tam mam ZALMAN chladic a vetracek mam napajenej ze zdroje-pres regulator, takze hlucnost vetracku/ucinost si nastavuju ja a ne grafarna (popripadne BIOS)Citace:
Původně odeslal Masster
Tak v tom pripade je to jasny, je to biosem ;D Jinak vim ze vetsina lidi co flashla 5900 na 5950 pozorovala snizeni teploty, takze by to melo byt v poradku.Citace:
Původně odeslal Neller
Hm, tak včera mi došla FX5900ka od Inno3D a je to teda biedne čo sa týka pretaktovania.
Karta sice super vyzerá (vetraky majú modré LEDky :) ) ale z pôvodných 400/850 ide tak max na 440/900 a dáva v 3D markoch menší výkon než bez OC.
3Dmark03 5600 bodov a 01 dáva 14500 bodov, čo sa mi zdá dosť málo na moju zostavu.
Teraz otázka pre majiteľov 5900viek plných - pomáha naozaj flashnutie toho biosu na Ultru? (prípadne 5950ku)
Mas na tej karte na ramkach pasivy ? Ak nie , tak to by vysvetlovalo slabe OC ramiek.Citace:
Původně odeslal ICE29
K tvojej otazke , flashnutie by mohlo pomoct (mam pocit ze sa zvysi voltaz jadra ) ale najlepsie ked to vyskusas a uvidis. Pravdaze si urob zalohu original Biosu.
Tak moje další poznatky. Při taktování Asus 5900U se nedostanu vejš jak na 500/990 a i to je celkem na hranici. V 3DMarku03 se nedostanu ani přes 6400bodů.
Při flešnutí na 5950U od Leadteka se dostanu na 530/1000 a paměti jdou i na 1030 a 3DMark 5846bodů. Podle mě to stojí za to, jen mě rozčiluje, že nejede TV out. Pokud by se podařilo časem sehnat origoš bios od Asuse 5950U, bude to úplně dokonalý. ;D
Jasne, chladič je skoro na celej karte.
http://www.ivmm.com/inno3d/geforcefx...0_reviews.html
Ale OC karty je naozaj mizerný.
Teraz som si všimol, že pamäte robia artefakty a karta zastavuje aj pri 900Mhz.
Radšej by som dal hore jadro, ale ako vravím, je to hrozné.
Napadlo ma, či by takéto dačo nemohol mať na svedomí slabý zdroj (mám 300W Frontier a dosť vecí v compe), ale zas na druhú stranu ako som videl review tejto karty (asi 2 :) ) tak tam o nejakom zavratnom OC nepísali.
>Ice29, s tím zdrojem. Při koupi grafiky jsem měl 300W a do tejdne šel kukat. Nevim, jestli to bylo odběrem grafiky, ale nevydržel. Koupil jsem 400W a fpoho. Grafika má vlastní vstup napájení ze zdroje. A stim taktovánim, ten zdroj by klidně mohl mít vliv na taktování. Neni šťáva, neni jízda, málo šťávy, pomalá jízda ;D ;D
-> Ice29 Skus sa pozriet ci ti dobre sedi chladic na karte , lebo 900 s artefaktami je vazne zvlastne :eek: ???
Skus tu kartu vyskusat o nejakeho kamarata , ako pojde lepsie tak treba hladat chybu u seba.
PS. 1.725 Volt :eek: :-o :lol: , kolko real ?
-> Jirass Skus urobit nejake game benchmarky aby si videl ci si ziskal na vykone v 3D aplikaciach -> hrach, Pokial mas vyssi takt , ale napr. v Call of Duty menej framov tak to nema vyznam a radsej by som dal 5900 Ultra a 500/990.
Jirass: Mám doma ešte 400W zdroj, aj keď je to maxpower :) Asi to skusim. Viem že žerie ako divá :)
Mne sa len proste nechce veriť, že tá karta vobec nejde taktovať. Doniesli mi ju namiesto MSI FX5900SP a tá by mala hadam aj väčší výkon :?
Richardus: Hm, teploty a napätie meriam speedfanom a tam ukazuje procak od 1,6 po 1,72, ale nejako sa mi to nezdá, priamo v biose ukazuje tak okolo 1,6...Inak teplotu procaku ukazuje speedfan max. nejakých 52 pri záťaži s origo chladičom, ale neviem či to je pravdivé, nejako mi to monitorovanie teploty na tejto doske blbo...
Možno sa na ten chladič pozriem, ale dnes sa mi to nechce rozoberať, niet času na to..
ICE29: zkus to s tím 400W zdrojem. Já mám totiž 5900XT od Sparkle a OC je celkem nic moc (hlavně paměti, ty jdou bez artefaktů jen do 720MHz :-( Jádro jde jak tobě o 40MHz) Mám taky 300W zdroj, sice Enermax, ale někdy už nenabootuju do Windows, takže doufám, že víc W = větší OC ;D
Ak mate kartu SPARKLE a xcete v nej mat aj SPARKLE 5950 Ultra BIOS:
www.HardCorePC.net/SP5950U.bin - Pozor je to CaSe SeNsItIvE!
Mozem vas niekoho poprosit ak mate Sparkle 5900XT poslite mi vas original BIOS... Ja som si ten svoj posral...
Skus napisat (anglicky) Mavkemu na Mavke@regio.be , zbiera FXkove Biosy , takze mozno bude mat aj tvoj Bios. Ma ich cca. 250.Citace:
Původně odeslal PCnity
OT.Citace:
Původně odeslal ICE29
Sice to sem nepatri ale nezda sa ti 1.7 trochu vela. ??? Ked das mensiu voltaz tak to nejde stabilne ? Ja som po 3.34 isiel na default Vcore a teraz mam 1.6 V, idle 38 , v Prime 95 som ho dostal na 56-58. S boxom som ho dostal tiez na 3,5 ale s teplotou 71 stupnov.
Skúšal som aj menej, ale nejak to padalo pri 3D aplikáciách. Prime som neskúšal, zatiaľ sa mi nestalo že by mi padol systém pri tejto voltáži v nejakej aplikácii kvoli procaku (len kvoli 3D karte keď som ju pretočil).Citace:
Původně odeslal Richardus
Ako som hovoril, tak v BIOSe ukazuje real voltáž teraz nejakých 1,6, neviem prečo vo windowse viac.
Inač ja mám podľa speedfanu idle nejakých 45 a max 52, čo tiež nie je veľký rozdiel.
Pokud si vzpomínám, tak já už jsem ti můj bios ze Sparkle 5900XT posílal, ne? :wink:Citace:
Původně odeslal PCnity
2 Newman: Ten BIOS co si mi poslal nemohol byt original... Mal som s nim dost problemy... Ze si sa pokuasal ho editovat...
BTW: Uz som si staihol original... Aj tak dik
Právě že vůbec ne! Uložil jsem ho softem Save_VGA_Bios z toho tvého balíčku č.2 a jenom jsem ho přejmenoval. Můžeš mi poslat pls ten originální bios? Možná proto ji můžu tak špatně nataktovat:-( Díky moc...Citace:
Původně odeslal PCnity
??? To myslis vazne? Zeby som dal flashnut iny? Mne ju potom totizto drivere nasli ako 5900 a nie ako 5900XT... Hmm... Pozriem este raz...
Tak to byl správný bios! Mě se totiž všude hlásí jak 5900 a ne 5900XT! Myslel jsem, že se tak má hlásit správně :? Takže ty máš taky Sparkle a hlásí se ti jako 5900XT? Jestli jo, tak kdoví, co jsem to dostal:-) Podle taktu to rozhodně čistokrevná 5900 nebude.
EDIT: ještě mě teď napadla taková blbost, ale co když ten můj kousek byl hodně nepovedený 5900XT a tak se ho pokusili "zachránit" biosem z 5900 ;D Je to čistě domněnka, nic víc :-) Jenom se mi zdá hodně divné, proč 2 stejné karty mají každá jiný bios :evil:
Ty mash skor jenu z prvych 5900XT-ciek. Poslem ti moj ORIGINAL.
Takže aj Inno3D ide taktovať :)
Dal som tam bios z 5950U a zatiaľ v pohode prebehol 3D mark na 470/900 - 5900 bodov.
Takže chladič aj zdroj budú OK, len ten Inno bios ako keby nejak lockoval taktovanie či čo.
S 400W zdrojom neznačkovým ešte horšie, padali mi aj frekvencie čo predtym išli. Takže ostáva Frontier :)Citace:
Původně odeslal Newman81
Citace:
Původně odeslal Newman81
mam taky svoji konfiguraci na Enermaxu 300W a jede vsechno bez problemu. pristi tyden budu mit jeste 2500+ tak to snad pojede OK. co sem cet tak by to melo stacit
btw. jde nekomu preflashovana 5900XT/SE s TV-Outem?
zatim mam jen jeden BIOS u kteryho to jakz takz funguju, pri bootu se tvari jako 5950 ale ve vlastnostech porad jako 5900!! aspon ze jede na default 475/950
...nebo uz mate neco lepsiho?
ocuj tebe isla preflashovat 5900SP/XT/SE na 5950? a slape ti karta normalne, bez chyb? ak som to zle pochopil tak ma oprav.Citace:
Původně odeslal Dzegr
Citace:
Původně odeslal Jecky
jo, jede mi presne podle specifikaci 5950. jadro by slo jeste o kapanek vic, ale pameti uz to dal nezvladnou...nj..sou to jen 2.8 :-)
ale ako kukam ty mas leadtek-a, toz ja mam MSI a zatial ide iba 440/770. pokial sa neseknem tak by si tam mal mat tie iste samsungi ako su na MSI-ckach, a tie ti prosim pekne idu na 950MHz ??? ??? ??? ??? tak ak hej tak potom lames rekord na 10000000000000000000000% :lol: zatial som totiz nasiel max oc tychto pamati okolo 820-830 MHz. samozrejme ak to chladis nakym vodnikom, popripade dusikom tak som nic nepovedal.
Voleee... Daj tej karte AGPv 1.9V (ak das viac nebude vobec nabiehat)... A das tie pamate kludne aj na 1100MHz -> Ale uvidis tie artefakty...
Mne to nepomohlo na mojej, skôr naopak...Citace:
Původně odeslal PCnity
cece este raz tebe to ide fakt na tych 950MHz stabilne ??? skus tam smrdnut GunMetal a daj si 8*AA a 8*AF a to som zviedaf ci ti to nehodi artefakt. a ak nie tak hod nake merania, ale s hier a nie markov
Mne ide stabilne 930... 950 - chvilu s 5950U BIOSOM.
A 901... 915 - Chvilu s 5900XT BIOSOM.
tak vlastne ako ti to ide ??? som s toho mimo. napis na com ides stabilne a aky pouzivas bios
POZRI MI DO POPISU... BTW: Teraz mam BIOS 5900XT! Ale frekvencie rovnake... Ta druha frekv. co som napisla mi vzdy po chivili zblbne... Preto idem na 505 a 901...
sorry ale nak som zabudol kuknut popis. kokso zavidim ti - teda nic v zlom. kurna ono by to chcelo nak zeditovat ten 5950 bios na unosnejsie default freq. a to by bol potom hukot, lebo pokial sa neseknem tak jadro dostane 1,6 V oproti def. 1,4 V a tam je teda rezerva obrovska - aspon moj odhad
BTW: 5950U BIOS je dost na ( ! )... Nejde mi AGP 8X nejde SBA a nejde FW... Aj ked som pouzil sparkle...
chalani taka mala otazocka. Ked to mate tak bohovo vyhulene karty aku ma teplotu pasiv (myslim na omak,da sa tam bez problemov udrzat prst ?)? a na standardnych fr. ? Lebo ja ked zavriem skrinu tak zdroj sa premeni na fen a akonahle otvorim a skusim polozit prst na pasiv je to ako zehlicka(na 400/700) (inak taktovat ide iba minimalne -MSI) !!! PLEAS ANSWER!! (pridavne vetraky nemam)
no ja tam mam zo spodu v PCI slote zbastleny taky drziak na 2* vetron 8*8 cm. ale aj bez tych vetronov mam chladic gpu vlazny a pamate tiez. inak jedine co by to mohlo sposobovat je ta pasta co tam je - ja som ju zotrel a dal tam tu co sa dava k titanom.
p.s.: na chladice este stale cakam :-(
dalsi sity z BIOSama jestli to nekomu pomuze...
http://home.comcast.net/~tierone/nvbios/
http://www.geocities.com/unr3alfury/dl.html
>Dzegr, Jen tam pořád nevidím ten 5950U od Asuse. :? Škoda
S tim Asusem je to fakt problem, ale porad existuje par moznosti jak ho sehnat:Citace:
Původně odeslal Jirass
1. najit nekoho kdo kartu vlastni a pozadat ho o zalohu biosu (uz se to zkouselo na forech kde je mnohem vic lidi nez tady, takze pochybuju, ze tady to vyjde i kdyz, rad bych ;D )
2. najit nejakeho ochotneho prodejce, ktery ma moznost se k te karte dostat a zalohovat bios
3. posledni moznost sehnat seriove cislo nejake Asusky V9980Ultra a napsat si do Asusu o bios
No tak Masstere, tak už si tu kartu kup a uděláš spoustě lidem radost ;D
Nebuď labuť. ;D
myslite ze muzu dat na ASUS FX5900 BIOS z FX5950 ULTRA od GAINWARDU golden sample? nemuzu tim nic znicit? v cem je lepsi ta golden simple oproti normalni verzi od GAINWARDU?
No zkusit to muzes, flashnout zpatky original muzes vzdycky, jen mi to prijde zbytecny, bios od Leadteku je uz osvedceny, takze nevidim duvod zkouset Gainward.Citace:
Původně odeslal Neller
Tak co teda znamená to Golden Sample? V čem je to tak zajímavý? Má to ještě větší frekvence nebo rychlejší paměti???
Na techto strankach je bios Asus 5950 zkousel jste to nekdo ? http://www.geocities.com/unr3alfury/dl.html
Poslal som ho Mavkemu , aby mi ho cekol ci je OK a ak mi kladne odpovie , tak ho skusim na svojej grafike.Citace:
Původně odeslal Tomek
Ted jsem na ten bios koukal v bios editoru a ten hlasi ze to je 5900 tak zase nic. :-(
Pls kde bych mohl sosnout ten wfflash. ? Hledal jsem na netu a vsude je jen diskuse a nikde neni link kde to sosnout. Dikes
http://www.3dcht4u.de/3dc/kfd53t5fes...ltra_flash.zip :wink:Citace:
Původně odeslal JOHN
A uz jsem to nasel na http://www.zoneg.net/modules.php?nam...article&sid=59 dikes za radu a sorac
Citace:
Původně odeslal Xfantasy
Všetko ohľadom biosov na už spomínané karty je na stránke www.mvktech.netCitace:
Původně odeslal trt
V sekcii DOWNLOAD nájdete utility a všetky možné biosy od všetkých možných výrobcov. Nemáte zač, priatelia. 8-) ;D
ESCAPE pozeram ze mas v popise MSI GeForce 5900 XT 128 MB VTD (390/700) @ Asus 5950 ultra (475/950) :eek: :eek: :eek: a ako ti to zdvihlo vykon? a stabilita (poprip. daval si pasivy na pamete?)
Mám chladiče na pamätiach, ale neviem, či majú nejaký význam. Dosť som ich pokrivil, ked som ich dával na polovice. Dakže dobre nepriliehajú. :lol: Skúšal som to aj bez nich a nie je žiadny problém. Hreje sa to približne rovnako, ako keď som mal nataktovanú 5900XT. S tým rozdielom, že je to úplne stabilné. V hrách sa neobjavujú artefakty, nemrzne to. Výkon mi z pôvodných cca 5100 stúpol na 5900 v 3D marku 03. Skúšal som veľa typov biosov (MSI, Leadtek, Gainward, Gigabyte, ...), ale tento od Asusu je najlepší. Niekomu to zníži výkon, niekomu to zostane na rovnakej úrovni, ja som mal asi šťastie na dobrý kus. Pamäte ani neofúkavam žiadnym ventilátorom. Ale jednoznačne treba nejakým spôsobom odvázať teplo z tej grafiky von z bedne. Nenormálne to hreje. Na chladič od CPU som musel dať windtunnel, lebo mi akurát nasával zospodu teplo z grafiky a zvýšila sa jeho teplota o 5-7 stupňov.Citace:
Původně odeslal aragorn
To:ESCAPE Zlousel si mit ty pameti pretaktovane na 475Mhz bez chladicu nejak dlouhodobe ?
Tú kartu nemám nejako dlho. Prešiel mi na týchto frekvenciách 3Dmark03 10x za sebou bez problémov. Takto mi to ide asi 3 týždne. Zrejme to bude mať nejaký vplyv na životnosť, ale medzitým určite budem mať inú kartu.Citace:
Původně odeslal Tomek