Hyundai 17"
jeden vadnej cervenej viditelnej jen na tmavym podkladu
Printable View
Hyundai 17"
jeden vadnej cervenej viditelnej jen na tmavym podkladu
tak se mi tam objevil dalsi modrej subpixlik :evil:
ac nerad, msuim sem postnout sve skore .. dneska prisel
Acer AL1721hs - dva (asi ;D ) uplne mrtve cerne pixely uplne vpravo nahore - asi v miste kde mate tlacitko minimalizovat. pri praci si jich slovek nevsimne takze pohoda
BTW sorry za preklepy, mam i novou keyboard :D
AOC LM729A (17" 1280x1024)- bez chyb
HP XE4100 (14" 1024x768 na notebooku) - bez chyb
COMPAQ EVO N620c (14" 1400x1050 na notebooku) - bez chyb
pak jeste nejaky Acer 1711 nebo 1712 (ted nevim) co sem mel na prodej a taky vsechny bez chyb
asi mam stesti :-)
to ses klikar ;D btw mozna byste do statistiky zapocitat jestli se vam casem objevily pixely a jaky :P ja doufam ze dalsi nebudou
edit - ja mam svym zpusobem taky stesti, mam dva mrtyv pixely na miste, ktery tata nasel po peti minutach a mati vubec :] a kdyby se nahodou objevily dalsi, tak si proste tehle dvou vsimnu a poslu na reklamacku :]
90 procent spatnejch pixelu co jsem kdy mel se mi objevilo po case !!!!!!
mel jsem moznost mit asi 13 LCD displayu od kapesnich PC /7/, notebooku / 4/ az po LCD panely /2/
kdyz dotahnete novy LCD, spuste na nem na 5 hodin video. pokud se maj nejake pixely pos.... tak se pos.... prave pri tom. Alepson nebudete muset kazdy rano hledat zda tam nejaky nepribyl. Proste uz budou vsechny videt ;D
fakt to tak je. Video je nejlepsi zpusob, jak zjistit potencialni spatne pixely.
Pokud bys si nekdy kupoval plazmu tak si asi vyberu nejakou, ktera jim hraje jako predvadecka, pac tam je uz temer 100procentni jistota, ze se nic noveho uz neukaze
tak video jsem nepoustel, ale pracuju na nem nonstop od jedny odpoledne, pulku dne jsem paril OFP a nejenze se zadny dalsi neobjevil, ale vubec me neboli oci .. je to nadhera .. a ta MX 1000 super (ale to uz je jina)Citace:
Původně odeslal Namornik
Benq FP931
1280x1024
včera kúpený
0 BP :D ;D
a dufam že to tak aj osatne
No je fakt, ze pokud je nejaky tranzistor "nakopnuty", tak se timhle muze "dodelat", ale ja na svem Samsungu 710T jedu uz...no 3 mesice to budou....video/hry/programy a zatim (tuk tuk na drevo) jsem nic nenasel, snad uz to tak zustane :oops: .Citace:
Původně odeslal admix
BenQ T720
Pix - 0
Sub - 0
Prestigio P176 - cca 2 mesice stare:
0 bad pixels ;D
Acer AL1721 - 0 vadných
NEC AS LCD71VM - 0 vadných
Sony SDM-S51 - 0 vadných
:-)
Toshiba LD17B101
17"
0 - vadnych
no mozna na tom neco bude, ponevadz mych 1024 vadnych pixelu, jak sem uz psal nekde vys se objevilo prave kdyz sem sledoval film. :?Citace:
Původně odeslal Namornik
kazdopadne na nove T710 uz sem videl tech filmu cca 80 hod a zatim nic ;D
teda jak to tak sleduju tak mam s tema dvema docela smulu :P
nejsi sam, ja mam pech jaxvina
na kazdym LCD neco a ze jich mam hodne
Koupil jsem si na projektor roverscan optima 155 (15") a je zcela OK. Jinak uz dlouho se mi nedostal do ruky novy panel, na kterem by byl vadny pixel (za posledni rok mi rukama proslo asi 30 panelu).
Tak ja bohuzel musim opravit muj post o tom ze mam jen dva mrtve pixely ktere nejsou skoro videt .. ted jsem nasel jeden pixel co neumi cervenou .. je v dolnim pravym ctverci, myslel jsem ze bude v tom prostrednim (Acer -> reklamace) .. je sice v prostrednim sloupci ale odspoda mu chybi centimetr .. co sem to kua koupil za smejd? :evil: :-o
to jsi ale mel v ruce jen asi nove ne. CO ja vim a taky jak jsem psal, vadne pixely se v 90 procentech objevuji az po case.Citace:
Původně odeslal admix
2x starej Umaxovej notas (800x600) - 0 pixelu
NB Premio (1024x768) - 2 svitej zelene (pod sebou)
NB Acer (1024x768) - 3 ruzny barevny porad svitej
OT: V telefonu mi zhasnul jeden radek bodu a po tejdnu celej dispaly :lol:
jj, kdyz prisel mel dva cerny a ted skoro po dvou tejdnech se objevi tenhle prizdisra*c ;DCitace:
Původně odeslal Namornik
co jsem mel na stole v posledni dobe:
ViewSonic VP171b - 0 bad
Samsung 172x - 1 bad (sub)
Samsung 710T - 1 bad (pix)
Hyundai L70N - 2 bad (sub)
ntb. HP 9020 - 1 bad (sub)
ntb. Acer 1355 - 0 bad
V Datartu meli LCD TV asi 80 cm uhlopricka a meli na tom asi 5 spatnejch pixelu. Dva bily, zbytek mrtvych. Meli to tam vystaveny a lidi u toho stali a obdivovali obraz. Nechapu :roll:
prvni na co se podivam u LCD nebo plazmy jsou spatne body a jakmile tam je alespon jeden, tak to u me panel prohral ;D
Kdyz se nejedna o muj panel tak mam nekdy i radost kdyz neco najdu, neco jako houbar kdyz v lese najde peknyho pravyho hriba na paloucku na mechu ;D
Kdyz se to ale stane u myho, tak bych to vzteky rozkopal, paloucek nepaloucek
2ks AG Neovo F-417 - 17" - 0 vadných pixelů i subpixelů po cca roce provozu.
Nejsem ale jejich majitelem. :-)
Compaq Presario 1700 - 14.1" - 0 bad
ACER TM29LMi - 15" - 0 bad
ACER TM292ELMi - 15" - 0 bad
ACER TM223XC a 225XC - 14" - 0 bad
CTX S721 - 17" - 0 bad
PHILIPS 150B4 - 15" - 0 bad
CTX S730 - 17" - 0 bad
CTX S721 - 17" - 1 bad - ale ten je jenom na testy, takže to vůbec ničemu nevadí a je hezky v levým horním rohu, takže skoro moc neruší
1.BENQ 19palcovy LCD
2. 0 chybnych :-)
v práci- 7 ks
1. Fujitsu-siemens P17-1 a P19-1
2. 0 hot or bad pixels
Samsung 710T - 1 stále zelený, už při nákupu.
no ja mám LG L1730B a mám 1 chybný sviti na červeno ale niak moc to nekazí obraz no segra tá ma LG L 1730S nemá ani jeden . Tatko má noťas ASUS ani jeden takže som mal opäť štastie :-) NO videl som pri značke LiteOn tak tam tie sedemnástky aspoň pred 2 rokmy mali chýb v priemere tak 3-4 pixle ale možno sa to zlepšilo ale skôr nie a tých LiteOnov som videl asi 3-4 . Majte sa LCD do toho :D
prvni na co se podivam u LCD ja je kvalita zobrazeni (hlavne barvicky) a vubec takovy ten prvni dojemCitace:
Původně odeslal Namornik
vadne pixely hledam kdyztak pozdeji (anebo vubec - vetsina stejne nejde moc videt) :-)
K tomuhle threadu by to chtelo pridat nejake hlasovani, aby clovek ziskal nejakou rychlejsi predstavu kolik % LCD ma 1,2,3 ... vice mrtvych bodu a nemusel to cele cist.
uz jsem to navrhoval nekolikrat, vzdy nejaky mod rekl, ze je to dobry napad ale nikdo nic pro to neudelal
rekl bych ze to je zbytecny - nejaky pofiderni uhrnny ukazatel podle me nema vubec zadny prakticky uzitekCitace:
Původně odeslal Jiri Drak
V praci 2 kusy
15'' LCD Compaq TFT5015 = oba 0 vadnych pixelov
Acer AL 707 -- OBP
Benq 931 -- 0 BP
1. Acer AL732 - 17" - 0 pix/sub - po roce....
2. Toshiba - 14" - 0 pix/sub - po 5ti letech... ;D ;D
3. LG u bejvalky doma nevim typ - 15" - uplne kropenaty bp :?
AOC LM 927 ut 19" 0 pixelov 0 subpixelov
este som nerozbalil druhy ;D
Samsung 710N 0/0.
Sony HS74B 0/0 8-)
Viewsonic VG800b 18" 0/0 :-) kdyby nemel 25ms tak je dokonalej :-)
Hansol H530 - 0/0
NTB Toshiba 0/0
Hyundai L70N - 1 subpixel :roll:
koukam, ze ty hyundaie jsou na tom dost na BP spatne.
Ja mam jeden se dvema sBP
hmm asi jo, já vypozoroval že hodně lidí nadává na Benq. Pro mě jeden BP nic moc neznamená, jistě, nasere-to, ale vzhledem k tomu že s LCD počítám životnost (než budou na trhu jiný technologie) ty dva max tři roky. Pak už se snad dočkáme nějakýho "high-techu". ;D Nebo jak se vám dneska líbí siemens S10? Jeden z prvních "barevných" mobilů? ??? A kolik tenkrát stál peněz, víc než lecjaký LCD...Citace:
Původně odeslal Namornik
1. LG 1915S
2. 19"
3. 0 vadných pixelů
ViewSonic 912s
19"
1větší + 1 pidimalinkatej vadný pixel
( nevim co jsou subpixely a jsem teď línej hledat)
pozn.
koupeno včera, poslat nazpátek považuju za zbytečný.. Když hodně HYPNOTIZUJU přesně to místo, kde je - pixel je vidět, nejvíc na souvislý černý ploše ( prosvěcuje), na bílý je to malinká černá tečka. Několik dalších "vadnejch" pixelů šlo lehce setřít :) .. Při normál. činnosti-jako teď při surfování, musim ten pixel dóst dlouho očima hledat, abych ho objevil - a vzápětí zase ztratil.. ( a to přitom vim už přesně", kde je..). Tak bych tu problematiku vadnejch pixelů zas nepřeháněl - jestli je 1, max2.. ( zvlášť, když si vzpomenu na zapatlaný a zaprášený CRT, kde byl kolikrát "vadnej pixl" velikosti plátku sekaný.. :) ( - podle toho, co bylo ke sváče... 8-)
asi mas jen vadnej subpixel. By ses divil, jak muze votravit takovej peknej zarivej pixel kdyz se chces divat na video a furt ti tam uprostred sviti jasna hnezda. Videtelna i z cca 2m
Aha, tak subpixely jsou nějaký "menší kolegové" těch normálních pixelů..(?) Tak to mám fakt asi kliku.. Byl u mě dnes taky "postiženej" kolega ( líbí se mu ten Samsung 913N) a taky řikal, že to neni vidět ( nenašel ho, dokud jsem mu ho neukázal.. ten pixel..). Je pravda, že bejt to viditelný ze 2metrů, asi už to letělo z okna..).
Acer AL1712 - dva pixely modre svitici pri prvnim zapnuti, po 14 dnech provozu se "ztratily" - jakasi samooprava. Pak jeden subpixel, ktery neumi cervenou barvu.
SAMSUNG 913N 0/0, ale tie farby sa mi vobec nepacia :(
ViewSonic VG712B , 17", 0 vadnych jakýchkoliv bodů
Takze pridano hlasovani. Muzete na sebe znovu prozradit kdo ma jakej smejd ;)
Za obsah hlasovani dekuju Namornikovi.
mozna je to blbost, ale co kdyz ma nekdo vic panelu? nejde udelat ze kazdej muze hlasovat vickrat? jinak ta posledni moznost je zajimava, prej uprimnou soustrast :)
to by nebylo dobre. Urcite by se tu nasel nejaky dobrak, ktery by celou tuhle anketu behem par sekund znehodnotil tim, ze by tam naklikal 100 bodu k nejake kategorii.
Pokud ma nekdo vice panelu, idkyz si myslim, ze 90 procent lidi ne, tak muze pozadat nekoho kdo LCD nema, aby za nej hlasoval.
Jinak to nejde, bohuzel
takze zatim to vypada pri 18 hlasovani, ze je kolem 66% LCD OK a 34% s vadou
Poznámka - malý a nevypovídající vzorek.
proto je tam to kouzelne slovo ZATIM :idea:Citace:
Původně odeslal jan555
Chtěl jsem tím říct, že to tak bude vždycky, nevyjádřil jsem se dobře. Ale pro zajímavost proč ne.Citace:
Původně odeslal Namornik
takze k tomuto momentu 69% OK 31% s defektem
AG Neovo X-174, 17", 0, 0 ... uz pres 2 roky ;D
Pripajam sa k sykorkam moj viewsonic 171b nema ani jeden bad pixel ani nic ine ;D
Viewsonic VX912 - žádný vadný pixel ani subpixel.
Samsung 910N - 1 vadnej pixel
Asi z 20 Aceru al1931 a 1921 se po case pouzivani objevily pouze na jednom dva vadne pixely. Ovsem stoji za to, blikaji jak majak :lol:
tak mozno si budete mysliet ze som zrely niekde ale co sa mne stalo to sa stalo!
raz vecer asi predtyzdnom som spozoroval nejaku cervenu malu bodku na monitore dost sa to podobalo chybnemu bodu, ale co je najvacsia haluz ono to behalo. Normalne nejaky maly organizmus alebo co
raz z prava do lava raz z hora dole, dost pekne nervy som mal skusal som to dat prec ale je to pod "sklom" ci co to je na lcd proste 2 dni mi to tam behalo! :o a na treti nic
az zas navecer zistim ze vidim tu bodku (je to do cervena) asi tak v strede a asi je to dead
vyzera to ako chybny pixel ale mam podozrenie ze je to jednoducho ten ani neviem ako to mam nazvat maly navstevnik. tak to tam mam teraz a dost ma to stve ale co uz stym narobim
dajte nejaku radu :-)
EDIT: monitor je to Benq 783, nemam najmensie vyhrady k nemu
Nema niekto oproti sniperku zo zamierovacom ? ;DCitace:
Původně odeslal cLiVe
asi nie :-)Citace:
Původně odeslal AjsTi
nafot ho , ale opatrne , at nezdrhne
takze to zatim vypada nasledovne.
ze 3 LCD jsou v prumeru dva bez chyby a jeden s chybou.
To je jasny, je to vir! je to worm.Citace:
Původně odeslal cLiVe
Neznas dunu? davej v noci pozor at te nesolkne LOL
Vazne : netusim co to muze byt a sem zvedav co to muze byt.
Btw Hyunday L70N 5mesicu stary, zadny vadny pixel.
Citace:
Původně odeslal Arg
Dlho som nesledoval tuto temu...
takze "problem" sa asi po tyzdni stratil nic tam nieje, zahada nevyriesena :) neviem fakt co to mohlo byt
ziadny chybny bod som nespozoroval a 783 od Benqa si mozem len chvalit, vyborne LCD
No mohu jeste dodat 2xIBM T21 1OK druhy 2spatne subpx.
Acer TM 8003 OK
Asi 5let stary 15"lcd, znacku neznam, ale myslim sony nebo nejaky Comtec(nebo tak nejak) OK
IIYama proline H 430 (MVA matrice)
-jeden subpix (zelenej) (cca v středním poli)
- jeden pixel (černej) (v pravo dole)
---------------------
teď vybalený LCD, kolik, že je na reklameci? vím, že se to tu řešilo, ale než bych to našel..
edit: takže po jednom dnu se oběvily další beďáry, tak sem ho vrátil....
BENQ FP71E+ absolutly OK 8-)
2CLIVE: behalo to rychlo, ako muska? Ale tes sa z toho, ze je to prec. BTW moj kamos zazil, ze jeden reprak (basak) strasne skresloval. Tipoval to na spalenu cievku, tak ho rozobral a nasiel tam rozomleteho pavuka (pri kamosovi si uzil, techno, house a pekne nahlas).
1. Samsung 193P
2. 19"
3. 0 vadnych pixelov
Pertfektny monitor, doporucujem :wink:
Tak jsem pěkně nas**nej -> 3 dny poté, co uplynula lhůta na výměnu, mi moje EIZO L568 vyrobilo 1 vadnej červenej subpixel. Ach jo... :evil: >:E :evil:
SAMSUNG SyncMaster 710N
- 0 Vadných Pixlov
- 0 Vadnych SubPixlov
monitor ma asi 3 + Mesiacov, farba je IVORY nieje cerno strieborny ako tu ma vacsina.
Musim poklopat (Klop, klop) nech to neurieknem ale som zatial ako tak spokojny, len potrebujem Vyskovo nastavitelny stojan lebo v dodavke bol len naklapaci... Skoda no co uz.
Eizo L778-K
19"
zadny vadny pixel nebo subpixel
Philips 170S5FS: 0 vadnych pixelov, pekny obraz;
druhy ten isty model: 1zeleny pixel a taky divny nacervenaly obraz
kamosovi som kupoval PHILIPS 170S6FS a pekny kusok =>0zlych pixelov a pekny obraz.
"pekny obraz"=nie som profik, ale na pohlad sa mne osobne javi ako pekny, biela je biela, cierna je cierna....
1. Philips 190S5FS
2. 19"
3. 0 zlých pixelov a 0 zlých subpixelov
1.SONY SDM-HS75P
2.17"
3.0 zlých pixelov a 0 zlých subpixelov
1. BENQ 737s
2. 17"
3. 0
1. LG1530S
2. 15"
3. 0/0
1. HP 1740
2. 17"
3. 0/0
Doma 3 LCD, 2x LG L1730BSNH LCD 17",
a notebook Dell C640, v praci LCD Fujitsu - Siemens B17-1 LCD 17"..
Doma:
1. 2x LG L1730BSNH
2. 17"
3. Na jednom LG po 2 mesicich provozu jeden vadny subpixel (zeleny)
1. Dell C 640
2. 14"
3. 0 spatnych pixelu, 0 spatnych subpixelu.
Prace:
1. Fujitsu - Siemens B17-1
2. 17"
3. 0 spatnych pixelu, 0 spatnych subpixelu.
1. SAMSUNG SyncMaster 913N
2. 19"
3. 0 vadných pixelů a 0 subpixelů
1. ACER AL1715msd
2. 17"
3. 0 vadných pixelů a 0 subpixelů
1) Sony S73
2) 17"
3) 0
jsme ted nafasovali v praci lcd od dellu (NO 1905FP) a uz vsem tady zajinaji mizet subpixely. ti co uz ho maji pul roku tak i 4, ja ho mam asi 3 mesice a uz 2. ale je pravda ze dostavaji zabrat, bezi aspon 8 hodin dene.
No to je docela na nic, ne? Ja mam LCD uz 10 mesicu a za celou dobu se zatim (dikybohu) neobjevilo nic.. a bezi taky 8-10 hodin denne.. samozrejme ze nekdy min..Citace:
Původně odeslal Kraki
IBM T21 14" 0 BP 0 BSP
Hyundai Q17 - cca 2 roky v provozu... nic
notas Dell Latitude D505... nic
... a doufam, ze to tak zustane, dokud uplne neumrou...
Viewsonic VX700 už 3 a půl roku stále 0 vadných pixelů
Nový Fujistu Siemens P19-2 0 vadných pixelů
2x Samsung SyncMaster 174T
17"
ani jeden vadnej pixel
HP L1925
19"
0 vadnych pixelov
1. Acer AL1751
2. 17'
3. 0
1. FSC ScenicView P17-2
2. 17 palců
3. 0 vadných pixelů + 0 vadných subpixelů 8-)
1. SyncMaster 710t
2. 17"
3. 0 + 0
1. Fujitsu Siemens Computers P19-2
2. 19"
3. 0+0 (zatim)