No koukám, že čteš fundovaný časopis "COMPUTER", co?. Včera vyšel a tam vymysleli ve svém svérázném testu DVD palíren tuto fikci, že PX-712A je TEAC!!!Citace:
Původně odeslal .Voivod.
Printable View
No koukám, že čteš fundovaný časopis "COMPUTER", co?. Včera vyšel a tam vymysleli ve svém svérázném testu DVD palíren tuto fikci, že PX-712A je TEAC!!!Citace:
Původně odeslal .Voivod.
Multidisky sem taky jeste nezkousel. Ehm, tedy zkousel ale jen jedno stary DVD-RW ktery me dotahl kamos, bohuzel bylo jen 1x rychlostni takze sem full DVD palil 45min :( Rikas problemy se ctenim? Ja mam taky Toshibu 1612 a ta ty Princa nacita dost rychle a bez problemu...Citace:
Původně odeslal Petrt
Včera jsem ho prohlíd u kámoše v práci a hned sem si říkal, co to tam napsali za kravinu, no a vidíš, nakonec to napíšu taky.Citace:
Původně odeslal Ladis
Ale jinak proti testům v časopisech nic nemám. Základní parametry platěj a navíc to máš srovnaný pěkně všechny typy. Samozřejmě nevybírat dle jejich výsledků, ale hledat jiný zdroje.
Je to muj sugestivni pocit, nemeril jsem pristupovku atd. Na ty Princa jsem palil jeste na Asus 0404 (snad to pisu spravne). Na tomto Pioneeru jsem jeste nemel cest. Cenove mi vychazi stejne Multidisk. Ale ty DataWrite jsem vyzkouset chtel, prece jen 18,-/medium je zajimava cena :)Citace:
Původně odeslal Tom
To PETRT:
Nezkoušels na tom Pioneeru nějaký ochrany? Třeba Key2Audio nebo MediaCloq. Já na svý starý 106s tohle dělám bez softu, tak by mě zajímalo, jestli se pochlapili i tady.
Bohuzel nemam pristup k zadnemu chranenemu CD. A ani nikdo koho tu znam :(Citace:
Původně odeslal .Voivod.
Male subjektivne posudenie LG 4082B:
Starsie Nero 6 ju spoznalo bez problemov, palenie bez problemov, zatial skusane iba 4xDVD-R.
Absolutne tichucka, tiche dvierka. Jedine minus sa mi zda pomalsia odozva - trosku jej trva, kym jej dojde, ze ma v sebe DVD a trocha si treba zvyknut na to, ze ma len jednu zelenu kontrolku, ktora pri citani alebo napalovani blika s rozlicnou frekvenciou.
A rozdíl mezi 4081B a 4082B?Citace:
Původně odeslal Axel
4082:
http://www.lge.com/catalog/prodmodel...model=NOTHING#
4081 som nenasiel
Hehe, nezda se mi, ze by chtel .Voivod. zrovna takove srovnani :) Parametry si muze porovnat na CDRku, spis asi chtel prakticke srovnani, nebo ne ??Citace:
Původně odeslal Axel
Zdar, ja bych se nepriklonil ani k jedne. Nejlepsi zkusenosti mam s Pioneer 106D. V tvem pripade tedy 107D (8x). Kdyz jsem se rozhodoval, tak jsem daval prednost kvalite zapisu a nicemu jinemu. Tak jak ted zpetne prolezam fora, tak zjistuji ze kdo nema vypalku Teaca (OEM pioneer) nebo Pioneera, tak nemuze palit na levnejsi media, protoze to vypalene medium potom nikdo poradne neprecte. Tyka se to veskrze levnejsich vypalovacek. Jestli chces palit kvalitne na lacinejsi media kup Pioneera nebo Teaca. Jestli chces palit pouze na drahe znackove (Verbatim) tak si kup co chces.Citace:
Původně odeslal Tomáš Kunert
HalenTech.
No já to tak opravdu nemyslel, sorry .........Citace:
Původně odeslal Axel
Rozdíl je snad jenom v DVD-RW místo 2x na 4x a údajně o trošku lepší přístupový doby, ale to asi těžko někdo dokáže, protože si nedovedu představit, že by někdo prodal 4081 a koupil 4082.
Chtěl jsem tím jenom říct, že nechápu politiku LG, protože vydali v podstatě na 99% shodnou mechaniku. Na druhou stranu, to ale beztak udělali pouze ve firmware a uživatel platí za nic o 300-400 Kč víc.
Asi si budes muset bud pockat na testy s fotkama vnitrku a nebo si zjistit sam, jake cipy jsou tam pouzite.Citace:
Původně odeslal .Voivod.
PS: a jinak souhlasim s "Halen tech"em
Dnes se spousta novejch věcí dělá přes firmware, zrychlování, přístupy, formáty atd. Tohle udělá 1 programátor za měsíc a pak to vydávaj za novu mechaniku.
Máte někdo zkušenosti s mechanikou LG 4082B a médii DVD-R Princo 4x? Jestli s nimi tahle mechanika nemá problémy? Díky
Kamos ma jen zkusenosti s 4081B a Princo 4x (Acka) - pali na nej 4x bez problemu (coz se treba o Multasech rict neda). Na nic si nestezoval.Citace:
Původně odeslal Dani Filth
A ještě by mě zajímalo, jak tato mechanika LG 4082B zvládá grabování a kopírování originálních chráněných DVD s filmama?
ja mam, zapis povolen jen 2x (i na jina 'slabsi' media, napr -verbatim 4x jel na 4x, +rw (memorex) 4x jelo 4x, ale -princo, -redstar a -datawrite (vse 4x) pali jen 2x...)Citace:
Původně odeslal Dani Filth
Muzes hodit ATIP toho Princa ? V pondeli bych ho zkusil porovnat s kamosem na jeho 4081B ktera na Ackove Princa jede 4x. Zda se mi divne, aby 4081B palila na urcite media rychleji jak jeji novejsi sestricka.Citace:
Původně odeslal Ssnake
Zdravim uz jsem si skoro vybral znacku kterou uz drzim nekolik let a jsem spokojen, ale ted nechapu jejich znaceni. Tak prosim reknete mi nejake rozdily pac cena je stejna. DEKUJI
Jeste doplnuji ze se jedna o Liteon 812 a 851
Rozdíly už si najdeš sám?Citace:
Původně odeslal viiki
http://www.cdr.cz/dvd_rekordery/liteon/sohw_812s.html
http://www.cdr.cz/dvd_rekordery/liteon/ldw_811s.html
OK dik, tak tyhle recenze uz mam precteny ale me zajimala 851 ale uz jsem se asi rozhod pro 812s myslim dobra volba pokud reknu ze ji budu mit jako jedinou mechaniku.
No však, 851 je přejmenovaná 811. A proč ne LITE-ON SOHW-832S?Citace:
Původně odeslal viiki
Taky bych se spis priklanel si par dnu/tyden pockat a vzit si 832S. Kdyz uz budou problemy se stolnim DVD prehravacem, tak je porad lepsi si na jeden disk zalohovat 8GB MP3 a ne jen pulku :wink:Citace:
Původně odeslal .Voivod.
Aha :-) tak to jsem chtel slyset to jsem fakt nevedel ze 851 je vlastne 811s. 812 chci proto ze stoji o 2000 kc min nez 832s a sice je fakt ze 8 GB na placku je lepsi ale jeste bych byl zvedavej kolik budou stat na to ty placky. Uz jsem bohuzel bez cmelacku pac jsem kupoval P4 s deskou, HDD a ted jeste vetrak na proc a novej zdroj takze 812s to bude jistit.
Dekuji vsem za rady
NZ, ale aby jsi za mesic neprodaval tu palirnu a nekupoval nejakou DL ;DCitace:
Původně odeslal viiki
Tak jsem si pořídil LG GSA-4082B. Zatím jsem pálil DVD jen na DVD-R Verbatim 4.7GB a absolutní spokojenost, CDčka prozatím na obyčejný Memorexy (je pravda, že 1 CD pálí cca 5 minut - 24x, což je jaksi pomalejší než předchozí Samsung 48x) ale i s pálením na CD jsem hrubě spokojenej... oproti Samsungu pálí CDčko Z-CLV místo CLV (doufám že se nepletu v pojmech).
Mechanika je absolutně tichá (oproti cirkulárce Samsung a temnému hučení Toshiby SD-1712), jedině kdy je ji slyšet je, když právě při zápisu Z-CLV několikrát "přeřadí" na vyšší rychlost... je slyšet tichoučké vžžžžum.
Zdá se, že v recenzích mají fakt pravdu, mechanika má asi dost kvalitní zápis a dobrou korekci chyb... protože se při čtení vypálených CDček i DVDček vůbec nezadrhává (Toshiba se zadrhávala semtam a Samsung to je kapitola sama pro sebe... :D )
Takže můžu jen doporučit... za by woko 3.300,- je to fakt maso...
btw.: ještě musím vyzkoušet DVD-RAM (když už to mechanika podporuje) ;D
takže s současné době palírna s dvouvrstvým zápisem na trhu není, teda kromě
BENQ DW830A
LITE-ON SOHW - 832S
NEC ND-2510A
SAMSUNG SH-W16A
SONY DRU-700A
ty však zase nejsou na trhu v ČR, alespoň tak jsem to pochopil :?
To znamená, že zatím je stále nej LG GSA-4082B ...
Je to tak? :wink:
nie, na trhu je NEC ND-2500A ktora vie DL zapisCitace:
Původně odeslal sofokless
http://tdb.rpc1.org/firmware/2510K0P2.ZIP
ten je vsak aktualne asi tak na 2 veci, kedze nie su media...
zase neumí DVD-RAM
http://www.cdr.cz/a/7424/2
tak si nevybereš... :arrow: Jsu do LG :wink:
Jestli DVD-RAM potrebujes k praci, tak nema smysl ani uvazovat o jinych palirnach. Pokud ho nepotrebujes a nikdy jsi nepotreboval, tak si timto oduvodnovat koupi LG je taky kravina.Citace:
Co to je DVD-RAM :-) . Dneska jsem si prines tu liteon 812s a hned sem mel sok koupil jsem DVD-R 2 nouname (asi Primco) 4 gigamastry general use DVD takovy ty leskly (shit) a Imation DVD-RW a ze ho smazu tak mazu najednou to zaclo krupat a chrochtat tak si rikam ze to zvlastne maze DVD :-o a co se nestalo hned chybny DVD-RW za 100 kc tak jsem tam dal noname 4X a vse OK, pak jsem tam dal gigamastry sice fungujou ale je to nejaky cudny tak nefim co budu kupovat za media asi noname ??? . Ale jinak super palicka hlacne ticha a no vibration.
3200 Kc
Tak jdi to RW reklamovat. DVD-RAM je dalsi typ media/zapisu. Medium se chova jako HDD a ne jako klasicke DVDRW/CDRW. Toto je hlavni rozdil. Vic info najdes na www.cdr.czCitace:
Původně odeslal viiki
DVD-RAM to ja vedel ja jen ze to nejak nepotrebuju aby to ma DVD-+R/RW umela. to rw reklamovat pujdu zrovna za chvili mi prinese na zkousku novy. A chtel bych vyzkouset BOOK TYPE (program k LITE-ON), nema s tim nekdo zkusenosti ? jak to facha bohuzel jsem si precet pdf pozde a tam jsem se docet ze to facha jen DVD+R/RW tak chci zkusit koupit pluska. Zkusil to nekdo ?
chlapci, poraďte...
Já už tomu přestávám rozumět. Na každé z těchto stránek jsou u LG GSA-4082B rozdílné rychlosti...
http://82.142.72.98/StoreCSVS/Produc...ProductID=8156
http://www.alzasoft.cz/DetailPage.asp?DPG=45590
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=26791
a tady to dokonce ani nevědí...
http://www.cdr.cz/a/cdr/hledat?hledat=4082B+&x=30&y=12
Oficiální stránky zřejmě vypověděli službu a já se tedy ptám (hlavně těch co ji mají) Jaké rychlosti jsou správné? zápis, přepis, čtení,.... Děkuji
Zdar potrebuju do prace nejakou dvd mechaniku, na CC jsme nasel tenhel PLEXTOR http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=24647 , ze je pomalejsi nevadi.
Myslite, ze je to dobra volba? Jd emi primarne o spolehlivost. Ta cena s emi zda tez prizniva. DIk.
Mensi info pro budouci zajemce o LG DVD palirny (konkretne 4081B). Podarilo se mi vypalit dve DVD media-obe byla citelna, po nekolika dnech z niceho nic jej mechaniky nedokazaly precist. Jedina ktera to v mem "okoli" precetla byla jmenovana LG. Zuby si na tech mediich vylamaly Toshiba M1612/18xx/Pioneer 107/nejake CDRW kombo LG. Sice nechapu co se s tema mediama stalo, ale aspon jde videt, ze LG precte asi vsechno :wink:
zapis : cd-r 24Citace:
cd-rw 16
dvd+-r 8
dvd+-rw 4
dvd-ram 3
tak takhle by to melo byt...
A co to bylo za znacku (vyrobce) tech medii ?Citace:
Původně odeslal Petrt
Znacka Multidisk. Vyrobce neznam. Vypalil jsem nekolik desitek "techto" medii a nikdy jsem zadny problem nemel-az toto.Citace:
Původně odeslal laho
Výrobce Multidisců je firma EXIMPO sídlí v Tusarově ulici dva rohy od Alzasoftu :idea:
P.S. Já pálím na CD Multidisc už přes 3 roky a nikdy jsem neměl problém,ale je to taky dost o tom jak kdo s disky zachází :!:
A ted k mému problému chci si koupit Teac DV-W58GAK Retail - DVD-R/+R myslím,že je to nejlepší volba v této rychlostní skupině víte o nějaké lepší volbě nebo o něčem co by mě mělo odradit ???
Eximpo neni jedinej vyrobce - aspon podle Atipu, proto jsem psal ze nevim kdo byl vyrobcem. Ja Multase pouzivam od jejich pocatku a vzdy ok.Citace:
Původně odeslal globalkiller
Toto je z diskuse z CDR: "Takže zpráva přímo od Eximpa. Opravdu přiznali dvě vadné série.Snad ty vadná by měli přečíst mechaniky od LG." a "ze jsou vadne serie, ze kterych data za nekolik tydnu zmizi - stanou se necitelnymi" Link na diskusi
co mam vzit ?
1: http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=25949
2: http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=24647
???
pripadne mi pls doporucte nejakou jinou levnou mechaniku
v tomto dredu uz se zorientovat neda
diky
Jak tak nějak ted hledám tak sem se přeorientoval z toho Teaca na Lite-ON SOHW-812S Retail - DVD-R/+R (ChechComputer) a v pondělí jí asi objednám na CDR.CZ píšou,že je to vesměs kvalitní mechanika s nadstandartní kvalitou.
Sice když jsem kupoval Yamahu CRW-F1 tak jsem přísahal,že další mechanika musí být jedině Yamaha nebo Plextor tak mě ty DVD vypalovačky od Plextoru nijak neuchvátili :? a po Yamaze se slehla zem :cry:
P.S. Nebylo by to krásný kdyby Yamaha vydala mechaniku co umí kreslit i na DVD ??? :cry:
je nejakej zasadni rozdil mezi tim liteonem 812s a tim co sem sem postnul ja ?
a hlavne objednano ;DCitace:
Je tady toho o tech DVD-+R/RW hodne (mozna az moc), ale zacal jsem se o to zajimat teprve minuly tyden tak se zeptam radeji primo... ;-)
Vybral jsem si podle ceny (a castecnych zkusenosti s nekterymi znackami CD-R/RW) dve mechaniky:
Lite-ON SOHW-812S OEM (neumi DVD-RAM, umi RAW a mozna bude fungovat (po flashnuti firmwaru) i pro dvouvrstva media) :?
LG SuperMulti GSA-4082B OEM (asi neumi RAW, umi DVD-RAM, o moznosti flashnuti na dvouvrstve DVD zatim nevim a je trosku pomalejsi...) :?
Takze se ptam kterou ???
Popripade mi doporucte nejakou jinou kolem/do 3000Kc... ???
Diky!
ja bych bral bud Toshiba SD-R5272 or Sony DRU530A, inym znackam neverim, ale z tych menovanych radsej Lite-On 812@832
Ty parametry jsou vsude podobne... :-(
Se Sony zkusenosti nemam - nevypada spatne! :?
Toshibu mam DVD-ROM a nejradeji bych ji prohodil zavrenym oknem!!!!!
Toho co mi ji doporucil bych uskrtil...
Takze Toshibu nechci...! :evil:
takze hiparada je takova:
1) Lite-ON SOHW-812S OEM
2) LG SuperMulti GSA-4082B OEM
3) Sony DRU530A OEM
Nejaky dalsi nazor? :D
(co treba nejaky Teac? S temi jsem byl kdysi davno hodne spokojeny (CD-ROM i CD-RW))
Z techto LG, jinak treba Liteona 832S. Teac je zbytecne brat, stoji skoro stejne jako original Pioneer (Asus to same).Citace:
Původně odeslal RedRose
Psal jsem kolem/do 3000Kc... 832S stoji 5 litru... :?Citace:
Původně odeslal Petrt
Sorry, toho jsem si asi nevsiml. Tak pak to LG a nebo si jeste pockej az klesnou ceny.Citace:
Původně odeslal RedRose
Cekat uz nechci... ;-) Ale u LG me trochu odrazuje ze (asi) neumi RAW - nevim zcela presne jak velky je to handycap...Citace:
Původně odeslal Petrt
Už máš DVD-ROM, tak proč nepouvažuješ nad NECkami ND-2500/2510A? Jeho jediná slabina je čtení.Citace:
Původně odeslal RedRose
Moje preference - NEC ND2500A -> Toshiba SD-R 5275 -> LG4082B -> Plextor PX-708 -> Pioneer 107S + deriváty -> LiteOn + deriváty a až na konec takové příšernosti jako BTC, cyberdrive, Acer/Benq a Optorite (MSI).
Jinak se mi nezdá, že by LG neuměla RAW.
NECky fakt nechci... V praci mame CD-ROMky NEC na 8 PC a tusim fungujou uz jen 2...
DVD-ROM sice mam ale jak jsem vyse napsal, nejradeji bych tu Toshibu roslapal...!
Ale zase ji vidim na druhem miste...?! Dva hlasy (i pres muj odpor) ji posunuly vyse ;-)
takze nyni:
1) Lite-ON SOHW-812S
2) LG SuperMulti GSA-4082B
3) Toshiba SD-R 5275
4) Sony DRU530A
Mimochodem "LiteOn + derivaty" - co tim chtel basnik rici?
Ted mam LiteOn CD-RW a vcelku spokojenost (i kdyz nekdy spatne vypali RW-cka)...
TEAC=Lite-on, TEAC rozhodne nebrat, radsej uz originalny Lite-On, TEAC nie je vobec dobra znacka, obycajny nalepkovacCitace:
Původně odeslal RedRose
vybral bych si nieco z trojice Toshiba SDR-5272, Sony DRU530A or Lite-On 812@832
EDIT: TEAC - obycajny _predrazeny_ nalepkovac (TEAC bola vyborna znacka do cias modelu W540E, okamzite po nom to slo s nou velmi rychlo dole kopcom)
DVDRW Toshiba = Samsung takze uz ani tychto DVDRW sa netreba bat, DVD-ROM Toshiba sa nedaju porovnavat s DVDRW...
inak je tiez mozne Lite-On 812@832@Sony DRU700A, tomu vravim preflashovanie :-))
http://www.cdrinfo.com/forum/tm.asp?...0&mpage=1&key=
EDIT 2: nejake odkazy k Lite-On 812S
http://www.google.com/search?hl=sk&i...arkoff.biz&lr=
test tej Toshiba 5272 (alias Samsung SH-W08A)
http://www.cdrinfo.com/Sections/Arti...shiba+SD-R5272
http://www.cdr.cz/a/10660
No...! Na TEAC pred nekolika lety (CD-RW) nedam dopustit! Ale o to tady ted nejde...Citace:
TEAC nie je vobec dobra znacka, obycajny nalepkovac
docela se to hezky vyviji ;-)
1) Lite-ON SOHW-812S
2) Toshiba SD-R5272
3) Sony DRU530A
4) LG SuperMulti GSA-4082B
Nejak nam pada LG :| a ta Toshiba se nejak moc tlaci nahoru (coz se mi dvakrat nelibi :?)...
Jeste pockam - mozna se jeste ozve vic hlasu a potom neco koupim ;-)
O preflesovani LiteOn z 812 na 832 a potom az na Sony DRU700A vim = jedna z veci proc je LiteOn jeste na prvnim miste... ;-)
Lite-On je na prvnim místě protože všechny to ostatní vyrábí :idea:
To je vlastne vcelku pravda :DCitace:
No jeste pockam... A v patek uz asi koupim :D Mozna se jeste nekdo vyjadri kdo tu mou "hitparadu" pozmeni ;-)
Z těchto bych se rozhodoval mezi LG a Toshibou. Pakliže k ní máš odpor, vezmi LG. Co se týče přístupu k (hlavně nejlevnějším) médiím, jsou všechny tak nějak nastejno.Citace:
Původně odeslal RedRose
LG-4082. DVD-RAM tiez nie je na zahodenie. Uz som skusal -R (2x, 4x), +R (4x, 8x), -RW (2x), +RW(4x) a RAM (3x). Vsetko OK, ani jeden vadny disk. Pouzite media: Verbatim (-R, +R, -RW, +RW), Traxdata(-R), Memorex(-R, +R), Imation(-R, +R), Sentinel(-R), Sony(+R), Panasonic(RAM).
P.S. LG=Hitachi
Ja som cakal pol roka a nakoniec som si vybral asi tusite ze co LG 4082b :)
dvd ram je squela vec mechanika je ticha akurat trosku priklepne na konci
z medii som skusal princa povolilo 4x ale 2x je kvalitnejsi zapis traxdata jej vylozene sedia 34 Sk za kus 4x a vsetko ok. Ak by som mal na vyber zoberiem ju znova.
jedine co nesplnala bola farba chcel som ciernu ale nemozem mat vsetko :)
Este som zabudol toshibu mam dvd tusim 1612 ked tam dam cd taq to huci trasie proste hruza a zevraj to boli najtichsie mechaniky asi je blbo centrovana alebo co proste hroza. Ale na 2hu stranu je funkcna uz asi 4 rok :)
Presne! Ja mam Toshibu 1712 a podobne dojmy... Ale DVD-+RW je neco jineho...Citace:
Este som zabudol toshibu mam dvd tusim 1612 ked tam dam cd taq to huci trasie proste hruza a zevraj to boli najtichsie mechaniky asi je blbo centrovana alebo co proste hroza. Ale na 2hu stranu je funkcna uz asi 4 rok
Takze zase se mi LG vyhoupla na prvni misto ;-)
1) LG SuperMulti GSA-4082B
2) Lite-ON SOHW-812S
3) Toshiba SD-R5272
4) Sony DRU530A
Umi ta LG RAW nebo neumi?!? Vite to nekdo? ??? A co moznost flashnuti na DoubleLayer ???
DVD-RAM bych vyuzit mohl - ale myslim ze tohle zrovna na rozhodovani velky vliv mit nebude... ???
A jeste se zeptam: S vypalovanim CD-R/RW na mechanikach DVD-+RW poblemy nejsou (krome nizsi rychlosti)?! Nejak jsem si nevsimnul ze by to nekde nekdo zminoval... ???
Ako to zistit ci to vie ? ak zvolim audio mas tam TAO DAO a DAO/96 to posledne by mohlo byt ten raw96 ci nie ?
No mám doma LG GSA-4082B a s pálením na CDR/RW (Memorex, Verbatim, Imation) problém nemám vůbec žádný... pouze ta nižší rychlost "zamrzí"... ale zase ta kvalita zápisu :o to se vyplatí :arrow:Citace:
Původně odeslal RedRose
Jedina vec co ma este trapi ze kvalitu dvd mozem zistovat priamo len na mechanikach co podporuje cdspeed 3.X v zahranicnych forach je plno vysledkov s mediami clovek potom nemusi tolko tapat ze ktore media teda okrem tych kvalitnych. Ak bude cas taq sa pokusim u kamosa otestovat a supnem vysledky ale teraz v skuskovom nato nieje moc cas.
Iste je ze tie traxdata a memorex pisu vo vsetkych forach a potom verbatim ale tie od mitsubishi chem.
Treba nejako pritlacit na vyrobcu aby bola podpora v cdspeed ale bude to asi tazko kedze k tej mechanike sa nepribaluje ani oem nero
LG RAW umí (aji vyzkoušeno). Dle recenze na CD-R serveru zvládne ochrany zhruba tytéž, co ostatní mechaniky. IMHO je LG jako celek rozhodně lepší než LiteOn.Citace:
Původně odeslal RedRose
Very Good!
Tolik informaci najednou to se mi libi :D
Takze vysledky meho patrani speji ke konci!
V "hitparade" zbyvaji uz jen dve mechaniky:
1) LG SuperMulti GSA-4082B
2) Lite-ON SOHW-812S
Podle poslednich prispevku vede celkem jasne LG a asi u ni zustanu! Jedina vada na krase je pomalejsi zapis na CD-RW - 16x je opravdu malo... U CD-R mi 24x nijak naladu nekazi :D
Pokud by me nekdo chtel jeste odklonit k te LiteOnce ma moznost, ale uz tusim ze v pondeli na CzechComputeru obednam LG :D
Teď mi přišel leták z Alzáče na TOSHIBA SD-R5272 za 2 litry bez DPH... tomu se už asi nedá odolat... :roll:
Pls, rozmluvte mi to někdo, nebo zase budu utrácet... :? :oops:
Di do ní,mám SDR 5112 a kdybych jí dobře prodal, tak do týhle za ty prachy hned jdu.Citace:
Původně odeslal Darth Sidious
Tak co , rozmluvil jsem ti to? :D
ja bych dnes vzal uz jednoznacne Lite-On 812, co som si pocital testy a ake srandy sa tam daju robit s FW a ake utility su k nemu tak dnes aktualne ten Lite-OnCitace:
Původně odeslal RedRose
Ad CDcka - cca pol roka co mam DVDRW som napalil celkovo asi 2-3CDcka pre znameho (takze neviem posudit), s citanim CD-R/RW u SD-R5112 nie su ale ziadne problemy (skor ich cita dost dobre, obcas aj co neprecital TEAC W552E).
EDIT 2: Jo, diky Misha, ja bych len dodal, ze pokial nie ste posthunteri tak ste urcite objavili vpravo u vasich sprav take tlacidlo ze Edit ci Upravit, ktorym viete doplnit pov. spravu a nezasierat to tu kravinami...
castecne promazan OT. kdyby neco dejte mi vedet. ale drzte se tematu plz ( na to, "ze sem si objednal tuhle a ze penize musi byt v obehu fakt nikdo neni zvedavy" ).
Jaky je DL Teac 58E ?Stoji cca 2230+DPH v Elapu a taktez maji dostat Liteona SOHW 1213 12xnahravani za 1975+DPH .Nejake reference??
:roll: Další z řady jedna paní povídala... 4 kámoši mají stejné combo co mám v podpise a jedou v pohodě. Naposled si kamarád koupil DVD-Rom Teac,, a pochvaluje si tichost... nechci tvrdit(ani by to nebyla pravda) že Teac je 100%.. není, ale tvrdit že jsou dole to je podle mne hloupost.Citace:
Původně odeslal Markoff
Tvrzení lite on=teac není také úplně přesné pokuď vím tak nové DVDRW jsou pioneer
a co je na tom prosim ta tvrdenie z JPP? DVDRW TEAC nikdy neexistovali, vzdy to bol len onalepkovany Pioneer a neskor (v sucasnosti) Lite-On, najnovsia DL ma byt udajne skutocne od TEAC, tak som zvedavy (kazdopadne do tejto znacky bych svoje peniaze nevrazil a radsej si kupil lidra trhu/technologii Lite-On)
a rovnako jeho CDRW su len onalepkovane Lite-On, DVD komba nesledujem su len nepatrne lacnejsie ako DVDRW, vobec sa ich neoplati kupovat...
ked nerozumies znackam pozri si FAQ
:roll: bože radši si přečti co jsem napsal. Vždyť sakra nevtrdím že mají vlastní optiku! Ty si psal že jsou to šity, a to prostě není pravda. Je vidět že s Teacem nemáš zkušenosti plácáš tady jen to co sis kde od koho poslechl. HOWGHCitace:
Původně odeslal Markoff
Ja se vam do toho trosku vlozim. Osobne bych nazval Teaca "prumerem". CDRW od 40x je nic moc (52x je primo des), jeho 52x CDROM je taky pekna hruza. Zatim snad nema ani jednu svoji DVDRW palirnu a komba (CDRW/DVDROM) neznam - tak proc se ho Unz tak zastavas ? Teac JE DOLE a mozna ho "nahore" drzi jen ty jeho DVDROM, ktere si pochvalujes :wink:Citace:
Původně odeslal Unz
a co říkáte na novou LGinu jak by si stála s liteonem Dual Layer?
Myslíš tuhle LG 4120:Citace:
Původně odeslal mot
http://www.anandtech.com/storage/showdoc.html?i=2086
http://www.extrememhz.com/gsa4120b-p1.shtml
Může to být horký favorit na vypalovačku č.1. Znám jednoho, což už ji zkoušel a tvrdí, že na první dojem mu připadá naprosto stejná, jako předchozí model. Na dvouvrstvý média ale ještě nepálil.
Za pár dní bude recenze na CDR, uvidíme co přinese!
Takže do max. měsíce hodlám pořizovat DVD paličku, takže jakou by ste mi doporučili?
Nechci do toho dát zase nekřesťanský prachy, ani nevim jestli se vyplatí jít do dual layeru.
Představoval bych si nějakýho TEACa, ale nechám si poradit :D
TEAC... Bohužel naposledy vyráběl vlastní mechaniku před dvěma lety (CD-540E a CD-W540E) a nová DV-W58E, dle dostupných informací opět jejich vlastní výroba, však umí jen + média. Pokud pošilháváš po OEM mechanikách (W58D - Pioneer DV-R A07, W58GA - LiteOn 812S, W512G - LiteOn 1213S), tak raději kup původní výrobek - např. W58GA lze "zpoužitelnit" jen aplikací LiteOn firmware, TEAC (a někteří uživatelé) sice fw, který opravuje chování zmíněné mechaniky má, ale nechce jej zveřejnit.
Máš na výběr přece spoustu alternativ...
- máš málo peněz a chceš kvalitní mechaniku co pálí na všechno? NEC ND-2500A, 2510A. Pokud počítáš s používáním kvalitních médií a ne těch nejlevnějších tácků (4x DVD-R Verbatim už jsou v Plzni za 22,-), tak vezmi Toshibu SD-R 5272. Pokud chceš i DVD-RAM, vezmi LG GSA-4082B, 4120B.
- můžeš zaplatit víc - kup Pioneer DV-R A07, Plextor PX-712...
- a pokud bys chtěl "TEAC" a nechtěl W58E, tak kup původní LiteOn nebo Pioneer (stejně bys to na ně nakonec flashoval).
Radím ti jako dřívější výhradní uživatel TEACů.
Podle mě jde Teac do háje. Už nedělá skoro nic vlastního a v mých očích hodně klesl. Mám LG 4082 a jsem naprosto spokojenej. Chpu do toho jen Verbatimky, protože se podle mě nic jinýho nevyplatí kupovat. Za ty prychy co 4082 stojí je to podlě mě super volba.
Hezký schrnutí, bohužel s NECama mám špatný zkušenosti, měl sem CD paličku nec a ta neuměla přepalovaný CD :-(Citace:
Původně odeslal peta303
Jinka po tom ostatnim se kouknu :)
http://www.cybex.cz/Produkt.aspx?Sho...K&CategoryId=0
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=27621
nějak tam nemůžu najít rozdíl v tý ceně, je to o 1k a zdá se mi že jde o shodný typ nebo je to jenom sen
Nojono tak holt různý rabaty udělají svoje ;DCitace:
Původně odeslal dravgunov
co takhle nějakej typ na dobrou DVD vypal. do 3000,- max. lehce nad, uvažuju o té Sony DRU700A Retail - DVD-R/+R, DualLayer na cybexu ji teda maj za 3300,- Co vy nato. Já se ve vypalovačkách nevyznám jelikož by to byla moje první ... :oops:
DRU700 neni zrovna idealni volba a ani Cybex neni zrovna nej obchod na nakupovani HW :wink:Citace:
Původně odeslal dravgunov
Podivej se treba po Liteonu, LG, NECu (vsechny DL, stejně jako jsi chtel tu Sony). O te Sonce si muzes treba precist na CDRku a nebo i tady...
ok diky mrknu se nato :wink:
A mozes mi prosim povedat aky je rozdiel medzi tebou zmienovanym Lite-On a Sony, konkretne medzi Lite-On 832 a Sony DRU700A?Citace:
Původně odeslal Petrt
LG je pochybna znacka, nie su s nou dlhodobe skusenosti, vobec by ma neprekvapilo keby zacali odchadzat... NEC je slusny parametrami, ale tiez s nim niektori nemaju najlepsie skusenosti.
Dnes bych kupil Lite-On 812@832 alebo Toshiba 5272.
Vim jen to co je napsane na CDRku - Po HW strance jsou stejne, ale LO je lepsi (ma lip odladenej FW, lip cte). Kdybych dnes kupoval palirnu tak A07XL a nebo Plexe 712Sata (ten tenky kabel se mi desne libi :lol: )Citace:
Původně odeslal Markoff
Kdybych chtel DL palirnu, tak si pockam na A08/A09 :wink:
Rozdíl je ve firmware. Ten od Sony je horší. Proto i předělání z 812 je lepší na 832 a ne to hnát až k Dru700.Citace:
Původně odeslal Markoff
Já osobně bych šel do LiteOn SOHW 832S a raději si připlatit ty 300 navic a mit zaruku v dobrou kvalitu a "bezproblemovost" oproti 812 a flashnout bios mechaniky. Ten rozdil je malickej a narust kapacity zapisu je jednou takovej ;D Jinak i s dani stala 2 800 a to se vyplati :idea: Palil jsem na ni uz vcelku dost medii a rekl bych ze je lepsi nez 851 kterou jsem mel asi tri mesice pred tim - dadle "zere" bezrpoblemu i Multidisky a dalsi "neznackovy" media...
mno máte nekdo nekdo zkušenosti s Teacem DV-W58E black? Je to jediná vypalovačka v černej barve co sem tak koukal
jediná v černým ??? tak to se podívej znovuCitace:
Původně odeslal LipA
spíš by se dalo říct. že mi najdi výrobce, který nemá černou variantu
spíš mi řekni prodejce kterej má černý mechaniky od nekoho jinýho než od teac :wink:
Czechcomputer má v nabídce snad od všech počínaje Liteonem, přes LG až po Pioneera, jestli je má i skladem nevímCitace:
Původně odeslal LipA
ale ne v černej