To myslim, ze ne, muzes takhle pouzit pouze nebootovaci disk ...Citace:
Původně odeslal baros
Printable View
To myslim, ze ne, muzes takhle pouzit pouze nebootovaci disk ...Citace:
Původně odeslal baros
Díky Sváca za nový bios ale pod mozilou sa to nedá korektne stiahnuť (pri rozbalení RAR súboru vypíše že je to porušené). V intern. exploreri to ide OK neviem čím to je. (To len ak by stým mal niekto problém ako ja) . Dík .
Mozilla totiz stahuje *.rar jako text, ne jako BIN, tzn, vetsinou je to pak porusene, pouzij Konqueror, Firefox, Galeon, atd ...
to dela i opera, nicmene kdyz se da ulozit cilovy jako ... tak to bezi ok.Citace:
Původně odeslal svaca
To je bordel, to je bordel .....
20.8.2004 VYSEL zase novy BIOS pro 8KRA2+/2i jedine co na www.epox.cn pisou je, ze ten bios (kra24811.rom) podporuje navic Semptony (nebo jak se to pise) a ten nas kra24812.rom ne (ano ten 12 je STARSI, nez ten 11 .... :-( )
Ted rozdily, ten muj upraveny z 11.8.2004 NEPODPORUJE nove jadra a ma SATA a HPT boot ROM - coz je pekna funkce ... a ten NOVY z 11.8.2004 PODPORUJE nove jadra, ale uz nema boot ROM, ten jsem taky upravil a tady je:
http://products.rete.cz/8KRA2S.rar
Neviem ako ostatným ale mam NOD 32 a že vraj awdflash je nejaky zavirovany. Ako nieže by ma to trápilo ale len oznamujem.Citace:
Původně odeslal svaca
hele ja pouzivam winflash, takze tohle me vubec netrapi...
Citace:
Původně odeslal cLiVe
Oj JDU NAPRAVIT !!!
EDIT: AVG7 (ja vim fuj) mi nic nehlasi, ale radsi jsem ten awdflash vyhodil ...
Tak tedy nevím nevím. Oba BIOSy mají prý starý SATA v2.20 a co je ještě zajímavé, oba jsou beta a oba by měly podporovat Sempron - viz. http://www.aoaforums.com/forum/showthread.php?t=26119.
Který je novější? Logicky - KRA23a28.bin je
KRA2 - BIOS je pro KRA2I / KRA2+
3 - rok 2003
a - říjen (A je 10 v hexa soustavě a říjen je desátý měsíc)
28 - den v měsíci
Takže z toho vyplývá, že KRA24812 musí být novější než KRA24811. Údajně ve verzi 11 nejsou některé položky a verze 12 má v registru B4 nastavenou V-Link pulldown kompenzaci z původních 0 (00b) na 2 (10b). Vzhledem k tomu, že bootování z SATA potřebuju, HPT řadič moje deska nemá, Sempron mě nezajímá (ostatně jeho podpora je jen o zobrazení name string, jinak je to klasický Thoroughbred B0 bez microcode update - stejně jako v případě Duronu), zůstávám u modifikované beta verze z března.
2svaca: Asi v tom virus nebude, to jen antivir hlásí poplach, protože EXE chce přistupovat do BIOSu.
OT 2mISHA: Vrať si jako avatar tu předchozí ženskou, líbila se mi :-).
KRA24811 je uz vsude, na NL, DE, ORG, takze asi bude official, ale 12 nikde nebyla ... Tak nevim ...Citace:
Původně odeslal Eagle
pulldown kompenzace, co je to ?
Diky.
Ahojda! Cca pred dvema tydny jsem flashnul predposledni BIOS a ve WinXP mi to naslo novy HW "Sitovy adapter". Rikal jsem si, ze mam zasekany widle, ale on je i nejakej dalsi ethernet controller ve vypisu pri bootu a po reinstalaci XPcek se semozrejme detekoval. Nevite nekdo, co to je? Diky!
EDIT: Jeste pripisu ty dva radky, ktere popisuji ty sitovky (nevim ktera je ktera):
Bus No. Device No. Func No. Vendor/Device Class Device Class IRQ
---0-----------16----------5-------1106----0104---0280--Network Cntrlr--11
---0-----------18----------0-------1106----3065---0200--Network Cntrlr--11
(pomlcky jsou kvuli tvaru, ale stejne to moc hezky nevypada :? )
no tak tento problem resim take. ale protoze jsem mel mezitim v kompu asi 4 sitovky ( najednou ) tak jsem tomu neprikladal dulezitost.
No a mate tam 812 bios, nebo 811 ????
Ja XP nepouzivam, tak neporadim, ale v BIOSu mam vse OK, bios pouzivam posledni (oficialni) takze 811 .....
Sitovky jsem mel dve (fyzicky) a taky to bios ukazoval, ted mam jednu (fyzicky) a vse je ok...
pod W2kSP4 a Slackware 10.0
no fuj wxp. toto resim na w2ksp3. jinak jestli se nepletu, tak pouzivam ten upravovanej bios z brezna 24319FU.bin
Tak tenhle mam myslim taky (neni to ten nejnovejsi), alle ve Winech to neni, tohle uz je videt v boot summary...Citace:
Původně odeslal mISHA
Tak zkuste ten posledni 811, nebo ten muj upraveny ..... hmm ?Citace:
Původně odeslal IntEx
Tak nikdo nerika, ze mel problemy ....
Ten Tvuj upraveny...Citace:
Původně odeslal svaca
Ted nechapu. Dela to ten muj ? 811 ? O post vis pises, ze ti to dela ten z brezna ten neni ode me a ini jsem ho nemel ....Citace:
Původně odeslal IntEx
Uz byl vecer a poradne jsem si neprecetl Tvuj post :oops: . Uz mam v tech BIOSech takovy bordel, ze nevim, ktery berete jako novejsi/starsi, ale mam tam tedka tenhle:
EDIT: Mam ho tam kvuli vypinani Boot rom radicu, pze u toho 811 pises, ze uz tuhle fci nema :? .Citace:
Tak tady je ten BIOS: http://products.rete.cz/8KRA2.rar
Upravy ode me:
1. SATA v2.41
2. USB function E/D
3. ACPI E/D
4. EPA small logo added "Powered by EPoX" ))
Dale mate v tom raru i awdflash, protozte v poslednim beta biosu byla chyba a nefunguje ALT+F2 metoda, ta uz s timto biosem je OK ... ))
BTW HTP a SATA boot ROM, je vyborna funkce ... ))
SATA bios je s raid funkci, jestli chcete i ne-raid bios, muze byt (eagle rikal, ze je mensi zatizeni CPU ...)
Jo tak to je, ale tenhle bios jsem mel kratce (812) pka vysel 811 a ja si tam dal ten a ten pouzivam uz celkem dlouho i par znamych a nikdo nic nerikal, ale treba nevedi ....
já mám taky ten "powered.." ted jsem instaloval winXP kvůli SP2 a objevila se mi tam nový síťový HW. nevím co s tím a nevím k čemu to patří! :-)
Hele a nine to SP2 ????
Kontroloval jsem to vsichni okolo me jsou v pohode ....
ano, naistaloval jsem si SP2 a poté se i objevil nový sítový HW! a stále je tam..
bohuzel, mam to tam i bez SP2 :?Citace:
Původně odeslal svaca
Tak to proste nechapu ..... :-(
Tak to jedine zkuste ten posledni cely oficilni (uz je vsude na strankach) a uvidite, ale je to divny ....
Nebo si tam dejte konecne poradny OS .....
Mám ten upravený BIOS od svaci a žádný nový HW se mi neoběvil,takže to bude asi nějaké fičura od MS :wink:
Tak právě zkouším listopadový BIOS na KRA2+ / 2I (kra24b24.bin), resp. jeho upravenou verzi. Snad mi to přestane mrznout. Změny v základu vesměs žádné, akorát přibyla položka na vypnutí HPT řadiče (teda alespoň mně přibyla a to mám KRA2I). Změny v nastavení čipsetu jsem nezkoumal. Stále nepozná XP-M, hlásí ho jako K7 processor.
Modifikovaná verze, kterou zkouším - http://eagle.myslenka.net/MOD_kra24b24_SATA_RAID.zip
Změny (CBROM + ModBin):
ACPI Enable / Disable
IrDA Properties
USB Function Enable / Disable
VIA SATA INTA / INTB
AWDFlash 8.54B
EPoX logo
VIA Serial ATA RAID BIOS v2.41
HighPoint HPT372 IDE RAID v3.51
Ten sitovy hardware souvisi s USB 2.0 radicem.
Staci vypnout USB funkci a USB 2.0 radic a pak znovu zapnout USB a povolit jen USB 1.1. Kdyz se jen vypnul USB 2.0 radic, tak tam ta sitovka zustala.
Dal by se nejak upravit BIOS, aby sel vypnout Firewire radic?
omlouvam se za vytazeni tehle vykopavky, ale nenarazili jste nekde na bios, ktery umoznuje snizeni Vcore pod 1,4V?
Citace:
Původně odeslal riksa
mam za to ze jsem nejakej takovej mel. mam takove tuseni ze to umel dokonce jeden z oficialnich. jeste se kouknu do zalohy jestli ho tam nekde nemam
''vykopavky'' :-) to byla a je super deska!
to bys byl moc hodnej :)Citace:
Původně odeslal Prokop
jinak tou vykopavkou jsem myslel ten thread, ne tu desku ;)
Myslím, že takový BIOS není. Některé novější umí napětí do pamětí pod 2.7V, ale to stejnak nefunguje (paměť pak háže chyby).Citace:
Původně odeslal riksa
o pameti by mi ani tak neslo - jde mi o co nejnizsi spotrebu. mobilni barton mi jede na 200x10.5 pri 1,4V, tak by me dost zajimalo, jak by na tom byl pri nizsi voltazi (treba na frekvencich okolo 1200mhz a min - na stahovani to clovek stejne ani takovy vykon nevyuzije)Citace:
Původně odeslal Eagle
ja jsem si temer jist, ze jsem takovy BIOS na te desce mel. stejne tak jako jeden z prvnich umel do pameti 2,5V (nepouzitelne).
Nicmene v zaloze uz ho nemam, takze jedine zkusit prohledat nejaka fora.
Nebude nejjednodussi ho zadratovat na nizssi vcore? (pokud to teda jde, uz si to nepametam..
stale mam schovane 4 biosy z tehle desky, ale jiz ji dost dlouho nepouzivam, tak ti neporadim, ktery je ten spravny
Nedavno mi jeden znamy tvrdil, ze se na EpoXech nafukuji kondiky, co je na tom pravdy? Nerad bych do sve 8KRA2+ musel hrabat pajeckou :-/
Pokud se dobře pamatuju, tak v nějaké recenzi jsem četl, že tento EPoX používá japonské kondenzátory (= dobré kondenzátory).Citace:
Původně odeslal IntEx
Pozri na ne - ak je to "znacka" GSC, tak je to shit. Teapo byvaju niekedy dobre, niekedy zle. Rubycon a Sanyo su dobre.Citace:
Původně odeslal IntEx
Ja si prave doted taky myslel, ze se EPoXu tenhle problem vyhnul, ale jemu se nafoukly prave na 8KRA2+, tak ve mne zacal hlodat cervik nejistoty. Kazdopadne v tydnu PC rozdelam a kouknu se, co je to vlastne za znacku...
Jsou tam jak TEAPO(6x 2200) tak SANYO (3x 3300),to jsou ty na levé straně od socketu.
Tak pro ty ktery jeste pozivaji tyhle desky jsem opet aktualizoval BIOS.
Je postaven na poslednim oficialnim biosu pro 8KRA2+ tedy kra24811.bin.
Zmeny:
1) Zpristupnena polozka ACPI enabled/disalbed v BIOS menu
2) Aktualizovan BIOS integrovaneho SATA-RAID radice VT8237 na verzi 4.97 (6420r497.rom)
3) Aktualizovan BIOS integrovaneho PATA-RAID radice HPT320/321 na verzi 2.352 (3xxv2352.p4e)
BIOS je otestovan ve VISTA SP1 32bit, ta bootuje a funguje na disku Maxtor 320GB SATA2 (prepnut jumperem do rezimu SATA1) bez nejmensich problemu. Co se tyce radice HPT PATA, nemam jak otestovat, protoze nemam zadny PATA (=IDE) disk, nicmene jeho BIOS MENU take nabehne a ovladace (aspon pod Vistou) vypadaji funkcni.
Tady jsou linky na stazeni, v zipu najdete awdflash.exe v8.83 a take krom aktualizovaneho biosu 24811v2.bin i (pro kazdy pripad) posledni oficialni bios kra24811.bin.
http://www.ahaportal.com/8KRA2+.zip
PS: Nezapomente, ze radic je jen SATA1 a ne SATA2, proto pokud pripojujete SATA2 disk, je potreba ho nejdrive prepnout JUMPEREM na rezim SATA1, vetsinou oznacovan take jako 1,5Gb/s.
Teto desky jeste existuje "zivy" exemplar? :-o
Mne odesla pred rokem a to jsem si rikal, ze vydrzela ze vsech nejdyl :-D
Cestne priznavam, ze pouzivam tuto dosku k plnej spokojnosti! :D Akurat som na nej menil kondenzatory.
Posledny Bios, pokial mi je zname, bol kra24b24.bin z 24. 11. 2004, ktory sa objavil iba na holandskej stranke Epoxu. Neviem ake zmeny presne obsahoval, ale tusim pribudla polozka na vypnutie HPT radica.
Bios pre radic HPT372 verzie 2.352 (3xxv2352.p4e) na IDE diskoch som otestoval, ide bez problemov. Nepouzivam vsak Windows, ale Linux (jadro 2.6.24), no predpokladam, ze ani vo Windowsoch by nemal robit ziadne problemy.