když sem na to koukal jen tak okem tak sem žadnej dulek nevidel...ale byly tam ryhy po freze a ty sem chtěl zalapovat
když sem lapoval tak po pul hodce byly rohy a všechno v poho hladky ale u prostřed furt byly ty ryhy :evil:
Printable View
když sem na to koukal jen tak okem tak sem žadnej dulek nevidel...ale byly tam ryhy po freze a ty sem chtěl zalapovat
když sem lapoval tak po pul hodce byly rohy a všechno v poho hladky ale u prostřed furt byly ty ryhy :evil:
Ja som zatial 'lapoval' len pasiv z jedneho hlinikoveho Coolermastera a spravalo sa to podobne, stred bol zahladeny tiez az na koniec.Citace:
Původně odeslal joXerus
Okrem toho ked som dal dole terajsie AC CS rev1 tak podla pasty to nevyzeralo, ze by na niektore casti jadra doliehal menej. Ale mozno je ten moj rovny alebo ma prehlbeninu na cele jadro ;-)
a neni to spis tim, ze touhle metodou brouseni se nejdriv obrousej kraje a az potom stred ? nejde mi totiz do hlavy, jak by se frezou dal udelat dulek...
tak ten kamos kterej si ho koupil s TC tak ho zas prodava!!Kdyz hodil bartona na 2200 MHz tak uz mu to neuchladilo a sekalo se mu to!!Takze to neni zadnej zazrak ten chladic!Jediny co je dobry je ta tichost ale na co to je kdyz to neuchladi mirne pretaktovanyho bartona
a co ma za desku ? me to pretaktovane XP uchladi uplne v pohode...ono to taky visi na tom , jak velky bordel ma v bedne, na prutoku vzduchu v bedne a tak...Citace:
Původně odeslal Fleak
desku ma ABIT NF7 a v bedne ma az neuveritelnej poradek a pod zdroujem FAN(Sunon na 12V) kterej fouka ven!!Citace:
Původně odeslal Chocen
Me to delalo presne to co joXerusovi.... tim jak pises to asi nebude,to by se tak brutalne nezlepsil prenos tepla(nekolik stupnu dolu na socketu, o hodne stupnu klesl rozdil jado/socket a otacky klesly taky o par set...) ja mel asi nejhorsi podstavu co sem videl... (mel sem jeden z prvnich co se daly vubec koupit)Citace:
Původně odeslal Chocen
ty co sem videl prodavat dnes, maj zakladnu o hodne lepsi...
ono to bude spis tim vroubkovanim - po vyhlazeni se snizi drsnost a obrovsky se zvetsi plocha, kterou se ty dva povrchy stykaji - to je podle mne duvod toho zlepseni
No ono taky kazdy ma jine zkusenosti/teploty proto, ze kazdej ma trosicku jinak posunuty umisteni pasivu na cpu -sou to malilinky rozdily, ale dost dulezity aby se povrchy dotykaly alespon 90%.
Já jsem tak šikovnej :oops:...
Se mi zdálo, že mi pasiv trochu kloktá, tak že přihnu sponu... A tušíte správně, jak to dopadlo :evil:. Nevíte, jestli by se dala sehnat samotná spona?
Predaj zvlast pasiv a zvlast fan a kup si novy :wink: :-) .
ten dulek tam proste byl, to mi nevymluvis... a ze je to brousenim je blbost, neni mozny,aby se to na rovny plose zbrousilo tak jak to bylo u me - cely hladky vybrouseny a uprostred dulek, to fakt ne,jediny co se brousi rychlejs sou kraje,ale tak max 0,5cm od kraje,pak uz vazne ne...Citace:
Původně odeslal Chocen
tak mi vysvetli, jak frezovanim udelas dulek...
to fakt nevim, je to divny... ale byl tam (lapoval sem toho uz vic a byl prste jenom tady, takze pracovnim postupem to neni)Citace:
Původně odeslal Chocen
a zas tak to neresim, proste tam byl, uz tam neni a ja na tom hodne ziskal a to mi staci ;D
Jo, už to tak vypadá :-(. Nechtěl by někdo nekompletní CS2TC?Citace:
Původně odeslal Toxic
podle toho za kolik,ale mozna ho vemu....Citace:
Původně odeslal tnf
ten dulek maj všeci
když se jenom divaš tak to nevidiš
až začneš lapovat tak teprve potom to uvidiš!
ja si myslel že nemam dulek - pak sem lapoval a uvidel že všechno je ok ale střed je furt po freze
tak sem lapoval tak dlouho (1,5 hod) až to bylo cely jak měděny zrcadlo
zajimave. tak je to mozna zpusobene nejakou operaci pri vyrobnim procesu....
nejspis... normalně si toho fakt nevsimneš - zkus to chvilu lapovat :wink:
jj dulek tam je a ikdyz okem nepostrehnutelnej tak je fakt velkej kdyz sem to brousil tak to bylo nadherne videt jak se vobrusujou kraje a prostredek ne
aby tady nebyla sama chvala, tak mam jednu rozporuplnou zkusenost s CS2 :-)
... chtel jsem si poridit AC Copper Silent 2 rev2 TC misto Slim Silent Pro, kterej mam ted, ale jsem rad, ze jsem to neudelal. Mel jsem totiz moznost si ho vyzkouset a byl o 3°C horsi nez muj :-( ... podle mych testu rozhodne neni lepsi nez Slim Silent Pro, coz jsem si az doted myslel
abych nechal nejaky prostor objektivite musim rict, ze muj Slim je prebrousenej a ten CS2 nebyl, ale presto jsem od nej cekal daleko vic :?
Pasta stejna, system stejnej, proste jsem jenom prohodil chladice a vysledky jsou, alepon pro me jasne ;D
nojo ale jestli to chapu dobre tak ten AC Slim Silent Pro nema Termo regulaci (TC), takze to znamena ze CS2TC udrzuje urcitou teplotu na kterou je nastaven. Musel bys priblizit cidlo a nebo ho uplne vyradit, aby jsi mel lepsi vysledky. (urcite byl tissi zejo ?)
no ten muj slim toci 2053rpm a ten cs2 tocil 2136rpm - takze pokud jde o tichost, tak jsem nespozoroval zadny rozdil (vic otacek a horsi teploty :-( ) ...
uznavam, ze to mozna je tou termoregulaci, ale na druhou stranu uz tocil 2136rpm, tak nevim ;D
ja na nej nechci nijak kydat hnuj, ale proste jsem rad, ze jsem ho nevymenil za ten svuj ... :wink:
a prave proto,ze si ho nemel vylapovanej,tak je absolutne nemuzes porovnavat....Citace:
Původně odeslal Maaarty
a ten CS2 rev 2 je lepsi a tissi,ale leibi se mi,zes to blbe otestoval a jeste ses s tim spokojenej ;D
ja se s Tebou hadat nebudu ... hrozne se mi libi jak uznavas ostatni nazory :roll:Citace:
Původně odeslal Chihuri
tys oba chladice zkousel jako ja ???
a najdi si ve slovniku co je to lapovani, kdyz to nevis :roll:
Pekna rymovacka :lol:Citace:
Původně odeslal Maaarty
ja se taky hadat nebudu, ostatni nazory uznavam jenom kdyz to muze bejt pravda....Citace:
Původně odeslal Maaarty
ze nemuzes porovnavat toho Slima s CS2, kdyz ma na spodku dulek,za tim si stojim... je klidne mozny,ze byl ten slim lepsi nez cs2, tak jak je z vyroby... ale po upravach je CS2 lepsi nez slim,hluk (CS2 ma lepsi loziska - samozrejme ten hluk je subjektivni,ale nic na 2k ot. neni tichy a ani pomalu nejsou slyset loziska... to chce aspon 1k)i teplota..
ver si tomu nebo ne,presvedcovat te nebudu a ani nechci. Je to tvoje vec.
Podle me je lapovani zarovnavani nejakejch ploch aby na sebe pak pekne sedly...
Takze me pls pocti svymi zajiste sqvjelymi vedomostmi a vysvetli mi to...
ty to musis mit v zivote hrozne tezky s takovym pristupem :lol:Citace:
Původně odeslal Chihuri
proste jsem napsal svou zkusenost s tim chladicem ... ja mam arcticy rad, ale jenom jsem psal, ze to podle me neni takovy zazrak, jak jsem si myslel - treba to moje srovnani nekoho muze zajimat ...Citace:
Původně odeslal Chihuri
blbecku ... evidentne nejsi strojar, tak si nech svoje zajiste skvele (takhle se to pise) vedomosti a nadale te odkazuju na slovnik. V zivote jsi lapovani nevidel a placas tady o nem. Takze az budes alespon tusit o jakou dokoncovaci operaci se jedna, tak muzeme pokracovat v diskuzi na tema lapovani.Citace:
Původně odeslal Chihuri
koncim v urazeni ;D pokracovat muzeme pres SZ
ja v nicem pokracovat nebudu, kdyz ses tak chytrej tak mi to lapovani vysvetli,rad se priucim... (ja vo tom vim prdlacku,ale ty tu mas zatim jenom kecicky,takze to nevypada,ze bys vedel vic, ja aspon rek co si myslim,ze to je) zajiste mas sqvjele (takle to pisu ja,tak se s tim budes muset smirit) vedomosti jak sem psal,takze to vysvetlit zvladnes a nemusis me odkazovat na slovnik...Citace:
Původně odeslal Maaarty
Lapovani : dokoncovaci operace, kdy se material ubira lapovacimi pastami, roztoky (olej, petrolej s jemmymi zrny brusiva) ... dochazi k plastickym deformacim a "odrezavani" jemnych nerovnosti => povrch obrobku se vyhlazuje a vyrovnava do kur.va jinych drsnosti a rozmerovych presnostiCitace:
Původně odeslal Chihuri
proste ty svuj chladic brousis a potom lestis ... NELAPUJES :wink: pri tvem postupu dosahnes sice esteticky hezkych vysledku, ale rozhodne ne vysledku, jako pri lapovani (mozna mas chladic vylesteny do zrcadla, takze drsnost povrchu je "pomerne" dobra, ale dostane pri tom na pr.del rovinost povrchu) ... :wink:
jenom se mi proste nelibi pouzivani terminu lapovani pro tyhle upravy, to bys za chvili mohl rikat ze to honujes ;D no nic, uz mlcim, ted uz vis ze doma nelapujes, ale ono se to tak hezky posloucha co? - brousit je proti tomu nuda :-)
2Maaarty: dik :-) me se to moc dobre neposloucha,ale brousit zni,ze je to zas moc hruby... rekl bych,ze sem tu zakladnu zarovnal, a pak vylestil :) rovinost myslim zustala docela dobra, jak bylo rovny sklo...
ja prostě lapuju a hotovo
gabo tak tomu myslim řika taky a to je zlatnik a ten se v tym trocha vyzna
prostě je to hladky a hotovo
a že je to nakřivo?? no a co?? pokud je celá plocha rovná ale je nakřivo tak bude proste sedětchladič na CPU dobře ale nebude kolmo - to snad nevadi nebo jo?
a tim lapovanim ehm broušenim tady lidi dosahli změny 8 C
jo a toačky mam okolo 1400 a chladek
holt manualni regulace :-)
Jak je mozny,ze se mi zvetsili otacky cca o 300,kdyz teplota v mistnosti je stejna a s cidlem sem nic nedelal ? teplota procaku je taky stejna,ale ted pri vetsich otackach.... nechapu co je to za haluz a dost me nasr.ala
Neviem na co sa hadate...ide o vysledok.
2Maarty: je tazko povedat co je lapovanie a co je brusenie a co je medzitym...pretoze - ak zacnem brusit od 600 az po 3000 smirgel mozem brusit aj na sucho aj na mokro s tym ze ak na mokro uz su tam zrniecka. Dalsia vec je to ze ak pouzivam pri lesteni pasty (nie jednu ale 5 roznych) tak to moze a nemusi spadat pod tvoj termin Lapovanie - moze to byt Lestenie. Cize treba si ujasnit terminy?
LAPOVANIE
LESTENIE
BRUSENIE
Presne co ktory termin znamena...co sa pri ktorom pouziva a potom...mozeme diskutovat. Inac je to potom o nicom.
ja sem laik tak prostě řikam jak všeci tady že LAPUJU
když sem řekl tatovi že chci papir na lapovani tak mi dal 250,400,600,1500,2000 ale pastu žadnou :wink:
hlavni je efekt a když tady lidi říkaj že až 8 C tak je to pekne
ja sem to hned "lapoval" takže nemužu porovnat
ty mas L verzi, ta ma lepsi zakladnu 8° si stejnak neziskal... ale nejaky 4 by tam se stestim bejt mohly ;DCitace:
Původně odeslal joXerus
L ju má lepší?? Wooo
stejne - alespon mam dobrej pocit (a 4 C) :-)
Jak se liší TC rev.2 od L a M ?Citace:
Původně odeslal joXerus
podivej se na myho avatara - ten vetrak nebude modrej ale černej (šedej) tzn - nesviti :D
Tak to mi moc nevadi. Asi pujdu do toho Mka, abych se presvedcil o kvalitach AC chladicu na vlastni oci :-)Citace:
Původně odeslal joXerus
myslíte že AC je lepší než co mám teď tzn. Volcano 11+?
taky sem šel z boxu a je to docela velkej rozdil - chladici i zvukovej i svitici ;D
no jo z boxu jenomže já mám Volcano 11+ :arrow:Citace:
Původně odeslal joXerus
to bylo na slayera -ten ma box -když se podivaš tak sme to postli ve stejnou chvilu 19:01
2sebad: každopadne to bude tižší než tvuj vrtulník :wink:
no mě to jede na 1300 otáček takže to takovej vrtulnk nejni ale na druhou stranu je to jediná všc co je v case slyšet :|Citace:
Původně odeslal joXerus
toto je docela v poho a na low je to hodne v poho ;D
na kolik ti to de otáček a jákou máš při tom teplotu?Citace:
Původně odeslal joXerus
Koupil jsem teď non TC rev. 2 a taky měl znatelně lepší základnu než starej CS2. Leštěno: 800, 1200, nějakej tekutej písek na nádobí (vyčistí a nepoškrábe) a zubní pasta :wink:Citace:
Původně odeslal Chihuri
hmm takže asi nova metoda vyroby :lol:
Oplati sa vymenit Volkano 9 s vetrakom AC do case za tu verziu L? Bude to lepsie chladit?
EDIT:
Tak som trochu potestoval na zostave co je v popise. Mam zapnute auto fsb v jednej utilitke a pri nezatazenom cpu mam 9.5x133 a pri zatazenom cpu mam 9.5x200 pri rovnakom napati na cpu 1.5V a otackach cca 2200. Pri teplote v miestnosti 24°C mam taketo teploty:
cpu/case(idle-9.5x133) - 46/32
cpu/case(full load-9.5x200) - 59/40
Je to v pohode? Dosiahnem pri nizkom hluku (do 2200 otacok) s AC rev.2 L lepsie vysledky (oplati sa to)?
Dik za odpovede.
to asi ne...ma tusim nizsi otacky....maximalne tak asi nastejno....
ahojte, nevedel sem presne, do ceho napsat
poridil sem si dneska uvedeny chladic (misto V7+, je to lux, ale kdyztak je na prodej, mozna - kdyz ho neprodam - ho jeste vylapuju a uvidime, zbastlim nejakej uchyt na 8cm vetracek....)
rad bych vedel, jestli je potreba lapovat (pro ty co ho maji/zkouseli/videli), zakladna mi pripada o hodne lip vybrousena nez u volcana, tak nevim, jestli se do toho mam poustet (zacal bych tak 600vkou, pripada mi to docela hladky), abych si ho tim jen nezku.....l :-)
predem diky
ses si jistej ze to je chladic co je v tvy case slyset???Docela bych rekl ze ten HDD je slyset vic nez Volcano 11 !!!Zkus to taky jsem si myslel ze moje V7+ (2700 otacek) je nejhlucnejsi tak jsem ho vypnul uplne a ten rachot zustal!!!Zjistil jsem ze to byl disk :idea:Citace:
Původně odeslal sebad
2700 bych fakt nebydržel :eek:Citace:
Původně odeslal Fleak
Jestli máš revizi 2, tak ta teď má skutečně lepší základnu než mívaly starší Arcticy. Každopádně já jsem začínal 800kou a spokojenost. U toho starýho jsem začínal 400kou a byla to docela fuška ho srovnat.Citace:
Původně odeslal paik
Taky jsem nedavno poridil rev. 2 a je to trosku zklamani. Pred tim jsem tam mel celomedeny Spire Cooper King - rozmerove proti Articu tak asi jen polovicni trpaslik s rvouci 4500 otackovou vrtuli, proste nic moc chladic. Na nem se nedala udrzet ruka :-)
V ocekavani pretaktovavacich orgii jsem namontoval Artica. Ale ejhle, CPU nedostanu vys nez s tim puvodnim zmetkovskym chladicem a je to taky pekne zahrate. CPU - Barton 2500+ - lze stabilne provozovat jen na 12.5x166 (tj XP2800+), coz je z 11x166 celkem o nicem ( 166 jedu, protoze mam stare OEM pameti). Pri voltazi 1.8 a vys (13x166) to uz neni schopen Artic uchladit, kdyz na to sahnu rukou je to dost rozhavene i v horni casti pasivu. Mozna je to nejake smolne vic hrejici CPU, ale aspon je to ve srovnani se svym predchudcem tiche, kdyz uz nic jineho...
vy co nemuzete sehnat vodni smirgly jemnejsi nez 600 doporucuju navstivit BAUMARKT (Globusackej "Baumax"). Sehnal jsem papiry az do jemnosti 1000. :-)
"""vy co nemuzete sehnat vodni smirgly jemnejsi nez 600 doporucuju navstivit BAUMARKT"""
No ja vam odporucam navstivit proste spravny obchod. Taketo smirgle 600 a viac (1000,2000,2500) predavaju v predajnach FARBY LAKY - so specializaciou na auta ;D
Takychto obchodov je pomerne dost.
www.dcase.cz
Jedná se o brusná plátna pro broušení 'pod vodou' v zrnitostech 600, 800, 1000, 1200, 1500 a 2000.
Před chvilkou jsem ho znovu namontoval a můžu potvrdit že po přeleštění klesly teploty o 5´C.Doporučuju po koupi hned přelapovat jinak to nemá ani cenu kupovat. :-)
no muj Maxtůrek nejni vůbec slyšet akorát když seekuje :!:Citace:
Původně odeslal Fleak
Tak jsem taky provedl "lapování" (600, 1200, 10 a 8 mikronů, silichron) AC CS2 TC 2 rev2, asi 3 hoďky. Vzhledově to vypadá efektně ("zrcadlo") oproti původním rýhám. Žebra jsem roztáhl a čidla nacpal co nejníže ale teplota na čidlech se nezvýšila (při zatížení stále 50 - 51°C Barton 2500+@ 11x200) a větrák se točí jen 1300 - 1800, chtěl bych víc otáček aby se teplota snížila.
Ale chci se hlavně zeptat, jak zjišťujete snížení teploty procesoru (Batron), Topič tady uváděl po lapování až 5°C. Já mám na desce (NF7S) přihnuté čidlo pod procesorem, a dvě v žebrech chladiče (1xAC TC2, 1x z case). To čidlo pod procesorem ukazuje teplotu v BIOSu nebo i v např. SpeedFanu nebo Hardware Doctoru? Předem díky.
[quote="Weber"]Já mám na desce (NF7S)
zmesti sa ti ten chladič na dosku bez toho aby sa ti dotýkal kondenzátorov na boku ?
Zkus dat čidlo na spodni stranu pasivu - kdyz ho mas mezi zebry, opfukuje ti ho vzduch z ventilatoru...Citace:
Původně odeslal Weber
chtel bych se zeptat zda je lepsi COPPER SILENT 2 TC revize 2 nebo COPPER SILENT 2L vim ze ten druhej sviti a da se manualne regulovat a ten prvni se reguluje sam jde mi o kvalitu pasivu a vetraku pri stejnejch otackach.pak by sem se chtel zeptat jestli u TC verze se necha odpajet ta termo regulace ( nevim jak se to jmenuje:)) a necha se tam misto toho dat nakej potenciometr nebo odpor aby to nebylo zavisly na teplote?dik
to můj Maxtůrek rok starej s 1557 vadnými sektory teda hučí jak pominutej...když poslechneš u něj tak nic ale hučí od něj celý stůl...ani podložení molitanem nepomůže...jen když ho podržím nadzvedlej v ruce tak je ticho...Citace:
Původně odeslal sebad