Taky si myslim ze grafika neni v tomhle systemu brzdou(slusne taktnuta). Kdybys jel na 200FSB tak by vykon znatelne stoupnul, takze brzdou je tva 166FSB :lol:
Printable View
Taky si myslim ze grafika neni v tomhle systemu brzdou(slusne taktnuta). Kdybys jel na 200FSB tak by vykon znatelne stoupnul, takze brzdou je tva 166FSB :lol:
Jo, 200FSB... ale KT333 má pouze děličku 1/5 a přetaktovávat PCI sběrnici nechci. 2200/2100 MB/s v Sandře jsou docela pěkný. Takže asi tak. Jinak je jasný, že do týhle konfigurace by slušel nějakej Radeon 9600Pro nebo 9700, ale teď nejsou chechtáky, snad někdy jindy :wink:
Takze brzda ma jmeno KT333 :-) . ja mam v sandre cca 2800/2600. Jinak, ted jsem kamosovi kupoval R9600pro za 5200,- s DPH. jadro jede na 500MHz MEM jen 310MHz, jsou 3.3ns nezname. Za ty prachy myslim super karta.
Já tu desku kupoval před týdnem, předtím jsem měl ECS L7S7A2 a musím říct, že hry mi teď jedou MNOHEM plynuleji, než s tou ECSkou. Jinak stála mě 1050,- Kč takže maximální spokojenost ;D Jinak Sandru ber jenom orientačně při ladění, výkon ve hrách je záležitostí celého čipsetu, ne jenom propustností pamětí...
Mě se tomu mému Duronu 1400 taky moc nechtělo, teď mi jede stable na 2,1GHz ale peru do něj z 1,5V bohužel 1,85V, takže topí pěkně, idle je na 42 stupních, zátěž něco kolem 50, ale šel by vejš, ale už ho nechci trápit.
Série MIUHB
za ty prachy je i KT333 dobre, u nas maji Solteka s KT600 za 2350,- to zas neni takovej rozdil.
MIUHB je T"B"red a mohl by jit i na 2,2GHz a vyse :-)
Tak se mi vcera povedlo otevrit L2 cache na mim Duronu, ale bohuzel jsou nestabilni pouzil jsem lak EL-1
Tak koukam,ze snad zacinaji prevazovat Ti,jejichz plna L2 cache je nestabilni ... to je docela skoda :?Citace:
Původně odeslal Deimos
nekde jsem cetl ze se da jeste povolit jen 128KB L2, prerusenim L2 mostiku, ale ted uz nevim jakeho. To by ale pak uz opravdu zbohem zaruko.
Jde to,mrkni sem: http://fab51.fc2web.com/pc/palomino/athlon-e5.htmlCitace:
Původně odeslal vik
Ale vzhledem k tomu,ze novy pouzdra kryjou mustky,tak uz by to bylo asi dost narocny ;-) a samozrejme sbohem zaruko :lol:
parada uz to studuju :-) docela me to laka 128 je lepsi ne64 :-)
mam hnedyho "A" Durexe a nema mostiky zalakovane.
Trochu jsem si vyhrál s nastavením BIOSu a teď mám v Sandře 2400/2200 MB/s. Při teoretický propustnosti 2600 MB/s při 166 FSB mám ještě místo na zlepšení :D Ještě si s tím pohraju ;DCitace:
Původně odeslal vik
Hodne zalezi jak mas kvalitni pameti. Nejvic ze vseho pametovej vykon ovlivnuje FSB, takze kdyz to zvednes na 180(KT333 zvlada) tak ti to hodne vzroste.
Kolik poustis do tveho R8500LE?? 295 je slusny, muj R9100 ted zkousim 290 pri AGP 1.6V 295 uz vytuhava.
chci se zeptat kolik mate L1 cache u svych duronu protoze vsude pisou ze maj 128 Kb a ja mam na svym 64 Kb
64 kB je spravna hodnotaCitace:
Původně odeslal Deimos
a proc vsude pisou L1 128 Kb :?:
http://www.czechcomputer.cz/inshop/s...25466&level=25
http://www.pctuning.cz/Default.aspx?...=2&ArtId=18578
Tak to jste trochu vedle!
pokud se nepletu(nejsem az takovej odbornik) tak vsechny "K7" maji 2x64KB(128) L1 - 64KB data;64KB instrukce
Samozrejme,moc se omlouvam,moje chyba ... spatne sem si precetl dotaz a psal jsem o L2 ... sem hold slepejs :oops:Citace:
Původně odeslal vik
..mam dotaz na Honzu001..zajimalo by mne jaxi nastavil to napeti-jestli pomoci dratkovani nebo jine upravy ??? ..dikec..
Ty moje paměti jedou v pohodě i na 200FSB, ale trochu se bojím zvedat FSB nad 166 MHz, kvůli tý maximální děličce 1/5 na KT333. Nerad bych přišel o data :?Citace:
Původně odeslal vik
Ten Radeon chodí i přes 300 MHz, teď ho šetřím :D AGP mám na 1,5 V, při 1,6 V to topí o dost víc... Jde o to, že jsem zvedal napětí GPU tak, že jsem maloval tužkou po určitých odporech na kartě... Někde v ATi sekci je na to návod. Stačí pentilka a voltmetr a 10 minut času ;D Škoda, že nejde zvednout napětí i pro paměti, ten šmejd si bere 3,3 V přímo ze sběrnice AGP.
Pouzil jsem postup,ktery je trosku narocny a nebezpecny (pozor na zkrat!!!), ale za to velice efektivni ;-)Citace:
Původně odeslal sycz4k
mrkni sem: http://www.ocworkbench.com/hardware/...k7s5amodp2.htm
Misto rezistoru jsem pouzil trimr (50 kOhm) a muzu si napeti regulovat plynule ... :wink:
btw: predpokladam,ze kdyz se ptas,tak mas stejnou desku ... :-)
.. ..Honzo dikec..mam K7S5A:-).. ..ja jsem to nakonec "predratkoval".. ..zatim zkousim jeho moznosti.. ..ted prave jedu na 147x14(1.75V) a vzhledem k tomu ze moc netopi(pri plne zatezi tak max.52(otevreny case)) tak mu jeste nalozim na 1.8V a pozenu to vejs:-).. ..doufam ze ty voltiky rozdejcha:-).. ..jo jinak mam Durona 1600 ("B0"-zelenej) a mustky jsem spojil pomoci EL-3 z GM-ka za 79Kc.. ..
panove ted se me do ruky dostal bezva kousek D1400, hnedej, "MIUHB" zatim zkousim 12x200=2400MHz 8-) pri 1.825V
To je HUSTY!
mam takovej problem... mam Durona (2346=11,5*204 1,825v) ale ta teplota
okolo 60 °c to je dost ale nam EP 8k3ae a ta prej meri teplotu přímo s cpu?
ktera je 10-15 stupnu vetší a chci se zeptat jestli je to ok? a neda se nejak vypnout to mereni s cpu zase na to čidlo v socketu?
Já bych řekl, že ta teplota je ze socketu, jádro má o těch 15°C víc... Nechce se mi věřit, že by na takový frekvenci a při takovým napětí měl jenom 60°C :?
At je to jakehokoli cidla, je to moc! Kdyz chces takhle taktit, mel bys poradne chladit! Kdyz uz ne vodou tak aspon poradnej pasiv a pruvan v case. Jinak ho asi brzo znicis.
Ja toho sveho rozjel i na 2500MHz pri 1.875, asi zustanu na 2400 a poradne otestuju, casem zkusit odemknout L2
:o :o Ja chcem tiež takého! :cry: :cry: Už som sa rozhodol, sto čo stoj pôjdem po sérií a osobne chcem vidieť či je to séria končiaca na B! (AMD, dopraj aj mne takéto šťastie! :cry: )Citace:
Původně odeslal vik
přidám to sem, ať kvůli tomu nezakládám nový thread:
po několika neúspěšných pokusech s lakem EL-1 za hříšné peníze se mi dnes podařilo aktivovat 256k L2 cache pouhou pentelkou; nevím, jak dlouho to vydrží, ale je to tak snadné, že mi to zatím nevadí ...
kdy a jak se projevuje vadná cache ?
když jej teď mám při 1,65V na 2200Mhz mám to ještě zkoušet nebo už se stejně o moc výš nedostanu ? ( chlazení vzduchem - AC copper2 )
Ja myslim,ze kdyz mu jeste trosku zvednes napeti,tak o neco vys pujde,ale bude desne topit ... takze otazka zni,jestli to ma cenu :?Citace:
Původně odeslal Riss
Ten muj pri 1,65 V uz moc pres 2,2 GHz nechtel ... A na vyssi napeti uz nemam chladic (mam Spire FalconRock II.)
chladim to ttV7+ na low a kdyštak jakej jinej chkadič do 600kc?
case mam otevřeny 24h a v klidu to melo bez oc okolo 44 tak sem si řikal že to bude z cpu kvuli tomuhle článku
http://www.overclocking.cz/4um/viewtopic.php?t=7540
a pastu ma artic cooling silver za 80kc
skoušel sem tousta a vysplhalo to na 84 a ok a skoušek sem í unreala2 a taky ok a nekolika hodinové hraní diabla2 taky ok
tak už jsem tu tuhu musel odstranit; začalo to blbnout ( po 2 hodinách NHL )Citace:
Původně odeslal Riss
:-(
Ja jsem toho sveho take zkousel odemknout a nepovedlo se :-( , navic jsem ziletkou rozvrtal ten lak, takze sbohem zaruko.
No nic...
Mozna by nebylo marny,kdybychom si sem napsali,u kterych serii se to odemceni L2 cache povedlo a u kterych ne ...
Jak jsem to odpozoroval,tak nestabilita se projevi velice zahy po aktivaci plne cache.
EDIT: ikdyz na serii mozna zas az tak moc zalezet nebude no :-)
Njn,asi v tom zadny rad nebude :?
Chlapi, muzu mit 1,4 a oznaceni ma MIXIB 0343TPMW
je to B0 ??? nezna nekdo tuhle serii ???
Citace:
Původně odeslal Lukoborec
Urcite to je B0 ... Ja mam 1,6 MIXIB 0336UPMW a taky je to B0 (MIXI"B")
nerikej mi ze ten Falcon je o moc horsi nez Whisper IV, mam tunel z bocnice a v ni jeden AC Fan Pro TC, a i tech 1.9V bych uchladil pod 65st (pri Burnu) ted mam max. 63st (Burn) a pri Prime max 55st, jinak pri bezne praci okolo 46stCitace:
Původně odeslal Honza001
ja mit ten tvuj kousek tak bych nevahal, myslim ze ma este znacne rezervy, ja se pres 2.2GHz nedostanu s min nez 1.8V :-(
Naopak,FalconRock je supr chladic,ale ja nemam cim vyvrtat diru do bocnice,abych si mohl udelat ten tunel,coz me pekne stve ... a otevreny to mit nechci ...
Vzhledem k tomu,ze muj case neni moc vzdusnej,tak to pak silene topi ... ale kdybych nasel nekoho,kdo by mi treba za mensi poplatecek tu diru do bocnice udelal,tak klidne jeste zvednu napeti a pujdu s nim vys :-)
musíš najít někoho, kdo dělá ve strojírenství - na soustruhu nebo fréze je to otázka několika minutCitace:
Původně odeslal Honza001
Hmmm ale ja bohuzel nikoho takovyho neznam,takze kdyby to tu nahodou cetl nekdo,kdo si to nechal u nekoho delat (nebo to dokonce sam zvlada) a chtel by pomoct jednomu skromnymu overclockerovi,aby svuj procesor dostal jeste o kousinek vyse,tak se mi prosim ozvete na SZ :-) Samozrejme to nechci zadarmo! ;-)
1. jestli nekomu jede Duron na 2.2GHz pri 1.65V da se predpokladat ze pojede na 2.4GHz pri 1.85 a 2.5 pri 1.9V, tak totiz jede muj :-)
2. ja si diru do boku delal sam,(vsem znamejm taky) koupil jsem za cca 300,- prorezavaci pilu a pohoda.........
No, pokud jsi z okoli Chomutova, tak neni problem :-)
a čím jej prosím Tě chladíš ?Citace:
Původně odeslal vik
Bohuzel z okoli Chomutova nejsem ... :?Citace:
Původně odeslal vik
podivej se dolu :-) (ta nepozornost)
mně asi nikdo neporadí?
vem si vrtacku, pokud ti staci jen otvor na vetrak, jinak si sezen nejakyho kutila, urcite bude mit flexu nebo pilku...Citace:
Původně odeslal Honza001
myslim ze najjednoduchsie je si proste nakreslit kruznicu pre fan na plechu a pak proste s napevnou umiestnenou vrtackou, tu stale len v dielni spustat po kruznici s pokial mozno cim mensim vrtakom a vacsim poctom vrtov, plech sa pak uz akurat vylomi a hrany obrusia... k takejto vybave musi mat pristup kazdy, davnejsie som o tom prelozil clanok na pretaktovanie.sk, ja som si tak tiez robil diery do case a je to uplne v pohode, vysledok rovnaky ako s kotucovym vrtakom akurat bez akychkolvek nakladov...Citace:
Původně odeslal Honza001
Kde v Praze je obchod, kde muzu ten teplovodivej-lak koupit? Myslim kamenej obchod ne internetovej.
Poradí. 8K3AE ukazuje teplotu z jádra a 60 °C při zátěži je v pohodě. O možnosti přepnout na čidlo na desce nevím (a k čemu taky?).Citace:
Původně odeslal Vojjta
Juchuuuu!! Prave jsem zalakoval odrapany L2 mustek a jedu na 256kB cache! Fakt mam radost, je to sice A0 jadro Durona, ale doufam, ze pojede tak na 2GHz
UPDATE: zalakovani cernym lakem vydrzelo asi den, tak jsem to zapajel trafopajkou a je to!
HELP! Vcera jsem koupil v TS Bohemce jedineho Bckoveho Durona - DHD1400 DLV1C MIXIB 0343 TPMW a ten hajzl nechce ani na FSB 166 pri 1.7V! Ma zeleny PCB. Neni zamknuty? Jak na to?
Pri zmene nasobice se nic nedeje - musim to snad dratovat?
P.S.: Jeste jsem se o tohle moc nezajimal tak se omlouvam jestli jsem placnul nejakou blbost, pripadne dekuji za link, kde se neco podobneho na 4u resi... :?
Jestli nemá přepálený můstky L1, tak není zamknutej.Citace:
Původně odeslal BATMAN
Je dost divny,ze se mu nechce na FSB 166 pri 1,7V ??? Asi s nim neco nebude v poradku ...Citace:
Původně odeslal BATMAN
ja mam doma uplne ten samej, ale zkouset ho budu az v utery, tak pak dam vedet jek to s nim vypada, docela me to vystrasilo :evil:
Taxem ho uz trosku testnul a mam par poznatku.
za 1 je zamcenej
za 2 taktit de dobre, zkousel sem jen 2,1ghz a pri 1,65V pohodicka
za 3 me prekvapil vykon, pac v 3dm 01se(15000bodu) jen o 1100 min nez tb2,2ghz
Aha..........nevim jestli jsem tenkrat mel nastavene casovani na AGGRESIVE ci se akorat potreboval trosku zahrat nebo co, ale momentalne jedu na 166*10.5 =cca 1750MHz pri default V a zda se ze v poho....
Zitra zase zkusim zvednout FSB na 180 a vyse....
DURON RULEZZZ
BATMAN
no a co FSB 200 ?Citace:
Původně odeslal BATMAN
při 1,65V by to mělo běhat, nebo máš smůlu ?
Doufam ze ne. V patek (kdy jsem ho prinesl) mi pri FSB 166 nenajel do WIN ani pri 1.7V a ted to jedu pri 1.5, takze snad to nezakriknu kdyz prohlasim ze se na FSB 200 dostanu (stejne jako LUKOBOREC-ma uplne stejny CPU).
To ukaze cas.......(zitra se uvidi :smoke: )
me to na 200 pri 1,65V jelo v poho ;D
Jj, snad mi to taky pojede OK. Momentalne jsem na 1.9GHz (185x10.5) pri zakladnim napeti 1.5V. Dnes zautocim na hranici 200MHz FSB. Neuvazujes o odemceni cache ci nadratovani nasobice (nebo odemceni L1)???Citace:
Původně odeslal Lukoborec
Ja se na tyhle veci vrhnu az prespristi tyden (pristi tejden dowolena) a uvital bych pomoc ci zkusenosti nekoho, kdo ma nejenom stejne PCB, ale vlastne stejnou serii CPU :!:
P.S.: Vykon me taky prekvapil!!! Ted pri 1.9GHz jsem jen kousek od vykonu meho puvodniho TB 1.47@2222MHz!!!
Kdyby se mi povedlo dostat toho duronka na 2.2-2.3GHz a jeste odemknout alespon na 128Kb cache, byl bych MAXIMALNE spokojeny :idea:
no ja ho mam do druhyho kompu a tam mi jeho vykon plne dostacuje, takze se na zadny pokusy nechystam :wink: preju hodne stesti
abych mohl porovnat s mym bejvalim palominem......Citace:
Původně odeslal Jan.Ko
Tak sem dneska rano koupil Durexe 1400 MHz a zatim frcim na 2100MHz (200x10,5) pri 1.65V (mensi napeti sem zatim nedaval)....ten Durex je hnedej a je to ''B''
oznaceni:
AMD Duron
DHD1400DLV1C
MIXIB0344UPMW
jo a bacha je zamcenej multos :roll: coz je hodne divny protoze nema laserem preruseni L1 :?:
cache sem zatim nezkousel nahazovat na 256kb ale chystam se na to...hodne zdaru ;D
¨Citace:
Původně odeslal rombo
To vypada moc pekne mam MIXHB tak sem zvedavej ale nova deska je zatim v nedohlednu.... K tomu nasobici to se mi zda divny ja ho menim v pohode..... Taky mam hnedy Pcb :wink:
Btw: Nesel by nekdo z Prazskejch na pivo za odemceni moji cache ???? ;D
ten procak me dle me jeste slusnou rezervu a predpokladam zhe na tech 2300-2400MHz pojede samozrejme s vyssim napetim ale sem limitovanej pameti pac sou to DDR333 a nemuzu uz vys a nasobic ne a ne zmenit...coz nechapu kua :roll:
Hodne by me zajimalo esli je fakt zamcenej? Zkousel jsi ho i na jine desce? Nebo zkousel si na tve u jineho CPU menit nasobic?
v jine desce sem ho zatim nezkousel a to sem menil i BIOS. Ale chystam se to zkusit u kamose. Zajimavy zhe sem mel predtim T-Breda 1700+ a tam sem nasobic nasobic menil porad tak netusim cim by to mohlo bejt :roll: ...docela me to stve...sem chtel zkusit kolik ten procak vydrzi :evil:Citace:
Původně odeslal vik
Pokud je opravdu zamcenej, tak to je fakt blby.
Uz jsem to tu parkrat videl, nechapu, objasni, mel jsi 1700+ a vymenil jsi ji za D1400. proc menis silnejsi CPU za slabsi(leda by to bylo 1700+"A")
Na kolika ti jede ta R9600Pro ?
problem byl v tom zhe to byla naka spatna serie (celkem stara) takze to nejelo ani na 1900MHz pri 1.7V i kdyz to bylo B coz je o nude (presneji AXDA1700DUT3C, JIUCB...) tak sem to vymenil a este na tom vydelal :)....Radeona zatim moc netestuju pac se ted snazim dostat co nejvic z CPU/FSB a jak uz sem zjistil tak ta karta nema moc rada vysoky AGP takze jedu s ni zatim na defaultu....az se mi podari zvednout nasobis na procaku a pojedu tak 11.5x200MHz FSB coz dela AGP 66MHz a to je zaklad tak pak se vrhnu na toho Radka 9600Pro...mam ji jen par dni :wink:Citace:
Původně odeslal vik
nevedel jsem ze jsou i slaba"B"cka, zajimave.
2300MHz vidim s "B"Durexem realne 8-)
Jsem zvedav jak ti pojede. Kamosovi jsem kupoval R9600Pro od Club3D(fakt levna 5200,-) a jde paradne 400/300@500/335(nestabilne i na 515, mozna s vodou by sla stabilne)
Jo a kdyz uz mluvime o Duron/XP pise se ze na stejne frek. je to 5-15% vykonu, tys mel taky moznost porovnat, co si o tom myslis?
Obcas se kocham, pustim testy CPU v sandre, a koukam jak drtim XP3200+ a P4-3GHz 8-)
Toho Durona MIXIB se zelenym PCB mam taky - momentalne jedu na 195x10.5 pri 1.65V a chystam se vys. Nevim teda kolik me pusti FSB, ale ten multak je fakt zamcenej. Uz se na tomhle CPU nekomu povedlo odemknout ho? Na odemceni cache se chystam behem Vanoc (az bude dostatek casu).
2: Rombo & Batman :
S tim nasobicem ted se vrtam v kamaradove pocitaci mi to nedalo dam tam svyho durona... Jeho deska meni nasobic v biosu moje pres dipy u me to jde dobre u nej vubec Takze sem se dostal na jen 166*10,5 ma jen kt 333 a blby pameti..... Zajimavy ze jo... :o Zkus si dyztak procesor jinde a uvidis.... Ale nemyslim si ze bys ho mel zamcenej :wink:
No musím sa pridať k Rombovi - mám naxlp tú istú várku Durona ako on a fakt je multiplier zamknutý, kua. Ale ma teda statočne nasrali. Z druhej strany bez problémov 200*10,5 pri 1.65 V.Teploty sú v pohode a maká to pekne. Neviem, asi som mantavý, ale zaboha nie a nie odomknúť cache na 256 KByte ??? ??? .Už som aj nožom odstránil tú vrstvu na L2 mostíku, skúšal som ceruzkovú metódu (predtým som takto odomkol 3 kusy) aj s vodivým lakom EL-3 .... a stále nič. Dúfam, že AMD nejakým neznámym spôsobom nebloklo aj odomknutie keše :-o :-o .No keby aj, procák za smiešnyx 1300 Sk (bez DPH som ho zohnal, podotýkam) na 2.1 GHz s Gigabyte Radeonom 9200 v pohode stíha terajšie hry na 1024X768.Môj syn je vysmiaty a ja tiež, za dobrú kúpu. Neskôr mu dám stejne svoju mašinu a na túto pojde Linux a bude to stíhať v pohodičke, pohode.Týmto ďakujem fy AMD, že mi umožnila si kúpiť lacný a slušne výkonný procák, a že ma nasrala s multiplierom a kešou.Výhody a cena aj tak prevážili. ;D ;D
Tak 3x diky FLASHovi A i to je mozna malo mam ted 256 KB L2 ;D Ale nejprve se hlasil normalne az po reinstalu se mi ted hlasi jako 2000+ :D
Jo da se nejak otestovat jeji stabilita ??? [/b]
Jsem se chtel zeptat ... co ksyz tu cache odemknu a ona pojede spatne ... jaxe to da pak dat z5
No co ja sem se informoval redidlem by ten lak mel jit dolu :-)
A zatim sem si tedy nevsim nestability 8-) Jinak 3d mark 2001se
Se 64 KB pri 1700 rovnejch 6901 bodu s 256 - 7341 to si myslim ze neni spatny.... Tak zapinejte odemykejte :idea:
Toš to ti moc neporadím... spíše se učím ;o)..........
Ale chystám se na nějakou novou koupi, protože ta moje mi nestačí ;)
Mělo by to bejt něco jako amd duron 1.6 nebo 1.8 a časem by do MB měl jít i nějakej Athlon Xp +...
No, takže ja mám ten z podpisu, zatiaľ 1,74GHz a je ZAMKNUTÝ. Haj_zel zelený. Dovoz z 3.12.2003 (nálepka). Ide bez problémov na 1,74GHz, zisiel by sa PCI; AGP LOCK :wink: .
Mam zeleny Applebred DHD1400DLV1C MIXIB0335VPMW (Agem) a nasobic mam odomknuty, ostatne svedcia o tom spojene mostiky L1. Nasobic menim cez jumpery na doske, ta je bohuzial vsak len do 12.5x, ked chcem viac musim ho natvrdo nastavit v patici bez moznosti prepinania na doske. Stabilne som ho vytiahol na 2276MHz pri 1.85V, vyssie bol uz nestabilny a celkovo strasne piekol... Teraz ho mam podtaktovany, podvoltovany, v celej case len 1 pomaly fan a najviac ramusu robi ten prekliaty hlucny HDD WD. Ako uz niekto pisal je mozne ze u dosiek, kde sa nastavuje MP softverovo su s tym problemy oproti DIP/jumperom, aj ked v principe by to "malo byt" jedno.
podle http://forums.extremeoverclocking.co...n&pagenumber=1
jsou od 39 tydne amd procesory zamcene ( superlock-zamklej multak) kerej se jeste nikomu nepovedlo nejak obejit -to vime, jenze u techto procaku se taky zatim nikomu nepovedlo aktivovat bloklou cache pamet!! (to se tyka Thortonu + Applebreadu)
takze bacha
Moje zelená mrška nemá stabilní plnou kešku (odškrábl sem to žiletkou a můstek spojil tužkou) - Prime95 hlásilo chyby a hry mi pěkně padaly, tak sem to zas vygumoval. Jak vidno z podpisu, je to rev. A - halt smůla. Jináč při otevřený kejsně a okolní temp. 22°C dává při idle 49°C a na full load 52°C.
..mam velkej problem.. ..drzim v ruce 2 Durony MIUHB 347 WPMW a ani u jednoho jsem nerozchodil L2 Cache (presto ze jsem uz odemknul asi 3:-) a tak zkusenosti mam).. ..nevite jak na ne????.. ..sem slysel ze pry ty novejsi uz to maj nak chraneny-je to pravda??..da se to obejit??..diky..
jojo ty uz sou SuperLock, tam uz asi L2 cache nerozjedes... bohuzel.Citace:
Původně odeslal sycz4k
tak drzim v ruce lak a rozhoduju se jestli to mam spojit. Povzbudte me:
ale asi jdu do toho
Muzes zkusit aktivovat jen 128kB, ne celou 256kB. Dela se to tak, ze prerusis jeden z ostatnich L2 mustku. vice info nekde na webu...
Citace:
Původně odeslal juja
sory za tu OT ale kdyz uz tady vidim jak padaj ty vase Waty chci se optat jakym softem to merite jestli mate neco takovyho jako byl OC-Rechner atd , protoze sandra atd to merej spatne :(
cim to prosim te chladis??
tak jsem se o to pokusil a nak mi to nevodi. Zkousel jsem kapat lak do mustku a nic tak jsem ziletkou odskrabal ten plast a taky nic. Zkusim to nekdy jindy nemel jsem na to nervy.
Ted sem spojil taky L2 a nic to neudelalo, musim vzit jinou tuzku :-D
Čau lidi, mám zeleného Durona DHD 1400 MIXIB 0347 SPMW a taky se mi nedaří odemknout cache. Už se to někomu povedlo? Na odemknutí 128kB by měl být přerušen jen druhý zprava. A co násobič, povedlo se to někomu zadrátovat, nebo se s tím mořím zbytečně a je to zamčené jako Bartony?
Díky
Honza
tvoj je vyrobeny v 03/47, pokial viem vsetky po 0339 vratane su tak na 99.99% zamknute, ani cache sa nepodarilo rozbehat na nich.Citace:
Původně odeslal HonzaRez
Mozna by dokonce slo odemknout 256-64=176kB L2, mozna by dokonce slo vybrat, jakych 64 nechci, ale jen hadam, uz jsem zapomnel byznam L2 mustku. Nekde na netu to je popsany. To pro pripad, ze vam cela nebezi
Vybrat kterou 64 ne? Ja myslim ze to pres ty mostiky nepujde.Citace:
Původně odeslal Petrik
Spise by mne zajimalo jak na thlech novejch Durexu rozpojit spojeny mostik(pro tech 128)...u Spitfira jsem to zkratoval...
Bude mi to fungovat i na 1Ghz morgan? no asi to skusím a uvidím
huh, uz ses na to ptal asi pred 15minutama - a mas tam odpoved, takze, pokud netrpis schizofrenii, neni nutny ptat se 2x :roll: :roll:Citace:
Původně odeslal Ištván
btw. odpovede je NE
No jo, chtěl jsem mít jistou odpověď, tak promiň jestli tě to nějak výrazně nasralo
Prosímtě člověče 50stupňů je nějaké topení? To je ještě úplně v pohodě!Citace:
Původně odeslal BeachKEN
taky nechápu proč se někdo rozčiluje nad 50*. To nemám ani při idle :-)Citace:
Původně odeslal LoWang
Hj nechcete někdo vtít náčiní->nebo já procesor a dojet k vám abyste mi předělali Durex 1800 na Athlon-XP :) ... Sám tomu moc nerozumim a nechci do toho hrabat ...