JOHA. Ako si meral teplotu cipsetu s tym Zalmanom NB47J?Citace:
Původně odeslal TYMMY
Resp. oplati sa ho tam dat?
PS: ked nan prilozis ruku ako asi pecie (Zalmana NB47J)
Ďakujem
Uz ma len 947 ot.!!!! :evil:
Printable View
JOHA. Ako si meral teplotu cipsetu s tym Zalmanom NB47J?Citace:
Původně odeslal TYMMY
Resp. oplati sa ho tam dat?
PS: ked nan prilozis ruku ako asi pecie (Zalmana NB47J)
Ďakujem
Uz ma len 947 ot.!!!! :evil:
S tym istym chladicom na CPU som mal teplotu sys BURN 56 s Zalmanom max47.OPLATI, je troska teply :wink: :wink:Citace:
Původně odeslal BYko
Ale ako si zmeral teplotu na cipsete ked doska nema cidlo? Mes nieco externé.Citace:
Původně odeslal TYMMY
Kúpil som KV7 a TB-A0 2200+ (43. týždeň 2003 - unlock ...). Zatiaľ ho nechávam zahorieť ale len tak som skúsil 9x200. Systém nabehol, bol stabilný a tak som skúsil 10x200 a ... čierna obrazovka ... tak som zbehol pre skrutkovač a že idem clear CMOS, ale len tak som comp ešte raz zapol a ... čuduj sa svete, ono to nabehlo na default hodnotách. Stalo sa vám, že v priebehu pár minút sa CMOS resetol "sám od seba" ? Ja som s tým stretol prvýkrát.
Ad secundum: prečo mi nenabehol 10x200 ?
Externe pozicane :wink: :wink: :wink:
Mam problem s drivrami Via 390a....ked zapnem SMART5.1 tak mi nejde Mikrofon...Nestretli ste sa s tymto niekto????
.... nekdy staci jen pockat ....Citace:
Původně odeslal -m-
No nekdy se mi to urcite stalo. Ale jen kdyz se neco nepovedlo, :-) jako tobe. CMOS reset u tyhle desky snad ani nepotrebujes, staci po startu drzet INSERT a aspon u me to funguje tak, ze to nekdy prenastavi jen hodnoty procaku na normal (nekdy i na minimum :?: ) a nekdy to udela komplet CMOS reset - nevim, na cem to zalezi, ale sem rad, ze to nemusim porad otvirat ;D
Uz som ha aj ja kupil (ZALMANA NB-47J) ale necakal som ze je tak uzky! Ked si ho tam daval tak ti asi nezakriva celu plochu cipsetu KT600? (ake su jej rozmery KT600?). A aku si dal pastu(je ta od Zalmana lepsia ako Titan strieborná)?Citace:
Původně odeslal TYMMY
Ďakujem
Tak tak je mensi ten Zalman NB47J ako klasik FAN :-( .Pastu neviem presne aku som daval ale nebola to samizda od zalmanu....
Uz aj mne zacina blbnut ten NBfan ,zacal strasne vrcat a otacky mu klesli na 3000. Premazal som ho vazelinou ,vrcanie prestalo aj otacky sa zdvihli ale vysplhaju sa na max. 4800ot/min ,aj to az po dlhsej dobe nez sa ta vazelina zahreje a zredne. Nepoznate nieco vhodnejsie na mazanie ? A co je zac ten zalman ? Nestacil by na chladenie NB obycajny pasiv z inej dosky (cca 8-10mm vysoký) ???
nevite někdo k čemu je tam ten jumper crom1?Je tam napsano Strapping from boot ROM a nebo Strapping from hardware.
JOHA. http://www.chladice.sk/article.php?sid=456Citace:
Původně odeslal sako
TAK ja by som tam radsej dal nejaky 15-20 mm min.
Ten moj zalman ma 28°C na pasive!
Ziadny problem. Je tam OK!
To by aj mna zaujimalo!Citace:
Původně odeslal Turok
cili jak se doctete v manualu k desce na strane 3-3 dole, tento jumper zapina v biose v SOFTMENU polozku CPU FAST COMMAND DECODE (časování cpu). Nastavenim teto polozky na fast.. lze vytriskat jeste par procent vykonu na vic . Probirali v threadu o epoxacke desce http://oc4um.murder.cz/viewtopic.php...command#482985Citace:
Původně odeslal Turok
zrejme vsak moc nezvlada pri fsb nad 200 .. takze zkousejte
Jo jinak k vetraku na cipsetu. vcera sem ho odmontoval a nechal tam jen ten pasiv. mam zalmana7000 kerej pri svy velikosti fouka trochu i na cipset. A uchladi to :-) takze vivat cool kt600!!!
No a som len ďalší v poradí, ktorému odišiel chladič z NB pískajúc do večných lovíšť. Asi sa zajtra stavím v BA a kúpim toho Zalmana. ..."))))ak to tam nájdem...
chtel bych se zeptat jaky mate s odstupem casu pocit z presnosti tepelneho cidla (mereni jadra) na zacatku threadu byly nejaky poznamky k jeho nepresnosti (nemyslim ted problem prohozeni udaju sys/cpu teplota) Mam ted zalmana a ani po porizeni arctic silvera5 nedosahuju uspokojivych vysledku cili se ptam jak je to u vas :?:
JOHA. No ja mam na full 50°C. bežná práca 46°C A nemam rozdiel medzi SYS a CPU= su uplne identicke. Pružnejšie reaguje sys teplota a potom sa upravi aj CPU.
JE to ok.
ja mam full tak 55.. coz by vcelku odpovidalo tomu tvymuCitace:
Původně odeslal BYko
ale rozdil mezi SYS a CPU mam stim zalmanem 10-15 stupnu :-o
pri nïzkych otackach az 20
To je nejake divne, ved by mali byt rovnaké!
PS: ale mozno ti viac tepla odobere chladic a nehreje to tak do cidla pod procesorom, co by ten rozdiel aj vysvetlovalo. No neviem je to len domienka. :D
mno rozhodne by nemeli byt stejne dyt v jadre a mimo jadro by mel byt teplotni rozdil... ¨je asi to tak ja rikas ze to teplo odebira chladic. Kdyz sem tam mel jeste intel box chladic tak byl teploty skoro stejny ted je tam ten rozdil cca10 stupnuCitace:
Původně odeslal BYko
No ja mam v klidu pri SW chlazeni 57°C, v klidu bez SW chlazeni 63°C a na full load (CPUBurn - zahreje nejvic) 76°C .... rozdil mezi SYS a CPU mam 10-15°C. Takze bejt vama, tak nic neresim, i kdyz tu zas vyvstava otazka, jestli to meri spravne ...? :-))Citace:
Původně odeslal Hrochoslon
mno to teda nemas malo :lol:Citace:
Původně odeslal HAVTOM
Tak nam vysel novej BIOS 1.4 .... nic echtovniho tam teda neni ....
kv714.exe Bios Issue Date:2004/02/24
BIOS ID:1.4
1.Please use the AWDFLASH v8.24F flash utility to update the KV7 BIOS.
2.Beep before boot.
3.Added new "Master Delay Transaction" item and set default to "Disable" for better compatibility with SATA RAID cards.
4.BIOS Compile date: 02/24 /2004.
http://www2.abit.com.tw/page/en/moth...pPRODINFO=BIOS
Ten bios uz mam ale 3mesiace :wink: :wink: :wink: :wink:Citace:
Původně odeslal HAVTOM
http://fae.abit.com.tw/eng/download/bios/kv7.php
Hmm, koukal jsem, ze tam je naky stary datum a nebylo me to jasny .... driv jsem ho tam nak nevidel ... asi jsem zvolil spatnou sajtu :? ... ale stejne mi to krom trapnyho pipnuti po startu nic neprineslo :-) :-)
Mne to tiez nedalo na vykone, ale aspon su nejake vychytavky :wink: :wink: Aspon inzinieri v ABIT na nas myslia :wink: :wink: :wink:
Tak ale tento bios je uz zaujimavy prave som ho dal uvidime
KV7 BIOS version 1.5
Fixed the issue where SATA HDD boot up will fail if USB storage device is installed.
Fixed the issue where SATA HDD boot up will fail if "USB keyboard/mouse" setting as "BIOS" section.
Enhance the compatibility of SATA device on WIN98SE/ME.
BIOS compile date: 06/07/2004 :lol: :lol: :roll:
Odoporúčam nedávať ten bios, lebo u mňa pri zmene časovania pamätí v biose sa v skutočnosti nezmení časovanie a zostáva rovnaké aj keď v biose je nastavené iné. Skúšal som viac-krát flash aj tak to nepomohlo a po nahodení kv_714 všetko znova fungovalo ako má. Má ešte niekto s týmto skúsenosť ?
Hmm budem to musiet vyskusat.. :!:
Len taka otazocka, ako sa odstranuje to bootovanie diskiet na zaciatku bootovania XP.....Nie ze by to sem patrilo :wink:
a co takhle kouknout do manualu a neco si precist ohledne bootovaci sekvence? :roll:Citace:
Původně odeslal TYMMY
Hoši, jak se nastaví třebas 180fsb a stejně tak rychlé ramky? Já žiju do teď s představou, že to jede jenom na 166,133 a 200, ale jak vás tu vidím, tak mi tu představu berete ;D ??? Napadlo mě by SPD, ale to je blbost :oops: Yak, pls?
Ono to funguje tak, že pokial maš fsb do 200, tak pamäte idú 133, 166, 200. Ak prekročíš 200 fsb napríklad o 15, tak potom pamäte idu na 133+15=148, 166+150=181, 200+15=215 :idea: . Pokial sa mýlim tak ma opravte.
Ano tak to je a samozrejme ked mas FSB 215 tak pamete idu na 430Mhz .... :wink:
No, takze budu muset jit na 200 fsb =) ..moment...jsi napsal, že jenom, když jedu na 200+ fsb, tak to hodi synchro...no, ale v příkladech uvádíš třebas fsb 148,181. Tak co je teda pravda ??? Když dám fsb na 180, pojedou ty ramky na 180, nebo zůstavaj' na 166? Su z toho volaky zmeteny ;DCitace:
Původně odeslal x3X3x
Citace:
Původně odeslal mISHA
hmm asi tu otazku som zle polozil. Po nabehnuti XP zacne vzdy citat z floppy. Ako sa to odstrani :wink:
To ..:: kiw.com ::.. :
Tak ešte raz a doplnene: pamäte nastavíš na 133 a ak dáš fsb nad 133, tak ti to pojde 1:1 do 166, nastavíš pamäte na 166 a ak dáš fsb nad 166, tak ti to pojde 1:1 do 200, nastavíš pamäte na 200 a ak dáš fsb nad 200, tak ti to pojde 1:1 do xxx.
Plus platí to čo som predtým napísal.
Osobne som pre teba vyskúšal pamäte mám teraz na 166, fsb mám 180 čo znamená, že idem 1:1 :arrow: pamäte idu na 180.
Jojo, jojo, už mi to docvaklo...mi to fakt myslí pomalu :idea: Anebo Tobě moc rychle =) Ale btw, každopádně díky moc, de vidět, že obětaví a trpěliví lidi stále jsou stejně jako ti s dlouhým vedením ;D Iďem zkušať =)Citace:
Původně odeslal x3X3x
No, tak se k tomu vrátím...Zkoušel jsem si hodit fsb na 180, ram na 166...a ejhle, v biosu se mi ukazuje 166 (Advanced Chipset Fts.) a pri postu taky DDR333...ma to tak bejt, nebo...ne? Dik.
btw Stejne tak treba pri 147 atp...pres tech 180 nejedu (RAM)
hi!
narazil sem na problem se zvukem - integrovanym.. nemuzu rozchodit zadnou gamesu aby mi delala poradnej 3D zvuk .. ve winampu to hraje (musi byt zaskrtly v advanced optionu v mixeru u prednich i zadnich polozka magic 5.1 nebo neco takovyho) ale ve hrach to nejde ani stim ani bez toho. Teda kdyz je to zaskrtly tak to hraje ale jen to samy co predni a dyz to neni zaskrtly tak to nehraje vubec nic :|
jo abych nezapomnel mam normalne napojeny 2 a 2 bedny do predniho a zadniho vystupu.. v tom problem neni na cmedii8738 mi to fachalo supr.. jesi to nerozchodim tak ju tam vrznu nazpet
A čo tak pozreť cpu-z alebo sandru :idea:Citace:
Původně odeslal ..:: kiw.com ::..
Bios ti bude stale ukazovať 166 a pri poste DDR333 :wink:
Ehm, dobrý nápad, že ;D Ale šlo mi o to, jestli ten bios ukazuje dobře =) Zjevně ne, tak díkec. :idea:Citace:
Původně odeslal x3X3x
prosim testnite si sandrou a pcmarkom disk mam totiz nizky vysledok neviem ci to nie je tym poslednym biosom diky cafte
Tiez som nechcel verit, ze mam teplotu SYS vacsiu ako CPU. Potom som nasiel FAQ, ktory by to mal vysvetlit. Dosku mam 3 dni a tiez klasicky problem s chladicom(ja to volam "zvaranie" :lol: ) na chipsete uz po par minutach od spustenia. Idem tiez do toho Zalmana NB47J.
Obcas sa mi vsak stane, ze mi zmrne boot. Neviem ci by to mohlo byt tym ale na druhom kanali ma 2 IDE disky. Ak jednemu odpojim napatie, ale datovy tam necham, tak ten boot zmrzne. Ale nie vzdy.
Nevideli ste nieco na nete, co by nam davalo sancu, ze na pojde AMD Sempron? Vypada to byt dobros procik. :wink: :wink:
Jedete tady někdo s paměťma na CL3? Mi třebas deska ni nepostne s CL3, a když budu chtít koupit ramky který maj garantovaný na 400MHz jenom CL3, tak...postnou, či nepostnou, seleským rozumem by ani nemusely... :-o ???
a to ti jako deska postne s CL 2,5 a s CL3 ne? .. to by byla haluz dyt nizsi casovani je narocnejsi tkaze CL3 by melo jet stopro kdyz jede CL 2,5Citace:
No 'šak, to je na tom divný a zajímavý zároveň ??? Možná je to jenom Ramkama, páč se mi zdá, že to nechtělo na CL3 postnout už na starý ECS :? Tož tak ja vobec nevim.Citace:
Já mám dojem, že to pojede tak aji tak. Stačí podpora 333FSB, a tu máme všici, ne :idea:Citace:
Původně odeslal TYMMY
Takže by spíš zajímalo, kolik bude stát ;D
Citace:
No presne tohle mi to taky delalo, kdyz jsem se v tom jeste stoural ... na cl 2 to jede jen do urcity frekvence, cl 2.5 normal a cl 3 to ani nenajede ;D ale jinak to jede jak ma
Sempron je nastupce Durona, postupne vytlaci Athlon XP. Ma mit jadro Thortona, takze to bude to, na cem jedu uz od listopadu, jen bude ofiko fsb na 333 a bude mit vyssi PR rating, jelikoz se uz nemeri s P4 ale Celerema.Citace:
Rozhodne na nej asi necekat, soucasny Athlony XP s jadrem Barton jsou na stejny frekvenci vykonejsi, protoze naj 512kB L2, Sempron ma jen 256kB L2 (edit), takze to je stary XP. Novej je hlavne nazev.
Tak to sa mylis L2=256 http://www.pctuning.cz/Default.aspx?...=2&ArtId=20024 :wink: :wink: :wink:
Pardon, chybicka se vloudila, 128kB L2 budou mit jen nektery mobilni Semprony.Citace:
Původně odeslal TYMMY
Jen tak mimochodem, vyšel nám nový bios :)
Žádná zmínka, o přidané kompatibilitě se Semprony (co už třeba u ECS dávaj' :)). Ale třeba to ani nebude potřeba.
1. Fixed the issue that system may hang after "Load Optimal Default" &
restart at certain CPU.
2. Enhance DRAM adjustability. ( < mi to třeba opravilo časování RAMek, co mi blblo s 1.5. V Cpu-Z sem to měl jinak než v Sandře a nemohl sem bootnout jinak než "by SPD")
3. Fixed the boot sequence issue between On 0chip SATA & SCSI card.
4. BIOS compile date: 07/15/2004
btw: ohledně těch Sempronů, budou good, ale až pro S754 ;D sám uvažuju, že bych přeskočil :idea:
Jojo, uz jsem ho prubnul a zda se ze oproti 1.4 zadna zmena, kterou bych pocitil .... i kdyz ted nevim, jestli jsem mel v Sandre2004 tolik bodu za pamet, tady to mozna lehce pribylo :-) (3064/2800)
Kupil su uvedenu dosku plus komponenty vid podpis. Mam to tri tyzdne a prejavuju sa nejake neduhy. Pri prehravani videa sa zvuk aj obraz zasekne na zlomok sekundy (1/2 s) a potom ide dalej. Ked prave seekujem video pocas tohoto "bugu" tak mi zamrzne kompletne cely komp. V hre KOTOR mi pada saving/loading.
Vsetko sa prejavuje nepravidelne a asi to suvisi s radicom alebo nieco v jeho okoli. Naprv som si myslel ze je to tym, ze bootujem zo SATA disku, ale skusil som PATA a je to rovnake. Reinstalacia nepomaha, BIOS FAILSAFE takisto. Video som prehraval zo SATA/PATA disku aj z CD-ROM a prejavuje sa to vo vsetkych pripadoch.
Uz mi dosli napady.
Budem vdacny za vsetku pomoc. Dik
To neni chyba v doske ale SB LIVE!(chyba v IRQ) mal som ten isty problem nahraj si patch pre Creative SB LIVE!!! Dal by som ti aj link ale uz ho neviem pouzi google. :wink: :wink:
Ak mas na mysli ten od CL z 28 Feb 03 tak ten sa aplikuje iba na stare 17 Jul 02 ovladace. Na nove z 28 Feb 03 (SBLW-XPWEB-W4-US) uz nie je potrebny. Ja mam nainstalovane nove.Citace:
Původně odeslal TYMMY
Alebo si mam nainstalovat stare a aplikovat na ne patch?
Skusaj :wink:
Ako som pisal, nove ovladace z 28 Feb 03 uz obsahuju ten patch, takze som si tym moc nepomohol. Pre istotu som si preflashol bios MB, ked je uz novy ;D
No a nakoniec, som vcera vecer prelozil zvukofku do druheho PCI slotu a je to solved. Uz hra vsetko ako ma. Dnes este urobim zopar testov aby som mal istotu ale vyzera to dobre. Dik za reakcie.
Stacilo sa s tym pohrat :wink:Citace:
Původně odeslal chiky
Ahoj,
skusali ste niekto na tejto doske Abit flash menu?
ee vyzkusaj a daj vediet :-) :-)
malo by to fungovat na KV7 podla zoznamu podporovaneho hardwaru abitu, len nechcem byt prvy a posledny kto to vyskusa :)), tak som bol zvedavy ci s tym ma niekto skusenost (dobru ci zlu)
Tak som prekonal obavy a vyskusal som to.
FlashMenu funguje, flashol som si novy 16 bios na moju KV7. ziadne problemy. flashoval som z WinXP SP1 eng
Tak a som spat :oops:Citace:
Původně odeslal TYMMY
Tym ze som prehodil kartu do druheho slotu, win xp natiahol pre nu svoje defaultne ovladace, takze ziaden 5.1 zvuk. Po reinstalacii ovladacov sa znova opakuje ten isty problem jak so starymi ovladacmi, starymi + patch, tak aj s novymi. No a som zase na zaciatku.
Aspon ze ten FlashMenu funguje bez problemov.
Jj., moje řeč, taky jsem se prve cosi bál, že, ale doufal jsem, že inženýři Abitu nejsou žádní tupci, a...jde to ;D Ufff., ale překvapuje mně, že se o něm nikde nepíše, já jsem se o něm dozvěděl tady z fóra, ale z FAQu o NF7 ??? .Citace:
Původně odeslal Vlko
Citace:
Původně odeslal chiky
Hm zaujimave. Neviem co by to mohlo robit. Mne proste sekol sem tam zvuk a spolu s nim aj grafika dal som patch a vsetko ok..
Nojo, a co kusit menit par polozek v biosu, co jsou urceny pro problemy s produkty SB :) Aspon tak nak to driv zabiralo. Mozna uvolnit naky IRQ vypnytim par zbytecnosti, treba to zabere. Me jede SBlive5.1 v pohode .... i kdyz v naky hre mi praskal zvuk, ale ani vymena desky za jinej model nepomohla....
Chyba bude V SB LIVE :wink: :wink: aspon podla mna.
Nestalo se nekomu z vas, ze se po naflashnuti aktualniho BIOSu se zacla srat garfika? Pravda je, ze jsem zaroven instalil novy OMEGAdrivers (2558 tusim), ale i s wokenim se to sralo a pomohlo az AGP 4X a vsechno co urychluje v BIOSu vypnout :(( zatim na to nechci sahat, jelikoz ted comp nutne potrebuju, nechci riskovat, ze uz to nenabehne :)
PS: Projevuje se to jak pretocena grafika, mrvi se vobraz, pruhy, ale i ve woknech skoro hned po startu, jak kdyby odesla pamet na grafice ....
Mam tiez novy BIOS ale oficialne ATI ovladace a akurat vcera sa mi rozpadli na okamih pismena. Tento jav sa objavil prvy krat a kratkodobo, tak som tomu nevenoval pozornost. Skor si myslim, ze v mojom pripade pojde o tie nove ovladace catalyst co som vcera nainstaloval.Citace:
Původně odeslal HAVTOM
No krom rozpadu obrazu a modry smrti me to dlouho delalo, ze vsechno bezelo, ale text se rozpadal .... komplet ikony, v outlooku na co sem kliknul, tam se rozesral text ...... atd. Neco mezi rozpadem a cajem .... sem nejdriv myslel, ze to je vir, nakej to i naslo, ale na hovno, pak to samo preplo na VGA 16barev, ze jako nouzak, ze HW neni ready .... docela by me zajimalo, jestli to jsou ty drivery (omegy vychazej z catalystu) nebo BIOS
Pocul som ze rad ATI 9600 maju problemy s KT600. Vyriesilo sa to tym ze AGP musi byt 4x.
No to jsem taky slysel, ale ze ten problem prisel az s novym BIOSem nebo driverama ke karte ..... to je docela nahoda, ne? Predtim celou dobu v pohode, a to mam docela vohuleny fsb ....Citace:
Původně odeslal TYMMY
Jako by novej BIOS nak ostril casovani nebo neco takovyho. No, v zari snad budu mit cas to ozkouset.
Mame novy bios ftp://ftp.abit.com.tw/pub/download/bios/kv7
1. Support AMD Sempron CPU.
2. Enhance 3D quality from AGP driving value in AGP 8X mode.
3. Disable boot from POWER BUTTON function if PSKB WAKEUP select
on PASSWORD item.
4. BIOS compile date: 08/19/2004
Nojo, v cervnu posrali jeden BIOS a vod ty doby vychazi novej kazdej mesic :))) Snad nebude, nebo snad "bude"? tenhle posledni :)))
PS: vratil jsem AGP (porad 1.6) na 8x a jine nastaveni na max. rychlost a bezi to ready, takze komplikace s grafikou byly evidentne na strane ovladacu grafiky! ... i kdyz podle novyho BIOSu je porad co zlepsovat.
NEFUNGUJE mi delička pri FSB nad 200 (teda 6/).
Stalo sa to uz niekomu? V sandre to detekuje delicku 5/.
Dal som novy Bios, nanovo nahodil OS, ovladace a ine - a stale nic, pricom ostatne delicky funguju.
AGP nad 90, to je uz predsa viac ako dost.
Co s tym?
Mne to Sandra tiež tak ukazuje, ale myslím si, že to bude skôr chyba Sandry a delička bude nastavená správne.
No jo, no. Sandra je na tydle věci nepoužitelná. Celé tohle förum se nese částečně v "tmohle duchu", za chvíli bys to tu někde našel, že ona to prostě není schopná detekovat.
Delicka v Sandre ukazuje picu, tam jsem mel vzdy 5 a nikdy vic, s jakymkoliv BIOSem. Ted jedu na 1.7 a zatim pohoda .... vsimnul si nekdo nakyho rozdilu?
co sa tyka biosu, tak co znamena to ze "Disable boot from POWER BUTTON function if PSKB WAKEUP select on PASSWORD item". Neni to, ze sa neda zapnut tpower butonom, ked je nastavene power on password? lebo teraz mam password na zapnutie, akurat ked vypnem zdroj a potom ho zapnem, tak sa neda klavesnicou zapnut. musim tlacitkom. pouziva niekto najnovsi bios a zapnutie klavesnicou?
GOOD NEWS EVERYONE :-)Citace:
Původně odeslal TYMMY
Já vás furt nechápu, jak jste z těch sempronů na větvi... ??? :o Dneska už se do SocketA procák IMHO moc kupovat nevyplatí...(Sempron pro 754 je zase moc drahej ale to patří jinam... :-( )Když se tady podívám na ty podpisy, tak jen pár lidí má Durona resp. Athlona 1.5-- GHz (z kterých se to jediných vyplatí...)
...ale pro pocit, že mám podporu Semprona jsem si ten bios samo sebou nahrál taky ;D ;D ;D
Quest: Kdo z vás tady plánuje treba teda kaufit Semprika?
Ja uz ho "mam", respektive mam Thortona, coz je v podstate to samy, jen mam min okourenej PRrating :) Takze pokud se nebude prodavat aspon na 3GHz tak pro me nema vyznam .... 8-) Ty zabari se na mejch 446 MHz FSB stejne v krame nedostanou :-)
Jen tak pro ukazku, tohle
http://www.alzasoft.cz/DetailPage.asp?DPG=47718 jsem kupoval pred skoro rokem jako Athon XP Thorton 2000+ a ted je z toho 2400+ a stoji snad skoro stejne :) jen ma FSB ofiko na 333
PS: Ostatne ten Thorton tam porad jeste maj :)
http://www.alzasoft.cz/DetailPage.asp?DPG=43894 ,ale jak koukam, tak tu maj samy Semprony se starsim jadrem Thoroughbred-B .... nicmene taktovat snad slo uplne stejne jak Throton.
TAK ABIT KV7 DEAD zhorela. Mal som zapnuty Win XP a zrazu sa vypol počitac. <:( <:( <:( <:( <:( <:( <:( <:(
Nebyl to jen zdroj? Ty se vysiraj, ale ze by KV7ka??? :?
V zdroji to nebolo, ale v doske. Proste vo win XP z nicoho nic sa vypol. Som si myslel ze vypli eletrinu, ale vsetko okolo islo len comp nie. Potom sa len dymylo. :? :? :? :?
A z toho usuzuješ, že je to deskou? Třeba Ti najednou přišlo přepětí, které udýchal zdroj, ale ne deska...hmm?
a potom sa z nej zacalo dymyt ne :wink: :wink:
Nu, lidi, kupuju novej hadr, ale jak jsem to objednal, tak jsem jak naschvál našel spustu problémů, prostě bobky až za ušima, ne...
Takže, jelikož tady má hodně z vás SATu, tak pls, napište, jestli jste při instalu Woken museli dávat disketu, jestli jede hadr jak má a tak vůbec. (prostě abych se zklidnil, než to přijde... :oops: )
A eště mě napadlo (byť to asi bude bude lepší v sekci hadrů, ale tady mám oporu vlastních lidí, se setejnou deskou, což je imho lepší =) jestli by nešlo dát drivery SATy na pevný disk do kořenového adresáře a pak jako umístění driverů dát C:\ , jako jestli to ty wokna při installu přijmou... ???
No fakt nevim, jelikoz jedu na IDE, takze pohoda ...
Ale na stejnym chipsetu jsem jeden komp instalil s SATA diskem, a jaky bylo moje prekvapeni, kdyz WXP nenasli zadnej hadr. Jelikoz disketa nebyla, tak jsem uz chtel reklamovat disk :) Pak jsem si vzpomnel, ze pri startu instalace se v NT systemech macka F6 (tusim) na instalaci driveru pro pripadnej radic (SCSI atd), jenze jsem ho na prilozenym CD nemoch najit. Jeste stesti, ze tam byl starej komp, kterej jsem jeste nerozhodil na dily, tak jsem asi 20min hledal jak blb na CD a nahraval pokusne na disketu a zkousel, az sem to vylovil hluboko ve stromu adresaru na CD :evil: ... ale bez toho kompu bych byl v pici, jelikoz bych to nikdy nenasel (tusim ze neni volba prochazet). Nicmene k KV7 disketa snad je mam pocit, takze zivacka, ne? 8-)
Jinak jestli to bude jako novej disk a nova instalace systemu bez puvodniho disku se systemem, tak ti ovladac na C: nepomuze, jelikoz instalator ten disk nevidi, dokud nema ten ovladac.
No, ono by to zívačka snad i být mohla, ale když jsem do disketovky hodil tu origo Abit disketu, tak instalacka vyhodila chybovou hlasku a teprv, kdyz sem tam dal jednu, kde sem stazeny ovladace z webu, tak to teprv spapaly =) Takž eště, že sem si toho nachystal víc =)
Lidi, nemůžete někdo zkusit, jakou frekvenci vám při boot vypíše bios, když máte 200*9 (v biosu nastaveno, ne real), páč mi to ukáže 1810MHz ??? Samo sebou, že v oknech v reálu je to ještě jinak, ale aspoň při tom postu by to mohlo počítat správně ;D :evil:
Spravne to pocitat nebude, protoze Abit :) proste si to samo pridava trochu FSB uz pri postu a pak ve Winech to je jeste vic, tak bud optimista a ver nejvyssimu udaji ... ;D
Vzhledem k tomu, ze ve Woknech to vsechny programy hlasej stejne, tak bych tomu veril, BIOS ti postne jen neco, co spocital a navic asi neumi nastavit vsechny varianty FSB, takze da tu nejblizsi. Asi ....
Nuz chlapci mam problem s nasou doskou nejde mi pripojit citacka kariet ani
fotak.Vsetko cez usb.Ja mam olympus a ten ide,ale kamosov ani bohovy je to
2mpix a nejde ho pripojit.Usb mys no problem.Co s tym?
Čo má kámoš za značku? Má vôbec mass storage?
Je to nejaky 2mpix olympus a citacku si pripajal sam takze ked to donesie kuknem na to
ale ten fotak nejde ani u mna ani u neho a obaja mame KV7
To jeste neznamena, ze to je deskou, jedinej problem s USB by teoreticky moch bejt, ze radic neutahne napajeni USB zarizeni, coz nejni pripad fotaku. Nemel k tomu naky CD (nekdy staci i navod)? Jestli je to starsi model, tak treba opravdu neni mass storage a pak se bez driveru nechytne ... treba Canony tusim bez CD ani ranu. Nebo ma spatnej kablik (fotak)...? Ctecka karet ten samej pripad :) Pak jeste me napada, povolit USB v BIOSu ;D nebo ve woknech .... lidi si to radi vypnou, aby usetrili IRQ a pak na to zapomenou ....
At si to necha predvest v krame nebo servisu Olympus, jestli to je v zaruce (s dodanym kabelem), nejdriv radsi jeste na jiny desce, at neni jeden za vola :-)
Joha.
Ako dlho vam butuje WIN XP?
Mne cez minutu. A som uz zufali kupil som novy DISK SATu a myslel som ze bude rychlejsii. A butuje este blhsie. Tak neviem cim to je. (predtym som mal xp na tom WD).
Myslite ze by to bolo nezladenim? (kamosi mi vravia len to).
No ale ja si myslim ze to je v XP. (2dni=2XP)
PS: to nabiehanie win XP (co ide ten pruzok) trva asi 53 sek, je to cersto naistal win.
:?:
DIK