To ti nepovim,ja mam noname shit kartu,kera neni OC friendly.Ja jsem se dostal z core 293 Mhz na 360Mhz zatim.Predtim to padalo uz pri 325Mhz.
Printable View
To ti nepovim,ja mam noname shit kartu,kera neni OC friendly.Ja jsem se dostal z core 293 Mhz na 360Mhz zatim.Predtim to padalo uz pri 325Mhz.
Tak to je snad odpověď za všechny ;D Podobných zlepšení dosahují i ostatní, já z 340 na 380...Citace:
Původně odeslal nex
No prave ze moc ne, jeste jsem nenasel nikoho kdo by to zkousel dat na Harcules :idea:Citace:
Původně odeslal jan555
Ses snad ptal na učinnost, ne ???
hmm, co ja vim, tak ten medenej hladic na herkulesu chladi hur nez ty ati original...
Toz planuju koupit 9800nonPro od hercules, a take by me zajimalo, jak si vede...
Ja ho mam na Herculesovy a z puvodnich 420 jde jadro nekam k 440 a pameti si taky trochu polepsily :-)
Pamäte si prilepsili asi preto, lebo to jadro uz nevydava take teplo ako predtym a tym nezahrieva okolie pameti az tak velmi :)
Tak to je snad jasny :)Citace:
Původně odeslal GABO
Karta je cela o dost chladnejsi a hlavne PCB nad jadrem je uz jenom vlazny :-)
Me by hlavne zajmalo, jestli to za to stoji, menit vettrak z Herculesu na ten Silencer.
2 Fila and all: Jak je to stou hlucnosti? Pocitujes nejaky rozdil? (doufam ze je tissi)
No high je to asi stejny jako ten hercules, na low neni skoro slyset :-)
hrozne by me zajimalo,jak muze tahle veta vypadat v praxi....Citace:
Původně odeslal Fila
asi takle: sem v noci v pokoji,naproste ticho (co se tyce okoli),jede akorat AC cooper silent 2 TC rekneme 1500otacek
+ten VGA silencer na LOW, sedim 2metry od zavreneho PC, uslysim ho ?
(doufam,ze ne,jinak je to rvout)
Inac dost naserie ze ten Silencer nejde na GF4 TI....:(((
Neuslysis :wink:Citace:
Původně odeslal Chihuri
Safra ze oni si to tady vsichni vychvalujou schvalne co... :eek: ;D :-(Citace:
Původně odeslal GABO
Pro nás vlatníky GF4Ti je to utrpeni, grrr
Kdyz se budeme bavit o "LOW", tak si to taktnul vic nez s Herculesem? A teplota? (ani nevim, jestli ji Hercules dokaze zmerit :oops: )Citace:
Původně odeslal Fila
Pokud pojede na low, tak bude stejně chladit líp než stock coolery... Jinou věcí je, kdy zkoušíš na kolik to jde max. - ve chvíli, kdy pustíš komp, tak dosáhneš samozřejmě stejných frekvencí v obou módech, postupem času se ale bude tahle schopnost na low zhoršovat, proč, to je asi jasné... Jinak v praxi nevidím na obou módech žádné extra rozdíly, druhotnou výhodou rychlejších otáček je kromě lepšího chlazení i větší výfuk (ostatního) teplého vzduchu z PCčka.Citace:
Původně odeslal commander
Jinak je to nadimenzované fakt dobře - osobně se mi nestalo, že by se mi např. 3DMark kousnul - začnou být mnohem líp vidět problémy, ale i když se nechá běžet, tak se nekousne - prostě teplota nevyleze nikdy tak vysoko a tak rychle, aby se tohle stalo... Ale to na pořádně nataktované R9800 nemusí být samozřejmě pravda...
Uz jsem vyresil chlazeni svyho R9500. Nemam tam od AC tuhle lahudku, mam tam normalni chladak pro Athlony do XP3000+ ;D AC slim silent PRO s tepelnym rizenim otacek. Sice to neni na pohled moc hezke, ale chladi to teda prasecky. Jadro jsem zatim zkousel z defaultnich 276 na 407MHz a zadne artedakty, pricemz je to porad stejne vlazne a ventilator na chladici toci max 1500 otacek. Kvalita fotky je spatna, omlouvam se.
http://www.sweb.cz/Kritik.Pavel/R9500.gif
Se standardnim saphire chladicem sem byl schopnej jet na 350jadro a 330pameti. Pameti sem jeste nezkousel zvysovat, ale u jadra sem se dostal na 400. pri 400Mhz uz byla cela grafika vrela a oteplovala pameti, coz pusobilo mirne artefakty v obraze. Jinak s XP2700+ (11*200)nforce2 ultra, dual 1GB ram, neutral catalyst 3.8 400/330 sem se dostal na tyhle hodnoty:
3D mark 01SE 1024*768*32 6*AA 16*Aniso + vse v ovladacich na max kvalitu 9600bodu
3D mark 03 1024*768*32 fastest 5800bodu
budu muset ofukovat :wink:
Chladic je pritom na low otacky neslysitelnej a pri vysokejch otackach je uroven hluku mensi nez ma muj fortron 350w. Ten je taky "to nejhlucnejsi" v mym kompu(na cpu je coper silent2 TC.
Tot vse:))
2Wrestler: Uz si zkousel ten VGA Silencer? Taky vo tom premejslim, kdyz uz mam tu 9800 :)
Kdyztak WeSTLeR, ok? :-)Citace:
Původně odeslal Atila
Ne, zatim ne, ale nejspis do toho pujdu, teda pokud bych nesel uz rovnou do vodnika...
Whups sorrac :)
Na kolik tu grafiku tocis s default chlazenim ?
Moc jsem to nezkousel, ale sla na 380/340 pokud si pamatuju... :-)Citace:
Původně odeslal Atila
Hmmm to je zaklad 9800Pro. Ja to taky vo moc vic nevytocim. Tak prave uvazuju vo silencerovi. Nevim nevim :)
No asi som konecne nasiel niekoho kto mi pozicia Radeona na test Silencera...dufam ze coskoro...:)
v co nejblizsi dobe bych se mel take dostat k VGA Silenceru a pokusim se ho vyzkouset na R9600Pro
keby ti to nevyslo, neni problem pozicat, akurat je to len 9100vka, takze nebudes moct porovnavat brutus taktovania s 9700vkami :)Citace:
Původně odeslal GABO
heh,na 9100 nejde asadit,bez nejakyho orezani/modnuti....Citace:
Původně odeslal rOn
hele bude velkej problem upravit to na hercules AIW 9800 SE ?? tam to chlazeni je onicem :(
To asi budeš muset vyzkoušet, zatím není jistý (já to aspoň nikde neviděl), jestli se pod ten chladič vejde tuner. Ale řekl bych, že by měl, možná zkusit dotaz na výrobce/distributora...Citace:
Původně odeslal tombianski
jinak jsem ho nasel tady http://www.petracomp.cz/ za 540 s DPH
nějaký levný v CC je za 620 - je to opravdu stejný - nikde tam nevidim foto :?:Citace:
no co jinyho by to bylo, uz mam objednano, v pondeli dojde
Tak to jsme dva kdo objednali, ale bral jsem i pro kámoše... měli jen jeden - musím čekat pošlou až v úterý :-( - dej sem pak vědět jak ti to šlape - díkCitace:
takže jsem se stal právě majitelem tohoto chladiče, a mohu ho všem majitelům Atin doporučit. Chci se ale zeptat majitelů tohoto chladiče, kteří ho mají na R9800Pro. Gigabyte R9800Pro je asi o něco delší a chladič nedoléhá až k záslepce kejsu (je od ní asi 7mm). Co se týká chlazení, je o mnoho tižší i na High než orig. Gigabyte a chladí super, s origošem gpu pěkně peklo, teď je vlažné (pohmatem na druhé straně karty)
Jsem tam poslal otce (byl v brne) a rikal, ze ho dostanou az v pondeli, tak ho budu mit doma v patek :-)Citace:
Původně odeslal Iceman
Uz se tesim... 8-)
V Sumě už ho máme taky a Baron má jednoho na testy doma...
jj, testuju ... behem tydne bude nejakej zblecht na mainpage ;D
zatim to vypada takhle: http://www.overclocking.cz/readers/b...sil3_small.jpg
pouzil jsem R9600Pro od Triplexe
jo vypada to na karticce velmi hezky :)
tak uz ho mam taky doma, odpoledne budu testit. Vymysleli jste nekdo neco na pameti ??
Tak jsem ho taky nacpal na VGA co mám v popisu. Zatím dobrý, ale zajímavý je, že se mě ventilátor otáčí proti směru otáčení hodinových ručiček (při pohledu na ventilátor). Jak se točí vám??
A jedete na nižší nebo vyšší rychlost otáček?
Díky za odpovědi...
už mam objednanou 9500 :-)
koupim na toto tenhle chladič - v TSB ho maj za 520!! s dani
Mam ho na svym radkoj na nizsich otackach (na vyssich otackach uz prehlusuje ostatni vetraky v casu) a na zakladnich frekvencich, kdyz na nej sahnu zezadu pres zaslepku, tak se na tom da udrzet prst okolo 5s, pak uz zacne dost palit. V casu mam vetsinou okolo 34-36°C (coz je stejny jako s orig. chladicem). Vetracek se mi taky otaci proti smeru hod. rucicek, coz se mi zda vzhledem k orentaci lopatek dost divny ??? Cekal jsem lepsi vykon. :-(Citace:
Původně odeslal Iceman
Dyt to chladi jak drak nahodou nemate opacne zapojeny napajeni vetraku pac v ty recenzi co psali na pct o tom byla rec ze to museli prehodit.Citace:
Původně odeslal Vitus
V recenzi to přehazovali protože to cpali na GF FX. Když otočíš polaritu u R 9500 tak se to vůbec neroztočí... psali mě další lidi, taky se jim to taky točí proti směru hodinových ručiček, takže to asi bude správně....... ten směr otáčení :wink:Citace:
Původně odeslal honzAK
Jinak teploty: já má m v case tak 28-30 stupňů, na jádře zezadu prst udržím, na pamětech taky. Přetočit s tímhle to jde zatím na 365/310 (620) což je u mě lepší než s originálním chladičem. Zkoušel jsem to teprve včera asi 3 hod. Řeč čísel: 3D Mark 03 - 5360 bodů na sestave v popisu - to jde, ne??
Ten konektor ma zdirky pro napajeci piny posunuty k jedny strane, aby se to nedalo otocit. Takze jestli to ma byt obracene, muzem podekovat AC za pekne odflaklou praci, mohli na to aspon upozornit. :? Muzes se tedy, prosim, podivat, jak se ten vetron ma spravne tocit? Nejspis to bude klasicky po smeru hod. rucicek, ale chci si byt jisty. DikCitace:
Původně odeslal honzAK
EDIT
Tak aby bylo jasno, ma se to tocit po cerveny, nebo modry sipce??? Me se toci po modry.
http://vitus.misto.cz/silencer.jpg
nie som sice vyuceny v aerodynamike ale ak sa ti to bude tocit po cervenej ak to bude vzduch "vyberat" z rebier. ak sa to toci po modrej tak to vhana vzduch medzi rebra.
potvrzuji - po modré se točí i mě.
Taky mohl být ten pasiv o 0,5 cm delší aby přímo dosedal na bracket a nebyla tam ta fuka :-(
zkus jednoduchej test - vem kus papiru a dej ho k tomu vetraku. jestli se bude mit snahu se tam udrzet, tak se to toci spravne. jestli ho to naopak bude odfukovat, tak se toci spatne.Citace:
Původně odeslal Vitus
To muzu vyzkouset rovnou, kdyz dam vetron na vetsi otacky a podrzim tlapku u vyfuku... fouka to ven. Stejne se mi to ale nezda jako stastny reseni... uvital bych na tom klasicky vetrak, i za cenu dalsiho PCI slotu.Citace:
Původně odeslal wong
Mimochodem jsem si zkousel par Marku 03 na ruznych frekvencich a tohle vylezlo:
Na Cat. 3.9, nForce 3.13 ovladacich.
Radlo 380/340 : 5672 (default)
423/340 : 6013
423/352 : 6101
423/360 : 6133
Vys jak 423Mhz z GPU se mi vytlacit nepodarilo (bily drop-outy, nekdy se objevi i na tech 423) a pameti jsem vzhledem k malymu narustu vykonu uz vic trapit ani nechtel. Teplota v case cca 38-39°C.
tak to se musim podivat jak se toci me ... zajimave
Ja myslim, ze by se mel tocit po cerveny...zkouknu jak je to u me :-)
Tak jak? Jak se toci vam? Ja ho budu mit zitra, tak doufam ze se bude tocit jak ma... :? (tj. po modre nebo po cervene ???)
Tak otaci se po modre a moc to zrovna nefouka, v porovnani s obyc vetrakem... jinak ale chladi to super !
Jo a musel jsem oddelat ten prepinac rychlosti, protoze mi branil k dotazeni te karty :-o ??? :?
Mensi OT: :wink:
Jako zacatecnikovi na OC foru jsem zalozil jeden z nejctenejscih threadu, to se jen tak nekomu nepovede ;D :roll: 8-)
Nicmene Silencer si na grafarnu dat nemuzu tak jsem tam narval starsi pasiv z Athlona a ofukuju to Arctic Fanem Pro TC - maximalni spokojenost :-) ¨
Pokud ma nekdo zajem okouknout tohle okoukany reseni 8-) muzu to hodit nekam na www...
Docela by me zajimalo, jestli je tenhle Silencer lepsi nez nejakej slusnej pasiv na Athlona? Treba takovej AC Copper Silent 2 by na GK taky nebyl spatnej ;D
2Fila: To se zeptej Pavla Kuncla... ten o tom vi svoje ;D
("jeho" chladic jsme davali s LosDatlosem na jeho grafiku a sla na 465 MHz!)
Na kolik mu sla predtim a co tam jste tam dali za chladic? V podpisu ma medak na GPU :)
Me by hlavne zajimalo primy porovnani s VGA Silencrem :)
No tak porovnani se silencerem pujde tezko, pac ten mam ja, LosDatlos ma ten "medak" ;D Ale chladi to o dost lip - ten silencer je uplne rozzhavenej a cela karta je sice o neco chladnejsi nez s tim puvodnim chladicem, ale ne o moc. Zato ta LosDatlosova karta je proti te me STUDENA! :eek: 8-)Citace:
Původně odeslal Fila
Jinak predtim jsem se dostal na 379MHz s chybama, ted 385 bez chyb (ale hry padaji pri uz pri 370 pri 4xAA+16xAnizo)... no nevim jeslti to za to stalo... za to LosDatlos mel predtim neco kolem 420-430? Nevim presne, ale ted 450 bez chyb (jen v 3Dmarku, myslim ze rikal ze mu nejaka hra pri 4xAA+16xAnizo pada...)
zajimavy :) Ale CO JE TO ZA MEDAK a bylo tezky ho prichytit? Jo a Pavel Kuncl ma ted v podpisu jadro na 485 :o Co tam ma ted za chladic?
Je to tusim Copper King III... trochu upravenej... Prichyti se normalne - udelas do nej 2 dirky, zavity a prisroubujes...Citace:
Původně odeslal Fila
No ma prave tento chladic! Rikal ze se chce dostat na 500 ;D
(Testoval nekolik R9800PRO a rikal ze Herculesy nejdou moc vic nez 450-460... on ma nejakou jinou znacku)
ted sem to koupil v bohemce za 481, to je soloidni rozdil oproti 620 ne?? ;D
zdá se mi to docela hrubý , lapovali jste ten spodek?
ani ne v CC stoji ted cca 510,- s DPH......Citace:
Původně odeslal joXerus
to je jedno ...stejně ho tady asi nikdo neměl levnejc ;D
škoda že mi klekl HDD :evil:
v kdyz ho dam na high,tak "vrci" jak prase :( da se s tim neco delat ? je to normalni nebo mam spatnej kus ?
na low je tichej...
hmmm tak neni tichej ani na low... vrcej loziska :( vemou mi ho na reklamaci ? zkuste nekdo pls jak sou slyset vam ?
Nevim, na high slyset je, ale na low ??? (ja ho teda neslysim)Citace:
Původně odeslal Chihuri
no a jak je slyset na high, proudeni vzduchu,nebo takovy "cvakani" = loziska ! ? me se zda ,ze se mi rozjebal... smejdak hnusna :evil:Citace:
Původně odeslal WeSTLeR
No nevim, spis jen aerodynam. hluk, loziska to nevim... spis neCitace:
Původně odeslal Chihuri
No nerikal jsem ze je to S:H:I:T ??? ?
je to smejd nejvetsi... zkusim tu reklamci...Citace:
Původně odeslal WeSTLeR
Na high slysim jen proudeni vzduchu , na low slyset neni , jestli ti cvaka tak je vadnej.... btw ale jak se tocej ty lopatky... to je zajimavy ;D
Ad. lopatky - ono kdyz se nad tim clovek zamysli, tak zvjisti, ze kdyby se otacek obracene, tak by ten vzduch vysavat z tech "kanlaku", ale protoze musi foukat ven, tak ho mezi ty kanalky jakoby tlaci :-)Citace:
Původně odeslal 3ngelchen
no ono je cvakat a cvakat.... nevidel sem jedinej vetrak od Arcticu,kterej by mel opravdu dobry loziska.... nejlepsi ma CS2...Citace:
Původně odeslal 3ngelchen
takovej Fan PRo TC je teda dost na hranici.... pro me je uz dost hlucnej (myslim loziska) a ten VGA silencer to je ULTRA SMEJD ! (doufam,ze mi ho teda vymenej,kdyz rikas,ze slyset bejt nema...)
Co to?Jeste ze mas zarucak co? :-)Citace:
Původně odeslal Chihuri
jj ;DCitace:
Původně odeslal nex
Hmm me teda necvaka nic, je tichej i na high a low neni slyšet (jen když jsem to mel vykuchany z casu a ucho primo u vetraku :) jak jsem ho testil)
Pod ten plast zkusim nacpat modry ledky :arrow: Hercules Rulezz
Tak sem si mrsku silencera poridil na svou Ge3 a proste na ni nepadla
:-( je asi o 0,5cm delsi ,tak sem musel vyhodit zaslepku a trochu prohnout zadni stenu case a neak sem to tam napasiroval (nehlede na to ze sem jeste musel prohazovat dratky k napajeni od vetraku aby se vubec tocil) .Z toho plyne ze asi nemam referenci pcb Geforce3 (ale kdoby to rek ze se neaky oem shit bude srat s jinym nez referencnim navrhem od nVidie)
Uff, jeste ze uz je Silencer pryc ;D 8-)
Ted jedu na 380MHz (jadro) bez chybicky.
Proc uff?? Ti chladil špatně?Citace:
Původně odeslal WeSTLeR
Moc spokojen jsem s nim nebyl... hucel na HIGH a navic nechladil nic moc :?Citace:
Původně odeslal pajikk
To ja jsem docela spokojenej...je pravda že na high hučí...ale já jedu pořád na low a to je ok 8-)
tak jak pro koho....Citace:
Původně odeslal pajikk
me na high vubec nehuči...to co na GB96P bylo sice svitilo ale ten rev
když sem zadelal case a sedl si tak sem myslel že sem vypl pc a musel sem zase otevrit abych se ujistil že to jede ;D
na epoxu mam mezi agp a pci 2 kondiky a tak sem to musel na vrtačce a pilnikem upravit (silencer , ne ty kondiky ;D ) aby se to tam vlezlo
škoda že to taky nesviti :? to by tam šlo udělat k te modre vrtuli
tak jaky teda je? asi ho koupim svemu Herculesovi 9800. mel jsem predtim 9700Pro ale nejak se posrala pamet (ani bely pretaktena) a tak jsem dostal novy. na tom starem jsem mel nejaky Spire chladic a pomaly 80 ventilator takze to bylu uplne tichy a tepelne celkem v klidu.
jaky je Silencer na Low. az do jakeho taktu uchladi a je to opravdu neslysny?
Citace:
Původně odeslal sub-drum-47
Za ty prachy (kdyz za nej nedas vic jak 600) to je dobra koupe, ale mohl byt udelany lip. Na low neni slyset, ale zase ma prd vykon. Na high chladi slusne, ale zase to je slyset. Chtelo by to trosku modnout - vylestit zakladnu a potom predelat prepinac na potenciometr a regulovat si to podle potreby.
a je mozny nahradit ten prepinac potakem? nedival jsem se kde je to umisteny.. na kabelu
?
Je to nejaky difny, napaji se to jen 12V, a tak tam bude asi na te druhe vetvi nejakej odpor :-)Citace:
Původně odeslal sub-drum-47
No, ja bych ti ho moc nedoporucil v pripade ze budes taktovat... pokud ne, tak je to v pohode.
většina lidi krom tebe je s nim spokojena ne??
ja sem docela spokojenej
chladi lip jak ten co sem mel a hlavne je tichej
je to fakt smejd, aspon ten kus co mam ja...Citace:
Původně odeslal joXerus
Zkouseli jste nekdo vylestit zakladnu? Zajimaly by me rozdily teplot a pripadne zlepseni taktovani.
tak to snad dělal každej ne ???
to bych byl kokot kdybych to tam dal tak jak to bylo
z frézy tam ybly kruhy jak v obili :?
chvilku sem si k tomu sedl a jezdil po 2000 a vypada to hned lip
2nespokojeni uživatele- vy jste to asi nelapovali že?? :lol:
Citace:
Původně odeslal joXerus
No jasne, myslim ze kazdy kdo si domu prinese novy chladic ihned popadne smirgl a jme se ho lestit. Hlavne kdyz jsem na koleji a mam tady okolo plno naradi a vsude se vali tuny rovnych podlozek, ktery jen cekaji az na nich nekdo vylesti Arctica.
Jsem na tom podobne, uz se celkem tesim az ted na vanoce povezu case domu 8-)Citace:
Původně odeslal Vitus
BTW: mas v popisu dobrej zdroj :arrow: 400W Zdroj od fiy MEGASracka corp. ;D ;D
omg co je na tom složity?? jdu do shopu dam za papir 10kčCitace:
Původně odeslal Vitus
na intru ho namočim a přilepim na stul a jedu ne?? co je na tom složity??
a nařadi?? to tam nemate stoly nebo co??
No jasne, delat to na stole co je na pokoji :)) To bych si pak nafackoval a utikal si koupit novy chladic. Kdyz uz s tim neco budu delat, tak to budu delat PORADNE a s PORADNYM naradim, kapis?Citace:
Původně odeslal joXerus
dobry kecy
ja to udelal na stole a sem happy - vypada to daleko lip
když se na to podivaš ( nevim jak tvuj ale muj jo) tak vidiš "letokruhy" z frézy a to přechodu tepla jadro->chladič mc nepomáhá
ja to lapoval na stole a pak sem to už prostě nasadil a chladi v poho a je tichej - ve všem lepši než ten co tam byl...akorat me mrzi že nesviti jak ten od GB :?
Dam ho na R9000Pro?
Já ho mám a je super. I na ty vyšší otáčky je docela slušně tichej. Je fakt, že jsem neměl moc času si hrát s grafikou, ale doporučuju ho. Líbí se mi, že žene vzduch ven z caseu.