nech enabled, je to optimalizace pristupu grafiky do pameti (ram) :-)Citace:
Původně odeslal Strider
Printable View
nech enabled, je to optimalizace pristupu grafiky do pameti (ram) :-)Citace:
Původně odeslal Strider
A to je grafárna na default frekvencích? Jestli jo, tak si myslím, že by to mohlo i odpovídat, já mám na default asi 5600Citace:
Původně odeslal Strider
A s přetaktovanou máš kolik???
přiznám se , že jsem ji ještě netaktil, přijde mi to zbytečné, ale určitě zkusím
Ja si myslim ze takovyhle karty nema cenu zatim taktovat.
To ne, to mas pravdu. Ale je dobry vedet kam az pujde ;DCitace:
Původně odeslal Nowic
Mno to jo,ale stejne ten vykon nevyuzijes.Citace:
Původně odeslal WeSTLeR
No nech být :wink: . Když hraješ jak já v 1280x1024 a dopřeješ si max. detaily někdy i s anisotropním filtrováním, tak jí hezky zatopíš :o!!
Jasne ze hraju v 1280x1024 :wink: Ale stejne me to brzdeji procik a pameti.Citace:
Původně odeslal LosDatlos
No já mám s přetaktěním 412/358 něco málo pod 5600 bodů. Není to málo ? Bez přetaktění tak 5400. Když koukám, že máte i přes 6000 bodů ... :roll:Citace:
Tak jsem koukal, že mám na záložce SMARTGART (v nastavení zobrazení) je rychlý zápis na OFF. Mám ho tedy dát na ON ? Nebo ne ? Prý to má vliv na stabilitu systému. ???
To opravdu není žádný řev. Předpokládám, že jsi si stáhnul a doinstaloval Catalyst 3.7 :idea: . A jak jsi na tom v 3DM01?
Rozhodně bych ale řekl, že to kartou není...
Mno, 6000b ma LosDatlos, ale ten ma procesor na 3300+ a Radeona ma na 425/358 (tusim)... :-)Citace:
Původně odeslal Strider
EDIT: Ja dal na my sestave s R9700PRO mirne taktnutou 5901b v 3DM03..
Ehm, ne. :oops: Jedu na 3.6 stažených přímo ze stránek Hercula.Citace:
No tam je rozdil 100b... (v WinME, v XP nevim)Citace:
Původně odeslal Strider
Jen upřesním ve WMe je to alepoň u mě rozdíl 500b., ale to je detail :wink: .
Urcite vyskusaj aj Cat. priamo od ati, niekedy to moze robit docela pekny skok....Citace:
Původně odeslal Strider
Dej ON ale nejdřív si musíš v BIOSu nastavit Enable - Fast write.Citace:
Původně odeslal Strider
Já to tak mám a nestabilitu nepozoruji. 8-) Pravda z SHIT hardwarem to bude naopak :lol: ...
Tak to snad v případě naší karty by nemělo hrozit. 8-)Citace:
Kdyz uz ste u ovladacu.. Me to slo nejvic pri CAT 3,5.. Vysledek z podpisu..
Ta rychlejsi sbernice je znat... :-)Citace:
Původně odeslal Jirka_koffee
To je pravda :-( ale i tak to je pohode na non OC.. A max zatim na 16800..
Tak tak a hlavně Tvojí celé sestavy se opravdu bát nemusíš :wink: 8-) !!!!Citace:
Původně odeslal Strider
Promiň, ale zdá se mi to málo :? , WeSTLeR má max. okolo 19.100b :idea:. Že by tam měli tak velký vliv jeho rychlejší paměti ??? ??Citace:
Já to v biosu teď nemůžu najít. Kde to je (zapíná) ? Předtím jsem to někde viděl, jinak bych se na to neptal. A na co je Spread Spectrum ?Citace:
Desku máme od stejného výrobce, tak doufám, že máme i stejný BIOS. Je to v "Advanced/Advanced Chipset Features/" a tam sjeď šipkama dolů a mělo by tam být "AGP Fast Write Capalibity" a dej "Enable" :idea: .
Co je "Spread Spectrum" tak to bohužel nevím ???
Díky. :wink:
...to su nejake blbosti, co maju nejako eliminovat nejake rusenie, nechajte to vypnute.
Jak rika Wuuduu - SPREAD SPECTRUM - znamena "zaoblovani" hran signalu, aby bylo mensi ruseni do okoli (EMI), ale snizuje to stabilitu a nekdy i oc...Citace:
Původně odeslal Wuuduu
No moc to neni, ale mam pomalejsi sbernici, a karta byla na 335/310.. Me to ale staci.. :-)Citace:
Jasně, je to parádní výsledek :wink: ! Nemyslel jsem to zle... 8-)
Po delším testování mohu o této kartě říci jen jedno - TA KARTA NEMÁ CHYBU ! 8-) :smoke:
Jednu: CENA ( ne tvuj pripad :wink: )Citace:
Původně odeslal Strider
:mweheh:Citace:
Tak po nainstalovani catalystu 3.7 (orig. od Herculesu) a s lehkym pretaktovanim 405/351(702) jsem dosahnul v 3D Marku 03 5870 bodu. Tak je to opravdu lepsi oproti puvodnim cat 3.6. Tam jsem mel s pretaktenim 412/358 pod 5600 bodu. A je to mereno ve Win XP.
Já jsem Ti to hned říkal KUPUJ A NEROZMÝŠLEJ !!!! :wink: 8-)
A měl jsi pravdu. Je to opravdu skok z mé původní GeForce 2 MX 400. A skvělý obraz. O výkonu a zpracování této karty ani nemluvím. No prostě máme asi zatím NEJ kartu na trhu. :wink: A za 8000Kč - no neber to, že ? :wink:Citace:
Jj to máme!!! :-) :D :lol: ;D A za tu tvojí cenu ani nemluvě!! Mimochodem jak jsi na tom v 3DM01 a AquaMarku03?
Tam mi to hodilo GFX 6,240 a CPU 8,264 celkem 45,289b.
dal tu někdo z vás vůbec více jak 6500 bodů v 3D Mark 03 jako já ?
Ani ťuk :-( ! Dle podpisu vidím že chladíš vodou, ale nepochopil jsem na kolik jsi to taktnul ??? Jak je známo 3DM03 je velmi závislý na frekvenci GPU a ta u Tebe asi byla pekelná >:} :mweheh: ,nebo???
ani né .. jenom 460 .. :-) i 490 jde,ale už pak jak se říká sněží obraz,nejspíš malá voltáž už :-(Citace:
A na kolik jste to vytáhli s normálním chlazením co je na grafice bez toho, aby to dělalo nějaké blbosti ?
410 pokud si vzpomínám.Citace:
Původně odeslal Strider
:o Jsi ďábel!!!! >:} Tomu říkám OC!! Budu muset toho vodníka také "přikupit"!! Kolik Ti hodí AquaMark03 pane "nadkolego"??Citace:
Původně odeslal Spajdr
http://www.overclocking.cz/4um/viewtopic.php?t=32888Citace:
bylo to při 460/740 tuším,více jsem nezkoušel,škoda toho slabého procáku mít nějakou P4 3.4Ghz 800 verzi,to by šlo ještě rychleji :-)
hlavně aby se mi Half Life 2 hýbal :wink:
Tak jsem stáhnul Aquamark3. Teď mi jen řekni při jakém nastavení to mám testovat. Defaultním, ale rozlišení 1024x768 ?
dej tam prostě ten default test,jak to tam je předem dáno a pusť to. (je to rozlišení 1024x768 no)Citace:
Původně odeslal Strider
V pořádku. Já jen blbec koukal do options a myslel jsem, že se to tím ovlivní a ono je to jen ... No nic. :idea:
General:
Name: Benchmark 2003-09-30 19-14-26
Processor:
Vendor: GenuineIntel
Name: Pentium(R) 4 processor
SpeedMHz: 2856
Type: 0
Family: 15
Model: 2
Stepping: 1
Flags: 0xBFEBFBFF
Number: 1
HyperThreading: activated and used
MemoryOS: 535539712
Graphics:
Description: Hercules 3D Prophet 9800/9800Pro Series
Vendor: 4098
Device: 20040
SubSys: 136833
Revision: 0
CoreClock: 405
MemoryClock: 351
Driver: ati2dvag.dll
DriverVersion: 6.14.10.6378
VideoMemory: 134217728
TextureMemory: 250609664
OperatingSystem:
Version: Microsoft Windows XP
Type:
Build: Service Pack 1 2600
Run0:
DisplayWidth: 1024
DisplayHeight: 768
DisplayDepth: 32
AntialiasingMode: 0
AntialiasingQuality: 0
AnisotropicFiltering: 4
DetailLevel: 4
AvgFPS: 42.435799
MinFPS: 12.241008
MaxFPS: 119.000000
AvgFPSRender: 58.319073
AvgFPSSimulation: 155.795013
AvgTrianglesPerSecond: 12774054
MinTrianglesPerSecond: 1872226
MaxTrianglesPerSecond: 32312584
AquamarkScoreRender: 5832
AquamarkScoreSimulation: 7790
AquamarkScore: 42435
Není to žádný oslnivý výkon. :roll:
Jestli se nebude hýbat Tobě, tak už asi nikomu :D :idea: !!! Jinak ten AquaMark03 nemám až tak nejhorší, co?Citace:
Původně odeslal Spajdr
Výsledek máš výborný jako já,ono to už pak pomalu stoupá,vyloženě to zdržuje procesor :-)Citace:
Strider : výsledek máš naprosto v pohodě,odpovídá tomu jaký máš procesor,kdyby si to měl na 460/760 tak máš výsledek jako já.
To jo. Škoda jen, že jsem si tenkrát koupil nebox verzi P4 a tak ho víc nedostanu.
Dotaz Spajdr please!! Mrkni na toto http://www.pretaktovani.cz/text/amdrulez.asp a prozraď mi prosím jak je to možné?? ??? Vše výsledky v pohodě jen ten 3DM03 má proti mě až nějak moc vysoký a přitom v 3DM01 je na tom o dost hůř :? :!: :?:Citace:
Původně odeslal Spajdr
tezko rict,je mozne ze 3D Mark 2001SE testoval pri jinak nataktovane karte .. to ze ma na pametich 390 Mhz mi prijde uz moc,tolik ty pameti 2.8ns nedaji bez chybicek. Na kolik si mel ty takt grafiky pri tech 60xx co mas ?Citace:
432x358 ale už se tam občas vyskytlo to zapršení v obraze :? , ale prošlo mi to :idea:
Hmm .. je divne ze ma tak nizke skore u 3D Mark 2001SE .. ale u toho mam pokazdy -+500 bodu .. takze to ani nepouzivam.Citace:
Tak to je opravdu divný.
Tak jsem svého Radeona otestoval v 3D Marku 01 a výsledek je: 16176 bodíků.
ad LosDatlos: Oproti tobe je to dost chudy vysledek. :?
To bude tím Intel CPU,tam vzdy byl mensi vysledek u 3D Mark 2001SE,pritom u 03 to bylo prakticky stejne.Citace:
Původně odeslal Strider
Asi ano. Holt mam jen slabou P4. :-)
ja jak jeste mel 2.8Ghz na 3.1Ghz tak jsem mel taky mensi skore oproti XP na 2.2Ghz v 3D Mark 2001SE :wink:Citace:
Původně odeslal Strider
No já si právě myslím, že tak slabou nemáš! WeSTLeR ji má také 2,6@3,4, má R9700Pro a jeho max. výsledek s OC je tuším 19.100b.!!!Citace:
Původně odeslal Strider
Jinak výsledek jsem dosáhl s CPU na 2,37 GHz(11x215) a GPU 432x358 :idea: . Neboj se tu kartu krátkodobě popohnat :wink: ...
Re: Spajdr viděl jsi už toto http://www.svethardware.cz/akt.jsp#5...256DB2003350B6, konkrétně frekvenci RAM u 9800XT? Divné, co?
Že by tam osadily úplně jiné paměti?
Divne ani ne,jenom asi zvedli napajeni u pameti,pameti jsou lepe hlazene a tak je zvedli o kousek vyse,ja je treba dam bez chyb na 382 Mhz.Nechapu proc tam nenarvou ty 2.2ns jak ma FX5900 Ultra ? to by tam nebyl zadny rozdil v rychlosti ? tomu nejak nerozumim.Citace:
Tak tohle je opravdu divny. Zvednul jsem takt grafiky na 419/358 a spustil 3DMark 01 a mam jeste mensi vysledek a to 15939. ???
to je normální,ze to tak kolísá .. zkus 3D Mark 03Citace:
Původně odeslal Strider
normalni me to teda pri taktovani kolisa ale ne smeremd olu ale opacnym smerem.
jinaka by testy byly objektivni tak pred kazdym spustenim 3d marku je lepsi restartovat.
Tak jsem prave pokoril hranici 6k bodu v 3DMark 03 - muj vysledek s taktem 419/358 je 6013 bodu. ;D
Restart jsem delal.Citace:
Původně odeslal honzAK
Myslel jsem, že to označení "9800XT" je jen interní označení ASUSu, ale ono se to objevuje i na stránkách ATi jako novinka. Že by nástupce 9800Pro?? Nebo jen přišli na to, že R350 snese bez problému vyšší takt a taktují jej společně s pamětma??Citace:
Původně odeslal Spajdr
Opravdu zvláštní, a zkusil jsi povypínat vše co běží na pozadí a není "životně" důležité??Citace:
Původně odeslal Strider
9800XT má jenom vyšší takt GPU a pamětí a má teplotní senzor navíc,s tím že nové CAT 3.8 budou mít novou funkci Ati Overdrive,kde si budeš moct přetaktovat GPU a teplotní senzor ti bude hlídat teplotu,která pokud překročí max. teplotu,tak taktován jádra se zastaví. A to je zajímavé,v případě že by se to snad poškodilo při použití Ati Overdrive,tak ATi ručí za škody způsobené tím OverDrive,což se moc často nevidí. Prý to GPU a paměti někdo dostal v pohodě na 485/400 což je pěkné. A R350 snese o kousek vyšší takt,ale musí se to lépe chladit.Citace:
Tak by som povedal, ze u teba v 3dmarku01 za vyssie skore prispela vysoka FSB, no a v 3dmarku03 sa zase prejavil jeho vyssi OC grafiky.Citace:
to je moj nazor, ale mozem sa mylit.
Můj takt GPU na výsledek byl 432x358 a to on nemá ani náhodou... :idea:Citace:
Původně odeslal krajicekp
Kolik máš Ty pro zajímavost?
no ja som skor myslel tak pamati na grafike (vtom 3dm03)Citace:
ja mam NonPro kartu, ale ide mi vpohode nataktit na 400/360.
Pamate idu aj vyssie, ale pri 380 uz to zrni jak v televizi ::), pri 370 to vyzera ze este pojdu stabilne, ale este som neskusal otestovat, ci nebudu nejake artefakty v obraze, a GPU som zatial vyssie ako 400 ani neskusal.
inak v 3dm03 mam po pretakteni nejakych 5880 bodov.
Tak jsem jí teď dal takt 439x371 :oops: a výsledky jsou: 3DM01 19.127 b. a 3DM03 6.170 b. !! Víc už ale nedá, kdybych se rozkrájel.
Bez vodníka se už asi víc nedostanu, že Spajdr ;D ??
To máš pěkné ... 439 bez vodníka,to bych už měl chyby jak prase, že bych měl špatný průtok vzduchu ? no je fakt že jsem se s tím bez vodníka moc nedrbal. Ty paměti bys s ofukováním dal na 380 bez problémů. Co máš za zdroj vlastně ? kolik ti to ukazuje na +12V při tom max. taktu co máš na grafice ?Citace:
Mám tam jen 300W Fortrona a změřit jsem to ještě nezkoušel. Jinak při taktu GPU se už chyby v obraze občas vyskytly(pršení a bylo silnější či slabší v závislosti na složitosti scény), ale ty paměti ty jsem už přehnal dost a vyskytli se občas i artefakty. Nicméně to prošlo :wink: a výsledek je good!! Jak tam naperu "wassermanna" tak to bude jiná jízda a hlavně bez obrazových chyb ;D !!
Sakra, uz musim konecne neco udelat s tim zdrojem - abysme to mohli prubnout v me masince ;D (aspon mame potvrzeny ze to padalo procesorem a ne grafikou)Citace:
Napadlo me - treba to fakt nebude zdrojem ale teplotou? ??? I kdyz.... mozna oboji :?
tak som sa este chvilu pohral s tou kartou, a zistil som, ze GPU ide bez toho aby to zamrzlo aj na 450, ale bez chyb ide max na 418 (ale ani si nie som 100% isty). Pamate mi najprv fachali aj na 371, ale ako sa postupne zacali zohrievat tak som znizoval, lebo sa zobrazovali chyby, a dosiel som az na 1001% spolahlivu kombinaciu, ktoru som potom otestoval 418/351. Vysledky vid link v podpise.