Nevím co ti na to mám říct... na GPU bude jeste zahnute koleno azabere to asi 2 max 3 sloty...Citace:
Původně odeslal Mirectec
Printable View
Nevím co ti na to mám říct... na GPU bude jeste zahnute koleno azabere to asi 2 max 3 sloty...Citace:
Původně odeslal Mirectec
No tak to je pro nenarocny uzivatele :? Ja mam 5 PCI z toho 1 sdilenej s AGP. No a uz ted potrebuju 3 a to ani nemam zvukovku, na kterou se chystam. spis by to chtelo udelat tak, aby voda prichazela z boku WB..Pak by se minimalne 1 slot usetril :idea:Citace:
Původně odeslal KaRlOs[C
Tak si to holt musíš udělat podle sebe... :idea:
na Pirsove strance new fotky nejsou Karle takze az dovalis ze skoly koukej je tam nalejt.
jsou tam, ale jen dve nove: http://pirs.vyrobce.cz/WB.htm (uplne dole)
jj uz sem si vsimnul :oops: jinak se mi to stejne zda hrozne vysoky ty chladice. na zivo vypadaj jeste lepe.
Ten NB je uplně v pohodě je to pěknej bobek :wink: a CPU proč bys ho zmenšoval ??? ...Citace:
Původně odeslal honzAK
jj. Na procaku to klidne muze byt i vetsi, ale na te grafarne ne :? Nevim, proc nezacnou vyrabet grafarny s opacnym PCB ??? Vzdyt by se to pak mohlo daleko lip chladit ne? Pak musi vymyslet takovy monstra jako je FX5800U atd..
souhlasim s Mirectecem.Citace:
Původně odeslal KaRlOs[C
KaRlOs[C]: tobě fakt nevadí že ti ten chladič zabere 2PCI sloty? Nebo nedej bože dokonce 3. Jestli to nevadí tobě, tak já si myslím, že spoustě lidí to vadit bude.
ALL:Vyjádřete se k volným PCI slotům.
Sám jsem uvažoval o celé sadě WB, ale jestli mi WB na grafárnu zabere víc jak jeden PCI slot, tak jdu jinam. (bez urážky, prostě PCI sloty potřebuji)
Myslím si, že by se nad tímto problémem měl Pirs ještě zamyslet, protože věřím že otázka zabraných PCI slotů bude zajímat více uživatelů.
na CPU a NB klidne, ale na grafiku bych si neco zabirajici 2-3 PCI sloty nedal :|
co do těch PCI pořád dáváte ??? sítovka která má plošnák asi 20 mm se tam klidně vejde, a pak zvukovka...a co ještě ? možná TV .... já mám 6x PCI a z toho jeden použitej na zvuk....takže ikdyby to zabralo 3 sloty, tak mám 2 volný :-)Citace:
Původně odeslal Jaudak
P.S.: beru 1x na CPU a 2x na GPU .... kolik za to ?
Tak sme ted s Karlosem dokreslili ten WB na GPU a vyska vysla na necelych 40mm. Takze WB zabere jen 2 PCI pozice, takze vam zustanou jeste dalsi 4 pro pouziti.
Napriklad ja mam bohuzel dve sitovky, ktery tam proste byt musi. Pak mam tv tuner. Hodne lidi je taky na modemu a zvukovka. To dela 5slotu a z toho mam na sve desce pouzitelnejch 4 :roll: Takze asi tak :wink:Citace:
Původně odeslal Pavel (Kenny_Sky)
To Pirs: Nejakej nakres ci neco podobnyho by nebylo?
ale ty sítovky by tam měli mít místo ne ??? nebo máš nějaké veliké krávy ??? já mám ted integrovanou, ale jinak mám doma edimaxy, a to sou takový malý špťouchle :-))) 10/100Citace:
Původně odeslal Mirectec
Ohledně velikosti, je můj osobní nazor, že chlazení neděláme jen pro to aby jsme měli bezhlučné PC, ale také z důvodů místa, nekdy máme v PC tolik komponentů, že se nám tam nevejde větší pasák na grafiku a taky to může, býd důvod proč si pořídit vodníka. Takže, by zřejmě bylo nejlepší kdy byli dvě verze chladiče uskoprofilový a vysoký.
jak to vypada se sponama ?? slo by objednat i jen sponu ?? a jeste by me zajimalo o kolik je to ucinejsi nez vodnik co tu mam. Co kdybych vam ho poslal na srovnani ???
Vše se dozvíte do 14 dnů... :-)Citace:
Původně odeslal tombianski
spona je takova: http://pirs.vyrobce.cz/Images/spona.bmp tloustka je 4mm material nerez. Dalsi foto: http://pirs.vyrobce.cz/Images/WB%20-%20oba.jpg Cena asi 100Kc, ale momentalne nejsou skladem :(Citace:
Srovnani klidne udelam, ale zrovna nemam chladic. Za 14 dnu snad dorazi Maxxperty a muzem se vrhnout na porovnavani.
pekene je to dyz sem se na to ale ted mrknul napadlo me jesi ten vas nema zbytecne moc pater, u procaku je to celkem fuk ale u grafiky by to rozhodne tak vysoky byt nemuselo/uspora pci slotu.
pred prazdninama sem delal todle a teploty sem mel podobn, takze mam pocit ze do tech vrchnich pater se tepla moc nedostane
http://www.fi.muni.cz/~xjahoda/hw/ky...n/P6120073.jpg
Ten střed je vysoký 25mm ,ono se to zdá že je to velké ale jsou to fakt bobci.. :wink:Citace:
Původně odeslal Hrochoslon
1.) Na GPU a NB bude použito stejné vnitřní Cu jádro, ale bude mit jen 3 žebra. Takže voda bude proudit v pěti mezerách mezi žebry.
2.) GPU WB bude vysoký jen 40mm aby zabral jen 2 pozice PCI a vyvod bude mit bokem, a mužete si pak libovolně natočit směr vyvodu vody.
3.) CPU WB se ted předělává, děla se na něm excentrické žebrování, na vnějším Al obalu. A pak ještě jedna vychytávka...
4.) Info, bude jen co dorazí Maxxxperty. a budou dodelané ty nové bloky a jeste k tomu NB a GPU. A pak jeste musíme do galvanovny na elox.
5.) Ty co děláme mají stenou konstrukci jako INNOVATEK, akorad je vylepšená. :wink: A námi vylepšená
Príští týden jedem dom a dovezeme vše už vyrobeno... Takže pak buide všechno info.
Vzpominam si, ze na zacatku se taky Pirs zminoval i o nejake testovaci verzi s plastovym/plexi vickem :roll:
Bude, nebude ???
Nejenom kvuli zminovane moznosti elektrolyticke koroze s hlinikem, ale hlavne (pokud by to bylo pruhledne) by to vypadalo Cool :drool: >:}
2Aigor: plexi viko zatim nebude, ale Radek-B uz ne necem pracuje a tak uvidime
Jinak na webu jsou 3 novy fotky. Jedna se o rev1.3 s excentrickymi zebry a pro porovnani velikosti je tam krabka Staren a mince 10Kc. Ve ctvtek pujdou do eloxu a o vikendu budou zase dalsi testy :)
ten zebrovanej blok i z venku vypada huste :drool: Karlos uz mi o tom rikal ze pak staci ofukovat mirne WB a je to v pohode ;D
nesel by udelat blok na vga co by zabral jen jedno pci? ja bych rad chladil i grafiku ale jaxi to nemam kam narvat, btw. cena??
Tak mam od Karlose dva bloky a zatim jsem se jeste nejal testovat, ale uz od pohledu je to NADHERA!!! Opravdu jsem nic ttakovyho necekal, kam se hrabou fotky :wink:
Takze diky :-)
tak dorazily prvni barevny kousky z galvanovny,
fotka tady: :: ZDE ::
ted sem je slepil, za 12h do nich pustim vodu :)
btw. tech pasivu si nevsimejte, ty jsou na Radeony, s vodnikem nemaj nic spolecnyho...
http://ghzoc.ocdb.net/index.php?site=evo1-1
Chlapci začali vyrábět podobné bloky jako my, akorád ty jejich stojí 2250kč / ks :lol:
Taky maj jinej system....Citace:
Původně odeslal KaRlOs[C
http://ghzoc.ocdb.net/gfx/evo11-13.JPG
ONDRO neviděl si naši rev.1,5 má lepší systém něž ti de. a hlavně je o dost levnější ;D
Ja nerikal ze to mate horsi jen sem reagoval na to jak si rikal ze delaj to same.... ta cena je nic moc...
hele kucii budete prodavat i ty pasivy na pameti ?? nejlip z medi ??
Ne ty pasivy se vyrabľt nebudou a už né vůbec z mědi, to bys ses asi nedoplatl :| , musíš se jedine obrátit na lidi co mají CNC.Citace:
P.S. s Cu sou ty pasivy uplně zbytečné !!!!
No nedoplatilCitace:
Původně odeslal KaRlOs[C
rekneme rozmer 20x20x20 mm by material vysel tak na 20,- Kč si myslim. Takže kdyby to někdo prodaval za 40,- tak se mi to zda realne. No to je fuk, udelam si to sam :)
no v materialu to neni, vyroba par kusu zabere tak hodku ale je kolem toho jeste par hodin pripravy a to je ten pruser
takze za 40 ti to opravdu udela jenom znamej co nema do ceho pichnout nebo to bude silena prasarna
jinak med je opravdu zbytecna
UŽ JE TO VENKU !!!
http://www.overclocking.cz/4um/viewt...er=asc&start=0
Tak je to tady, dnes jsme teda pořádně otestovali naše WB...
Použitý HW:
AMD XP B0 1533@2448 MHz při 1,85Vcore ( 12x204 )
OCZ 256MB PC3200 CL2 ( 3-3-7 ) při 2,9V
EPoX 8RDA
EHEIM 1048
Radiátor Š120 66x130x320mm + 2ks 120mm ( 7V ) postavené vedle radiátoru asi 4 cm
Fortron 300W-PN(PF)
WB CPU rev.1.3 + 2ks NB rev.1.2
Použitý SW:
CPU Stability Test 6.0
MBM 5.0
Win XP Pro SP1
Poznámka: Při testu bylo provizorně na grafickou kartu použito chlazení určené na NB. Jelikož GPU WB bude vyroben až příští týden!.
BUDE ZABÍRAT 2 PCI SLOTY A FITINKY BUDOU VYVEDENY Z BOKU WB!!!
Water Blocky jsme dnes testovali za přítomnosti neGryka a né že jenom si od nás koupil celý set CPU + NB + GPU (které bude příští týden), ale hned si od nás koupil EHEIM 1048 ale i výměnik Š120 a 4m silikonové hadice 10/14 ( no moc nam tady toho nenechal... ) :|
Výsledky testu:
Na výše uvedené sestavě, jsme při zapojení WB CPU + NB + GPU (NB) v uzavřeném okruhu ( 0,5litrů H2O ) a teplotou okolí v rozmezí od 26 - 29°C při 100% zatížení se po 30 minutách teplota na CPU ustálila na 47°C. A při běžném provozu v systemu ( internet, excel atd.) se teplota ustálila na 38°C .
Fotky zde: :arrow: www.h2o.kvalitne.cz
Rozhodli jsme se pro limitovanou výrobu: WB CPU rev 1.5 ; NB rev. 1.2 a GPU rev 1.0
CO BUDE SET OBSAHOVAT:
SET WB CPU rev1.5
Water Block CPU rev. 1.5 - s Cu jádrem a Al vnějším obalem s žebry + fitinky 10/12 slepené dvojsložkovým epoxidovým lepidelm s přímesi kovu. Po stuhnutí lepidla se vytvoří substance o tvrdosti Al.
1ks Spony - řezané laserem ze 3 mm nerez oceli.
+ PŘÍSLUŠENSTVÍ :arrow: ZDE
SET WB NB rev1.1
Water Block NB rev. 1.1 - s Cu jádrem a Al vnějším obalem + fitinky 10/12 slepené dvojsložkovým epoxidovým lepidelm s přímesi kovu. Po stuhnutí lepidla se vytvoří substance o tvrdosti Al.
+ PŘÍSLUŠENSTVÍ :arrow: ZDE
SET WB GPU rev1.2
Water Block GPU rev. 1.2 - s Cu jádrem a Al vnějším obalem + fitinky 10/12 slepené dvojsložkovým epoxidovým lepidelm s přímesi kovu. Po stuhnutí lepidla se vytvoří substance o tvrdosti Al.
+ PŘÍSLUŠENSTVÍ :arrow:ZDE
CENY:
CPU SET ::::> 1000Kč << CPU rev. 1.5 >>
NB SET ::::> 700Kč << NB rev. 1.1 >>
GPU SET ::::> 800Kč << GPU rev. 1.2 >>
Při koupi celé sady CPU + NB + GPU ::::> 2400Kč
Barvy eloxu jsou zde: :arrow: ELOX
Kdo to chce tak přes SZ:
KaRlOs[C] nebo Pirs 8-)
.................................................. .................................................. ............................................
OBJEDNÁVKY:
Termín dodání od 10.11.03 - 15.11.03
Dawe CPU+NB+GPU SET ELOX
NOD CPU SET ELOX
cox CPU SET ELOX
Fik GPU SET ELOX
Klon CPU+NB+GPU SET ELOX Soket A
tomec CPU SET ELOX
Tak uz to mam doma na policce a je to vazne parada, kvalitne odvedena prace, promysleny navrh a pomerne slusna cena pri srovnani s konkurenci. Jedna se o profesionalni set schopny konkurovat vetsine komercnich veci na svetovem trhu. Jinak provedeni se mi zamlouva, elox je fešný a prislusenstvi bohate, takze se nemusim pidit po jednotlivych sroubkach. Testovani bylo dlouhe a narocne, ale snad Vam to vytvorilo alespon ramcovou predstavu. Omluvte kvalitu fotek jsou z rukou zacinajiciho fotografa :-) - mě! Jinak velmi doporucuji silikonove hadicky, protoze by bylo dost od veci k tomuto dat hadicky z PVC....
Myslim ze se teplota jeste snizi ( v realnem provozu) protoze nebyly idealni testovaci podminky ( vymenik blizko zhavemu topeni a meli jsme pouze teplou vodu). I tak si myslim ze jsou namerene hodnoty relevantni.
Nepisi to sem proto ze jsem si to koupil, ale proto, ze kvuli tomuto jsem si to koupil :-)) Budu se snazit dat nejake vysledky z realneho( netestovaciho ) provozu. Zdar a silu a preji abyste vydrzeli a aby tento ORIGINAL - WB cooling for NGP, jez je jediny sveho druhu brzo nasel podobneho seriovejsiho bratricka :-)
.......neGryk........
dobre, jen tak dal
doufam ze to taky nekdy dopracuju do tohodle stavu
Skvela prácicka - uz som to sice raz okomentoval, ale po zhliadnuti fotiek je to naozaj parada vzhladom na cenu :)
tak to je vazne nadhera :eek: !! az na ten WB na GPU, protoze ho nemam kam narvat!! snazne vas prosim-udelejte neco co zabere jen 1 pci i s hadicema!! tohle zabere 2 pci WB a minimalne 1 dalsi koleno na hadice a uz bouram audigy :oops: :-( jinak za takovou praci by se nemusel stydet da vinci :-)
WB na GPU zabere 2PCI pozice i s hadicema, protoze fitinky jsou vyvedeny z boku WB, takze zadna kolena tam nejsou
tady je raci nakres: www.h2o.kvalitne.cz/Images/ACAD/GPU.jpg
Ty potvoro... Oznameni jdem to otestovat k Pirsovi neznamena ze si to odneses domu. :!: ;D Kdybys mi rek ze to rovnou vsechno koupis tak tech 800 metru na koleje dobehnu a koupim to sam. :P Nezapomen ze jsem si to objednal driv ! :lol: :wink: Takhle kvuli Tobe budu muset cekat do konce pristiho tejdne nez Karlos priveze dalsi a projde to eloxem... :? Jak ja se nemuzu dockat..... :drool:Citace:
Původně odeslal neGryk
Tak myslim ze toho se dockame jiz brzy... :-) Teda doufam. :wink:Citace:
Původně odeslal neGryk
Tak to je nieco!!! :-o Ako som sa na to pozeral, tak sa mi sanka volne pohybovala v pantoch. :lol: Takuto prekrasnu pracicku som este nevidel. Umelecke dielo. WB na CPU je bez chyby, uchytenie je perfektne, NB to iste. Keby ten WB na GPU zaberal len 1 PCI bolo by to supis, ale clovek asi nemoze mat vsetko. :roll: Co ma ale zaujima, ako je to so sponou na GPU? Dajme tomu, ze teraz mam GF3 a neskor si kupim radeon 9800. Ta spona asi nebude univerzalna, co? Bude sa dat dokupit potom len samostatna spona? Skladam poklonu za skvelu pracu.
edit: este by ma zaujimalo ako ste dali tie hadice 10/14 na ten vymennik zo skody 120? treba ho nejako rozobrat? lebo privod do toho vymennika je trosku vacsi ako rozmer tych hadic... ???
je, ale trochu sily a sikovnosti (ty silikonovy hadice se roztahnou ;D )Citace:
Původně odeslal stanley
spony na GPU na GF kartu sou primo dodávany k urcitemu typu grafiky, ale neni problem si treba objednat na GF3 nebo GF4 a nebo na R9x00 8-)
2 KaRlOs[C]
pekna prace panove, piste si me jako dalsiho zajemce.
ale jeste par dotazu mam MSI KT6 Delta LSR, tudiz nemam diry v desce a malo mista okolo Socketu, nemate pro smolare jako jsem ja reseni.
mate asi i dost zajemcu, tak byme zajimal termin dodani.
jinak vam fandim.. jen tak dale
oprava ... uz jsem si precet clanek nademnou, tak uz je termin dodani a mala poznamka, nesli by i do te kostky vyrezat po vnejsim obvode drazky na lepsi odvod tepla .... tenke a na husto. diky
kdybysse to delalo tak bych mel urcite zajem o sponu :?Citace:
Původně odeslal Pirs
2john keats:
Takze nakonec to nebude kostka, ale klasicky valcovy viku prumeru 50mm, stred bude stejnej jako rev1.5
Termin dodani nevim, musi se vyrobit prvni kousek a otestovat, popr. doladit. Nicmene napis kompletni objednavku KaRlOsovi na SZ (barvy, rozmery der na GK a NB) a on ti nasledne sdeli termin dodani.
2Hrochoslon:
Spony na Socket A jeste nemam finalne nakresleny, rozhoduju se mezi trema variantama. Nebude to asi zadny siditko, protoze ten WB ma pul kila :)
Kedy budu tie WB co sme objednavali vyrobene?
2 PIRS
mate nekde obrazky upravene vanicky na GPU .. jak jste vyresili ohyb aby nezabirala tolik PCI...
a jeste neco .. shanim levne medene plechy ala www.sweb.cz/erty , vyrova vymeniku ... muzete mi nekoho poradit ... ferona je draha, nechce se mi jen za plechy davat 2000Kc.
dikes
2NOD: termin dodani je uveden v sekci bazar tj. 10.11.03 - 15.11.03
2john keats: zatim jenom vykres, fotky jeste bez eloxu a neslepeny budou treba zejtra, WB na GPU zabira 2 PCI sloty
Takze pribyly 2 nove fotky na webu. Jedna je nova revize WB-CPU rev1.5, WB-NB rev1.1, WB-GPU rev1.2. Na druhe fotce je radiator ze Skody 105/120 v maloobchodni siti k dostani za 650Kc.
to je jasny :-) , ani ten ohlej kus nerez plechu s 12 sroubem co sem doted pouzival nebyl zadny siditko:)Citace:
Původně odeslal Pirs
Možná se mi bude smát ale jak to mám objednat. Nevim co je to SZ. Dík.
SZ = PM = Private message = soukroma zprava :wink:Citace:
Původně odeslal kofein
Pod signaturou kazdyho "Uzivatele" mas buttony jako Profil,www,icq a je tam i SZ :arrow: klik a uz pises :wink:
Valim bulvy jako svine ;D
Jak se tohle da vyrobit bez fabriky?
Jak to eloxujes?
Jak to frezujes do takhle roztodivnejch tvaru? EEE :)))
1.) No meme doma takovou malou fabriku :wink:
2.) V galvanovně
3.) Na frezce
8-)
Do pr**le, prave sem odzkousel WB jako pasivni chladic... muj bratr vypnul cerpadlo a ja jel cca hodinu na pasivu... Athlon 750@950 1,85V, zrovna jsem byl ve sklepe a kdyz jsem prisel z5 tak spolu s hudbou rvala deska, na WB se nedal udrzet ani prst... a straslive tu smrdi to lepidlo :evil: Nevi nekdo, jakou ma lepidlo teplotni odolnost? Nerad bych, aby mi to vyteklo...
Tak to je dobrý bratr :wink:
Hele tak to vyndej ten WB s kompu a napust do nej vodu jen tak a nech to 24 hodin na poličce a otři to a rano se koukni jestli to neteče, ale nemělo by to!!! kolik tam byla teplota ???
no nechal jsem to normalne bezet :) teplotu bych videl nekde okolo 80-90stupnu na waterblocku... 8-)
Rad bych se zeptal...
co treba z hlediska termohydrauliky (nebo nejaka takova veda ??? ) neslo by nejak spocitat treba aby se ta voda co nejmin brzdila a mela pritom max. efekt?
jednoduse receno: Jak vypadaj profi waterblocky (treba takovej od aquacoolu nebo nejaky lepci) tam to bude mozna nejak vychytany... :?
nemyslete si ze timto kritizuju to co tady je (viz posledni waterblock) to je fakt moc pekna prace...
Maximalni chladici efekt ovlivnuje predevsim hmotnostni (objemovy) tok chladiciho media, tepelna vodivost a teplosmenna plocha.
Pro idealni tok idealni kapaliny plati primitivni vztah v1a1=v2a2, kde "v" je rychlost a "a" je prurez trubky (myslim ze se to menuje rovnice kuntinuity, nechce se mi to hledat :oops: ) . Tzn. kdyz se trubka ztenci tak tam potece voda rychlejc. Jenze v potrubi je dost ztrat, ktery zavisi na drsnosti povrchu vnitrku roury a tvaru potrubi (ztratovy soucinitele na vstupu, v zuzeni, v kolene, v rozsireni atd)
Prechod z laminarniho na turbulentni proudeni pri rychlostech co je ve vodnim chlazeni (tj cca 0.015m/s) nejak nebral jako dulezitej aspekt a navic vliv turbulenci nebude mit nejaky znatelny vliv na ucinnost.
Takze pri konstrukci WB je treba alespon zachovat stejnej prurez jako maj hadice s cerpadlem, mit co nejvetsi plochu po ktery tece voda. Pak to cely nejak vymyslet, aby se to dalo vyrobit, no a pak to cely predelat aby se to dalo vyrobit z medi :)
No a pak rozdil mezi ucinosti nejakyho smejdu a timto zpusobem navrzenym WB muze byt 3-5°C :?
Takze ucinnost celyho vodnika zavisi predevsim na radiatoru, kde se vody ochlazuje! Tudiz pri stavbe doporucuju tohleto nezanedbat a radiatoru venovat pri nejmensim stejnou pozornost jako vyberu WB.
No a jak vypadaj "profesionalni bloky od Aquacoolu" se mrkni na jejich sajtu: www.aquacool.cz
Jinak lepsi maj Nemci: http://www.aqua-computer-systeme.de
a Mlivak je ruler :) http://www2.arnes.si/~mlivak/
xcel by som sa opytat .. ci niekdo nevie neako upravit povrch na Cu ...
lebo som tu cital o eloxovani Al .. no Cu bloky upravene do fialovej farby by sa mi baaarss lubily :)
mno neviem ci to tu patri .. no mam sajtu kde mam fotky s mojim vodnikom
este sice nemam kompletne testy .. aj teraz mi bezi logovanie teploty za beznej prevacky :)
ale inac je to cool vecicka ...
http://neuron.tuke.sk/~hruska/case/
Vzhledem k tomu, ze uz mas bloky sletovany a je to kombinace medi, mosaznejch fitinek a cinu tak bude nejaky elekrolyticky pokoveni asi docela problem. Jedinou moznosti v tvem pripade je ty WB nastrikat normalni barvou.
Jinak med se da chromovat i niklovat, mozna i zinkovat s chromatovanim, kde se da pouzi i nejaky barvivo.
mam zajem o vodni chlazeni , ale nemam tolik casu abych probiral celej internet a shanel soucastku po soucastce , proto se ptam jestli mi je schopen nekdo dodat na dobirku vse co budu potrebovat - komplet za dobrou cenu , prosim nabidky posilajte na mail dream@mybox.cz
moje sestava je napsana dole - chci chladit urcite grafiku a CPU , popr i disk čipset a asi i zdroj , dik
to chromovanie a niklovanie ma zaujima .. ono to bude asi cool potom vyzerat ... :) .. pls. popis nieco viac .. alebo daj link .. ma to dost zaujimaCitace:
Původně odeslal Pirs
inac to nemam cinovane ale zvarane mosadznymi elektrodami ... medene velmi prskali a robili diery do materialu :)
aspon zakladni info:
http://www.inext.cz/indetm/Galvanovna.htm
jinak kazda galvanovna ma vlastni program a jinou nabidku povrchovejch uprav, takze je nejlepsi navstivit nejakou ve tvym okoli a oni ti ukazou nejaky vzorky a pak se uvidi :)
takze sa to doma neoplati robit co ?Citace:
Původně odeslal Pirs
no ono to doma hlavne udelat nejde, pokud nemas ve sklepe gavlanovaci lazen :)
Jinak to ale neni draha zalezitost a vyslednej efekt stoji za to nechat si to nekde udelat.
kokui nexam si poradit :)Citace:
Původně odeslal Pirs
nebude light verze??2500 na bloky fakt nemam :oops:
Cena byla stanovena na 2500Kc, ale to te asi moc nevytrhne :?
Jinak mam tady jednu rev1.3 jeste bez eloxu. Cena CPU setu by byla tak 600Kc.
light verze poskytuje:
www.aquacool.cz
www.sweb.cz/galax01
My garantujeme uchlazeni 2500MHz a výš.... takže my light verze nedelame....
mel bych o to zajem ,ale vejde se tohle vubec do miditoweru ?
Velikost vodniho chlazeni zavisi predevsim na velikosti radiatoru. Pokud nepotrebudes chladit nejakej vysokej vykon, tak to staci jeden Maxxxpert a ten se ti do rozumnyho miditoweru vejde. Po drobnejsich upravach se vejdou do midi i dva Maxxxove.
no mam P4 2.4 GHz @2,88 GHz a grafiku Ati Radeon 9600 Nonpro
Tym xces povedat ze Maxxxpert je na nevykonne ochladenie ? No ja si myslim ze je to profesionalny radiator ktory je urcite lebsi ako nejaky radiator z S120 alebo z hociakeho auta a hlavne je maly. Co povazujes za radiator na vykonne ochladenie ??Citace:
Původně odeslal Pirs
Chladiace veye v Jaslovskych Bohuniciach.Akurat ye to nieje prenosne :lol: :lol:
Maxxpert je vykonej radiator (vzhledem k velikosti), ale na velky takty nestaci. Udealni je zapojit 2 Maxxxy paralelne pres "Y" spojky. Jinak dobry radiatory jsou Airplexy Evo 240 nebo 360 v cenach do 70E.Citace:
Původně odeslal cox
chlape tak tohle vysvetliCitace:
Původně odeslal KaRlOs[C
hazet me do jedny skupiny s tim suntem je urazka
Takze Maxxxpertom peltiera neuchladim ?? Sakra tak tom som mohol rovno ostat pri tom mojom povodnom a usetrit 2200Sk. A na 2 maxxxperty fakt nemam a ani nedam praxy. To som nasraty ze za 2200Sk dostanem shitoznejsi chladic ako za par Sk z vrakaca :evil: :evil: som myslel ze to bude o inom za tie praxy !Citace:
Původně odeslal Pirs
Ja ti nemuzu presne rict jestli Maxxpert dokaze uchladit Peltiera nebo ne. Ja vychazim pouze ze svy vlastni zkusenosti, kdy Maxxpert nepodal zrovna vysokej vykon ani kdyz bezel 120mm vetrak na max. Ale pokud ja budu mit nekdy dostatek penez, tak nejspis pujdu do dual Maxxxpert zapojeni :)
Takhe sem to nemysel, odpovidal sem mu jakoze nemuzeme vyrobit tak levne nase bloky pod 2500 se nevleze....
A tak sem ho odkazal na vase bloky... ze je u vas sezene levneji pod cenu 2500kč...
A to garance je podle testu... ktere se ridi teplotou ve vysledku a taktech...
Nebylo to mineno zle... beru lidi co neco umi udelat.... 8-)
nice work!!!
tak sem to procetl cely...a jedna vec me zajima...nekdo tady zminoval
vypnuti cerpadla(bratrem:-p)....jakou ma tepelnou vydrz to lepidlo?kolik vydrzi? jde o to ze kdyz odejdu...na par dni a pc jede...cerpadlo odpadne... tak aby to spalilo procak treba...ale aby nevytekla voda...
thx
Použivame nové lepidlo UHUmetal a ma teplotni odolnost 120°C 8-)
Tak az budes mit na CPU 120°C tak mi udelej SCREEN... to se ti driv vypne komp.... když si to nastavis... :wink:
tak to mi pripada rozumne...nemusim kupovat novy procesor a mam tiche chlazeni :idea: :lol: sory ale strasne rad chytam za slovicka :-)Citace:
Původně odeslal KaRlOs[C
Kazdy se chyta neceho jineho... :wink:
sorac, dost ma to zaujima. Nemam peniaze / cas / chut skusat rozne vymenniku, predsa len uz to mam vsetko zamontovane v case. Mas hodnoty ( merania ) cim by si mi ukazal kedy ten maxxpert prestal dostacujuco chladit ? A samozrejme co to postacujuco chladilo.Citace:
Původně odeslal Pirs
Citace:
Původně odeslal Pirs
Neni problem vubec .Muzes medit,niklovat,i chromovat.Na me masine jsem promacknutou nadr vylil cinem a nechal pomedit,poniklovat a jako final chrom.Drzi dodnes:)
Jde nějak koupit ten tvůj WB?Na webu nic takového nemáš
nabidka je tady
takze jsou 2 nove fotky:
1) WB na Socket A (konkretne Klonuv WB)
2) cely obvod pri testovani (NODuv WB - barva je cervena, na fotce to vypada zlaty)
btw. pracuje se na expanzkach, teste se :)
Jak rikal Pirs, dnes sem dokreslil expanzni nadobu prvni info:
Bude mit vnitrni objem 150ml a je delana pouze pro cerpadla nami doporucene EHEIM 1046 / 1048
Material Al slitina 70x70x130mm a bude dodavana v barve eloxu jako WB...
Jaj uz :drool: :drool: jak hovado. ;D
Zdravim ,,
Prosim pokud jste nekdo videli nebo cetli o necem takovem poslete mi link.
Takto to uz mam nachystano jen vyresit upnuti.
http://home.tiscali.cz/ot.priklady/obrazky/
http://home.tiscali.cz/ot.priklady/obrazky/bezwb1.jpg
http://home.tiscali.cz/ot.priklady/obrazky/bezwb2.jpg
Sorry za kvalitu fotek , budou lepsi....
tak to z tych obrazkov vyzera ze tam nemas vobec med, ze voda ide priamo na chip ...
ja osobne som za pritomnost medi ... (mam 6mm hrube dno :) )
.. ono nigdy nevies (kedy vypadne cirkulacia vody) ...
a ake su teploty priamo na CPU (myslim na sikovej ploske) ...
- ak je to nad 100'C ??? tak je tam maly problem z varom vody ... :))
- inak ako napad je to cool ... lenze trosku medi nezaskodi ...
Momentalne pouzivam DataCooler DWC-A1 a som s tym spokojny. Po pretaktovani budem ale mudrejsi, :idea: mozno by som vymenil WB za ten Vas aspon by som sa zbavil toho "vrtuloveho krpca" co je na tom WB toho DWC-acka.
[quote="Radek-B"]Zdravim ,,
Prosim pokud jste nekdo videli nebo cetli o necem takovem poslete mi link.
http://www.aoaforums.com/forum/showt...0&pagenumber=1
cim chladis a z coho je tesnenie?
nesrovnaval nekdo z vas (nebo nemate moznost srovnat) bloky made by Karlos & Pirs s jinejma na stejny sestave? de mi hlavne o rozdilny konstrukce, treba tyhle vs normalni se spiralou, nebo s primym vstrikovanim(vite co myslim.. 8-) )