-
Tak zohnal som po velmi dlhej dobe silikonove hadice...
Najprv som hladal v praci, pobehal som snad vsetky dielne, instalaterov, sklady, linky proste vsetko ale zohnal som len dost tenke. Hladal som aj za prijatelnu cenu a na slovensku, ale nic moc...
Nakoniec som nasiel: Bol som nieco kupit v obchode s vinom a tam som nasiel krasne silikonove hadicky priemer 10,12,16 mm, za asi 35Sk/m.
Kua asi budem muset zacat viac vino pit... :idea: ;D
-
Citace:
Původně odeslal Kazdic
Shanim par dilu na dokonceni wodnika a to:
fitingy 1/2" - 3/8"(natrubky rad)
asi neco jako tohle:
http://penguin.euweb.cz/oc/woutpaint1.jpg
pruchodku na 10/14 hadice nebo neco kompatibilniho.
dival sem se snad vsude na weby co tu nekdo postoval, ferona apod. U Stranskyho a Petrz... sem nasel akorat ty fitingy ale potrebuju jeste pruchodky a ty fakt nevim kde.
Pokud by nerkdo vedel kde v Brne/Praze nebo e-schop.
Dik
Fitinky su nejake na http://www.gumex.cz ale ako je to s dostupnostov produktov po malo kusoch to neviem .. skus im napisat mail.
Prechodku, ak mas silikonove hadice, vlastne nepotrebujes .... staci hadicu namocit koncom do toulenu alebo do niecoho takeho a budu sa dat krasne rotahovat ... na 14 ju 101% natiahnes :wink:
PS : nejake fitinky by mal mat aj uyivatel trodas .. skus mu napisat SZ.
-
Citace:
Původně odeslal salwator
Najprv som hladal v praci, pobehal som snad vsetky dielne, instalaterov, sklady, linky proste vsetko ale zohnal som len dost tenke. Hladal som aj za prijatelnu cenu a na slovensku, ale nic moc...
Nakoniec som nasiel: Bol som nieco kupit v obchode s vinom a tam som nasiel krasne silikonove hadicky priemer 10,12,16 mm, za asi 35Sk/m.
a kde s vinom? to znamena, ze si kupil 10/14? ???
-
Citace:
Původně odeslal Fantomas
Citace:
Původně odeslal salwator
a kde s vinom? to znamena, ze si kupil 10/14? ???
Este som ich nekupil, neviem hrubku steny. Buduci tyzden ich pojdem kupit. Ked poznas TT, tak ked ides z Blavy po starej ceste, tak je to pred zel. stanicou. Vola sa to Šul-vin.
-
Citace:
Původně odeslal salwator
Potom nahod foto...Ci su take matne ako mam ja, alebo take číre. :wink:
-
Prosba
Cus lidi.
potreboval bych sehnat v CR UV reaktivní hadicky nebo UV reaktivni hladici kapalinu a taky fosforeskujici barvy. Nevite kde? ??? ???
-
-
Citace:
Původně odeslal Sikino
Citace:
Původně odeslal salwator
Potom nahod foto...Ci su take matne ako mam ja, alebo take číre. :wink:
tak uz to konecne mam:
http://www.salwator.kgb.cz/foto/hadica01.jpg
a
http://www.salwator.kgb.cz/foto/hadica02.jpg
je tam sice nejaky napis, ale to mi moc navadi, hlavne ze som ich konecne zohnal...
Rozmer - cena:
14/10 - 30,- Skk
16/12 - 32,- Skk
22/16 - 42,- Skk
dobre, nie? 8-)
-
Ses si jistej, ze je to silikon ? Me z toho jak sou pokrouceny moc jako silikonovy nepripadnou... :-)
-
tak to su 100% PVC hadice a nie silikonove :wink:
Aj ta cena sedi na PVC hadicu.
-
Citace:
Původně odeslal Mirectec
Ses si jistej, ze je to silikon ? Me z toho jak sou pokrouceny moc jako silikonovy nepripadnou... :-)
su pekne ohybne a daju sa uplne stlacit, a to sa asi pvc nedaju...
-
Citace:
Původně odeslal salwator
Citace:
Původně odeslal Mirectec
PVC je pomerne dobre ohybne taky(kdyz se trochu nahreje :wink: ), stlacit se da taky, to co je na obrazku mi nepripada jako sillikonove hadice :roll:
-
Citace:
Původně odeslal salwator
Citace:
Původně odeslal Mirectec
Skús koniec hadice opáliť zápalkou (zapaľovačom) - ak sa vytvorí zaguľatený okraj (plast sa roztopí) - tak to na 100% nieje silikón.
-
Skús kúsok hadice povariť vo vode... PVC hadice (nie som si istý či všetky) sú do teploty tak okolo 60-65 stupňov, silikónu sa nič ani pri 100 stupňoch nestane...
-
Citace:
Původně odeslal LtK
Skús kúsok hadice povariť vo vode... PVC hadice (nie som si istý či všetky) sú do teploty tak okolo 60-65 stupňov, silikónu sa nič ani pri 100 stupňoch nestane...
daval som silikonovu hadicu do vriacej vody nic sa nestalo, a daval som aj pvc hadicu do vriacej vody, taktiez sa jej nic nestalo
-
Citace:
Původně odeslal Sikino
Citace:
Původně odeslal LtK
daval som silikonovu hadicu do vriacej vody nic sa nestalo, a daval som aj pvc hadicu do vriacej vody, taktiez sa jej nic nestalo
Dejme tomu, ze se nic nestalo, ale PVC hadice ti musela silene zmeknout.
-
WB z polska
Co rikate na test techto WB z polska(je tam teda i 1 zaharnicni DangerDen). NA posledni strane jsou i ceny :D Odkaz: http://www.dzikie.net/?art=bloki_part3&ap=6
-
Citace:
Původně odeslal -- Charlie --
Dejme tomu, ze se nic nestalo, ale PVC hadice ti musela silene zmeknout.
Jasne ze zmekla, ale nedeformovala sa. Ale kazdopadne treba ist do silikonu. Silik. hadicu o priemere 10mm som navliekol na fiting s priemerom 16mm. PVC hadicu som mal problem navliect na 13mm fiting.
-
pvc hadice
Tak jsem dal na vase rady a poridil si pvc hadice. A jsou dost husty.
Na webu jsou vyfoceny. http://www.casemod.wz.cz.
Ale mam tady malej problém. Objednal jsem si jeden průmer spatne a potrebuju jinej ale za dopravu je moc penez. takze kdo by taky chtel nejaky hadice tak mat me kontaktuje co nejdriv a castku za prepravu rozdelyme do poctu ucastniku.
Diky vsem.
-
Jak vybrat jednotlive dily na WC?
Chci si udelat WC v compu na CPU+NB+VGA+HDD. Je to na A64 3200+ 939+nforce4(az nejaka bude bez SLI),MSI G6600GT PCIe.
Co byste doporucily,kde koupit jednotlive komponenty :?:
1. WB CPU - (erty,galaxi,z caseking.de,jine..)?
2. WB MB chipset ?
3. WB VGA na MSI G6600GT PCIe ?
4. WB HDD (galaxi?)
5. cerpadlo (Eheim 1048?)
6. Expanzka (galaxi?)
7. radiator ?
8. fitinky, hadice (pocitam, ze dobry standard je 1/2"(rozmer hadic 12/10mm :?: )
Berte to jako berlicku vsem kteri nemeli jeste odvahu zacit s vodnim chlazenim. A nesetrete napady. Rozpocet kolem 5-6000Kc.
Diky za kazdou odpoved :lol:
-
vzal bych to od Radka-B bejt tebou... celý
-
Kde se dá nejlevněji koupit Eheim 1046 (1048), v Hornbachu je prý už nevedou....
...případně jiné kvalitní a tiché čerpadlo, provozovatelné bez nutnosti ponoru...
-
Bazar zde na foru... nebo www.jsc-computers.cz Nevim přesně tu adresu ale taky najdeš thread v bazaru na jejich shop
-
Citace:
Původně odeslal kamil
Kde se dá nejlevněji koupit Eheim 1046 (1048), v Hornbachu je prý už nevedou....
...případně jiné kvalitní a tiché čerpadlo, provozovatelné bez nutnosti ponoru...
od NUGETA, ma ho skladem.Cena 1400kc jestli se nemylim. viz sekce bazar :idea:
-
WB od Ertyho
Bude Ertyho WB pasovat na A64 sc939? Pripada mi podle tech rozmeru ze to na hranach bude chybet o milimetrik :o
A dela vubec sponu na tenhle procak. Na webu jsou jen tiff obrazky z kterych to nepoznam :?:
-
jaký je rozdíl, co se hlučnosti týče, mezi Eheim 1046 a 1048?
-
Citace:
Původně odeslal kamil
jaký je rozdíl, co se hlučnosti týče, mezi Eheim 1046 a 1048?
1048 uz trosku viac vybruje ale hluk nerobi. Takze mu musis akurat utlmit vybracie a mas dvojnasobny prietok oproti 1046. Inak pokial neplanujes Cascadu tak ti bohate postaci 1046 :wink:
-
Re: WB od Ertyho
Citace:
Původně odeslal quasi
Bude Ertyho WB pasovat na A64 sc939? Pripada mi podle tech rozmeru ze to na hranach bude chybet o milimetrik :o
A dela vubec sponu na tenhle procak. Na webu jsou jen tiff obrazky z kterych to nepoznam :?:
ted uz ty bloky vyprodal...
-
Re: WB od Ertyho
Citace:
Původně odeslal quasi
jo dělám, bloky jsou teď do prodané,ale na začátku února budou nové
-
WB KPcool
Otazka pro mistry vodniho chlazeni na tomhle foru:
Nechtel by nekdo prevzit vyrobu WB KPcool? Vypadaji fantasticky, myslim ze je skoda, ze jejich vyroba skoncila. Zajemci by se urcite nasli :D
-
A neni v soucasnosti zbytecny chladit pocitac vodou? Doba kdy jsme pousteli do Bartonu a T-bredu 1,9V je nenavratne pryc a nynejsi procesory se daji v pohode uchladit vzduchem za prijatelny urovne hluku. Navic se na foru v posledni dobe rozrostly rady dovozcu z DE, kde je nabidka vodniku docela na slusny urovni a ceny nejsou zas tak vysoky...takze pro exhumaci KPcool nevidim zadnej rozumnej duvod.
Maximalne jsem ochotnej zrealizovat vyrobu nerestriktivniho bloku na 6800 (gpu+ram+mosfety), protoze Galaxi si sice vzal vykresy, ale vyjebal se na to a dalsi adept, kterymu jsem je poskytnul, taky neni schopnej udelat alespon prototyp. :?
-
No ide prave oto ze ja si ten komp, vdaka tomu ze tak nehreje uchladim kludne pasivne (vodou). Takze hluk je inde ak si zobeires ze minimalne na CPU a GPU potrebujes Aircooler ... pri niektorych doskach ak poriadne taktujes tak potrebujes fan aj na NB.A aj ked su uz dnes velmi tiche airfany tak sa to proste fanless water systemu nevyrovna. Ja si tam hodim vsade bloky a na vymenik (ktory male musi byt dobry) nedam nic.
-
Pirs ma celkom aj pravdu. Ajtak pri vodnikovy treba mat nejake fany v case(osobne nemam ani jeden) pretoze sa zahrievaju aj ostatne suciastky a tu uz je uvaha, ci neni lepsie urobit tiche vzduchove chladenie. Dnes je uz na vyber kopa dobrych chladicov.
Kedy si bol velky Boom vodneho chladenia, ale teraz to uz aj upada, skôr su teraz v "mode" velke pasivne chladice.
-
Taky jsem uvazoval koupit WB v DE, ale kdyz se kouknu treba na caseking.de tak najdu WB s rozmery fitinek max. 8/10. Jediny WB ktery ma moznost 10/12mm je tenhle Thermaltake:
http://www.caseking.de/shop/catalog/...oducts_id=2687 .
Ale je to pres fitinku ktera je asi univerzal (nevim?) 6/8, 8/10, 10/12 a moc bych neveril jestli se mi tam povede dat silik. hadice 10/14 a ze prumer drazek v bloku neni mensi, nikde jsem se to nedocetl.
A co se tyce vyberu WB chipsetu a GPU, tak tam rozmer fitinek je taky max 8/10.
Procetl jsem co se dalo a zpracovani+chlazeni+vzhled WB KPcool je podle mne jasna volba, jen je mit moznost poridit :D
-
Tak zober sadu od Galaxiho alebo od Radka-B :wink:
-
zatim nemam s vodou žádné zkušenosti a tak bych se chtěl zeptat jaký použít průměr hadiček a jaké fitinky? Mě by se líbily víc ty s převlečnou maticí, ale jak jsem řek nemám s tim zkušenosti, takže si rád nechám poradit. Díky
-
Citace:
Původně odeslal Thanatos
zatim nemam s vodou žádné zkušenosti a tak bych se chtěl zeptat jaký použít průměr hadiček a jaké fitinky? Mě by se líbily víc ty s převlečnou maticí, ale jak jsem řek nemám s tim zkušenosti, takže si rád nechám poradit. Díky
To uz se tu psalo hodnekrat a nejen tady :roll:
Hadice nejlepe silikonove prumer 10/14, nebo to same z PVC :wink:
Fitinky - ja osobne pouzivam Cu natrubky pro 12mm trubky->rozmer 12/14 :wink:
-
Citace:
Původně odeslal -- Charlie --
Citace:
Původně odeslal Thanatos
To uz se tu psalo hodnekrat a nejen tady :roll:
Hadice nejlepe silikonove prumer 10/14, nebo to same z PVC :wink:
Fitinky - ja osobne pouzivam Cu natrubky pro 12mm trubky->rozmer 12/14 :wink:
Ja bych dodal jen poznatek z praxe... mam hadicky 10/8, a prutok je vic nez dostacujici, i kdyz hadici priskrtim opravdu hodne, tak procesor ma porad stejne, s tim prutokem to neni tak kriticke..rekl bych ze vubec, jedina opradu kriticka cast vodnika je jak ochladit vodu, cili radiator...zbytek ma oproti tomu opravdu maly vliv...a PVC nebrat...sou tuhe a prenaseji vibrace.
-
Citace:
Původně odeslal robox
Ja bych dodal jen poznatek z praxe... mam hadicky 10/8, a prutok je vic nez dostacujici, i kdyz hadici priskrtim opravdu hodne, tak procesor ma porad stejne, s tim prutokem to neni tak kriticke..rekl bych ze vubec, jedina opradu kriticka cast vodnika je jak ochladit vodu, cili radiator...zbytek ma oproti tomu opravdu maly vliv...a PVC nebrat...sou tuhe a prenaseji vibrace.
A jaky radiator tedy doporucujes? Skoda 120? Ale jak na to nasadit ty hadice ? Jsou nutne nejake redukce nebo jsou rovnou na 10/12?
-
Kód:
Jaký radiátor použít?
První možností je zakoupit radiátor přímo určený k vodnímu chlazení do počítače.
Jediným omezujícim kritériem výběru je vnitřní průměr nátrubku. Nesmí být menší než vnitřní průměr celého okruhu.
Další možností je použít radiátor z topení z auta. Dobré zkušenosti máme s radiátory z Opel Astra F,
Opel Kadett, VAZ 2101.
edit: Nechtel by nejaky aktivni vodnikar udelat W/C FAQ? Jsou tady stale stejny dotazy na cerpadla, bloky, radiatory a hadice...
-
Na co FAQ? Stejne je nikdo necte )))
-
Citace:
Původně odeslal Kazdic
Shanim par dilu na dokonceni wodnika a to:
fitingy 1/2" - 3/8"(natrubky rad)
asi neco jako tohle:
http://penguin.euweb.cz/oc/woutpaint1.jpg
pruchodku na 10/14 hadice nebo neco kompatibilniho.
dival sem se snad vsude na weby co tu nekdo postoval, ferona apod. U Stranskyho a Petrz... sem nasel akorat ty fitingy ale potrebuju jeste pruchodky a ty fakt nevim kde.
Pokud by nerkdo vedel kde v Brne/Praze nebo e-schop.
Dik
A co www.legris.com ?
Mají prodejnu v Brně-Modřicích a asi 200 distributorů po ČR i SK 8-)
-
Citace:
Původně odeslal Pirs
A neni v soucasnosti zbytecny chladit pocitac vodou? Doba kdy jsme pousteli do Bartonu a T-bredu 1,9V je nenavratne pryc a nynejsi procesory se daji v pohode uchladit vzduchem za prijatelny urovne hluku. Navic se na foru v posledni dobe rozrostly rady dovozcu z DE, kde je nabidka vodniku docela na slusny urovni a ceny nejsou zas tak vysoky...takze pro exhumaci KPcool nevidim zadnej rozumnej duvod.
Maximalne jsem ochotnej zrealizovat vyrobu nerestriktivniho bloku na 6800 (gpu+ram+mosfety), protoze Galaxi si sice vzal vykresy, ale vyjebal se na to a dalsi adept, kterymu jsem je poskytnul, taky neni schopnej udelat alespon prototyp. :?
Zajímalo by mě co máš například ty osobně za CPU když říkáš že vodní chlazení je zbytečné:-)
Já osobně jsem měl AMD BARTON 2500+ a díky vodě jsem ho taktnul až na 3600+ úplně bezhlučně do 60 stupňů při 100% zátěži.
Nyní mám Intel P4 Prescott 3,6Ghz a bez vody je tento CPU prakticky neuchladitelný, aspoň co jsem četl v různých fórech.
Já ho držím v přetaktu 4,2Ghz do 55 stupňů při maximálním vytížení s HT.
Napiš prosím jakou bezhlučnou vzduchovou turbínou by jsi těchto výsledků dosáhnul a pak to můžeme porovnat :-)
V podpisu je pár fotek mého vodníka, ale je to ještě verze pro AMD, pro Intela jsem dělal pár změn. Až to budu mít nafocený, aktualizuju to :wink:
Všechny hadice, spojky, škrťáky i rychlospojky jsou výrobky firmy Legris.
-
Citace:
Původně odeslal forest
A co
www.legris.com ?
A co v ty vesnici co lezi u Brna zvane Praha?? (nejlepe nekde na V konci)
-
Citace:
Původně odeslal Iguaner
Citace:
Původně odeslal forest
A co
www.legris.com ?
A co v ty vesnici co lezi u Brna zvane Praha?? (nejlepe nekde na V konci)
Kdyz pise, ze maj 200 distributoru po cele CR, tak u(v) Praze asi taky neco bude, sakris to neumis hledat ??? , na to staci i www.seznam.cz a nebo jakykoliv jiny vyhledavac.
-
hmm seznam jsem samozrejme zkousel, ale nejaky inteligentni vysledek jsem nedostal. Atlas je lespi, ale spis jsem cekal nejake doporuceni ...
-
Citace:
Původně odeslal Iguaner
hmm seznam jsem samozrejme zkousel, ale nejaky inteligentni vysledek jsem nedostal. Atlas je lespi, ale spis jsem cekal nejake doporuceni ...
V Praze doporučuji například:
Fluidtechnik a.s. - Třebohostická 2283/2 - Praha 10
Asco/Joucomatic s.r.o. - Ovčí Hájek 2175 - Praha 5
Martin Novák - Borovanská 3388 - Praha 4 - Modřany
Cheirón a.s. - Ulrychova 2260/3 - Praha 6
Jsem z Brna a Prahu moc neznám, takže snad to pomohlo :-) Jinak jich je samozřejmě víc, ale vypsal jsem jen to co už jsem znal a vím že tam to nebude problém třeba i objednat;-)
Nenechte se zmílit tím že některé prvky které jsem použil jsou od výdobce doporučené převážně na vzduch, ale jelikož ve vodníku není prakticky žádný tlak, tak jsem je zvolil z důvodu úspory financí a nebojte se na 100% těsní i po půl roce. Dělají samozřejmě všechny díly které jsem použil i pro vodu a různé chemikálie (i v nerezu :-) ), ale jsou dražší :-(
Každý si prostě vybere co mu vyhovuje.
Montář je otázka několika sekund, protože díky jejich systému, se hadička jen zastrčí do spojky a už tam drží, takže žádné šroubování, násilné mačkání na stromečky atd..
-
Tak už jsem to nafotil a když kliknete na odkaz v podpisu, můžete se kochat a číst :-)
Těším se na vaše názory :wink:
-
Pokud planujete kupovat natrubky od fy. Legris, konkretne radu 0931 ( http://www-1.legris.com/webapp/comme...DEBIT=L&DIM=MM ), tak vnitrni prumer je 8,9 mm a nikoli 10 mm jak je udavano ve specifikacich...tak bacha na to...
-
nebyl by někdo z okolí Prostějova - Olomouce kdo by za rozumný bakšiš vysoustružil do měděných bloků 50x50x10mm a 40x40x10mm 3kružnice o rozměrech 5mm šířka a 9mm hloubka a jeden kruh 2mm šířka a 1mm hloubka?? je to samozřejmě na vodníčka :-)) (žádná věda jen kruhy toď vše) vše krom čerpadla už mám ale zadrhl jsem se na tom bloku nemůžu sehnat nikde soustruh jinak bych si to udělal sám :-)) těch bloků je 8
-
Nyní jsem měl možnost si to pořádně přeměřit na vícero kusech a musím ti dát částečně za pravdu:
0931 10 13 = 9mm
0931 10 17 = 8,95mm
0931 10 21 = 8,9mm
Ovšem nevím jestli se to dá brát jako nějaký problém. Důležitý je přeci vnější průměr pro který jsou hadice kalibrované. Za další každý výrobce takovýchto dílů i hadic udává toleranci +- 0,05, někdo až 0,1mm takže je to prakticky v této normě.
S ohledem na rychlost průtoku kapaliny ve vodním chlazení PC to je nepodstané :-)
Za další pokud znáš fyziku, tak víš, že se průtok za zúžením velice rychle opět vyrovnává, takže proč to řešit?
-
re fitinky
Jo fitinky s prumerem v celych milimetrech se prakticky sehnat nedaji a je to dano tim , ze vetsina vyrobcu nepouziva metrickou soustavu a v tech jejich palcich maloco vyjde v prepoctu na cele milimetry.
To same u nas , kdyz se dela neco co ma zavit v palcich , tak to vestinou neni v celych milimetrech , ale to ma takove vselijake prapodivne rozmery.
RADEK
-
OT:
Kdyby mel nekdo z Prahy zajem o fitinky Legris typ 0931 10 17, tak mam tady 8 ks navic...
/OT.
-
neviem ci to tu uzbolo ale silikonove hadice sa daju objednat tu:
http://www.makrosbb.sk/hadice.html
-
Vyrábíte někdo náhodou expanzky? Něco jako od "trodase", ale ten než se rozhoupe... :?
-
Citace:
Původně odeslal DlouhyJony
Vyrábíte někdo náhodou expanzky? Něco jako od "trodase", ale ten než se rozhoupe... :?
http://www.ertyh2o.net/cm/Page.html ano, něco takového
-
Silikonový hadice zde!
Nazdar lidi,objevil jsem stránky kde se dají koupit silikonový hadice ;D o rozměrech 2-18mm vnitřní a 4-24mm vnější.Mají i PVC kdyby někdo chtěl.
Sám jsem je ještě nevyskoušel,ale asi si je vezmu.Jsou průhledný a vypadají dobře.Teplotní stálost je -60 až +180C,což vyhovuje. :smoke:
Kdo chce ať si stáhne jejich katalog,na straně 90 je popis tejch hadic.Stačí klepnout na "katalog" a stáhnout kompletní katalog(asi 8,4MB).
Tady je link: :arrow: www.fishersci.cz
Až tam najedete,tak klepněte na "ceníky a objednávky" pak na "2000-věci z kovu a plastu" pak "hadice plast/pryž" a "hadice silikonová".
Testovat je budu asi až za dlouho,protože jsem ve vodnících úplnej amatér a stavět budu až tak na podzim(než našetřím $$$ a než si o tom přečtu dost info).
PS.: Nevíte někdo kde se dají pokud možno přes E-shop koupit přípojky a rychlospojky LEGRIS.Na hadice 8/12 nebo 8/10?[/url]
-
Re: Silikonový hadice zde!
Citace:
Původně odeslal Goldar
Nazdar lidi,objevil jsem stránky kde se dají koupit silikonový hadice ;D o rozměrech 2-18mm vnitřní a 4-24mm vnější.Mají i PVC kdyby někdo chtěl.
Sám jsem je ještě nevyskoušel,ale asi si je vezmu.Jsou průhledný a vypadají dobře.Teplotní stálost je -60 až +180C,což vyhovuje. :smoke:
Kdo chce ať si stáhne jejich katalog,na straně 90 je popis tejch hadic.Stačí klepnout na "katalog" a stáhnout kompletní katalog(asi 8,4MB).
Tady je link: :arrow:
www.fishersci.cz
Až tam najedete,tak klepněte na "ceníky a objednávky" pak na "2000-věci z kovu a plastu" pak "hadice plast/pryž" a "hadice silikonová".
Testovat je budu asi až za dlouho,protože jsem ve vodnících úplnej amatér a stavět budu až tak na podzim(než našetřím $$$ a než si o tom přečtu dost info).
PS.: Nevíte někdo kde se dají pokud možno přes E-shop koupit přípojky a rychlospojky LEGRIS.Na hadice 8/12 nebo 8/10?[/url]
gumex má lepší ceny
-
Získal jsem SUPER slevu na výrobky Legris.
Pro zájemce mohu jakékoliv výrobky této firmy poslat na dobírku :-)
Sleva na jakékoliv jejich prvky je pro všechny 15% 8-)
Pošlu na dobírky, či předám osobně v Brně.
Minimální objednávky 500Kč.
V případě zajímavého množství jsem ochoten se domluvit i na větší slevě :idea:
-
Zdravim.
Chcem sa spytat ci neviete co je nahodou s Galaxiim.
Chcem si objednat nejake jeho WB-ky a vobec nereaguje na moju postu.
Ze by uz nevyrabal :?
-
Citace:
Původně odeslal Galaxi
jinak dulezite info !
veskere objednavky nebo dotazy budu vyrizovat az 28.6 do te doby musim odevzdat diplomku a udelat statnice.
-
Aha, dik. Tak to mi nejak uslo.
To si teda pockam.
Dakujem.
-
Pánové scháním expanzní nádobku, mate nejaky slusny typ, kde bych mohl nejakou sehnat???
-
nevíte co je s Galaxim neodpovídá na mail a nic neposílá ???
-
s expanzkama je hoši velkej problém, ja sem měl jediný štěstí že sem sehnal POSLEDNI kus ty galaxiho externí expanzky, protože teď je už nemá, trodas je už asi vyrábět nebude, takže jedině z dovozu problém je ten, že tam většinou největší vnitřní průměr fitinek co dělaj je max 8mm což nekomu může brzdit průtok v celým systému...
-
PLS
vim ze to tu nekde je, jsem v tom laik, ale kdyz koupim waterblocky od Coolermasteru, cerpadlo Eheim a radiator ze Skodovky (120) a budou mit jine prumery tech vyvodu, jde to tema fitinkama zredukovat na jeden prumer ??? Diky moc za info ...
-
Citace:
Původně odeslal -martin-
s expanzkama je hoši velkej problém, ja sem měl jediný štěstí že sem sehnal POSLEDNI kus ty galaxiho externí expanzky, protože teď je už nemá, trodas je už asi vyrábět nebude, takže jedině z dovozu problém je ten, že tam většinou největší vnitřní průměr fitinek co dělaj je max 8mm což nekomu může brzdit průtok v celým systému...
a je takovy problem treba aquatube prevrtat na vyssi prumer? uz sem leckde videl jak to lidi meli upraveny z tech 1/4" na 1/2" tygonu
-
Můžete mi napsat některé stránky výrobců WB??
Sháním něco na AND Sempron 2200+ Soc.:A ! :?:
Nejlíp kdyby to byly ruční práce!! :-) :idea:
-
Citace:
Původně odeslal Tucnak
Můžete mi napsat některé stránky výrobců WB??
Sháním něco na AND Sempron 2200+ Soc.:A ! :?:
Nejlíp kdyby to byly ruční práce!! :-) :idea:
www.galaxi.cz
mám od něj blok na CPU eště ten starej jenom měděnej a teď mi přišel na GPU ten novej pozinkovanej a musim říct že je to fakt paráda
-
chladic z auta do obehu vodniho chlazeni ?
Vubec newim kde bych to postnul tak to pisu sem.
Sehnal jsem si prutokovy chladic z auta, akorat na bocnici, ale je trochu zaneradeny, proste je trochu starsi a timpadem je vevnitr takova nacervenala vrstva a nevim jestli ho muzu dat jen tak do obehu, asi bych ho mel vycistit ale nevim cim.
Poradte nekdo, pls. :)
-
Re: chladic z auta do obehu vodniho chlazeni ?
Citace:
Původně odeslal <BiG>LAMA
Sehnal jsem si prutokovy chladic z auta, akorat na bocnici, ale je trochu zaneradeny, proste je trochu starsi a timpadem je vevnitr takova nacervenala vrstva a nevim jestli ho muzu dat jen tak do obehu, asi bych ho mel vycistit ale nevim cim.
V první řadě zkus zjistit materiál z kterého je vyroben. Pak už buď zde nebo třeba na googlu najdi čištění např. mědi. Je toho dost, sám jsem si pomocí jednoduchého návodu vyčistil měděný výměník.
-
Re: chladic z auta do obehu vodniho chlazeni ?
Citace:
Nejspis to bude medeny rad.. Takze Cilit Bang!
kazdopadne se to tu resilo hned nekolikrat takze HLEDEJ!!!
-
Re: :: DÍLY NA VODNÍ CHLAZENÍ ::
Lidi dají se koupit v baumaxu nebo nějakých takových obchodech firinky na silikonový hadice?? dejme tomu něco takovýho?
http://www.jsc-computers.cz/product_...ducts_id/12141
-
expanzka, kaj dat diry ?
vim ze se to tu urcite resilo ale nak sem nic nenasel :P
chci si udelat expanzku a premyslim jestli dat vstup nahoru a vystup dolu nebo naopak nebo oba dolu do stejne vyse ? stim ze expanzka bude v nejvyssim miste a to pripevnena na CASE a cerpadlo bude pripevneno vedle ni. myslim ze by mohl byt vstup nahore a vystup dole a pruchodu vody by pomahal i tlak vysky vody.
-
Re: expanzka, kaj dat diry ?
Citace:
chci si udelat expanzku a premyslim jestli dat vstup nahoru a vystup dolu nebo naopak nebo oba dolu do stejne vyse ? stim ze expanzka bude v nejvyssim miste a to pripevnena na CASE a cerpadlo bude pripevneno vedle ni. myslim ze by mohl byt vstup nahore a vystup dole a pruchodu vody by pomahal i tlak vysky vody.
urcite bych nedaval vstup dole a vystup nahore, pri vystupu dole ti prave trochu pomuze ten tlak vody, ktery se imo v uzavrenem okruhu vody stejne nejak vyrusi jinak by ta voda musela proudit sama od sebe. takze nejspis vstup nahore a vystup dole, protoze kdyz das oba dolu tak by mohl ten tlak vody pusobit proti cerpadlu, aspon myslim...
-
To <BiG>LAMA:
co tak spravit nieco taketo http://reservoar.wz.cz/
-
2: kvoco
nanestesti jsem tohle uz videl ;) uz mam expanzku vymyslenou a jestli se povede tak ji tu uvidite, a mela by byt celkem zajimava myslim, no snad se povede :) zatim nic neslibuju ani neprozrazuju ;)
Wode zdar :)
-
Re: expanzka, kaj dat diry ?
Citace:
Ak chces mat expanzku hore na case tak je myslim vcelku jedno cidas vstup hore ci dole, teda pokial expanzka nebude mat vysku 20cm, kde by cerpadlu este zvysila nasavacia cast "potrubia". Ja by som dal vstup aj vystup dole, znizis tym vysku nasavacej casti a tym aj odpor voci cerpadlu. Tod moj nazor.
-
uz mam vymyslenou expanzku a budu mit vstup nahore a vystup dole stim ze cerpadlo planuju mit v expanzce, ikdyz prichazim na to ze by bylo jednoduzsi udelat cerpadlo venku z expanzky, ale zase voda ztlumi zvuk toho cerpadla (ikdyz to je eheim1046), a to je to o co mi hlavne jde, mit to co nejtizsi, jelikoz ted mi vnoci jedou dva disky a k tomu jeden 12cm fan ve zdroji na 5V a neda se u toho spat ;) (je to rozlozene na zemi a disky lezi na zadech na koberci) je to fakt randal, hlanve ty disky ale i ten ventilator pekne zvuci :/ sem asi divny ale fakt je to moc :D
-
Nie je nahodou eheim 1046 prietokove a nie ponorne cerpadlo? ;-)
-
myslim ze mu to je jedno, ted ho mam ponorene v kyblu asiii 3-4mesice a jede noproblemo a hluk v podstate zadny :)
navic to myslim psali v manuale ze se da i ponorit a vypada na to i stavbou, trosku o tom vim jelikoz jsem mel akvarko :) jeste mam problem sehnat medene trubky a kolinka vhodneho prumeru, do ovy moc nejezdim a tu v havru a okoli jsem na nic zatim nenarazil, jak sezenu ty trubky taxe dam do dila :)
-
Citace:
myslim ze mu to je jedno, ted ho mam ponorene v kyblu asiii 3-4mesice a jede noproblemo a hluk v podstate zadny :)
navic to myslim psali v manuale ze se da i ponorit a vypada na to i stavbou, trosku o tom vim jelikoz jsem mel akvarko :) jeste mam problem sehnat medene trubky a kolinka vhodneho prumeru, do ovy moc nejezdim a tu v havru a okoli jsem na nic zatim nenarazil, jak sezenu ty trubky taxe dam do dila :)
tak to si kup rovnou ponorne cerpadlo, usetris
-
toho eheima uz mam to uz nema moc cenu prodavat a kupovat nowe, ziskal bych na tom par stovek a ja mam radsi kvalitu ;) ikdyz mozna ze ty ponorne budou asi stejne kvalitni, no tak pokud fakt myslis ze je nejake ponorne stejne kvalitni a tiche jak ten eheim a aby mel stejny nebo lepsi prutok tak doporuc, ale pokud na tom neziskam aspon 300 tak to asi kaslu.
-
Nevíte jestli se nedá sehnat měděný Tčko 20-20-12mm ? používám ted 12-12-12 jako expanzku a chtel bych napojit na to Tčko přímo eheim 1048 pomocí naky cca 15mm hadicky a tu taky použít na expanzku . Celkem mě štve jak je eheim s našroubovanou nasávací fitinkou dlouhy takhle bych to sredukoval.
-
mam blok na GPU od radkaB a podarilo se me ztrati fitinku meril sem zavit a vyslo me 1/2" chtel bych se teda zeptat nekoho kdo ma bloky od radka jestli sem to zmeril spravne
a jeste bych se chtel zeptat kde bych mohl fitinku 12/10 se zavitem 1/2" koupit v Brne
-
Citace:
Původně odeslal Ballnazzar
mam blok na GPU od radkaB a podarilo se me ztrati fitinku meril sem zavit a vyslo me 1/2" chtel bych se teda zeptat nekoho kdo ma bloky od radka jestli sem to zmeril spravne
a jeste bych se chtel zeptat kde bych mohl fitinku 12/10 se zavitem 1/2" koupit v Brne
myslim, ze fitinka je tam urcite 1/4'' a takovy plastovy v Brne nesezenes
fitinky maji v Gumexu na Videnske
mosazny
www.gumex.cz
-
Citace:
Pokud tim 1/2" myslis zavit G1/2", tak zrejme nemas pravdu...
Radek pouzival temer stejne sroubeni jako ja od EldonJames a to vyhradne typ A8-4 NP (1/2" hadice a KG1/4" zavit, material polypropylen).
Ja pouzivam na svych blocich jeho obdobu akorat s valcovym trubkovym zavitem a tesnici plochou pro o-krouzek (PM4S-8 NP).
Jinak rozmery trubkovych zavitu jsem okrajove zminil v tomto clanku: http://www.pctuning.cz/index.php?opt...1&limitstart=2
takze to muzes porovnat ;)
-
Citace:
Původně odeslal MISKOBOSS
myslim, ze fitinka je tam urcite 1/4'' a takovy plastovy v Brne nesezenes
fitinky maji v Gumexu na Videnske
mosazny
www.gumex.cz
tak tak, jsou to 1/4" ale NPT (trubkovy zavit do tvaru mirneho kuzele, ne valcovy). Tudiz klasicke 1/4" s rovnym zavitem tam nenacpes. V obchode voda-topeni se najde ledacos, ale do toho trubkoveho nevim, zkus ten gumex.
-
diky je to 1/4"
http://www.gumex.cz/katalog_detail.p...skupina=5&fcc=
jsou to ty fitinky s vnejsim zavitem mosazny co jste mysleli ? sice tu sou jen 1/4" s vnejsim prumerem 10mm ale to me nevadi mam hadicky 10/8
-
Citace:
myslis ty nastrcne nebo rychlospojky ? pokud mas 10/8 tak ber ty rychlospojky - pohodlne a spolehlive. Tj. objedn. kód 0732104. za 58,- bez dph ne ?
-
NÁSTRČNÉ HRDLO S VNĚJŠÍM ZÁVITEM - MOSAZ
-materiál: mosaz
-kompatibilní se závity: BSP, BSPT, NPT, PT, PF (platí pro spojky do průměru 12mm)
-vhodná pro použití s kapalnými mědii, vzduchem, inertními plyny (N2/CO2)
-pracovní tlak: 16 bar
objedn. kód 0731101
ja myslel tohle
no a to cos me napsal ty tak mam doma 3 takove exemplare akorat od firmy legris ja sem si nezjistil jestli se na to muzou strkat i silikonove hadice a vyhodil sem penize , protoze to je delane na hadice pvc :( silikonove v tom nedrzi no
jinak ted me napdalo zkusit ten zavit s tema plug in spojkama a pasuje :)
Díky vsem za rady
-
promin jsem predpolkadal ze mas PVC, asi jsem si spojil v hlave thready, silikon nedrzi to je pravda...jo ta 0731101 to je ono
-
-
Drzi na tom 0731101 silikonova hadica bez problemov? Alebo to mate este niecim stiahnute?
-
Citace:
Původně odeslal tomase
Drzi na tom 0731101 silikonova hadica bez problemov? Alebo to mate este niecim stiahnute?
Ja mam 10/14 tudiz jsem to nezkousel, lepsi si vzit hadici a testnout pri koupi, ale radeji nez hladkou neco s vroubkovanim (nevim kde, ale mam nejake volne zasoby), i kdyz 2mm presah by mohl stacit. Osobne bych si je pojistil, ale vizualne je to nic moc. Nehlede na to, ze tu hadici (zejmena silikon) muzes prilis dotazenym krouzkem proriznout.
-
Citace:
Původně odeslal Jackin
Ja mam 10/14 tudiz jsem to nezkousel, lepsi si vzit hadici a testnout pri koupi, ale radeji nez hladkou neco s vroubkovanim (nevim kde, ale mam nejake volne zasoby), i kdyz 2mm presah by mohl stacit. Osobne bych si je pojistil, ale vizualne je to nic moc. Nehlede na to, ze tu hadici (zejmena silikon) muzes prilis dotazenym krouzkem proriznout.
No prave. Pritahovat to nechcem prave kvoli tej moznosti poskodenia a ten hladky povrch mi na prvy pohlad pripomina moznost vyklznutia hadice. Chcelo by to nieco ako ma erty na blokoch...
-
no ja nevim ja mam zatim vsude (na vymeniku CPU bloku cerpadlu ) fitinku 10/8 s prevlecnou matici krome expanzky tam mam 12/10 ,no a tedkom sem sehnal od kamarada bloky od Radka-B a chybi me tam jedna fitinka no a posotvny platit nechcu kvuli jedne fitince tak sem hledal obchod nekde v brne
-
Pasuje na tuto fitinku hadica 14/10? Alebo ta fitinka musi byt tiez 14/10?
-
Citace:
Původně odeslal tomase
Pasuje na
tuto fitinku hadica 14/10? Alebo ta fitinka musi byt tiez 14/10?
No paklize 10mm dirou protahnes 14mm hadici, tak pak ano. ;-)
-
viete niekto zohnat 1/4'' fitinku na 14/10 hadice?