-
Re: E8400 Wolfdale - planuje nekdo?
Jak to tady tak procitam, tak jsem asi velky smolar, protoze muj kousek mi nejde pretaktovat o vic ja 300MHz, potom uz nenabehnou ani okna a bios hazi fail overclocking... Vite nekdo co s tim? Neudelal jsem vic jak 367 x 9 na voltaz 1,2. Ramky jdou bez problemu i na 400, ale pri takovemto FSB jsem musel dat nasobic na 7 aby to pracovalo...
-
Citace:
Původně odeslal
Boslie
Jak to tady tak procitam, tak jsem asi velky smolar, protoze muj kousek mi nejde pretaktovat o vic ja 300MHz, potom uz nenabehnou ani okna a bios hazi fail overclocking... Vite nekdo co s tim?
To nebude procakem, chybu bych hledal jinde (deska, nastaveni ramek, voltaze, whatever).
Ze by procesor nedal alespon 3600 - 3800MHz je dosti nepravdepodobne.
-
Citace:
Původně odeslal
Boslie
Jak to tady tak procitam, tak jsem asi velky smolar, protoze muj kousek mi nejde pretaktovat o vic ja 300MHz, potom uz nenabehnou ani okna a bios hazi fail overclocking... Vite nekdo co s tim?
tohle je dobrej vykrik do tmy!!!!
co tak treba napsat nastaveni, podpis mas vyplnenej, aspon za to diky
jinak deska MSI, to neni zadna vyhra, zdroj je taky silenej, kdyz chces taktovat, proc si nevyberes poradny komponenty?
-
Tak jsem poridil E8400 Q807A367, teplota v klidu pri 3600Mhz je cca 52°C v Everestu, real temp cca o 10°C mensi. Ty teploty jsou zvlastni:-)
Je to realny udaj VID:
http://img177.imageshack.us/img177/9...mennay5.th.jpg
http://img141.imageshack.us/img141/4...nn11ps3.th.jpg
-
Zvláštní? Mě přijdou dost normální (pokud teda nemyslíš ten rozdíl mezi programama, ale to se tu už přece probíralo).
-
-
Citace:
Původně odeslal
flukes
Co ten udaj VID?
A co je s ním? Je to napevno do procesoru zapsaná hodnota určující tuším minimální hodnotu napětí, které deska do procáku může pustit, pokud jsou zapnuté šetřící technologie. S aktuální voltáží to každopádně nijak nesouvisí, tu máš vypsanou v Cpu-Z.
-
Aha, ja mel za to ze je to provozni napeti.
-
Tak přikládám náhledy teplot procesoru E8400 po hodině hrání Crysis. Teploty jsou z programů CoreTemp, Everest, RealTemp. Nemám přetaktováno, chlazeno COOLER SCYTHE SCNJ-1100P Ninja PLUS Cooler Rev.B.
CoreTemp - core 0 - 48°C core 1 - 48°C , Everest - core 0 - 48°C, core 1 - 48°C, CPU - 34°C, RealTemp - core 0 - 47°C, core 1 - 46°C
http://img166.imageshack.us/img166/6...dcrysismp7.gif
-
Citace:
Původně odeslal
Camill
To nebude procakem, chybu bych hledal jinde (deska, nastaveni ramek, voltaze, whatever).
Ze by procesor nedal alespon 3600 - 3800MHz je dosti nepravdepodobne.
Možná že chyba bude mezi židlí a klávesnicí :-) kor jestli dotyčný zkouší maximální frekvenci CPU s tím napětím 1,2V na procáku...
-
Tak sem prave upgradnul tez na E8400 (btw koupil sem ho za docela prijemnou cenu zde: http://www.nasklade.cz/zbozi/cpu-int...spx?p=z:111510, maji sklad v Hol. trznici). Zatim sem nemel cas to moc testovat ale znepokojuje me jedna vec - velky rozdil merenych teplot jader. Zatimco U E6400 se lisily o nakych 1-2C tak zde o 7-10C. Prvni myslenka me napadl spatny tepelnky kontakt mezi kremikem a IHS nebo chladicem. Jak sem se ale docet, tak cip je k IHS pripajen indiovou pajkou, takze tam by nemel byt problem. Chladic sem zkusil znovu nasadit ale zadny efekt.
Co ale tomu odporuje, ze pri idle je rozdil kolem tech 10C zatimco v zatezi se zmensi na asi 6-8C. Kdyby to bylo kontaktem, tak to bude naopak, v klidu zhruba stejna teplota a se zatizenim rozdil poroste. Pak sem se ale dale docetl ze i par dalsich lidi s tim ma problem a ze je to snad naka chyba DTS. Na nekerych CPU je pry jedna snimaci dioda naka "zasekla". V RealTempu je naky test, ktery mi taky neco takovyho naznacoval, ted to nemam po ruce tu hlasku...
Mate taky nekdo tenhle problem? Predpokladam ze ve skutecnosti to bude jen chyba DTS a ne spatny tepelny kontakt. Akorat me to zarazilo.
BTW Realtemp mi ukazuje obe teploty o cca 10C mensi nez coretemp.
-
Citace:
Původně odeslal
RayeR
..... Realtemp mi ukazuje obe teploty o cca 10C mensi nez coretemp.
Je to normální, už se to tady někde řešilo. Realtem a Coretemp se liší o 10°C přesně a velké rozdíly mezi jednotlivými jádry (já mám 8°C) jsou taky běžné
-
ja mam pri zatezi na jednom jadre 63°C a na druhem 55°C
stabilni to je tak to neresim
-
OK, diky, tak ste me uklidnili. Over teda rikal, ze tam ma rozdil jen par stupnu. Asi to uplne normalni neni, ale nebudu to dal resit, na fci to nema vliv. Jen by me zajimalo, jesi verit vic udajum coretempu nebo realtempu. Intel stale ohledne tohodle zadny informace neuvolnil. Neni naka nova verze intel TAT, to by byla asi nejlepsi reference.
EDIT: tohle zni docela presvedcive
I'm 100% sure that TjMax=95C for my e8400 and that value is very likely used across all 45nm E8x00 desktop dual core processors. I ran the exact same test on my Conroe E6400 last summer and it showed 85C on the IR thermometer just as the processor would start throttling. Now for the same test with the E8400 it shows 95C. At 60C actual, CoreTemp shows 35C away from the throttling point, at 70C actual it shows 25C to TjMax and at 80C it shows 15C to TjMax. CoreTemp has always been very accurate at reading the DTS temperature information in MSR 0x19C but not always accurate at guessing what TjMax is. Setting TjMax=95C will result in reported absolute core temperatures exactly equal to the actual core temperature from 60C to 95C..
Ten test s IR teplomerem a trotlenim je dobry napad. takze si holte prenastavim tjmax.
-
Spíš věř realtempu. Coretemp mi po náběhu ukazuje teplotu 41, což je na studený PC moc. Takže 31 realtempu je blíže realitě.
-
Na druhou stranu, pokud má teploty OK i v softu, kterej ukazuje ze všech nejvíc, tak má jistotu, že je to určitě v poho....vždycky radši počítám s nejhorším a snažím se teplotu držet v rozumných mezích podle softu, kterej ukazuje nejvíc (pokud to samozřejmě není úplně mimo kvůli nekompatibilitě nebo tak něco)....just in case ;)
-
S Xeonem E3110(3900kc) maji obe jadra naprosto stejne teploty.Jak jsem to mel s E8400 uz nevim.Jak E8400,E7200 i Xeon v klidu ukazuji pres 40st(Everest)Real samo o 10st min.
-
Koupil jsem si ho do mojí mašinky a šlape mi skvěle, jsem rád že jsem se prodavačem nenecha ukecat na E6850 a nechal jsem si dovést E8400.
V 3dmarku06 mi to přidalo hezkých pár tisícovek bodíků k dobru. Předtím sem měl totiš E4300 a ta hujda mi brzdila celý systém.
--------------------------------------------------------------------------
E8400, Asus PN-e Sli 650i, Asus 8800GTX, 3,5GB RAM 800mhz,
-
Citace:
Původně odeslal
Rawar
Koupil jsem si ho do mojí mašinky a šlape mi skvěle, jsem rád že jsem se prodavačem nenecha ukecat na E6850 a nechal jsem si dovést E8400.
V 3dmarku06 mi to přidalo hezkých pár tisícovek bodíků k dobru. Předtím sem měl totiš E4300 a ta hujda mi brzdila celý systém.
--------------------------------------------------------------------------
E8400, Asus PN-e Sli 650i, Asus 8800GTX, 3,5GB RAM 800mhz,
nejlepsi by bylo, kdybys udelal nejaky rozsahlejsi testy, protoze jsou porad takovi jedinci, kteri si mysli, ze se nevyplati si kupovat E8xxx a v klidu stejnou praci odvede E4xxx
-
Citace:
Původně odeslal
Khadgar
Spíš věř realtempu. Coretemp mi po náběhu ukazuje teplotu 41, což je na studený PC moc. Takže 31 realtempu je blíže realitě.
Me na C2D E6400 ukazuje Coretemp i Realtemp stejne hodnoty.
-
Citace:
Původně odeslal
Robert
Me na C2D E6400 ukazuje Coretemp i Realtemp stejne hodnoty.
No však se taky problém s měřením teploty vyskytuje právě až od řady 8x00... :cool:
-
S jakým box chladičem se teď prodávají E8400 ? Já mám E4600 kupovaný 12/07 a je u toho solidní hliník.chladič, který běží max.tak 1600ot. a chladí dobře a je skoro neslyšný (skoro).
-
Citace:
Původně odeslal
Premo
S jakým box chladičem se teď prodávají E8400 ? Já mám E4600 kupovaný 12/07 a je u toho solidní hliník.chladič, který běží max.tak 1600ot. a chladí dobře a je skoro neslyšný (skoro).
Kupoval jsem ho minuly tyden a je tam slim varianta boxu. Druhy den po montazi jsem jej menil za ArCooling 7 Pro.
Citace:
Původně odeslal MISKOBOSS
nejlepsi by bylo, kdybys udelal nejaky rozsahlejsi testy, protoze jsou porad takovi jedinci, kteri si mysli, ze se nevyplati si kupovat E8xxx a v klidu stejnou praci odvede E4xxx
Tak toto by me ciste ze zvedavosti zajimalo. Rozdil mezi E4400@3GHz a E8400 na defaultu (tj. 3GHz).
-
Citace:
Původně odeslal
PetrT
Tak toto by me ciste ze zvedavosti zajimalo. Rozdil mezi E4400@3GHz a E8400 na defaultu (tj. 3GHz).
v CPU náročnejch hrách to někdy může dělat až 1/3 v minimálních FPS.
-
Potvrzuju,u mě E8200 na 3,6Ghz proti E6400 na 3,2Ghz v hloupém UT2004 když se na jednom místě nahromadí kupa lidí kteří se zabíjejí,je to rozdíl až 5FPS:)