-
Re: Windows Vista - tipy,triky
Citace:
Původně odeslal
jan555
Není. Funguje Ti to aktuálně správně? Jak máš nastavené locales? Já s tím také neměl problém, ale MS evidentně udělal úpravy, kdy na základě locales to mám najednou také v češtině a také nefunkční. Předpokládám ale, že to musí brzy napravit.
EDIT: aha, stačí v liště nahoře změnit parametr "filtrovat podle" z češtiny na EN/all a je to v pořádku ... (dobrá blbost)
No, ja mam anglicky Visty, v Regional and Language options mam vsechno Czech, krome klavesnice. A u tech gadgetu mne to defaultne haze na EN mutaci webu.
-
Citace:
Původně odeslal
Mymak
No, ja mam anglicky Visty, v Regional and Language options mam vsechno Czech, krome klavesnice. A u tech gadgetu mne to defaultne haze na EN mutaci webu.
Instalaci mám stejnou, ale teď při cvičném pokusu mě to poprvé koplo do CZ mutace :rolleyes: .
-
1 Příloh-a(y)
Citace:
Původně odeslal
Peca-on-line
Zřejmě je ta volba v biosu je na parádu, už jsem se s tím setkal víckrát, že wokna v klidu používaj funkce v biosu zakázaný. Pokud chceš jet naplno nastav si power plan High Performance a je to.
no nahodil som druhu dosku a EIST je v Biose Disabled power panel je High Performance... a nic podtaktovava si ho aj tak ???
-
Můžeš si uživatelsky nastavit atributy každého power planu - v control panel - power options.
Otázka zní, jaký je důvod to řešit ???
-
Citace:
Původně odeslal
jan555
Můžeš si uživatelsky nastavit atributy každého power planu - v control panel - power options.
Otázka zní, jaký je důvod to řešit ???
hmm nebude to nesbilne ked to pojde takto? chcem mu trocha este prihulit aspon na 3500MHz tak sa bojim o sistem aby nezacal padat ked to bude vista podtaktovavat...
no ten power plan som samozrejme nastavil na full
-
Citace:
Původně odeslal
cluzoe
hmm nebude to nesbilne ked to pojde takto? chcem mu trocha este prihulit aspon na 3500MHz tak sa bojim o sistem aby nezacal padat ked to bude vista podtaktovavat...
no ten power plan som samozrejme nastavil na full
Pokud nebudeš hýbat s násobičem, nemělo by to mít vliv. Zdá se podle CPU-Z, že Ti to neshazuje voltáž, takže i EISTových 6x400MHz bys při přetaktovaných 3,6GHz měl dávat v pohodě...
-
Zdravim, neřešil nekdo problém s hibernací se zvukovou kartou sound blaster audigy a nainstalovanými ovladači od KX. Dám normálně hibernovat počítač, žádný problém, potom kdyz ho chci zapnout, najede normalne, ale nefunguje zvuk a musim pokaždé dát restart.
-
Citace:
Původně odeslal
Zdenek Dubnicky
Do sekce ovladačů jsem vložil problém, který vyvstal poté co HP zveřejnila na svých stránkách hardware který nebude ve Vistách podporován(mimo jiné má tiskárna Photosmart 1115)
Po marných pokusech instalace XP ovladače, milionu restartech, instalací jiných photosmart ovladačů stejné či vyšší třídy jsem už byl ochoten tiskárnu vyměnit. Pak jsem dostal spásný nápad mrknout na oficiální forum micorsoftu k vistám.
Řešení mého problému je prosté. Stačí manuálně nainstalovat HP Deskjet 990c. A šlape vše bez problémů. Doporučuji všem si založit LiveID a v sekci "Join the community" pohledat řešení problémů s ovladači. Je tam spousta vyřešených problémů, doporučuji nahlédnout v nouzi. Chováním firmy HP jsem upřímně zklamán, je vidět že chtějí pouze ždímat peníze. Jinak si nedovedu vysvětlit situaci, vždyť s trochou nadsázky ten ovladač stačí přejmenovat a je hotovo.
Zde odkaz na hlavní stránku : Windows Vista Community
Jo ještě tak umět anglicky.
-
Mam otazocku: Ako zakazat Viste aby vytvarala subor Hiberfile.sys, hibernaciu som jej zakazal, no stale si ho vytvara aj ked ho zmazem z XPcka. Zbytocne mi to uhryza z disku 2 GB <:(
-
Citace:
Původně odeslal
daggy
Mam otazocku: Ako zakazat Viste aby vytvarala subor Hiberfile.sys, hibernaciu som jej zakazal, no stale si ho vytvara aj ked ho zmazem z XPcka. Zbytocne mi to uhryza z disku 2 GB <:(
uz to tu je, spatne hledas...
jinak spust toto: "powercfg -h off"
-
Vdaka za odpoved, funguje to. Dufam ze to Zdenek prida do tipov na prvej stranke, niekomu sa to urcite hodi.
-
mohli byste vyzkouset, jak vam ve vistach funguje 7-zip? me nejak nefunguji akce z kontextoveho menu (right click).
Zvolim treba "extract to ... " a nestane se vubec nic :-(
...nejaky problem s pravy???
-
Nevíte, jestli se dá změniť umístění souboru hiberfil.sys? Mám disk rozdělený na systém a data a ten systémový jsem si měl asi udělat větší. Navíc mám teď 2GB RAM, tak by mi bodlo, kdyby to šlo.
-
Citace:
Původně odeslal
kecinzer
Nevíte, jestli se dá změniť umístění souboru hiberfil.sys? Mám disk rozdělený na systém a data a ten systémový jsem si měl asi udělat větší. Navíc mám teď 2GB RAM, tak by mi bodlo, kdyby to šlo.
mam uplne stejnej dotaz, zabira me to strasne moc mista na disku, kterej jsem si vyhradil pro XP, pro XP davam co nejmensi, protoze ho pouzivam jen obcas
a ted me XP disk hlasi, ze ma malo mista:mad:
-
Nevím jak ve Vistách, ale v XP musel být hiberfil.sys na boot disku, jinak to udělat nešlo....
-
Citace:
Původně odeslal
Zdenek Dubnicky
Nevím jak ve Vistách, ale v XP musel být hiberfil.sys na boot disku, jinak to udělat nešlo....
system mam na C a hyberfil.sys na D :o
mam to na jednom fyzickym disku, kterej mam rozdeleny na 3 casti (C,D,data)
-
-
Citace:
Původně odeslal
kecinzer
A jak jsi toho docílil?
a ono to nejde nastavit stejne jako v XP ? Nedosel jsem az na konec (musel bych restartovat), ale zmenit misto swapaku slo normalne nastavit.
edit: jsem debil a az se naucim krome psani i cist, tak sem zacnu znova prispivat...
-
Místo swapáku ano, ale tohle je hibernační soubor.
-
-
Windows Vista Service Pack 1 RC Public Availability Program :
http://www.microsoft.com/downloads/d...DisplayLang=en
Dostupno přes Windows Update, zde spíše jen kdyby WUpdate blbnul...
-
Citace:
Původně odeslal
Zdenek Dubnicky
funguje aj ked mam SK verziu ???
alebo lepsie povedane nevadi ???
-
tak to vyzkousime, co na nas zase ušili :)
jo a jde to nekde stahnout na disk, at to priste nemusim zase jak ucho tahat?
-
uz se to tu myslim resilo ale problem porad pretrvava - Kdyz chci nejake nove miniaplikace do sidebaru tak pod cestinou nenajde zadne - jak dam anglicky tak to vyfiltruje a sekne to IE ... skvela vizitka funkcnosti... IE se mi seka docela casto na to ze ho skoro nepouzivam. V Opere ta stranka nefunguje.
-
To s tim filtrem na cestinu je opravdu vymastenost, ale IE se mi rozhodne nikdy nekousnul.