Asi neni dobre taktovat v Ati tray tools,ze?
Printable View
Asi neni dobre taktovat v Ati tray tools,ze?
Zdravým,
zkoušel někdo dát na Saphire X1950Pro dát chladič Accelero X2? Artic k nemu nabízí i nejaký PASIVEK na VRM ale nevím kde bych ho sehnal...jen jsem ho našel na : http://www.computershop.cz/eshop/def...em&stiid=37691
Já si jí objednal i s tímto chladičem ale ten pasivek ne tak nevím nechat tam zatím ten puvodní a jak ho seženu tak tam pak dát ten novy nebo ho tam dát zrovna ?
koukam ze konecne vydali neco uzitecnyho a za prijemnou cenovku :).. pokud ze Sapphira sundas chladic a chces na te karte hrat nebo benchmarkovat tak je potreba i s vymenou chladice pridat chlazeni VRM, pokud to neudelas a nechas je nechlazeny tak ti karta bude v zatezi padat
ja si po vsech moznejch pokusech o stabilni zmenu frekvence nasel tu svou pro jadro i pameti pres WinCLK 5.22 pac vetsina z nich neumela korektne menit frekvenci po 1MHz a upravil si BIOS z Ultimate verze na takty co mi karta v poho zvladne takze ted uz softwarovej OC neresim a sem spokojenej :)
ale jo ucinnej bude pac je docela velkej.. ja mam hoodne podobnej akorat sem ho delal sam :cool:
cau chci se vas zeptat co byste brali vic. vim ze to je asi spis do nakupni poradny,ale myslim si ze tady tomu budete rozumnet vic
X1950PRO nebo X1900XT@XTX ?
nevite jak ta 1900 topi kolik ma Wattu? diky
co se tyce wataze tak v loadu ma x1900xt cca 110W a x1900XTX 120W a x1950pro 65W cili rozdil vcelku znacny. z cehoz plyne take otazka chlazeni zatimco x1950pro lze uchladit vetsim mnozstvim dostupnych chladicu pokud standartni nevyhovuje, ale x1900xt by spolehlive pri rozumnych teplotach uchladil snad jen THERMALRIGHT HR-03.
super diky. vemu radsi 1950Pro a chladit pasivne HR-03
vykon oproti Pro asi 2x takovej nebude zatimco Watty jo.
a mam 350W zdroj tak to by asi nedal. u te 1950Pro mam vetsi nadeji ze to pobezi bez problemu
vykonove ta X1900XT bude jako 7950GT?
no tak jelikoz pres bazar sem nic nesehnal tak jsme to dnes nevydrzel a koupil
X1950GT Sapphire. zatim spokojenost tahne mi to 350W fortron.
docela me prekvapilo, ze ten refenrenci chladic tolik nerve ten referencni u 6800 byl o dost hlasitejsi. Ale stejne se uz tesim az tam prdnu HR-03.
WIN - 45°C kdyz dam fan na 100% = 43°C
Hry (TDU,R6 Vegas) - 56°C coz docela jde
no ted jdu zkusit 3DMarky a pak OC, zatim zdar
EDIT 3D 05 = 7900 bez OC gpu+cpu
chci se vas zeptat jak to mate s DVI
me se obraz krom te 1. boot obraz. ukaze az ve win predtim je dost nekvalitni (podelne pruhy+rozmale pismo - treba vyber oper. sys.)
treba BIOS se mi neukaze vubec.musim dat redukci a zapojit do VGA.
predtim jsme mel 6800 a tam zas bylo spatne rozliseni nez se to dostalo do Win.
nekde jsem cetl, ze nektere karty pres DVI neukazi do win vubec nic....
je to normlani?
No treba moje X800Pro v kombinaci s HP LCD neukaze vubec nic az po login obrazovku..Ale dela mi to jen s timhle LCD, s puvodnim acerem to nedelalo.
Zdravym,
tak mám doma Saphire X1950Pro 512MB do AGP, mám na ní chladič Accelero X2 takže teplota v klidu je 44stupnu v zateži to jsem jeste nezjistoval.
Ale v 3D marku 2005 mám "jen" 7900 bodů.
Mám CPU 3,2 Ghz Presscot taktly na 3,5GHz.
2048 DDR (2xKingmax DDR500, 2XMushkin DDR500)
deska Asus p4c800-e dekuxe
zdroj mám 400W Chill rev. 2
3xHDD, 2x DVD ...
Je to v nastavení nebo už nestíha cpu nebo zdroj ???
jo a mám Ati c. 7.3
koukam ze mame skoro uplne stejne hodnoty jak v °C tak i v 3Dmarku akorat ja mam refencni chladic a GT a bez OC jak CPU tak graf. takze z toho vyplyva mam asi lepe vetranou skrin a AMD forever :D
jak jsi na tom s pripojenim pred DVI podpis nemas,takze nevim jestli mas LCD(a jake) nebo CRT...
Sice CHILL je dost shit ale ja mam 350W fortrona a v poho, takze zdroj to asi nebude
mam tam redukce na DSUB mám 2x LCD a bez problému
pekne to pada :) http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=45330
S mym cpu 2600 Mhz dava 3d mark 2005 pres 10 000b
http://shop.computershop.cz/eshop/de...-i-pci-express
Co myslite, jak na tom bude s OC na pametech oproti 256MB modelu? Nevim jak tady, ale casto plati ze modely s vetsi pameti ji maj horsi...
Take jsem si vsimnul, ze na pametech moc nezalezi, ono se neni cemu divit, kdyz jsou 256-bit. Co si myslis o mem jadru, ktere da max 660 s o neco lepsim chladicem nez je stock? Jaky je prumer OC? 512MB by uz totiz dost her vyuzilo, co jsem tak koukal na stovnani 512 vs 256 nekde na netu...
Jak v cem, ale nekdy to je docela rozdil: http://www.tweaktown.com/reviews/106...ast/index.html
Fakt je, ze se to vetsinou vice projevi pouze v nejvyssi kvalite a to uz je to casto stejne nehratelne pomale...
Jde o to, ze jsem koupil kartu co ma mit VIVO a ona ji nema, takze ji muzu vratit...