-
Re: Vista-is that our future?
Citace:
Původně odeslal
MadCap
CC neni jediny obchod v slnecnej sustave ;)
Jasný, jen, že beru primárně od nich. Takže jestli jsem článek pochopil správně a můžu mu dávat věrohodnou váhu, tak já jako samostatný system buider si prostě OEM verzi mohu koupit i na stávající počítač bez nutnosti kupovat nový HW, akorát nebudu mít extra technickou podporu MS, po které jsem nikdy neprahnul.
OK? :)
EDIT:
Prtik: jsem to odeslali ve stejný čas. Takže stačí živnosťák?
-
Jasne. Jakmile to slo na ICO, tak bez problemu. A i zaruka byla na mys stejna.
-
Tak se mi stala taková věc, že mi přestalo fungovat aero s aplikací, s kterou normálně fungovalo jen proto, že když jsem se vrátil z hibernace a zapoměl přepnout AGP na 4x, tak se mi posrala grafika a samozřemě se to reslo a teď mají asi widle pocit, že ty programy to nějak blokovaly a teď to prostě s nimi Aero nespustí :(
-
jeste jedna takova drobna otazka :) mozna uz to tady nekde je ale jaky visty koupit ??? jsem z toho zmatek ...
-
tak jsem si objednal verzi ultimate v patek je budu mit :)
-
Do prace Business
Domu Home Basic (nonAero) nebo Home Premium(Aero)
Ja osobne bych bral domu Basic 600 Kc rozdil za pruhledny Titles bych nedal.
http://www.winsupersite.com/showcase...ions_final.asp
Citace:
Původně odeslal
H3D_kRu
jeste jedna takova drobna otazka :) mozna uz to tady nekde je ale jaky visty koupit ??? jsem z toho zmatek ...
-
Aero ale neni len o priehladnosti ;) akcelerovane rozhranie ma aj rozne dalsie vyhody/vlastnosti :)
-
Jake? :) Zajimalo by me to.
Nahodil jsem Visty na ntb a aero jsem hned zakazal, zbytecne se zatezuje grafika i trochu procesor a tim padem se vice toci vetrak..a celkove to ma pak i dopad na spotrebu.
Jinak az na par nekompatibilnich programu (SiMoCo, Avira AntiVir, NHC, RMClock - mrsi power plany) vse slape bez problemu.
-
Citace:
Původně odeslal Anduril
... zbytecne se zatezuje grafika i trochu procesor a tim
Prave diky tomu, ze je desktop akcelerovany grafikou, procesoru by se melo ulevit.
-
Citace:
Původně odeslal
H3D_kRu
tak jsem si objednal verzi ultimate v patek je budu mit :)
Kde a za kolik? ???
-
Citace:
Původně odeslal
Caleb
Prave diky tomu, ze je desktop akcelerovany grafikou, procesoru by se melo ulevit.
Do jake miry zatezuje klasicky desktop procesor? Nikdy jsem si nevsiml, ze by procesor nejak trpel. 2D akcelerace je i u klasickeho desktopu.
-
Citace:
Původně odeslal
Darth Maul
Kde a za kolik? ???
Na Slovensku
http://www.agem.sk/?cmd=tovar_detail&product=9415004
-
Citace:
Původně odeslal
Anduril
Jake? :) Zajimalo by me to.
Nahodil jsem Visty na ntb a aero jsem hned zakazal, zbytecne se zatezuje grafika i trochu procesor a tim padem se vice toci vetrak..a celkove to ma pak i dopad na spotrebu.
Jinak az na par nekompatibilnich programu (SiMoCo, Avira AntiVir, NHC, RMClock - mrsi power plany) vse slape bez problemu.
na GMA950 sa ti aero na baterke aj tak vypne same ;)
-
Citace:
Původně odeslal
Caleb
Mno nevim, nicmene se dosti pritizi grafice, coz v pripade ntb neni imho idealni :)
2MadCap: Je to mozne, nekde jsem o tom cetl. Zkousel jsem akorat pustit aero rucne pri baterce a to slo v pohode. Akorat jsem krome nahledu pri Alt+tab (coz se da udelat i pres utilitu TaskSwitch) nenasel zadnou vyhodu.
-
Citace:
Původně odeslal
Darth Maul
Kde a za kolik? ???
ultimate oem czech 64bit 5030,- vc dph
-
Citace:
Původně odeslal
H3D_kRu
ultimate oem czech 64bit 5030,- vc dph
a jeste asi po 10 tu padne otázka (omlouvam se):
stačí zivnosták? nebo co je potreba k OEM prodeji (kromě celého PC)?
kamarad by mi pripadne asi mohl stahnout i tu verzi "pro školáky" (je na čvutu), ale radsi bych asi normální shop. jeste dodam ze bych chtel bud home premium nebo ultimate.
diky za tipy...
-
Citace:
Původně odeslal
-jb-
a jeste asi po 10 tu padne otázka (omlouvam se):
stačí zivnosták? nebo co je potreba k OEM prodeji (kromě celého PC)?
kamarad by mi pripadne asi mohl stahnout i tu verzi "pro školáky" (je na čvutu), ale radsi bych asi normální shop. jeste dodam ze bych chtel bud home premium nebo ultimate.
diky za tipy...
no je to firma od ktery ja beru nejake komponenty kdyz potrebuju bud pro sebe nebo na prodej takze si myslim ze zivnostak potrebujes ale jeslti ti to rozhodi bez zeleza to nevim me to udelali.
-
Tak jsem si ji instnul taky. Bohužel obsahuje zase stejné problémy jako RC2 a to že mi tam nejde totálně rozjet internet. Všechno se tváří že je OK ale prostě se nedostanu ani na IP modemu. Používám ADSL modem od D-linku. Přitom u RC1 verze bylo všechno ok.
Potom mi to grafiku detekuje jenom jedním bodem v ratingu přitom mám 8800 GTX a instalovaný poslední forceware 100.59 s podporou vist.
A také mě dost překvapilo že v sobě ty win nemají podporu RAIDU kterou přitom už měla i RC2.
Osobně jsem silně zklamanej co to vydali za šunta.
Kdybyste někdo měl radu na moje problémy byl bych rád, děkuji.
-
To opravdu nechápu, zkus pohledat po netu.
-
Citace:
Původně odeslal
BananaYoe
Tak jsem si ji instnul taky. Bohužel obsahuje zase stejné problémy jako RC2 a to že mi tam nejde totálně rozjet internet. Všechno se tváří že je OK ale prostě se nedostanu ani na IP modemu. Používám ADSL modem od D-linku. Přitom u RC1 verze bylo všechno ok.
Potom mi to grafiku detekuje jenom jedním bodem v ratingu přitom mám 8800 GTX a instalovaný poslední forceware 100.59 s podporou vist.
A také mě dost překvapilo že v sobě ty win nemají podporu RAIDU kterou přitom už měla i RC2.
Osobně jsem silně zklamanej co to vydali za šunta.
Kdybyste někdo měl radu na moje problémy byl bych rád, děkuji.
nejde vytvorit radi stejne jak v xpckach tak ze se da disk jako dynamicky a pak se raid vytvori (ve sprave pocitace)?
-
S tím RAIDEM je to demence. U instalace i když dám načíst ovladače z flashky mě to prostě dva disky v RAID 0 identivikuje jako jeden a poloviční s tím že na něj i po akplikaci těch ovladačů nemůžu systém naisnstalovat a musím ho hodit na disk další samostatný. Potom ve windows už je všechno OK ale prostě instalace s tím nejede.
Můj druhý problém s internetem spočíval v tom že vista + ADSL modem D-link 362T jaksi na automatiku nekomunikujou tak sem si s tím hrál a nakonec pomohla v TCP/IP 4 zakázat NETbios. Vůbec nevím co to znamená ale po zakázání se všechno rozjelo jak má. Když bude nějaká dobrá duše a vysvětlí mě to budu rád. Díky
-
Citace:
Původně odeslal
NeMeM9aA
Do jake miry zatezuje klasicky desktop procesor? Nikdy jsem si nevsiml, ze by procesor nejak trpel. 2D akcelerace je i u klasickeho desktopu.
Konkretne napr. animace pri minimalizaci okna do taskbaru sezere trosku CPU - ve viste (kde je ta animace navic uplne na jine urovni) sem nepozoroval absolutne zadnou zmenu zateze CPU.
Jinak souhlasim s tim, ze Aero u notebooku (alespon v soucasne dobe) pouze pritizi baterce, u desktopu to ale imho neni na skodu.
Kazdopadne dokud nebude mozne menit styly (ten defaultni od MS se mi moc nelibi), pripadne povypinat ci zmenit nektere animace, bude pro me Aero kvuli problemove kompatibilite s nekterymi aplikacemi spise na obtiz.
-
No tak ja uz jsem se vratil zpet k XPckam.
Mel jsem s Vistou par problemku:
1) pri prihlasovani do systemu strasne lupne v reproduktorech, coz v pripade ticheho ntb je dost blbe - lupne to vzdy, nezalezi na mute, hlasitosti atd. Zkousel jsem dva ruzne drivery na zvukovku.
2) stvalo me, ze se pri nalogovani nastavi podsvetleni displeje podle nastaveni v power planu - snizil jsem podsvetleni pomoci klaves na ntb, po restartu se zase nahodi default z profilu...mozna to jde nejak vypnout, nevim
3) nefunguje poradne RMclock (budto zapasi s vistou o takt cpu nebo aspon mrsi nastaveni casu v power planech) - vista ma sice oproti XP slusnou moznost (pod)taktovani cpu, ale napeti nelze ovlivnit. NHC se vubec nechyta a zpusobuje BlueScreen.
4) je videt vetsi zatez pameti - chtelo by to aspon o 512MB vice.
5) jednou se mi stalo, ze se po probuzeni ze spanku notas zasekl pri prihlasovani do OS, u XP to neudelalo nikdy
Vzhledem k tomu, ze Aero me neoslovuje, vylepseny Explorer (Shell) neocenim, ani nove programy (prislusenstvi), ReadyBoost nefunguje s mou flashkou, vratil jsem se zpet k bezproblemovym XP :)
-
Visty mají neobyčejně rozesrané nastavení všeho možného do různých podskupin, jako pro blbečky amíky a tohle jsou windows budoucna, no děs a hrůza. Ať je zapnuté Aero nebo né, stejně si to vesele žere 500+MB RAM. Neustále si to pohrávalo nevím proč s některými soubory, např. z her, i když žádná hra neběžela a to neustálé pochroustávání hdd mi lezlo na nervy.
Skončilo to u Daemon Tools .. instalace, modrá smrt a Visty už pak nešly rozumně rozběhat ani s možností zvolit poslední funkční aktualizaci, některé věci tam jsou pěkné, ale zápory převládají, o tom že NVIDIA má na prd ovladače .. ale to pořeší.
-
Po mojich skusenostiach s RC verziou a po tom vsetkom co som si tu precital si asi radsej pol roka pockam a az potom zacnem uvazovat o kupe, moznoze aj cena potom pojde mierne nadol. Ved XPcka mi slapu spolahlivo, takze nemam dovod sa hrnut tam, kde treba idiotsky pridelovat prava na adresare aby som nainstaloval niektore softiky. Imho, podarilo sa niekomu vypnut ten otravny firewall?
RC verzia poletela z disku prec, ani som ju velmi nepouzival, zopar aplikacii mi na nej dost blblo a hlavne neslo mi nainstalovat Kasperskeho ktoreho mam zadara od AOL a AVG Free edition tiez obcas nenabehol...