ve hrach to chodi teda ty need for speed se sekaj,ale ostatni jdou dobre slo mi hlavne o tu teplotu tak ja tam dam zalmana doufam za tam tento pujde VF 700-AlCu LED jinak diky za radu
Printable View
ve hrach to chodi teda ty need for speed se sekaj,ale ostatni jdou dobre slo mi hlavne o tu teplotu tak ja tam dam zalmana doufam za tam tento pujde VF 700-AlCu LED jinak diky za radu
chci se jeste zeptat za kolik muzu prodat tu msi x850xt dve karty nepotrebuju asi to sem nepatri,ale kdyz uz se to sem zacal psat diky za radu
<7000 pokud je se zárukou. Pokud je AGP, tak i o dost víc, ale přesně to odhadnout nedokážu. (samozřejmě může mít někdo jiný názor)
diky zaruku jeste mam je to pci-express a tu cenu si tak nejak predstavuji i ja no na tu moji x1800 dam toho zalmana ta teplota uz je lepsi,ale i pres to ho tam dam koukal jsem ze vsichni nebo nekteri co jsou zde tak si kupuji hned co koupi kartu new chladic ten co tam montuji asi nic moc neni tak dik za rady je to super forum prehledne a pro vsechny co potrebuji poradit a nejen pro ne zatim cau
možná trochu OT a možná bych to mohl hodit pod chladiče ale kvůli takové kravince nové téma zakládat nemá cenu.
Plánuji přesun na X1800 asi nejlépe XT ale potřebuju vědět dopředu jestli rozměr děr je stejný jako u X800XT apod kvůli bloku na vodníka.. MYslím si že asi jo ale chci se ujistit určitě to někdo pod vodníkem máte :)
nevim jak x800,ale moje x850 ma uplne jinak diry nez ta moje his x1800xt a je delsi nez x850
je to jako u 7800GT karet, to jest úhlopříčka 75mm.Citace:
Původně odeslal Kulda
tak jsou venku ofic.ati catalyst 5.12 na strankach ati hned je jdu nainstalnout sem zvedav teda jestli sem nezaspal dobu a nejsou uz davno
Citace:
Původně odeslal OBR/PCTf
Celkem i chápu, když overdrive pro XT ti umožní max dát zrovna 700/800 a neznám nikoho kdo by to nedal stable :-)Citace:
Původně odeslal no-X
Krom toho "PE" bude brzy i samostatně v prodeji za cenu o cca 500Kč vyšší.
cau chci se zeptat kdyz tam dam ten bios co zaruka
no když si uděláš zálohu biosu, tak to myslím řešit nemusíš :-)Citace:
Původně odeslal Michal Korytar
pokud se ti karta ovšem nepodělá tak, že tu zálohu už nenahraješ zpět.Citace:
Původně odeslal Spajdr
U tohodle biosu bych se nebál, protože ty takty dá 99 procent XTček :-)Citace:
Původně odeslal Meridius
Super zprávy pro majitele X1800XT - ten nový BIOS:
- přináší stabilně 700/1600 i na kartách, které s předchozím BIOSem na 700MHz stabilní nebyly
- přináší větší OC potenciál
- nabízí vyšší výkon při stejných frekvencích (oproti původnímu BIOSu), jde o natweakovaná nastavení pro ring-bus
Teď už by mě jen zajímaly testy oproti 7800GTX-512 :-)
me by jenom zajimalo kdy ( jestli vubec ) vyjde nejaky podobny BIOS pro X1800XL ... nejaky pekne natweakovany ... vzdyt jsou to stejne karty ... takze by to melo jit ...
Myslím, že ne. To je boj o nejvýkonnější kartu.Citace:
Původně odeslal danikd
Jasan, to je jasny, vsak nemusi byt officialni ... urcite jednou vyjde nejaky editor BIOSu pro X1x00 radu ... a pak uz by to nemel byt problem ... doufejme ...Citace:
Původně odeslal no-X
První test X1800XT-PE (alias X1800XT TOP):
http://www.pcpop.com/doc/0/121/121711_6.shtml
Ve všech testovaných hrách (SplinterCell, Call of Duty2, FarCry, HalfLife 2) krom Doom3 je rychlejší než 7800GTX-512.
No víš jak, psalo se že do X1800XL se budou dávat R520 starších respinů, které nebudou dosahovat takových frekvencí jako R520 respinů pozdějších...Citace:
Původně odeslal danikd
Každopádně ale jednoho krásného dne jim ty starší dojdou a pak bude X1800XLko super kup!!!!
Obávám se, že takový den ani nemusí nastat.Citace:
Původně odeslal LosDatlos
Pravda je to jen dohad, ale i tak si myslím, že by k tomu mělo a mohlo dojít.
Začaly ty R520 dělat v jiné "továrně" a ta má lepší výtěžnost a přece nebudou dělat neustále ty "horší", ale jak říkám, je to jen dohad..
Pak bude XL takový kauf, jako byla dříve X800Pro VIVO AGP, nebo jako je teď X800GTO2...
Jinak jsem na tu svou X1800XT flashnul ten new BIOS a hle, už se jí chce i 743/1696 !! Paráááda! THX to OBR/PCTf ;D
Všechny R520 se vyrábějí a vyráběly ve stejné továrně, krom toho v současné době je výroba R520 zastavena. Otázka je, jestli bude vůbec ještě někdy rozjetá. Pokud se včas a bez problémů rozjede 80nm výroba pro RV560, nebude X1800XL na trhu možná už vůbec zapotřebí a pokud bude R580 úspěšná a R520 by jí jen zabírala výrobní linky, zruší se její výroba úplně. Všechno to závisí taky na rychlosti přechodu 90nm->80nm pro low-end (RV515->RV505) a mainstream (RV530->RV535/540), protože tím by se mohly nějaké 90nm linky uvolnit
R580 bude zřejmě existovat i jako "PRO" verze, tzn. varianta s jedním deaktivovaným quadem. Vzhledem k tomu, že v případě R580 zabírají většinu plochy jádra pixel shader procesory, takže případný defekt s nejvyšší pravděpodobností postihne právě je, by mohlo být množství čipů s jedním poškozeným quadem dostatečně vysoké na to, aby se mohla vydat série karet s takovým čipem. V praxi by taková "PRO" verze znamenala 12 texturovacích jednotek a 36 pixel shaderů.
spekuly, spekuly...
X1300: 4 TMU / 4 PSP
X1600: 4 TMU / 12 PSP
X1700: 8 TMU / 24 PSP
X1800: 16TMU / 16 PSP
X1900: 12 TMU / 36 PSP (PRO)
X1900: 16 TMU / 48 PSP (XT)
Skoro to vypadá, že by ATi opravdu mohla s X1700XT nahradit X1800XL a X1900PRO použít místo X1800XT(-PE).