Pokud se nepletu tak 3500+ by mel jit lepe taktovat, ale tohle je diskuze do jine sekce, takze pryc s tim ;)
Pokud pro tebe penize nejsou problem, tak bych se poohlednul po 6800GT/Ultra SLI, na tom uz si opravdu zahrajes vsechno v nejlepsi kvalite.
Printable View
Pokud se nepletu tak 3500+ by mel jit lepe taktovat, ale tohle je diskuze do jine sekce, takze pryc s tim ;)
Pokud pro tebe penize nejsou problem, tak bych se poohlednul po 6800GT/Ultra SLI, na tom uz si opravdu zahrajes vsechno v nejlepsi kvalite.
no tak nasel jsem tu ultra 6800 je od 3d club firmy jinou tam nemaj asi ale pisou tam ze doporucujou 480w zdroj :d
Club3D nebrat, Leadtek, Gainward, XFX, Asus, MSI, Inno presne v tomhle poradi :-)Citace:
Původně odeslal Bast4rd
Potreba 450W zdroje byla samozrejme prehnana, pokud mas zdroj co ma na 12V aspon 18A tak to bude stacit, pro tvoji sestavu bych to videl spis pres 22A pro jistotu.
Dneska jsem prodal svoji 6600GT MSI za 6300,- 8-) a ted resim dilema jestli znovu 6600GT (Gainward FX PowerPack Ultra/1960 XP Golden Sample 128MB, AGP) nebo rovnou 6800 (Gainward FX PowerPack Ultra/2100 TV/DVI 128MB) Cenovy rozdil v CzechComputeru je minimalni a nevim jestli se to vubec vyplati??? Kamos rika ze to stejne muj komp nevyuzije na 100% ??? Potrebuju tu radu ale rychle!!! :? Nechce se mi jet 2tydny na Voodoo3
Diky za radu. Uz jsem objednal tu Gainward 6800 a k tomu i Abit NF7 abych ji neomezoval AGP4x :wink:
No, tak jsem zakoupil 6800 GT od Gainwardu a podělím se o jednu úsměvnou (ikdyž pro mne ne) skutečnost. Nenarvu ji do AGP slotu, protože to monstrózní chlazení koliduje s jedním kondíkem nedaleko AGP slotu. Tady to soudruzi od gainwardu poněkud nedomysleli.
No jestli si tu 6600GT prodal z důvodu špatnýho výkonu(pochybuju) tak si kup 6800.V opačnym případě nechápu proč si jí prodával,ale to nechme stranou.Tvuj komp nevyužije 6600GT natož aby využil 6800,to je pravda.Ale když už budeš kupovat jinou,tak bych volil 6800.Citace:
Původně odeslal -Jakub-
Leadtek Winfast PX6800GT TDH 256MB, PCI-E
Vybral jsem tuhle kartu pro svou sestavu. Vím o problémech s použitím čipů určených pro běžné 6800. Nevim jestli tento problém stále přetrvává nebo jestli už se na trh dodávají pouze "opravdové" 6800GT? Také jsem slyšel, že konkrétně prý na Leadteky jsou reklamace, ale neznám důvod.
Díky za info, pokud máte někdo nějakou zkušenost nebo víte něco bližšího. Mám tuhle kartu už připravenou k vyzvednutí..
Citace:
Původně odeslal trake
Leadteka se aferka s "pseudo" 6800GT gpu nedotkla a o nějaké extrémně vyžší poruchovosti Leadteků taky nic nevím (verze GT a Ultra), sám vlastním 6800GT/AGP od Leadteku a doufám že mi aspon nějakej rok vydrží ...klep..klep :wink:
sice mam agp verziu ale mozem len odporucit, vykon je perfektny, chladenie ucinne a tiche, taktovanie ide mne osobne stabilne na 350/1000->426/1150 (cize jemne nad ultra 400/1100, co mi na uvod staci, najdene cez ovladac a na webe som videl podobne frekvencie), viac som neskusal, chcem aby bezala okCitace:
Původně odeslal trake
reklamacie... vzdy sa moze stat ale karta sa bude spravat k tebe tak ako ty ku nej, t.j. ked jej v prvy den modnes hw a bios, zvysis prilis voltaze, skrabnes srobovakom par suciastok, parkrat ju posteklis stat. el. a potom ju budes bezat bez zapojeneho vetraku na 450/1200 tak mozno aj odide (nehovorim, ze to ty robis ale niektori su experti)
Díky. Pár lidí tady na foru mi psali, že na 6800GT/PCI-E jsou hromadný reklamace, nejednalo se o AGP. Tak nevim. Určitě máš taky přehled co se děje na trhu, tak jestli nevíš nic o vyšší poruchovosti konkrétně těchto karet, tak jedině dobře. To mě utvrzuje v tom, že se jedná o ojedinělý reklamace, který mě můžou potkat u čehokoliv....doufám, že to tak je :-)Citace:
Původně odeslal Over
Díky za tenhle názor. Někdy mám stejnej pocit. Někdo mi tu psal, že někdo reklamoval tuhle kartu, ta odešla po 1 týdnu, dostal novou a za 14 dní jí vracel znova, opět "špatná" karta. Tak mi připadá, že tohle může být právě případ, kdy se karta dostane do ruky expertovi.Citace:
Původně odeslal ace
S těmi reklamacemi leadteku je to pravda a tuším, že je jedno, jestli PCie nebo AGP. Známí, co prodávají v obchodech, tak v poslední době zaznamenali vysokou míru reklamací. I obecně je údajně leadtek docela poruchový. Proč myslíte, že je leadtek nyní velmi málo dostupný?
On byl Leadtek vždy špatně dostupnej, protože většinou nestačí uspokojit poptávku...mám 3. kartu od Leadteku a zatím vždy max. spokojenost . Leadtek přijde vždy s nějakou inovací, nebo vylepšením a jeho výrobky jso oblíbené hlavně díky bezproblémové funkčnosti. At už se jedná o TV karty, nebo grafiky...atd. Doufám že jim to vydrží. Tím nechci tvrdit, že se nevyskytne i nějakej zmetek...
Jsou oblíbené díky bezproblémové funkčnosti? No nevím. Mám info z několika zdrojů a leadtek obecně má větší poruchovost než třeba MSI. Navíc za poslední měsíc si dost lidí zejména s řadou 6600 GTstěžovalo na podobnou závadu (padání her do windows). Taky se mi zdá, že na fórech jde nejvíc vidět leadtek. Přitom MSI se rovněž prodalo dost, zejména v PCIe, kde je cena srovnatelná.Citace:
Původně odeslal Over
TeĎ mám novou 6800 GT od Gainwardu a zarazilo mne chlazení nejen pamětí a GPU, ale i chlazení něčeho přímo na PCB. Asi to má i jakákoliv jiná karta (jiného výrobce) řady 6800 GT. Malý černý úzký pasivní chladič nedaleko GPU. Navíc na té kartě jsou pouhé dva kondenzátory v klasické podobě, přitom na verzi 6800 LE jich je nejmíň deset.
leadtek ma karty pekne v prd... abych popsal situaci z cca 100ks prodanych leadteku 6600gt AGP se nam jich vratilo tak 14 , z 40 ks MSI 6600gt se nevratil ani jeden ! , dal leadtek extreme 6600gt do PCIE , vsechny kusy co prisli sli na reklamacku , abych rekl pravdu , zakaznikovi radsi vnutim MSI , nez leadtek , duvody vidite samiCitace:
Původně odeslal Over
moc dobře si pamatuju sprzněnou celou řadu 6800LE od MSI,ale už to tady nemá cenu rozmazávat :) navíc je tu řeč o řadě 6800
no ona nebyla sprzněná jenom u MSI, ale i u Gainwardu a dalších.Citace:
Původně odeslal Over
V nákupní poradně na 6600 nic není a hlavně jsou tam příspěvky starého data !!!
------------------------------------------------------------------------------------
Klidně to tady smažte za 14dni kdy to nebude aktuální a ceny půjdou zase jinam ale zatím nechat .
------------------------------------------------------------------
Už 4 den vybírám nějákou 6600 a nejde se rozhodnout asi by ale měla mít ddr3 a paměti laespon na 500/1000 s přetaktem nebo bez.
------------------------------------------------------------------------------
Hlavní je poměr cena výkon.
------------------------------------
Díky
6600 asi leadteka
ja mam tiez jeden dotaz:ktoru z tychto 6800GT by ste si vybrali:inno3D alebo msi a preco?
kto pouziva lepsie suciastky,pcb atd?
inno3d velmi nepoznam ale ked som sa rozhodoval pre 6800GT tak ma vela ludi odradzovalo od msi, pretoze na GT pouziva to iste chladenie ako na NU, kdezto napr. taky leadtek (ale to len na okraj, kedze to nemas vo vybere) pouziva na GT chladenie ako na UltraCitace:
Původně odeslal snapcase
jak jsem si vsiml, tak naprosta vetsina lidi tu ma stejne jiny chladic, bud zalmana nebo silencra,takze problem s chlazenim bych tolik neuprednostnoval.......
-vsechny chladice na 6800gt sou více méne dost hlučné,což platí i u 6600...tezko rict kterou znacku, ja osobne jsem objednal msi, po vyreseni problemu s 12 pipkama to bude doufam ok+chladic nahodim Zalmana a je vyreseno
nepokladam chladenie za prvu vec ale stoji to za zmienku, ja som chcel od karty za 15k aj poriadny chladicCitace:
Původně odeslal Nakata
ide o to ,ze mam NU v reklamacii a chcel by som zobrat namiesto toho GT.lenze v tej firme maju len inno3D a msi
a preto ma zaujima v com ma ktora znacka vyhody...ja by som tiez zobral leadteka alebo bfg alebo co ja viem co,len momentalne nemam taku moznost....
inak mam doma silencera5 takze s chladenim problem nebude..
skuste poradit z tychto dvoch vyrobcov
neni co rozmyslet INNO neber nikdy ! , vem si tu MSI , udelas urcite dobe ver mi par jsem jich prodal ;DCitace:
Původně odeslal snapcase
Potřebuju vybrat pro kámoše AGP grafiku - cena max. 7500,- Kc
Jeho comp P4 2.8 @ 3.2 , 1 GB ram.
Rozmýšlím mezi Leadtek 6600GT a Gainward 6800.
Gainward je o litr dražší, ale myslím, že má solidní potenciál na přetaktování a možná i odemknutí.
Co si o tom myslíte?
Link na Gainwarda http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=30688
Podle mě je ta Geforce 6800 jasná volba.