tak si pujc nejaky jiny kvalitni treba i DDR400 a uvidis co to udela,jinak fakt doporucuju OCZ DDR500 nejlepsi pameti co jsem videl :cry: skoda ze mi nerikaj pane.
Printable View
tak si pujc nejaky jiny kvalitni treba i DDR400 a uvidis co to udela,jinak fakt doporucuju OCZ DDR500 nejlepsi pameti co jsem videl :cry: skoda ze mi nerikaj pane.
Tezko rict kde je problem... A-DATA si proste s nForce3 nerozumi ...hlavne teda s MSI, ale furt me zarazi ze na zahranicnich forech delaji oc rekordy na MSI + A-DATA :idea:Citace:
Původně odeslal BeachKEN
A nemaj oni desky MSI s Via K8T? treba a nebo kecaj,vetsine lidi co jsou tady na foru tak ty pameti zlobi,jedou jenom Intelistum a velice stastnejm A64 ktery maji z p*dele kliku.Citace:
Původně odeslal FatalDooM
Mimochodem DOOMe ty je mas taky ne?????????? Tak co je s nima?
Mozna se pletu, ale u procesoru rodiny K8 jiz nemaji chjipset a pameti NIC spolecneho, takz tvrzeni, ze nForce3 a a-data si nerozumi je IMHO kravina, chyba musi byt bud v BIOSu nebo v desce, ne v chipsetu, protoze ten o nejake pameti nema ani potuchy
Citace:
Ne, problém je v paměťovém řadiči v procáku, kterej si prostě s těma pamětma nerozumí, proto by byla deska vpořádku, v sobotu budu mít jedny 512 OCZka Performance DDR400, tak s nima zkusím jít na vyšší FSB a pokud to dají, tak je to jasné, že to nežere ty paměti.Citace:
Původně odeslal Petrik
No me blbnou A-DATA s MSI evidentne! Vic jak 235 fsb jsem z nich nedostal a to jsem do nich rval 2,8V zkousel jsem i snizit multiplikator, abych mel jistotu ze to neni procakem , chladil jsem i extremne chipset na desce a proste nic ! Menil jsem i bios 1.10 na 1.30 a furt to same ... ted jsem sosnul novy bios ...jakousi novou betu tak az budu mit cas tak vyzkousim! Snad to konecne zabere :?Citace:
Původně odeslal BeachKEN
Hmm, tak rikas zes do nich "rval" 2.8V? Tak to bylo presne tolik, kolik doporucuje vyrobce ;DCitace:
Tak tyhle paměti mám taky, ale ve skříni, páč nejedou stabilně s MSI nForce3 250 ani na 220 FSB, teď mám 2x512 MB A-DATA DDR400 a stabilně se s nima dostanu na 240 FSB. Mr-sheen je má taky, ale má Epox a jede s nima na 250 FSB v poho.
Ono jaksi pri 2,8V umira pametovy radic u AMD64 :oops: De o to ze pri 235 mi jely na 2,65V prime stable, ale o 1 fsb vic z nich nedostanu ani pri 2,8V coz neni normalni, kdyz vezmu v uvahu ze default pameti je 250 fsb !!Citace:
Hmm, tak rikas zes do nich "rval" 2.8V? Tak to bylo presne tolik, kolik doporucuje vyrobce
jak rikam A-DATA si proste s MSI nerozumi :-(Citace:
Původně odeslal CZ_Viper
Zatím nabývám dojmu, že nejenom s MSI. :wink: A 2.8V se dá, průšvih je do toho sypat víc, Vmody s 3.1 - 3.3V fakt nechápu. ;DCitace:
btw. ted si bude kamos kupovat AMD64 3200+ MSI NF3 s Kingmax 500 CL3 takze az to da do kupy tam vam reknu jak mu to fici ... chtel usetrit takze Kingmax za 2916 bez DPH je relativne dobra koupe! No uvidime...
Kdybych mel prachy sel bych ted do OCZ 500, nebo Corsair 433 466 500 uz tady spoustu lidi potvrdilo, ze jsou pro AMD64 best !!!
Jenže jde právě kolikrát o ty prachy, pokud jsou ty moje problémy skutečně způsobené vinou pamětí, beru OCZ Platinum DDR400 a kašlu na to, mám toho už plný zuby, člověk se těší na novej systém a pak se to jenom podělává. :evil:Citace:
jj me se taky podarilo s temadle 240fsb....Citace:
Původně odeslal CZ_Viper
A co ja vim je lepsí si kupovat A-DATA450 nez 500
EDIT:zkousel jsem kamosovi A-DATA 500 a kolaps...totalni...
Uz jsem to tady parkrat rikal a stojim si zatim. A-DATA jsou normalni noname, nic vic. Ze zlobí s nekterými deskami? Co byste cekaly v tehle cene.
ADATA jsou sunt jako bejk,pokud chcete dobrej OC tak musite holt trochu priplatit.
Zkusenost: Corsair XMS DDR433 - CPU 2450Mhz (maximum,vic ani tuk prime stable)
OCZ GOLD DDR500 - CPU 2550Mhz - Prime stable! a myslim ze to pujde jeste vic,jak prijde zdroj tak uvidim.
No, ja muzu v BIOSu nastavit DDR 2.6V; 2.7V; a 2.8V, pricemz DDR400 a 450 maji 2.7V default. Nemyslim si, ze touhle polozkou se nastavuje napeti na pametovym radici v CPU. Podle me jde o napajeci napeti pametovych modulu.Citace:
spíš MSI si nerozumí s A-DATAMA, jako Intel desky na MSI, stejne si myslím že pro AMD 64 je nejvýhodnejší A-DATA 466 se samsung čipama...pač Hynix čipy nemaj moc rádi nízké latence....Citace:
Citace:
Původně odeslal Pyros
TAK to si pis ze tim nastavujes napeti do pametoveho radice kterej je v cpu a hodnota 2.8 je vetsinou smrt pro procesor TAKZE 2.8V nedavat! ! !
počuj a kolko si dával voltíkov do procesora na tých 2550 mhz ?? ( aj real )Citace:
Původně odeslal OBR
real 1.588! ! ! ! ! 8-)
Já jim ty 2.8V nakouřil hned zezačátku a nic se něděje, horší je to právě při vyších Voltážích, tam je skutečně potvrzeno, že ty procáky chcípaly dost, ale bylo to až od 3V a vejš. A jak by jsi mohl nastavit napětí pro CPU řadič, kterej je integrovanej a ještě k tomu do něj prát klasický napájení do jádra ??? To mi přijde celkem nelogický, ale pokud se pletu, tak mě opravte.Citace:
Původně odeslal OBR
AMD pise, ze ta hodnota by mela byt do VSS + 2.9V, takze by to melo byt v pohode.Citace:
Původně odeslal OBR
Input voltage relative to VSS for DDR SDRAM memory interface and
Miscellaneous pins
–1 V to 2.9 V
2 obr : mhhh to je docela kul myslíš ze by to mohlo účinkovať aj u mňa ??
Samozrejme ze je to blbost....proste to 2.8 je do pameti...Citace:
Původně odeslal BeachKEN
Citace:
Ono jaksi pri 2,8V umira pametovy radic u AMD64 :oops: De o to ze pri 235 mi jely na 2,65V prime stable, ale o 1 fsb vic z nich nedostanu ani pri 2,8V coz neni normalni, kdyz vezmu v uvahu ze default pameti je 250 fsb !!
Citace:
No, ja muzu v BIOSu nastavit DDR 2.6V; 2.7V; a 2.8V, pricemz DDR400 a 450 maji 2.7V default. Nemyslim si, ze touhle polozkou se nastavuje napeti na pametovym radici v CPU. Podle me jde o napajeci napeti pametovych modulu.
ehm ted v tom mam opravdu chaos uz ani nevim co nastavuju :oops:Citace:
TAK to si pis ze tim nastavujes napeti do pametoveho radice kterej je v cpu a hodnota 2.8 je vetsinou smrt pro procesor TAKZE 2.8V nedavat! !
Mam takovy pocit ze delam neco spatne... dival jsem se na obrazky biosu na svethardware :arrow: http://www.svethardware.cz/art_doc-B...C006D1138.html presneji na nastaveni http://www.svethardware.cz/photo_doc...C006DF178.html a 1/3 polozek tam vubec nemam nebo je mam jinak pojmenovane !!!
Mam tam treba misto DRAM Voltage Adjus :arrow: Memory Voltage (2,50-2,8V)
proste kde nastavim napeti na pametovem radici a kde na pametech ? ja myslel ze to je stejna polozka :?: