-
Re: Lenovo L220x 22" SPVA
Citace:
Původně odeslal
StanleyCZ
Pozde, ted vecer uz tam nikdo nebude :mweheh:
Ale vazne - ma to ted ppl, pokud mi budou zitra volat pred tim, nez prijedou, tak jim samozrejme reknu, aby nejezdili. Pokud nezavola, tak jim zaplatim to dopravne - porad to vyjde levneji, nez pak jeste platit dopravne zpet k nim, nebo to tam nosit osobne... Ale mrzi me to, tesil jsem se na to jako malej kluk.
tohle je myslim spatnej pristup
nedej na reci ostatnich, musis si to vyzkouset na vlastni oci!!!
kazdej je jinej, ja jsem se byl treba u kamosa podivat na Samsung 275T a v porovnanim s mym HP LP2065 se me to zdalo zase neostry:confused:
jsem asi nemocnej, takze nemuzes brat nazory ostatnich ze jsou urcite spravny
a casem si myslim, ze si proste zvyknes
ja bych si nezvykl, protoze vedle by me porad stalo HP
-
IMHO to tu některý lidi moc dramatizujou... je to stejný jako někdo nesnese jiný sluchátka než Sennheiser HD-590 a všechno ostatní je shit, tak jsou lidi, co prostě musí mít EIZO s S-IPS nebo nevím co.
-
Citace:
Původně odeslal
MISKOBOSS
tohle je myslim spatnej pristup
nedej na reci ostatnich, musis si to vyzkouset na vlastni oci!!!
kazdej je jinej, ja jsem se byl treba u kamosa podivat na Samsung 275T a v porovnanim s mym HP LP2065 se me to zdalo zase neostry:confused:
jsem asi nemocnej, takze nemuzes brat nazory ostatnich ze jsou urcite spravny
a casem si myslim, ze si proste zvyknes
ja bych si nezvykl, protoze vedle by me porad stalo HP
hehe, no ono teoreticky to s tebou muze byt tak, ze vsechny LCD jsou ostry, jen to tvoje HP je neostry, ale protoze mas posunuty videni, tak se ti zda ok, a ostatni ne... :) Kazdopadne, ja vetsinou na ostatni nedam, ale oni prinesli nejtezsi dukazy - FOTKY! :) Jsem 2 mesice po laserove operaci oci, mel jsem pet dioptrii a jeste nejaky sisaty oci, tak mi to museli delat specialne, no abych to zkratil, nebudu ted koukat na neco rozmazanyho, kdyz vsechno ostatni konecne vidim normalne, ne? :)
-
Citace:
Původně odeslal
StanleyCZ
hehe, no ono teoreticky to s tebou muze byt tak, ze vsechny LCD jsou ostry, jen to tvoje HP je neostry, ale protoze mas posunuty videni, tak se ti zda ok, a ostatni ne... :) Kazdopadne, ja vetsinou na ostatni nedam, ale oni prinesli nejtezsi dukazy - FOTKY! :) Jsem 2 mesice po laserove operaci oci, mel jsem pet dioptrii a jeste nejaky sisaty oci, tak mi to museli delat specialne, no abych to zkratil, nebudu ted koukat na neco rozmazanyho, kdyz vsechno ostatni konecne vidim normalne, ne? :)
Vyzkoušej a uvidíš - dělat mrtvého brouka je fakt špatný přístup...
Rozhodnutí jsi už udělal, tak ho dotáhni do konce a řeš až jeho důsledky. :cool:
-
Citace:
Původně odeslal
Darth Maul
Vyzkoušej a uvidíš - dělat mrtvého brouka je fakt špatný přístup...
Rozhodnutí jsi už udělal, tak ho dotáhni do konce a řeš až jeho důsledky. :cool:
hmm, jeste si o tom necham zdat a rano uvidim (doslova :)
-
Citace:
Původně odeslal
StanleyCZ
Jestli ho nepřevezmeš, bude Ti ještě dlouho vrtat v hlavě, jestli zrovna ten Tvůj kousek nebyl povedený... :p
-
Citace:
Původně odeslal
StanleyCZ
kde to kupujes?
ja jsem to bral v Softcomu osobne, a po 2 dnech jsem jim to nesl zpet
strhli me 150,- a vratili penize
-
zda se vam fotka co jsem postnul neostra? bud jsem slepej nebo mi to nevadi :D
ja bych si to lcd klidne koupil znova
-
Citace:
Původně odeslal
pajkus
zda se vam fotka co jsem
postnul neostra? bud jsem slepej nebo mi to nevadi :D
Já jsem to už včera po té hysterii StanleyCZ-ho zkoumal a nic tam nevidím...
možná při tom rozlišení-velikosti bodu - může být subjektivní pocit, že modrej subpixel vedle černýho pixelu se slejvá a dělá stín .. nebo nevim :)
-
Citace:
Původně odeslal
pajkus
zda se vam fotka co jsem
Asi tak, mít potřebu jet na dualscreen, tak si koupím druhý kousek :)
-
Citace:
Původně odeslal
pajkus
zda se vam fotka co jsem
Nezdá se mi neostrá... :cool:
-
Mimochodem, vysvětlí mi někdo, jak může být LCD, do kterého se přes DVI posílá digitálně obraz v jeho nativním rozlišení, neostrý?
Pak asi musí být neostrý i ten zdroj, ne? A nebo je problém jinde? :mweheh:
-
Mně to také není jasné. Docela by mě zajímalo, zda ti, kteří mají s ostrostí problém, připojují digitálně nebo analogově, zda si opravdu pohráli s nastavením obrazu a zda případně zkoušeli vypnout vyhlazování písma (to už je tedy skoro extrémní důvod neostrosti monitoru, ale budiž).
-
Ahoj, tak ho mám na stole - rozumněj to Lenovo :)
Darth Maul mi promluvil do duše, tak jsem si řekl, ža nebudu baba, a že ho vyzkouším.
Na první pohled jsem si říkal, že mi tu laserovou operaci očí asi tak dobře neudělali, protože jsem žádný stín neviděl :mweheh: Při podrobnějším zkoumání (vejrám do toho jak vrána do kosti) mám ale pocit, že opravdu na vrchní straně čeného písma na bílém podkladě je vidět malý stín. Jakmile dám ale hlavu 50 cm od obrazovky, tak to už nevidím - holt výhoda nás slepejšů :mweheh: Zkoušet něco fotit asi nemá cenu, mám jen Canon Ixus s 3mpix, a ten má problém vyfotit cokoliv ostře i normálně, natož display... EDIT: Teď jsem to postavil vedle mé Belinea 19´ a stín je při blízkém zkoumání fakt u Lenova vidět. Nedokážu to vysvětlit, jak je to možné, ale protože Belinea 19´má poměrně velké body, tak je jasně vidět, že sousední bod od písma je bílý, a ten na písmu je černý. Když vejrám do Lenova, tak je vidět, že sousední body, které by měly být bílé, mají šmouhu, jsou šedé. Na normální pohled to není vidět, při blízkém zkoumání ano. Je to asi vlastnost panelu, jinak si to nedokáži vysvětlit.
Co mě ale víc zneklidňuje je, že když jsem monitor vytahoval z krabice, tak napájecí kabel nebyl zabalený v pytlíku, a samotné LCD bylo v pytlíku tak nějak volně ložené, přičemž po prozkoumání pytlíku je na několika místech roztržený - asi od samolepky, která tam ale teď už nebyla. Schválně jsem si na to dával bacha, abych nedostal použitý kousek - dělal jsem ve velkoobchodu s IT a vím jak to tam chodí :( Vím, že většina LCD bývá precizně zabalená, a všechny kabely bývají v pytlíku. Mé podezření zesiluje fakt, že na levém spodním okraji v rohu je rámeček od monitoru mírně zašmudlanej, a teď se dívám že nehoře je taky šmouha. Navíc samotný display nebyl kryt fólií, která se používá na ochranu při přepravě - vy jste tam tu fólii měli?
Takže mám použitej kousek, kterej se někomu z nějakýho důvodu nelíbil, já na něm ale zatím nevidím žádnou chybu - teď si připadám fakt jak vopravdová lama :mweheh:
Je to klasickej 4433-HB2, datum výroby 28/1/2008. To je taky podivný, že v půlce dubna mám pořád tuto sérii - spíš se jedná o vrácený kousek. Tak se chlapci přiznejte, kdo kupoval v Softcomu ten můj, a pak ho vrátil - že by MISKOBOSS?:confused: Třeba by si sis ho poznal, že je to ten tvůj :)
Jinak zatím nepíská, jen obrazovka dost topí - zjistil jsem to, když jsem měl obličej centimetr od ní a hledal stíny :)
Co se týče velikosti bodů, měl jsem z toho obavy (kvůli tomu jsem před dvěma roky šel do klasické 19´ Belinea 101920, MVA panel, abych viděl všechno hezky veliký :) Ale není v tom fakt problém. Viděl jsem i zmiňovaný notebook s 15,4´a 1920*1200, a to byl fakt masakr, tohle je úplně v poho... Jenom subjektivní pocit - celková fyzická velikost obrazovky není oproti 19´ zase o tolik větší, kvůli tomu se nevyplatí z kvalitní 19´přecházet (EDIT: na výšku je 22´ dokonce o centimetr nižší, teď jsem to změřil pravítkem :) Na šířku má o 10cm víc). Co se týče pracovní plochy, je to samozřejmě jako nebe a dudy...
No, budu to týden testovat, a uvidím, jestli si se objeví něco, co mi nebude sedět, a jestli ho vrátím....
EDIT: mimochodem, dodávaný DVI kabel má asi poloviční (!) tloušťku oproti tomu, který mám u belinea - každopádně po prohození kabelů je obraz úplně stejný...
-
Ahoj StanleyCZ.
Presne ako hovoris. Rozmazanie je smerom na sever a ma dosah jeden pixel. Ja som bol dat vcera uz druhy kus na reklamaciu. Oba boli vyrobene tusim 23.1.2008 a oba mali oznacenie 4433-HB2. Ale musim povedat ze u druheho bolo to rozmazanie o cosi menej poznatelne ale bolo tam a prejavovalo sa hlavne u cierneho pisma na sivom pozadi (klasicky windows vzhlad) a malo naklonnost aj na zapadny smer. Ty teda mas asi rozmazanie prveho typu, teda rozmazanie ktore sa prejavuje hlavne na ciernom pisme umiestnenom na bielom pozadi, teda podla mojho nazoru ten horsi typ rozmazania.
Mne neostrost dost vadi a preto som podstupil uz aj druhu reklamaciu.
Nechapem ako sa teke nieco moze v sucasnej dobe stat a toboz ked sa jedna o znackovy monitor. :mad::mad: Z mojho pohladu je to ako keby som mal mat "ostry" monitor ktory by mal ale tu chybu ze by bol ciernobiely.
HEEEEEEEEJ ludia, ake PN nesu vase LENOVA a kedy boli vyrobene. Obe informacie su uvedene na krabici. Ma uz niekto monitor ktory nesie ine oznacenie ako 4433-HB2 alebo bol vyrobeny po 1.2.2008 resp. pred 1.1.2008?
-
Citace:
Původně odeslal
StanleyCZ
.....
jo tak ten vypada na ten muj kousek kterej jsem vracel :)
ale sam si myslim, ze ten muj davno prodali
ja jsem kupoval desku P5E a ta mela jeste bios 205, kdyz uz davno byl vsude 502
takze toho, ze by byl starej bych se nebal :)
myslim, zes udelal dobre, ze si to sam vyzkousis, to je totiz nejlepsi co muze byt
hlavne se podivej po vadnych bodech, ja jsem teda zadnej nemel
-
Citace:
Původně odeslal
MISKOBOSS
jo tak ten vypada na ten muj kousek kterej jsem vracel :)
ale sam si myslim, ze ten muj davno prodali
ja jsem kupoval desku P5E a ta mela jeste bios 205, kdyz uz davno byl vsude 502
takze toho, ze by byl starej bych se nebal :)
myslim, zes udelal dobre, ze si to sam vyzkousis, to je totiz nejlepsi co muze byt
hlavne se podivej po vadnych bodech, ja jsem teda zadnej nemel
taky zadny vadny bod nemam, takze by to mohl byt ten tvuj kousek - proc jsi mi zapatlal ty rohy, he?:mweheh:
-
Citace:
Původně odeslal
StanleyCZ
taky zadny vadny bod nemam, takze by to mohl byt ten tvuj kousek - proc jsi mi zapatlal ty rohy, he?:mweheh:
me ten panel nedal ani sanci, abych mu upatlal rohy
jak jsem to videl, tak jsem vedel, ze je zle
me jel dohromady asi 5hodin
a to je moc
-
pridam teda taky svoji trochou do mlyna, vyrez 1:1, pripojeni DVI, cerny text na bilem pozadi
http://www.abload.de/thumb/p4191128bcw.jpg
-
Citace:
Původně odeslal
Holda
Ja tam nic nevidim. Uz jsem chtel tento monitor koupit a diskuse na techto stankach me zpocatku utvrdila a ke konci nahlodala :-).
-
tam nemas co vidiet ... je to uplne v poriadku
-
tak tak, opravdu je ostry, asi ty problemy byla vadna serie, nebo podobne
-
Jo, ale kdy budu mit jistotu, ze uz je "vyprodana"? Nehodlam 3x vracet monitor. Na to nemam cas.
-
Citace:
Původně odeslal
panet
Jo, ale kdy budu mit jistotu, ze uz je "vyprodana"? Nehodlam 3x vracet monitor. Na to nemam cas.
jistotu mit nebudes, snad jen vraceni do 14ti dnu muze byt utechou
ja jsem to "risknul" a nelituju
btw. kupovano u itlevne.cz a lcd mi dorazilo za necelych 12h
-
Citace:
Původně odeslal
panet
pokud nemas cas, tak se na nej mrkni osobne, jinak asi vybrat jinou znacku nebo to proste zkusit