-
Re: Radeon X1950 - info, recenze...
Citace:
Původně odeslal
lumpi
co by mělo být se zdrojem??? je novej a měl by být v pořádku...
Jojo, zdroj je opravdu o ničem, sis mohl nějakou tu stovku připlatit a zakoupil alespoň Fortron nebo Chieftek.
Citace:
Původně odeslal
Opty
Není špatná, vyfukuje vzduch ze skříně. Já mám verzi Ultimate se Zalmanem a tahle karta mi přijde nejlepší. Pasivky na pamětech a VRM. Vyšší takty v základu. Paměti 1,1 nebo 1,2ns.
-
Pls lidi, co mate Ultimate verzi, muzete kouknout pod pasiv, co tam mate za typ pameti? Jestli ty moje Samsung 1.0ns jsou na vsech nebo jestli to byla jen nejaka serie. Diky.
-
Citace:
Původně odeslal
Hrady
Pls lidi, co mate Ultimate verzi, muzete kouknout pod pasiv, co tam mate za typ pameti? Jestli ty moje Samsung 1.0ns jsou na vsech nebo jestli to byla jen nejaka serie. Diky.
a na kolko mhz ti idu taktnut???
-
-
Citace:
Původně odeslal
meteor
Já mám verzi Ultimate se Zalmanem a tahle karta mi přijde nejlepší.
ale ta existuje jen do pci-e :)
Citace:
Původně odeslal
tomase
a pak ze je agp mrtve :D
-
No zase jeden jediny vyrobca nie je ziaden zazrak a bohvie aka bude dostupnost v CR. Tazko povedat, ci X1950Pro je do AGP nejaky vysokoziskovy biznis, skor si myslim, ze nie, kazdopadne ludi s AGP to potesi.
-
Citace:
Původně odeslal
tomase
No zase jeden jediny vyrobca nie je ziaden zazrak a bohvie aka bude dostupnost v CR. Tazko povedat, ci X1950Pro je do AGP nejaky vysokoziskovy biznis, skor si myslim, ze nie, kazdopadne ludi s AGP to potesi.
No to si pis ze me to docela potesilo...Ale rikam si jaky bude rozdil ve vykonu oproti X1950Pro.
A ten chladic taky nevypada zrovna nejlip.Podle toho co pisou tak zrovna moc tichy asi taky nebude (ale tak VF-900Cu to jisti...) ;)
-
takze vyfotil sem finalni podobu chlazeni napajecich obvodu a tady je foto
teplota toho pasivu co je na dvou regulatorech je 44°C v zatezi
a na tom jendom je to jen 32°C
jadro Gk ma teploty 30°C v klidu a 37°C v zatezi
http://www.ukazto.com/img/P2180088.jpg
http://www.ukazto.com/img/P2180089.jpg
-
omg, to nemozes dat na imageshack a sem dat nahlady? Prip. ako prilohu?
-
Citace:
Původně odeslal
Spajdr
Je slabý, nekvalitní, proč sis kupoval Eurocase? kvůli ceně? na zdroji bych nešetřil v žádném případě. Líbilo se ti číslo 550W a cena?
Pokud můžeš, tak si zkus půjčit od někoho nějaký kvalitnější zdroj, neříkám že to bude tím, ale vůbec bych se nedivil.
nebylo to kvůli číslu, původně jsem chtěl fortron 400W, ale chlápek co mi to objednával, že prej ho nemůže sehnat a nabídl mi tento....jsem ještě nevěděl, že jsou v tom takový rozdíly....a co už teď s tím, je v záruce ještě rok a půl, tak třeba shoří...:-) jak poznám, kolik má která větev dávat V???koukal jsem na to v everestu, ale moudrej z toho nejsem....
-
Citace:
Původně odeslal
lumpi
...jak poznám, kolik má která větev dávat V???koukal jsem na to v everestu, ale moudrej z toho nejsem....
No obvykle je to napsany primo na zdroji...Je tam velky stitek na kterem jsou napsany vsechny odbery z ruznych vetvi.
-
Citace:
Původně odeslal
lumpi
nebylo to kvůli číslu, původně jsem chtěl fortron 400W, ale chlápek co mi to objednával, že prej ho nemůže sehnat a nabídl mi tento....jsem ještě nevěděl, že jsou v tom takový rozdíly....a co už teď s tím, je v záruce ještě rok a půl, tak třeba shoří...:-) jak poznám, kolik má která větev dávat V???koukal jsem na to v everestu, ale moudrej z toho nejsem....
Nic si z toho nedelej ja mam Enermax Liberty 500W kterej stoji skoro 3 litry, grafiku mam taky asus a taktovat skoro nejde i pri zvedani pcie frekvence. Artefakty a vypinani obrazu, nemel sem s tim nervy. Pretaktovat to o par mhz to fakt nema cenu. Na default to jede jak ma. Smiril sem se s tim ze je to holt blbej kousek a nebo se to nema s necim rado.
-
HIS X1950 Pro IceQ3 Turbo Edition 512 MB AGP za 6800....hodně slušná cena, na czc.cz stojí necelých 10tis.....
http://www.pixmania.cz/cz/cz/530605/...turbo-edi.html
-
Citace:
Původně odeslal
lumpi
Kua,no tak to je hodne dobra cena...Na CZC jsem se ani nestacil divit kolik ze to za ni chtej.
Ted hlavne budu ale bedlive sledovat tu GeCube X1950XT AGP.Jestli vubec bude u nas na trhu sehnatelna a hlavne za kolik.Na nejakym nemeckym webu se psalo o cene cca 230 euro,ale nevim jestli to bylo presne na tuhle grafiku.Psalo se tam o ni,ale i s tim se tam psalo o X1950Pro a tohle tam byla jako jedina cena.Nemcine neholduju,takze nevim jestli to fakt byla cena ty XT,ale kazdopadne by to byla hezka cena...
-
Citace:
Původně odeslal
Luk(y)isek
Kua,no tak to je hodne dobra cena...Na CZC jsem se ani nestacil divit kolik ze to za ni chtej.
Ted hlavne budu ale bedlive sledovat tu GeCube X1950XT AGP.Jestli vubec bude u nas na trhu sehnatelna a hlavne za kolik.Na nejakym nemeckym webu se psalo o cene cca 230 euro,ale nevim jestli to bylo presne na tuhle grafiku.Psalo se tam o ni,ale i s tim se tam psalo o X1950Pro a tohle tam byla jako jedina cena.Nemcine neholduju,takze nevim jestli to fakt byla cena ty XT,ale kazdopadne by to byla hezka cena...
nemáš náhodou teď novou kartu??? že už koukáš po lepší...:) sááákryš, taky bych chtěl být bohatej...(ber to s humorem)
cena je to super, škoda že mám to co mám....no...:(
hele, jukni sem.....jestli to teda nesleduješ tady, měly by tu bejt asi konečný ceny.....a cca 6800 je mooc slušná cena, akorát jsem ji jednou našel s jedním větrákem a pak se 2ma, nějakej super chladič, tak nevím...
http://www.preisroboter.de/search.ph...de=0&min=&max=
jo a tu asusku 1950 XT jsem našel, že ji nějakej kluk prodává za 5600 novou, v záruce
-
Citace:
Původně odeslal
lumpi
nemáš náhodou teď novou kartu??? že už koukáš po lepší...:) sááákryš, taky bych chtěl být bohatej...(ber to s humorem)
Neboj,bohatej rozhodne nejsem (spis chudej student...) ;)
Jinak grafiku v podstate mam novou a nerikam ze chci hned kupovat novou,ale kdyby se objevila za pekny penize,tak bych to mozna za tuhle vymenil (s nejakym mensim doplatkem).
Jinak ja mam AGP verzi a v tom tvym odkazu jsem si AGP jaksi nevsimnul (ta AGP X1950XT byla prave nedavno uvedena jako novinka)...
-
Citace:
Původně odeslal
Luk(y)isek
Neboj,bohatej rozhodne nejsem (spis chudej student...) ;)
Jinak grafiku v podstate mam novou a nerikam ze chci hned kupovat novou,ale kdyby se objevila za pekny penize,tak bych to mozna za tuhle vymenil (s nejakym mensim doplatkem).
Jinak ja mam AGP verzi a v tom tvym odkazu jsem si AGP jaksi nevsimnul (ta AGP X1950XT byla prave nedavno uvedena jako novinka)...
jo, máš recht, přehlídl jsem nějak, že máš AGP a s těma 2ma větrákama byla verze pro AGP, musím víc koukat.....:???:
-
Citace:
Původně odeslal
lumpi
jo, máš recht, přehlídl jsem nějak, že máš AGP a s těma 2ma větrákama byla verze pro AGP, musím víc koukat.....:???:
To bych uz davno nemel X1950Pro,ale jeste neco lepsiho... ;)
To vis no,jsem vernej AGP-ckar.Ale nestezuju si,vykon je porad velmi dobry.Jinak mit prachy,tak uz mam urco neco vyrazne lepsiho (treba C2D...)
-
Citace:
Původně odeslal
Luk(y)isek
To bych uz davno nemel X1950Pro,ale jeste neco lepsiho... ;)
To vis no,jsem vernej AGP-ckar.Ale nestezuju si,vykon je porad velmi dobry.Jinak mit prachy,tak uz mam urco neco vyrazne lepsiho (treba C2D...)
hele, mám takovej dotaz, nevíš náhodou, jestli by na 1950 šel šoupnout zalman VF700 ???
a jesli by to uchladil
-
Citace:
Původně odeslal
lumpi
hele, mám takovej dotaz, nevíš náhodou, jestli by na 1950 šel šoupnout zalman VF700 ???
a jesli by to uchladil
No zalezi na jakou X1950...Jedinej Sapphire to ma spatny s tim chlazenim VRM (napajecich mosfetu),ale kdyz vymyslis nejakej dobrej home made pasiv,tak neni problem.Jinak VF-700 tam pujde uplne stejne jako ten VF-900Cu co tam mam.A nebo si rovnou porid PCIE X1950Pro od Gigabytu,kterej ma uz v zakladu VF-700.
-
Citace:
Původně odeslal
Luk(y)isek
No zalezi na jakou X1950...Jedinej Sapphire to ma spatny s tim chlazenim VRM (napajecich mosfetu),ale kdyz vymyslis nejakej dobrej home made pasiv,tak neni problem.Jinak VF-700 tam pujde uplne stejne jako ten VF-900Cu co tam mam.A nebo si rovnou porid PCIE X1950Pro od Gigabytu,kterej ma uz v zakladu VF-700.
to není pro mě, mám asusku a ta má chlazení dobrý, ale shání se po tom jeden známej,a zrovna má saphira, takže VRM budem muset nějak vymyslet, ale pasivky co k němu dávaj by paměti asi uchladit měly, si myslím... tak díky moc
-
Citace:
Původně odeslal
lumpi
to není pro mě, mám asusku a ta má chlazení dobrý, ale shání se po tom jeden známej,a zrovna má saphira, takže VRM budem muset nějak vymyslet, ale pasivky co k němu dávaj by paměti asi uchladit měly, si myslím... tak díky moc
Pameti nejsou zadnej problem,to bude naprosto OK,ale nejhorsi jsou fakt ty VRM.Zkus se podivat asi o jednu stranku dozadu a uvidis jak to mam udelany ja a nebo jeste nekdo dalsi - treba tady nahore Ballnazzar.
-
Takze napisu zase nejaky poznatky z testovani.
Mam tu ted 2ks Sapphire X1950PRO Ultimate. Taktovani provadim upravou biosu (RaBiT + WinFlash). U jednoho kusu jde jadro cca na 640MHz, u jedno 660MHz. Problem je ale s pametmi. Na obou kartach jsou fyzicky pritomny cipy Samsung BJ1A 1.0ns, coz by melo zarucit vyborny OC vzhledem k def taktu 1600MHz. Zajimave je, ze u obou karet nejdou ani na 1620 MHz, po chvili se v 3D objevi sachovnice a po prepnuti zpet do 2D je obraz rozpadly a pomuze jen restart. Zmena casovani smerem dolu i nahoru nema na vysledny OC ani vykon zadny efekt. Otazkou tedy je, jaktoze pameti s referencim taktem 2000MHz (podle vyrobce) nejsou na teto karte schopny ani mirneho pretaktovani? Nejdriv me nepadly dve moznosti. Bud ze tech cca 1600 MHz na pametech je strop architektury te karty a i kdyby byly pameti seberychlejsi, tak vic to proste neda. Proti tehle moznosti ale hovori takty karet X1950XTX, coz je vlastne stejna architektura s def. takty 1800MHz. Nebo druha moznost, ze je do nich pousteno malo stavy, coz se projevuje horsimi vysledky, ale zase proc by to delali, kdyz by tim riskovali, ze karty budou blbnout i na default, protoze ten strop je mu hodne blizko. Takze ve vysledku me zatim nenapada zadne rozumne vysvetleni. :-( Jeste zkusim trochu polaborovat a dam vedet.
Jinak zatim vysledky v 3DMarku na C2D 3.6GHz:
def (580/800) cca 11000 bodu
660/800 cca 11800 bodu
crossfire def cca 18000 bodu
crossfire 640/800 + 660/800 cca 18900 bodu
-
Tak som sa trosku pozrel na ten moj Sapphire 1950Pro AGP 512MB - su tam pouzite pamate Qimonda HYB18H512321AF-13 co by mali byt 1,3ns moduly Infineon s teoretickou hranicou 1540MHz. viac info http://www.qimonda.com/graphics-ram/gddr3/index.html
btw. len tak pre porovnanie mam to v kompe s AXP-M@2500MHz a v 3DMarku2005 mam na default okolo 8000 bodov.
edit: a zatial to celkom bez problemov taha Fortron 350W, v 3D rezime sa uz zacina trosku potit co poznat na zvysenych otackach ventilatora..
-
Citace:
Původně odeslal
stanley
Tak som sa trosku pozrel na ten moj Sapphire 1950Pro AGP 512MB - su tam pouzite pamate Qimonda HYB18H512321AF-13 co by mali byt 1,3ns moduly Infineon s teoretickou hranicou 1540MHz.
Presne ty samy pameti mam taky (psal jsem to nekde predtim...).Myslim ze jsou urcite celkem slusny,ale na to taktovani nevim nevim.Ja jsem z nich vytahnul max. 1458MHz a myslim ze je to fakt strop,protoze pokud to dam jeste vyse (o cca 20MHz),tak uz to potom pri hrach pada. :(
Predtim jsem mel tuhle samou grafiku (pak se "pokakla") a tam byly pameti myslim Hynix (nebo Samsung,uz si presne nepamatuju) a s tema jsem dal stabilne 1552MHz.