-
Re: Intel Conroe - novy kral
Citace:
Původně odeslal
iPoK
Ak kces mat 4G (kua to je ako z tej reklamy v SR :) ), tak musis mat stastie na to, aby doska dala 400MHz FSB. Cluzoe tu pisal, ze sa nemoze dostat cez 360MHz, co je skoda.
BTW uz som prisiel aj ja na chut OC Conroe-ho, ked som videl ako sa zvysuje spotreba systemu ako celku po napr. 50% OC (max. to bolo tusim 20 - 30W, co je super oproti NetBurst).
Hej, ibaze cluzoe sa asi nejak malo snazil, keby tam da novy bios a prelze aspon trosku XS tak ta fosna chodi 500FSB neviem, kde furt hladate chybu, si daj na XS vyhladat Tforce a kazda jedna 965 Tforce doska tam slape 400-500FSB... :roll: Osobne moc neuznavam tuto firmu, tak ale mam napisat, ze je to shit, ked na nej ide takto krutit? A ide o to, ze neni AZ tak draha a hlavne JE dostupna...
-
-
No já jsem zatim skoncil na 8x413MHz 1,375V s jakousi rezervou, chybovat mi sestava zacina pri 8x425MHz (nic strasneho - zadna modra smrt, pouze chyba v prime po 3h),testuji pomoci ORTHOS BETA, ale kdyz zvolim Blend (test CPU/RAM) tak mi to hodi nahodnou chybu i na def frekvenci - nesetkali jste se s tímto problémem? - ostatni testy bezi 45h OK
-
on prime neni uplne 100% test na vsetko :) takze by som to nehrotil
-
Citace:
Původně odeslal
MadCap
on prime neni uplne 100% test na vsetko :) takze by som to nehrotil
Na stabilním systému běží bez chyby.
2 Julian: Zdroj jsi měřil? Kompatibilitu RAM s čipsetem jsi zkoušel? P965 umí DDR2-800 jen s časováním 5-5-5 nebo 6-6-6.
-
Citace:
Původně odeslal
Eagle
tak to pozor, uz tu bolo XYZ pripadov ked nebezal bez chyb. Vacsinou to spravila novsia verzia prime ...
-
Citace:
Původně odeslal
Eagle
2 Julian: Zdroj jsi měřil? Kompatibilitu RAM s čipsetem jsi zkoušel? P965 umí DDR2-800 jen s časováním 5-5-5 nebo 6-6-6.
1. zdroj jsem momentálně netestoval, avšak dlouhodobě jel na různých systémech OK
2. ano RAM jsem zkoušel měnit, v současném nastavení 5-5-5-13 jede bez chyb a nejefektivněji
3. další kroky jsou natolik zdlouhavé, že jsem prostě chtěl požádat ostatní lidičky s podobným HW o jejich radu, abych neopravoval chybu, která možná není chybou (prosím testněte to někdo)
-
Citace:
Původně odeslal
misokgb
Hej, ibaze cluzoe sa asi nejak malo snazil, keby tam da novy bios a prelze aspon trosku XS tak ta fosna chodi 500FSB neviem, kde furt hladate chybu, si daj na XS vyhladat Tforce a kazda jedna 965 Tforce doska tam slape 400-500FSB... :roll: Osobne moc neuznavam tuto firmu, tak ale mam napisat, ze je to shit, ked na nej ide takto krutit? A ide o to, ze neni AZ tak draha a hlavne JE dostupna...
ja sa budem dnes "snazit" som trocha studoval extremesystems
http://www.xtremesystems.org/forums/...=107945&page=2
tak vecer budem vediet viac.
-
Cez Orthos test blend hadze chybu aj mne okamzite a je jedno ci default alebo pretaktovany proc.Testy small ffts large ffts bezia ok.
-
Citace:
Původně odeslal
Chodec
Cez Orthos test blend hadze chybu aj mne okamzite a je jedno ci default alebo pretaktovany proc.Testy small ffts large ffts bezia ok.
mne idu ok aj default alebo pretaktovany :-)
-
Citace:
Původně odeslal
MadCap
tak to pozor, uz tu bolo XYZ pripadov ked nebezal bez chyb. Vacsinou to spravila novsia verzia prime ...
Tak to se mi ještě nestalo. Nebylo to třeba nestabilitou zdroje / napájení na desce?
-
Citace:
Původně odeslal
Eagle
Tak to se mi ještě nestalo. Nebylo to třeba nestabilitou zdroje / napájení na desce?
tazko povedat, ja som to osobne nezazil na vlastnom PC ale vzhladom na komplexnost pocitacov to tazko urcit. Obecne by ma ale padaju blend prime vobec nesral ked to prezije v klude hocico ostatne :) to je asi ako padajuce superPI na am2jke co som zazil ... (prime bezal v pohode cely den :D )
-
Citace:
Původně odeslal
Chodec
U mně běží všecky testy naprosto bez chyb na E6600 + ASUS P5W-DH, takže problém asi nebude tak jasně v SW, příčina se bude těžko hledat, pokud to chybuje i na defaultu.
-
Citace:
Původně odeslal
Over
U mně běží všecky testy naprosto bez chyb na E6600 + ASUS P5W-DH, takže problém asi nebude tak jasně v SW, příčina se bude těžko hledat, pokud to chybuje i na defaultu.
F00F strikes back! :-D
-
Citace:
Původně odeslal
Fox!MURDER
F00F strikes back! :-D
Potká Athlon 64 Core 2 Duo a povídá mu
"vvvvíííííšššš kkkkoooolllliiiikkk jjjjeeeee 1+1 ?".
Core 2 Duo mu odpovídá "Tři".
Athlon 64 na to "Aaaalllleeee ttttoooo jjjjeeee šššššppppaaaaattttnnnněěěě".
Core 2 Duo: "To nevadí, ale rychle"
8)
-
Citace:
Původně odeslal
Eagle
Potká Athlon 64 Core 2 Duo a povídá mu
"vvvvíííííšššš kkkkoooolllliiiikkk jjjjeeeee 1+1 ?".
Core 2 Duo mu odpovídá "Tři".
Athlon 64 na to "Aaaalllleeee ttttoooo jjjjeeee šššššppppaaaaattttnnnněěěě".
Core 2 Duo: "To nevadí, ale rychle"
8)
Trošku starší...
...protože to patřilo 486ce a Pentiu, když se prolátlo, že Pentium počítá blbě.
K tomu znám i jinej:
Víte proč Pentium počítá tak rychle?
Ne?
Protože nepočítá, ale odhaduje. :D
-
Citace:
Původně odeslal
MadCap
tazko povedat, ja som to osobne nezazil na vlastnom PC ale vzhladom na komplexnost pocitacov to tazko urcit. Obecne by ma ale padaju blend prime vobec nesral ked to prezije v klude hocico ostatne :) to je asi ako padajuce superPI na am2jke co som zazil ... (prime bezal v pohode cely den :D )
Musim zase souhlasit s Eaglem, s prime95 mam jen100 pro zkusenosti, sice treba den nepadne, ale pak stejne padne ... .-) Pouzivam jednu a tu samou verzi nekolik let .....
-
Male preview "K8L" architektury a porovnanie s Core 2. Celkom zaujimave veci tam pisu a oplati sa precitat
-
Citace:
Původně odeslal
tomase
Tohle už je známé tak čtyři měsíce. Prakticky nic nového jsem se nedozvěděl. K8L je stále velká neznámá - nevíme o tom téměř nic.
-
Citace:
Původně odeslal
Eagle
Tohle už je známé tak čtyři měsíce. Prakticky nic nového jsem se nedozvěděl. K8L je stále velká neznámá - nevíme o tom téměř nic.
to ze si sa ty nic nedozvedel je jedna vec, druha vec je, ze sa tam mozu nieco dozvediet ludia, ktory tomu nevenuju tolko casu co ty. Myslim, ze je to velmi pekne porovnanie tychto dvoch architektur.
-
Citace:
Původně odeslal
tomase
to ze si sa ty nic nedozvedel je jedna vec, druha vec je, ze sa tam mozu nieco dozvediet ludia, ktory tomu nevenuju tolko casu co ty. Myslim, ze je to velmi pekne porovnanie tychto dvoch architektur.
Porovnání? Z těhle informací nevyvodíš o architektuře téměř nic. Jedná se o popsání jednoho slidu AMD na pěti stranách. Nic víc, nic přehnaně konkrétního. Navíc ten člověk možná věděl, o čem mluví, ale nedokázal to podat. Chceš-li se něco dozvědět, přečti si popisy architektur K8 a Core na Ars Technica, zkombinuj to s tím slidem z prezentace AMD a získáš jakousi představu, co tam asi tak změní.
Velké weby jako Xbit, Anandtech a THG nedělají články špičkové kvality (vyjma Johana De Gelas z Anandtechu a několika testů zdrojů na Xbit).
-
E6300, GB-P965-DS3 a pamet
Ahoj, mam problem s E6300 deskou GB-P965-DS3 a pameti corsair 5-5-5-15 667Mhz value select (VS512MB667D2).
Vse je do FSB 347 (proc.: 7x347=2429Mhz, pamet: 2x347=694Mhz; 5-5-5-15) naprosto ok (2x prime 10 hodin OK). Ovsem pokud du na FSB 348 (CPU2436Mhz,MEM696Mhz), je problem - Prime vyhodi do peti sekund chybu. Nejdriv jsem testoval jestli to neni procesorem - pridaval jsem napeti az do 1,5v. Nepomohlo. Zmenil jsem nasobic procesoru na 6x (6x348=2088Mhz), porad stejna chyba - vylucuji tedy, ze je to procesorem. Vrhnul jsem se na pameti (na stare desce s P D920, jdou na zakladni voltaz na 720Mhz) pridaval jsem napeti az k 2,2v. Nepomohlo. Zkusil jsem zmenit FSB, tak aby pamet mela podobnou frekvenci (696Mhz), ale FSB nizsi. Nastavil jsem 278Mhz FSB a pro pameti jsem dal nasobic 2,5x (278x2,5=695Mhz), porad stejna chyba (prime konci do 5 sekund).
Zadne pameti na vymenu momentalne nemam (napr. nejake DDR2 800), ale nemyslim si ze je to pametí. Mam takovy tuseni, ze pri zmene FSB na 348 zmeni deska nejake delicky a system je nestabilni. Zkousel jsem i FSB 425Mhz (pameti na 850), system nabehne OK, ale prime zase hazi chybu do 5 sekund.
Uz jsem zkousel vse - zvedat napeti chipsetu i fsb, casovani pameti mam nastavene porad na mirnych CL5-5-5-15, ostatni casovani je nastaveno na auto (act to act delay, rank write to read delay, write to precharge delay, read to precharge delay) a refresh to act delay je nastaveno na 0 (je tam ale moznost nastavit az 255), mozna by chtelo tyto ostatni casovani nastavit rucne, ale neznam hodnoty (datasheet k temto pametem - VS512MB667D2, jsem nenasel).
Nevíte nekdo proc se nemuzu dostat pres FSB 347, aby byl system stabilni???
EDIT: pokud pouziji k pretaktovani utilitu od gigabytu EasyTune5, tak se pres FSB 347Mhz dostanu stabilne ...
-
Instantní chyba Prime95 je na 99% způsobena pamětí / řadičem.
-
Trocha testujem zatial najviac 378 x 9 - 3402MHz
no nabehol aj pri 3500MHZ ale prime chyba po par skundach :-(
-
Citace:
Původně odeslal
cluzoe
Trocha testujem zatial najviac 378 x 9 - 3402MHz
no nabehol aj pri 3500MHZ ale prime chyba po par skundach :-(
Daval si novy BIOS? Pri akom CPU napati to skusas? BTW ako moc to hreje s tym Thermalrightom? :)