jak uz jsem Ti psal pres ICQ. diky lokalnim upravam proste nektere casti fotky jakoby nepatri k ostatnim. ale v centru prahy by se to jako pohled urcite prodavalo skvele (neber to primo jako urazku, prosim);)
Printable View
jak uz jsem Ti psal pres ICQ. diky lokalnim upravam proste nektere casti fotky jakoby nepatri k ostatnim. ale v centru prahy by se to jako pohled urcite prodavalo skvele (neber to primo jako urazku, prosim);)
myslim ze prave diky upravam se to zvyraznilo . rozhodne to neni nic strasnyho ,spis detail . Tominek to vystihl lepe , proste jako by to bylo poslepovane . Ta fotka ma pro me peknou atmosferu , ale nemuzu se ubranit srovnani s Vinceho fotama , ktere jsou pro me v tomto nedostizne . tim nechci rict ze je chyba ze se to podoba . Jen mi proste tato fotka pripomela Vinceho fota.Citace:
Původně odeslal Skodik
Zdravicko,
tak jeste neco dalsiho z meho mensiho vyletu do PHA :)
Petřín
http://skodik.ic.cz/galerie/architektura/petrin.jpg
Pro zobrazení ve větším rozlišení klikněte zde.
Karlův most
http://skodik.ic.cz/galerie/architek...rluv_most2.jpg
Predem diky za komentare! Skodik
ta prvni se mi vcelku libi jen bych mozna jeste ma,linko pridal kontrast
druhe me nic moc nerika
Petřín se mi líbí, chtělo by to jen trošku dramatičtější mraky...
jsem z toho zas nechtel delat to co minule no, takze jsem byl trochu opatrnejsi, ale diky!Citace:
Původně odeslal Mac Manar
tominek, dik moc za nazory.
muhehe, me se to druhe libi.
celkove to rozvrzeni s cernym sousosim, elegantnim pasem tmave zidky probihajicim doprava, a ktomu ta mestska idilicka krajinka v pozadi, mi lahodi. Gesto sochy .. mhhh :D Atmosferu to pro me ma jako fotka z 70-80 let :). Nebo klidne i z drivejska.. pac se da rict ze je to zastaveny case.
Vadi mi akorat to za ta krajinka pada do leva.. ten most vzadu bych raci rovne.
Vezicka je taky pekna, sice trochu klasicka ale jinak zmaknuta velmi dobre.
Hrochoslon, diky, no ono to padalo doprava a tak jsem to srovnal, ale koukam ze mozna kapku vice, ale ono je to divny, on te horizont je takovej kulatej, en most nalevo zas jde doprava.. takze ono to zas tak nepada, imho, tohle je takovej kompromis :D A jinak diky, taky se mi tam libi ten pruh co dela ta zidka, je to mirne upravena napodobnenina analogoveho filmu Ifford 400 (1step), snizen sum v highlights, takze proto ti to pripada tak jako stara fotka.
===============
Zdravicko,
tak jeste nejake pokracovani z PHA :) To prvni to uz tady nekdy podobne bylo v BW z Casia, tak jsem to prevyfotil E-500 uz i kvuli tomu ze bylo mnohem lepsi svetlo. V priloze jeste prikladam BW verzi, ale myslim, ze tohle je lepsi.
Kun a Muzeum
http://skodik.ic.cz/galerie/architektura/vaclavak.jpg
Orloj
http://skodik.ic.cz/galerie/architektura/orloj.jpg
Predem diky za komentare! Skodik
u prvni me vadi preostrene hrany (obloha/strecha)
u druhe bych si mozna stred ciferniku predstavoval nekde jinde.
Druhá je velmi dobrá, těžko vymyslet co víc, zajímavé barvy.
tominek, No ta prvni se mi zda takhle jako cela na tech kontrastech zalozena, ono to mozna misty bude preostrene, ale jinak se mi to nezda nejak hrozne. A jinak dik za koment!
jan, diky diky. Je to focene nekde z rana za fakt idealniho pocasi a svetla, takze asi to ma urcite neco do sebe.
ja jen tak rejpal. na male to ani neni videt. ;)
co me ale zaujalo na te vetsi. cims docilil toho ze leva cast fotky je dosti neostra a prava je ostra dost??
No to taky netusim, ale vsiml jsem si toho. A co teprve ten chlapek v bilem dole, ten byl taky rozmazlej - jakoby pohybove, tedy jeste je, ale byl vice, nechapu to nejak, kdyz je to 1/500s (myslim). Mozna to proste pri tvorbe toho sedvice nejake zmrvilo, neni to sendwich jako takovy, je to vytazene z jedne fotky, takze ze by to nepaslo, v tom to neni.
Zdravicko,
tak prinasim jeste jednu fotecku s foceni s Marcelou, asi jeste nejaka bude, nevim vracim se k tomu postuplne. Co na to rikate? Nevim zda to nejak neriznout treba.
EDITED, puvodni fotka v priloze!!
nova zde: http://4um.ocguru.cz/showthread.php?p=629191#post629191
Predem diky za komentare, Skodik
Uz jsem ti sem dlouho nic nepsal, takze: Libí se mi většina tvých BAREVNÝCH fotek. Orloj moc peknej. Ty dve černobílý mě moc nechytli, jako by neměli dynamiku. Marcelku ti ohodnoti jiní.
Marcelky hlava nacpaná moc vpravo nahoře a vykukující kalhotky působí trochu neprofesionálně při pokusu o stylizovaný portrét... jinak OK
vadi mi, ze je z kazdej strany nejak orezana, tiez kompozicia je volaka divna, pretoze mi padnu oci na dekolt (nezavisle od osobneho vkusu ;) ) a hlava je nejak uzavreta v rohu ... vpredu je zase divna ta trava a este aj slecne ukazujes spodne pradlo co asi neni moc slusne :D
orez by mozno bol zaujimavy radikalny, tj. nohy prec :)
EDIT: pisem to tak dlho ze ma este aj predbehnu :)
tak jsem si pockal na zasvecenejsi nazor a utvrdil me v tom ze ty kalhotky ne ;-)
Prave proto jsem uvazoval o rez v pulce na format na sirku, co si o tom myslis - viz priloha? A diky za koment, tech tang jsem si nejak nevsiml, tedy jo, ale ne na tehle fotce >:}Citace:
Původně odeslal Darth Maul
EDIT, no ono uz se to tu pisou koukam, tedy takhle najak?
Já nevím, u mě zbytečně moc místa vlavo a nelogický formát našířku...
Zachoval bych portrétní formát, asi takhle:
Jo to je fajne, diky! Ja jsem to psal hnedka ze to asi bude chtit rezat, protoze ty nohy tam jsou divny, protoze ta hlava je pak mala.
Tak kdyztak pro ostatni, se vyjadrete jaky format se vam libi, diky moc!
EDIT, tak me napada, kdyz uz Maule ten tvuj format, tak mozna skoro takhle at to neni takova klasika.. viz priloha
Jj, to je taky v pohodě...Citace:
Původně odeslal Skodik
holt zase musím zopakovat že fotografie musí být velice dobře nakomponovaná už při vlastním focení. Zachraňovat chybu pozdějšími radikálními ořezy většinou vede k ještě horšímu výsledku, protože s tím se u focení a komponování "nepočítalo" a proto je tam pořád něco špatně.
Ta původní Škodikova fotka je celkem ok, ale pozor na ty kalhotky (to je Škodiku jasně tvoje chyba, protože ona nevidí co ty vidíš v hledáčku) a ještě mi možná vadí ty obě schovaný ruce (alespoň tu pravou ruku to tam chtělo nějak nakomponovat). Ty ořezy mi až tak moc nevadí, i když je fakt že při tomto formátu se ta hlava většinou neřeže. Ale jak říkám to není to co by mi na té fotce výrazně vadilo.
theedge ja vim no, jinak tohle je stale jeste fotka z toho prvniho foceni, takze priste dam vetsi pozor! Ale diky za obsahlejsi kritiku, jsem si toho vedem, ty kalhotky, to je mi jasne, ze je to moje chyba.
Ono je tady taky problem nejak s perspektivou ta hlava je fakt mala, ono to je asi tim ze to bylo tele 40-150mm (ekv 80-300mm) a na nejsirsi ohnisko, takze tam neni takovej ten wide, no.
No tak jsem nakonec vybral tu moji cropnutou, tech kalhotek si kazdy vsimne, takze to nepripada v uvahu.
Marcela (5)
http://skodik.ic.cz/galerie/marcela/marcela3.jpg
Jeste jednou diky za komentare, opravdu! Skodik
//edit, Maul, jo taky se mi to zda takhle fajn.
Já myslím, že takhle říznuté a s rámečkem je to docela OK... :cool: