nijak
:-)
Tam musíš napájet rezistor !!!!!!
PS: mě se to nepovedlo a po napájení rezistoru 7.5 Kom se grafika po 1H testování v 3D marku 03 sekla vypla a konec :-))
naštěstí po odpájení rezistoru zase naskočila!! Už ji raději nebudu pokoušet!
Printable View
nijak
:-)
Tam musíš napájet rezistor !!!!!!
PS: mě se to nepovedlo a po napájení rezistoru 7.5 Kom se grafika po 1H testování v 3D marku 03 sekla vypla a konec :-))
naštěstí po odpájení rezistoru zase naskočila!! Už ji raději nebudu pokoušet!
Takéto hodnoty si dosiahol bez Vmodu? to ti ako máme veriť?Citace:
Původně odeslal seep
A preco nie? Mne ide jadro na 500MHz v pohode tiez...vyssie som neskusal, ale tie pamate ma ....Vsak skusim ten Vmod...co to povie...
Koukám, že vám některým jde dobře taktit R-9550. Já mám R-9550 bohužel SE verzi. Tuším, že v prográmku ATI Tool šlo odemknout taktování. Zvýšil jsem frekvence pouze o 15bodů u pamětí a čipu a asi po 15 minutách mi pc ve hře zamrzlo a objevila se hláška o VPU. Nechápu jak tu někdo může taktnout v pohodě o hodně více. :lol: Může to být tím, že ATI Tool nemumí dokonale odtranit zábranu proti tatkování?
a nebo taky tím že máš šmejt grafiku :-)))))
samozřejmě že to může být taky tímto, ale šlo jen o 15 bodů!!Citace:
Původně odeslal Gizmo_CZ
nemôže to byť tým, že máš locklý bios proti pretaktovaniu? Skúšal si to s nejakými Omega driverami?
o omegách přemýšlím, teď jsemstáhnul úplně nejnovější verzi 2.6.05a.Citace:
Původně odeslal rOn
Tm biosem myslíš bios pc, v tom neumím dělat!!! :?
Zkusím nainstalovat omegy a v nich to taktnout. Je to podobné jako u ATi tool, že?
@Missiues : Pokud si už instaloval ty omegy a furt ti to de takhle, tak máš holt smůlu, přeci jenom se do SE dávaj ještě horší součástky, kvůli ceně + horší jádra.
PS. je to freq. čili v Hz ;D
nemate nekdo nake zkusenosti s HIS Excalibur Radeon 9550 128MB?
neni to zadna extra verze..proste obyc..Excalib. nevite jake tam sou pameti?na strankach vyrobce to neni:(
chtel bych koupit a nevim esli
Sapphire 9550 128MB kery be mel mit 4ns Hynix
Excalibur 9550 128MB pameti nezname?
pokud nekdo ma toho excalibur..jak dobre jde pretocit?
jinak je tak o 2kila drazsi nez ten sapphire..tak esli to ma cenu do nej jit..dik
Mam Sapphire 9550 128mb, 128bit, 5ns Hynix. Uspesne zrealizovany Vmod jadra z 1.2v na 1.325. 250/400@490/540. Podla TOHTO navodu som urobil Vmod, no bohuzial postup pre Vmod pamete je nefunkcny, skusal som s 10K aj 8K a napatie z 2.6v kleslo na 2.43 :?
Tak sa chcem opytat, ci sa najde niekto kto zrealizoval Vmem mod na tejto karte... Inak blizsi postup modu najdete TU
Zdravim, mam Sapphire 9550 s 4 ns Samsungama. Naflasoval jsem na ni bios z 9600 s trochu jinymi hodnotami 398/249(hodnoty jsou otestovany a funkcni) a chtel jsem si jeste trochu pohrat s casovanim pameti. V atitoolu 0.0.23 a v marcich jsem si otestoval urcity nastaveni casovani, ale kdyz jsem naflasoval rabitem 1.7 zeditovany bios na tyto hodnoty, tak cerna obrazovaka dokud nenabehnou windouzy, pak problikne vyber uctu a nasleduje restart. Musel jsem pak tam vratit puvodni bios, aby se to rozjelo. Napriklad stacilo zmenit tras ze 17 na 16 a uz to nenajelo, pritom kdyz je v atitoolu nastavenych 7 v pohode jede(samozdrejme i s tema 16). Existuje neco lepsiho nez ten atitool na nastaveni casovani, moc se mi tedle program nezda, kdyz ulozim nejaky hodnoty casovani a zavru to okno s nastavenim, tak podruhe se mi ho uspesne otevrit nepovede, jsou tam nedefinovany znaky a pri snaze o zavreni to shodi celej program (todle,ale muze byt chyba windouzu, mozna jsem je trochu moc osekal). Jinak predpokladam, ze funguje, protoze v 3dmarku2003 to da pres 200 bodu navic s agresivnejsim nastavenim. Jeste jedna vec, na editovanym biosu nezalezi a na nastaveny frekvenci taky ne, i pri defaltni s jinym nastavenim se to nerozjede. Zajima me, jestli to vylepseny casovani mam nakou sanci dostat na grafiku, popr. kde je v mem pochybnem zpusobu chyba?
Tak uz jsem vyzkousel vsechny moznosti. Dokonce to nenajede ani kdyz jsem tam dal horsi nastaveni(coz me prekvapuje, ze jsem to vyzkousel docela pozde). Na programu pro flasovani taky nezalezi(atiflash, flashrom, winflash) Takze otazka ted je: Jde to vubec a jesli jo, tak jak?
Ispwican: Zkus Ati Tray Tool (www.radeon.ru). Muzes se pokusit vzit BIOS z jine 9550 nastavit si do nej tvoje casovani(to co mas originalne) a pokud ti pojede, muzes zkouset casovani menit.
PhoB: dik, ale uz jsem na chybu prisel. Bylo to tim rabitem 1.7. S verzi 1.6 to bezproblemu funguje. To byla ta posledni moznost, na kterou jsem zapomnel, jinak vsechno jsem pouzil v nekolika verzich. :(
Tak jsem konečně a úspěšně rozjel V mod takže s rezistorem 8.2Kom(stojí 0.50Kč :-))) sem se dostal na 1.29V jádro na fregvencí 445MHz víc zatím ee :-((( 7.5Kom rezistor mi to nevzalo :-( no sem zvědav jestli se vyrábí 7.9Kom a jestli mi to ta grafika sežere :-))
Akoze ti to nevzalo? Co to ma byt? Mne to "berie" aj 4.2K(1.365v) rezistor, ale momentalne mam 6.2K(1.325v)....Citace:
Původně odeslal Gizmo_CZ
Tekze Vmod na pamate nefunguje? A urobil si to spravne? (len tak mimo) Ja by som to chcel skusit tiez, ale nemam na to vybavenie ani skusenosti...takze to zostane asi na mojho brata.....Citace:
Původně odeslal Spirit
vie niekto návod na Vmod GPU na ASUS Radeon 9550 GE (4ns Samsung)
a prosim vas niekto mi vie helfnut original BIOS na tuto kartu !
2 DR.aho: Jasne ze som to urobil spravne, Vcore mod bol uspesny, i ked hodnoty nesedeli podla tych co boli v tabulke v navode, ale ja som si odskusal vlastne hodnoty, takze nebol problem.... No a podla navodu (10K) na Vmem mod som dosiahol akurat tak znizenie napatia z 2.6v na 2.43, myslel som teda ze ked zmensim odpor, napatie pojde hore... Ale ani hovno! Dal som 8K a napatie stale 2.43v, dam 6.2K to iste.... Ale podla toho navodu sa mi to od zaciatku nezdalo, pretoze tam bolo treba pajkovat k malemu rezistoru rezistor a druha nozka do groundu... Pricom vsetky mody na pamet na 9550 od inych vyrobcov ako sapphire sa Vmem moduju pomocou svaba, takze predpokladam ze aj na tej sapphirke bude ten druhy svab na napatie (jeden je na Vcore..)... No nic. Dneska este skusim pricinovat nejake kondenzatory na kartu co som kupil, pojdu na napetovu vetvu pre jadro (1.325V) a pamete (2.6V)...uvidime co to spravi...
Vysledok moddingu
http://www.hw4um.gamezforum.net/viewtopic.php?t=234
U nás v obchode dnes prave dorazily za 1900Kč ATI Ge-Cube 9550 128Mb DDR s taktama 400/400MHz tož jsem si ji vzal podle prvních OC jdou na 500/490MHz no uvidim!!
Zdravim.. Nevíte někdo, jak udělat Vmem mod na mý kartě? HIS Exc Rad 9550(5ns hynix) Šla by taktnout dobře(jádro 425 MHz bez úprav, paměti hodně přez 250, ale skoro hned nad tuhle frekvenci artefakty..pasivy samy o sobě nepomohly). Nikde sem to nenašel, deska je docela odlišná od sapphire.. Dík za radu...
Citace:
Původně odeslal Gizmo_CZ
Sry je to GeCube!!!
No je to cely nějaky divný, přiško celkem 12ks. (všechny byly okamžitě pryč) Byly v bulk balení popis byl
Club3D ATI 9550 XT 128MB 400/400MHz
Když jsem ji dal do PC tak se ale hlásí jako
RADEON 9600 SERIES !!!!!! skutečný takty jsou 398.5/195.5MHz
Paměti Samsung 5ns na všech 12ks!!
Jsem z toho v rozpacích, buď někdo udělal pořádnou botu a zaměnil je, nebo nevím ??!
Nikde na netu jsem ale nenašel kartu, která by se s ní shodovala! Asi nejpodobnější je s touhle
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=28169
pouze ty takty by neseděly!!
Po předběžném OC u 4 kartáh běží GPU na 480MHZ bez problémů a s "nezměněnou" teplotou (+5*C)!!
Paměti asi moc nahoru nepůjdou ale předběžně jsem zkoušel 240MHz bez problémů ale dost hřejí!!!!
4x 3D Mark 2003 2x 3D Mark 2001
No ale za 1900Kč no nekup te to a s 2letou zárukou + doklad!!
Edit:
tak po 2H testů jsem se dostal na 479/250MHz jádro/paměti
Edit2 :
Tak teď už vážně nevím, nainstaloval jsem si Sisoft Sandru a ta mi vyhodila tenhle popisek karty : Ge-Cube ATI Radeon 9600 XT (V350)
a teď babo raď????!!!! ;D
Zdarec, chtěl bych se zeptat jak Vám topí paměti?Mě v klidu tak 40 - 50 (odhadem) a při hraní třeba LFS tak 70 a vejš,, nemluvě o doom , kdy na nich neudržím ruku.Jaká je max prac teplota?!
A ještě jaký máte výkon, mě se zdá, že dost bullshit...3DM03 3600 po OC na 500/800.což je podle mě dost ubohý:( ???
Předem dík za všechny odpovědi, čau aspect
jo a sestava je new t-bred XP 2000+(1667) fsb 133 to 166 (2088)..epox nforce2. 256MB.XP sp1 :)