-
Re: E8400 Wolfdale - planuje nekdo?
Ja jsem z toho taky chvilku nemohl spat : - )
Ale ted uz nad tim moc nepremyslim...mam teploty v klidu v rozmezi 42-45 podle teploty v mistnosti (mereno core temp a everstem)
Pocitac je stabilni ,ninja skoro studena....sice mi to vrta hlavou kde je chyba ...ale nejspis udelali soudruzi z Intelu chybu v nejake varce v cidlech v jadrech.
Jinak sito neumim taky vysvetlit
Z.
-
A zkoušel jsi, kolik Ti ukazuje Speedfan?
-
Citace:
Původně odeslal
Darth Maul
Nebudu - Speedfan mi ukazuje cca. o 15°C míň než CoreTemp... něco je prostě špatně obecně...
no ja jsem mel pro jistotu 3 programy
CoreTemp , everest a speedfun .... ale ten speedfum mi pripadal nejvice out .. mel mensi teploty .... a jeste nevim ktery presne je 1 a 2 jadro ...
tady je screen z mych 4 gb
http://img266.imageshack.us/img266/486/4ghzub9.th.jpg
-
Ted presne nevim...ale myslim ,ze ukazuje teplotu diody (pod patici)a to je kolem 26-28 stupnu.
Nejsem doma ,ale jak prijdu ozkousim...
-
Citace:
Původně odeslal
ja.viper
no ja jsem mel pro jistotu 3 programy
CoreTemp , everest a speedfun .... ale ten speedfum mi pripadal nejvice out .. mel mensi teploty .... a jeste nevim ktery presne je 1 a 2 jadro ...
tady je screen z mych 4 gb
http://img266.imageshack.us/img266/486/4ghzub9.th.jpg
na to ,ze tam poustis 1,36 V jsou to nadherne teploty...
Ja mam na 4 GHz 8 x 500 1,275 V teplotu kolem 68-71
-
problem je ze to jsou teploty v IDLE !
ja mam v idle 56-57 at to mam na 3GHZ nebo na 4.5 GHZ v idle coz IMHO neni v poradku :(
-
Asi trosku mimo ale myslim si, ale asi to sem patří.
Nevim mě se to zda slušný výkon ale když vidim v podpisech co za frekvence provozujete na default.
Stavim tu pro jednu paní pcdlo, e8200 jede na neo-F s P35 na 3200 default, dal to pada ale to bude mozná ramkama.
Ted jedu na 3 439MHz se zvysenim napeti jen o trosku napise presne dal vse sem odvoka o stupinek az dva zvednul. Zatim mam do 60 stupnu s tim origo box chladicem, je to takovej ten hodne uzkoprofilovej sem se ho lekl kdyz sem to videl :) muj gemin je trosku vetsi :D
Asi si pudu koupit novej procik :)
Ale co me fakt dorazilo je zpusob montaze, nevim jestli to takhle bylo i u e21xx tam sem chladic ani nevyndal ale predpokladam ze jo, ale pral sem se stim tady asi pul hodiny, zazivyho boha sem tam jednu nozicku nemohl docvaknout a na default nabehl procik v idle na 53, pak sem to sundal sekrabal sem tu nesmyslnou vrstvu ty stribrn origo pasty, to sem nevidel co oni tam davaj velebnosti to je hnus, jak muze bejt 1mm vrsva pasty takovy tri bobiky k necemu to sem se zas rozcilil :)
-
Takze procak byl vyzkousen u kolegy ve stejne desce a na idle v def. taktech ma 55 stupnu pri zatezi orthosa 60
takze to opravdu vypada na vadny kus ...
jeste se chci zeptat kdyz CoreTemp neumi nacist typ desky jestlo to je ok ?
pise mu to Platform: Unkown
EDIT:
http://www.extrahardware.cz/problemy...hrivanim-e8400
ze by opravdu BIOS
-
Zdravím,
mám takový zajímavý problém. Pořídil jsem 8200 a usadil ho do asus P5B (dle oficiálních stránek jej podporuje). Bios správně detekoval frekvenci 2.67 a prime95 běžel stable 10h v kuse. Ok, kompatibilita je.
Problém nastal ve chvíli, kdy jsem se ho snažil přetočit na fsb 400, tedy 800 paměti (mám osmistovky), napětí jsem musel trochu povolit, dál jsem nastavil frekvenci PCIE na 101 (zkoušel jsem i jiné hodnoty) a vypnul fíčuru speed step..
XP v pohodě, prime 95 v pohodě, problém je u her. Resp. chvilku vše funguje jak má a po chvilce výkon klesne cca o polovinu. Restart PC nepomůže, jen vrácení procu na 333 a znovunataktování. Pak je to zase chvilku OK. Zajímavé je, že když pustím 3dmark06, celkový součet bodů je asi poloviční, ale samostatný výkon procesoru je v bodech stejný.
Ještě dodám, že zdroj mám 450 chill, nv 9600GT, teploty na procu jsou 40-55.
Vypadá to, že taktování procu má nějaký vliv na grafiku.....ještě mě napadlo, že bych mohl vyzkoušet nějaké procesorové benchmarky ve chvíli, kdy zpozoruju zpomalení v gamesách..
Nějaký jiný nápad?
-
jestli jsi vypl EIST tak vypni taky C1E(Enhanced HALT State) a Thermal monitor... mohlo by to byt kvuli tomu.. (jinak se s tim ale da jet i zaply.. nedosahnes pak takovyho overclocku, ale zas setris trochu samotny procak i energii, ona je to takova krehka linie od ktere uz na vyssich frekvencich to potom hazi chyby s C1E, EISTem a thermalem)
-
FYI: tak teda stahl jsem realTemp a opravdu ukazuje o 10 c mene jak v idle tak v burnu ... v idle mam 42 a burnu 56-60 max jedu na 450*9 pri 1.36v
-
aj tak to máš nejako vela v tom idle
ja mám v real temp takto:
- idle 31st
- burn 57st
450x9 1.309V
-
No je to trosku vice .... ale uz to neni tech 50C v idle ... hodne jsem prochazel zahraniccni fora a psali ze v podstate zadny program to dobre necte ... a ze to Intel nekde udelal botu a ze v podstate jsou asi dve varky ktere ukazujou o cca 10 stupnu ruzne ..... Zkusim jeste trosku zmensit napeti jestli to bube stabilni na tech 4Ghz .... ale problem je to ze mi to stejnou teplotu cca 42 stupnu ukazuje v idle jak na default 3 ghz tak 4 ghz tak 4,5 ghz ....
-
Ono taky hrozně záleží na desce, což je věc, která se tu moc neřeší ... Zkoušel jsem E8200 na P5B-Plus (P965) a na P5E (X38) a nejen, že to jinak ukazovalo (Asusí PcProbe imho zjevně měří dobře), ale taky to na stejné konfiguraci (takty, voltáže) jinak doopravdy topilo (mám na procesoru Ninju bez fanu a tak to poznám opravdu dobře).
-
Citace:
Původně odeslal
ja.viper
No je to trosku vice .... ale uz to neni tech 50C v idle ... hodne jsem prochazel zahraniccni fora a psali ze v podstate zadny program to dobre necte ... a ze to Intel nekde udelal botu a ze v podstate jsou asi dve varky ktere ukazujou o cca 10 stupnu ruzne ..... Zkusim jeste trosku zmensit napeti jestli to bube stabilni na tech 4Ghz .... ale problem je to ze mi to stejnou teplotu cca 42 stupnu ukazuje v idle jak na default 3 ghz tak 4 ghz tak 4,5 ghz ....
skusim to dát na default kolko to hodí teplotu,pravdupovediac defaul som mal na mojom cpu asi 1 hod ked som ho kupil :D
-
Citace:
Původně odeslal
ja.viper
ale problem je to ze mi to stejnou teplotu cca 42 stupnu ukazuje v idle jak na default 3 ghz tak 4 ghz tak 4,5 ghz ....
Protože to je nejmenší teplota, kterou je schopen ukázat. U E8200 se mi v idle ukazuje 41 (taky nezáleží na OC) a to i těsně po náběhu, kdy je PC studený. A vzhledem k tomu, že Ninja pasiv se trochu zahřeje až když to podle tohodle měření přeleze přes 50, někdy i víc, tak reálný teploty fakt budou jinde.
-
Citace:
Původně odeslal
Khadgar
Protože to je nejmenší teplota, kterou je schopen ukázat. U E8200 se mi v idle ukazuje 41 (taky nezáleží na OC) a to i těsně po náběhu, kdy je PC studený. A vzhledem k tomu, že Ninja pasiv se trochu zahřeje až když to podle tohodle měření přeleze přes 50, někdy i víc, tak reálný teploty fakt budou jinde.
Dik za info ;)
-
Seria: Q745A553
tak odskúšaná E8400 v real temp na 3ghz
default 3ghz a voltage najmenšie čo sa v biose dalo dať a stabilita v orthos 2hod a jelo to dáááááál
voltage bios 1.100V
CPU-z 1.080V
REAL TEMP
idle: 29st.-30st. obe jadrá
burn: 40st.-41st. obe jadrá
si myslím že ten REAL TEMP ukazuje tie správne hodnoty
-
Kolik ukazoval CoreTemp na tohle minimalistické nastavení?
-
REAL Temp mi oproti Core Temp ukazuje přesně o 10°C menší hodnoty, a to na obou jádrech a za všech situací (idle/burn, OC/bez OC).
-
Citace:
Původně odeslal
Darth Maul
Kolik ukazoval CoreTemp na tohle minimalistické nastavení?
E8400
default 3ghz
voltage bios 1.100V
CPU-z 1.080V
REAL TEMP
idle: 29st.-30st. obe jadrá
burn: 40st.-41st. obe jadrá
CORE TEMP
idle: 39st.-40st. obe jadrá
burn: 50st.-51st. obe jadrá
-
Cau, chtel bych se zeptat na kolik byste sli s e8200, deskou p35-ds3 a chladicem artic cooling freezer 7 pro. chtel bych 3.66ghz ale nevim jestli by mi to utahla deska a uchladil chladic.
jsem celkem zacatecnik a vubec nevim treba jak se maji napriklad u cpu zvednout volty atd... ale vim treba ze pri taktu musim zvednout fsb a pak frekvenci postupne atd atd... byl bych rad kdybyste mi to nekdo vysvetlili co se pri taktovani musi zvedat (jestli jeste neco) a proste vysvetlit taktovani :) hledal jsem na fore ale nic takoveho jako navod jsem nenasel. dik moc predem
-
a strejda google neví ? když už jsi tady nic nenašel ? :rolleyes:
schválně tam napiš "core2 přetaktování" :mweheh:
(jinak volty menit nemusis kdyz budes vymenovat ten cpu.. to si nastavi samo... az budes chytrejsi z navodu, tak se ptej)
-
Citace:
Původně odeslal
yxcvbnm
Cau, chtel bych se zeptat na kolik byste sli s e8200, deskou p35-ds3 a chladicem artic cooling freezer 7 pro. chtel bych 3.66ghz ale nevim jestli by mi to utahla deska a uchladil chladic.
jsem celkem zacatecnik a vubec nevim treba jak se maji napriklad u cpu zvednout volty atd... ale vim treba ze pri taktu musim zvednout fsb a pak frekvenci postupne atd atd... byl bych rad kdybyste mi to nekdo vysvetlili co se pri taktovani musi zvedat (jestli jeste neco) a proste vysvetlit taktovani :) hledal jsem na fore ale nic takoveho jako navod jsem nenasel. dik moc predem
To fakt myslíš vážně? ???
http://pctuning.tyden.cz/index.php?o...7412&Itemid=57
-
dik moc za ten link ja jsem to fakt nenasel :(
mno cpu-z mi ukazuje nasobic 6x coz je blbost, ma mit 8x (cili z mych standartnich 2.66ghz je 2.00ghz) ale to uz jsem nekde tady cetl, musi se vypnout jedna funkce v biosu. takz epodle mych vypoctu s nasobicem 8x bych musel zvednout fsb procesoru na 458MHz, abych dostal 3.66GHz. kdyby to nebylo stabilni (coz je pravdepodobne) tak zvetsim napeti.
ale nepochopil jsem moc ty RAMky... ty ale nemusim zaroven s procesorem taktovat, nebo jo? to je asi jedine co jsem nepochopil, kdyztak pls odepiste. ted asi zkusim daz z 2.66 na 3.00GHz abych to vyzkousel a pak s novym chladicem to zkusim dat na tech 3.66GHz...