Jj, vazne profi pracicka. Bohuzel nikoho takoveho tu nemam :( Ale horsi to bude s pripadnou reklamaci.
Printable View
Jj, vazne profi pracicka. Bohuzel nikoho takoveho tu nemam :( Ale horsi to bude s pripadnou reklamaci.
No s reklamací jsem se samozřejmě rozloučil.
Jinak první poznatky:
Jádro: 1.3V - 900MHz, 1.35V - 925MHz.
Jedna věc mě ale dost zaráží. Jak postupně přidávám frekvenci na jádru, tak musím pomalu ubírat frekvenci pamětem, jinak hážou artefakty. Když bylo jádro na 900, tak paměti běžely v pohodě na 1050, při jádru na 925 už jsem je musel snížit na 1000. Přitom napětí do nich jde pořád stejné. Nerozumím...
Jdu spát. Pokračovat budu zítra. Přidám aspoň ještě na 1.4V. Uvidím co z toho dostanu. Zatím se to jeví dost dobře :)
Chtelo by to prolomit 1GHz barieru. To uz by ti Crysis bezelo vazne slusne :)
Pěkný Voltmod.... docela víc a víc začínám přemýšlet o upgrade grafiky :)
Jinak musím říct, že se nevyplatilo dělat voltmod pamětí. Frekvence se zvedla jen o pár MHz. Možná zkusím místo pevných rezistorů dát trimry a trochu to ještě zvednout. 1.57V je zjevně málo ;)
jj taky gratulace (na dilne mam dva slabouproudare tak se jich letim s tvym obrazkem zeptat jestli jsou neceho takoveho schopni) A mam jeste dotaz zkousel jsi to smrtelne menu v UT3ce (dle hasteho a mych poznatku je to opravdu test stability 4870ek :) a o jake kapacite jsi tam ten resistor dal na tech 1,35V?
UT3 nemám, takže to nevyzkouším, ledaže by to šlo i v demu (pokud existuje)?
EDIT [Ta kapacita :oops:] Ten odpor byl zhruba 40 Ohm, úplně přesně ti to neřeknu.
ano i demo obsahuje uvodni menu s options exit atd. tak to prosim zkus. Protoze max stabilita je max stabilita. Jestli se mam do toho vubec poustet. A prosim napis mi presne oznaceni toho trimru prosim udelam to presne podle toho obrazku (bratr ani jsem nevedel, ze spravuje projektory a halogenova svitidla za miliony :) )
Kapacita rezistoru? Mi neco unika? Odpor mas proste 50ohm na voltaz kolem 1.3v (staci maly 0.5w). Koupit se da jeden 47ohm rezistor (stoji zhruba korunu ;) ), ale z mych zkusenosti je lepsi nejaky 39ohm rezistor, ten by to mel zvysit na 1.35v. Lidi tam davaji i neco kolem 20ohmu, ale to uz je voltaz nekde na 1.5-1.6v. To uz chce opravdu dobre chlazeni.
:oops: Kapacita rezistoru. Pardon. Predpokladal jsem, ze se ptal na odpor, tak jsem tak odpovedel. Slepe jsem to opsal a ani nad tim nepremyslel. Jinak ty rezistory co jsem tam pouzil jsou 0,6W (a jsou uplne studene). Staci klidne i ty nejmensi. Skoro nic pres ne netece.
mada: Ten trimr je 64Y 200Ohm. Ale to je jedno, ktery pouzijes. Rozsah odporu co te zajimaji je od 50Ohm dolu. Ja vzal schvalne viceotackovy, kvuli jemnejsimu nastaveni odporu.
jj dik zkusim primo ten rezistor 39ohm jak rikal Haste, jen prosim az budes mit chvili zkus ten UT3demo a nech to uvodni menu jestli ti to nelehne.
Tak zkousim to vase UT3 a volbu smooth framerate tam nikde nemam. Porad i pri vypnutem vsyncu to jede 60FPS...Citace:
EDIT: Jo jenom je potreba v menu vypnout smooth framerate a vsync. To omezuje pocet FPS a GPU se flaka :) U me to ma v menu 145FPS+-.
Jinak napeti zvednuto na 1,4V, ale zrejme jsem narazil na strop moznosti jadra. Frekvence se zvedla jen o par Mhz. Sotva na 930. Jeste to zkusim zvednout vic.
Ale konecne jsem dosahl ve Vantage GPU skore pres 10 tis. :o
EDIT: tak asi konečné poznatky. Voltmod pamětí jsem zrušil, protože nakonec nepřinesl naprosto žádné navýšení frekvence. Při odporu 10 Ohm teče do jádra 1.42V. Na této frekvenci je pro moji kartu konečná 930Mhz. Ovšem toto je frekvence, která se sice dá benchmarkovat, nicméně jak jsem bohužel zjistil pořádným testováním, ani zdaleka není stoprocentně stabilní. Jak jsem tak postupně testoval a kartu zatěžoval, tak jsem nakonec došel k naprosto stabilní frekvenci "pouhých" 890/1075 Mhz. Což je sice velice pěkné, na druhou stranu se ale nabízí otázka, jestli má kvůli tomu cenu dělat voltmod. Bude se to asi lišit kartu od karty, ale to si každý kdo voltmod chcete dělat zvažte sami.
Já jsem z toho poněkud na rozpacích. Paměti si dělají co chtějí, na určitých frekv. jádra dělají artefakty i na 1000 na některých jsou stabilní i na 1075. Celé chování této karty při přetaktu mi přijde hodně divné.
Jj, mam z toho naprosto stejny pocit. Jako by se ATi snazilo touto kartou vsem vzkazat neco ve smyslu: nepretaktujte, za rok tu mate dalsi generaci s 2x vykonem, radeji si kupte novou :)
Jinak to smooth framerate v menu dema neni. V demu je jeste zastarala verze menu a smooth framerate musis zrusit takto.
2haste tak dalsi poznatek. Pri prehravani DVD jede grafika na tech 300MHz (dle GPU-Z) a obevuji se chyby v obraze /sem tam problknou jakoby bile pixliky), kdyz video zastavim pres AMD GPU CLOCK TOOL nastavim 500MHz tak jsou chybky pryc. Dela ti to taky?
Zdravim
Chci se zeptat jestli je vysledek v 3D Marku 06 na teto sestave (zadne OC prozatim) a to 12tisic bodu v poradku ?
Prislo mi ze pri CPU testu se to dost kousalo tak nevim jestli to je v poradku ... predem dekuji za radyKód:grafika: HD4850 + AC S1 rev.2
procak: E8400 @ 3GHZ + AC Freezer 7 Pro
ram: 2Gb @ 1066Mhz
deska: GA-P35-DS4
cpu test se opravdu kousa.. preci jen rendrovat pres procak je neco jinyho nez renderovat pres grafiku :) .. ten vysledek je myslim naprosto v poradku .. ja mam pri taktu procaku na 3,2ghz a lehce taktle grafice 11740bodu .. pameti na 800mhz a winxp32bit a ty mas o pulku vetsi cache procaku
Tady:nějaký dobrák zveřejnil BIOS z ASUS 4870 Extreme. Flashnutím tohoto BIOSu se konečně v CCC posune limit na taktování jádra na 900Mhz.Kód:http://www.mvktech.net/index.php?option=com_remository&func=fileinfo&filecatid=2733
Takže konec opruzu taktování přes AMD utilitu (dobré pro ty co chladí ventilátorem a vždycky se jim rozhodil profil).
Co psali borci na xtreme foru, tak to flashnuli i na jiné výrobce (stejně jsou to všechno stejné karty). Voltáže na 4870 přes BIOS měnit nejdou. Zatím jsem se do toho BIOSu nedíval jakou má nastavenou frekv. pro 2D (mrknu večer doma), nicméně vzhledem k tomu, že je to orig. BIOS z běžně prodávané karty, předpokládám, že takty tam budou stejné jako máme všichni ostatní.
Večer udělám pokus. Upravím tento BIOS v RBE, změním si takty pro 2D a flashnu to. Jsem zvědavý jestli zůstane zachována možnost v CCC nastavení jádra až do těch 900Mhz, nebo jestli to RBE nějak zmrší...
EDIT: Tak voltáže jsou tam opravdu stejné a frekv. 500/925 a 815/925 Mhz... Jo a je tam i upravený FAN profil.
Si tak rikam, ze by melo jit i zeditovat vyrobce. Tj. nastavit mu v RBE vyrobce jako Build by ATi a meli by jste i stejny BIOS jenom s unlocknutym Overdrive do 900MHz :) To pak zkusim az bude cas.
Tak funguje to. Dokonce po to co jsem si flashnul upravený BIOS s 200Mhz ve 2D můžete na přiloženém obrázku vidět, že se dá frekv. najednou nastavovat od těch 200 až do 900Mhz. Pěkné ;)
zkoušel jsem WinFlash a nejde mi to, jede to někomu, nebo musím do DOSu a Atiflash