-
Re: E8400 Wolfdale - planuje nekdo?
Citace:
Původně odeslal
GreenOrchid
Asi pitoma otazka, ale objednal jsem si tray verzi CPU, pres ppl. nevite v jakem baleni se dodava tray ? je to v nejake krabicce ? :D
posta i ppl maji predepsany min. velikost balicku takze i v pripade tray verze ktera ma jen ochranej plast na pin strane ti to musej "solidne" zabalit.. takze se nemusis bat ze ti to prijde v krabicce od zvejkacek:), prodejcum tray verze chodej v plastovych maticich kde je to po xx kusech... takze samostatny baleni nemaji tray verze nikdy.
-
Já střelím otázku možná trochu mimo - ohledně EIST.
Myslel jsem, že ta změna násobiče je v trochu širších mezích. Mám tomu tedy rozumět tak, že EIST na desktop PC má to rozmezí frekvencí o dost omezenější než laptopové verze?
-
Citace:
Původně odeslal
Khandar
posta i ppl maji predepsany min. velikost balicku takze i v pripade tray verze ktera ma jen ochranej plast na pin strane ti to musej "solidne" zabalit.. takze se nemusis bat ze ti to prijde v krabicce od zvejkacek:), prodejcum tray verze chodej v plastovych maticich kde je to po xx kusech... takze samostatny baleni nemaji tray verze nikdy.
ok, neco takovyho jsem si predstavoval. Tak jsem zvedav... dorazi snad dnes vecer nebo zitra.
-
Záleží co máš za procák. Minimalní násobič je obvykle společná vlastnost celé řady, maximální násobič je vlastností modelu. Např. řada E6x50:
(všechny modely) - min. násobič 6x
E6550 - max. násobič 7x
E6750 - max. násobič 8x
E6850 - max. násobič 9x
Pak EIST u E6550 shodí nasobič ze 7x na 6x (t.j. ze 2333MHz na 2000MHz), což skoro nestojí za to. U E6850 už je to ale už rozdíl 9x vs. 6x (t.j. ze 3000 MHz na 2000MHz), což je mnohem zajímavější.
Citace:
Původně odeslal
kecinzer
Já střelím otázku možná trochu mimo - ohledně EIST.
Myslel jsem, že ta změna násobiče je v trochu širších mezích. Mám tomu tedy rozumět tak, že EIST na desktop PC má to rozmezí frekvencí o dost omezenější než laptopové verze?
-
presne tak, ako napisal Camill . Vsetky Conroe a neskorsie maju minimalny nasobic 6. Pod to sa nedostanes. Nie som si isty aky minimalny nasobic mali Pentia 4, ale tam sa aj maximalny pohyboal niekde inde ako dnesne 8, 9 .
-
Děkuji vám za vysvětlení. Už chápu proč mám na notebooku ten skok tak velký :).
Také mám min. násobič 6x, ale normálně procesor jede na 18x100, takže tady je ten rozdíl hodně velký :).
Když o tom ale tak přemýšlím, tak všechny C2D do desktopu mají nízký násobič a vysokou FSB. To by možná chtěli vymyslet něco nového, aby se ten výkon dal více snížovat.
-
Citace:
Původně odeslal
kecinzer
Děkuji vám za vysvětlení. Už chápu proč mám na notebooku ten skok tak velký :).
Také mám min. násobič 6x, ale normálně procesor jede na 18x100, takže tady je ten rozdíl hodně velký :).
Když o tom ale tak přemýšlím, tak všechny C2D do desktopu mají nízký násobič a vysokou FSB. To by možná chtěli vymyslet něco nového, aby se ten výkon dal více snížovat.
no kvuli tomu je tady rada E4xxx
ta ma vysoky nasobice, E4600 ma 12 nasobic
-
Takový dotaz trochu mimo, ale vlastně se to týká tohoto CPU.
Zapojuji konektory do desky. U P4 jsem měl navíc k procesoru klasický 4 pin, tady na desce je ale rozšířen na 8pin - takový kabel mi vede i ze zdroje, ale teď nevím, jestli mám tedy zapojit ten 4pin, nebo 8mi (další 4 piny jsou zalepené). V manuálu jsem se dočetl, že to je pro Extreme Edition.
Ale stejně bych rád věděl, jestli tam nemám stejně raději zapojit ten větší kabel.
-
klidne ho tam zapoj, hlavne si ale dej pozor at tam nestrcis ten 6-pin pro PCI-E grafiky, zastrcit tam sice jde, ale ma prohozene (kterej dement to vymyslel) piny, takze je slusna pravedpodobnost ze odpalis desku nebo zdroj nebo oboje :)
Citace:
Původně odeslal
kecinzer
Takový dotaz trochu mimo, ale vlastně se to týká tohoto CPU.
Zapojuji konektory do desky. U P4 jsem měl navíc k procesoru klasický 4 pin, tady na desce je ale rozšířen na 8pin - takový kabel mi vede i ze zdroje, ale teď nevím, jestli mám tedy zapojit ten 4pin, nebo 8mi (další 4 piny jsou zalepené). V manuálu jsem se dočetl, že to je pro Extreme Edition.
Ale stejně bych rád věděl, jestli tam nemám stejně raději zapojit ten větší kabel.
-
tak prave mi prisel.
je to E8400 SLAPL Q747A258
-
mám takový dotaz,Mám e8400 a normál teplota 41 a burn v orthosu max 51 asi.chladím ac freezerem 7 pro a je studenej,takže to znamená že mám jen blbý čidla?škoda chtěl sem trochu taktnout tak na 3,6ghz ale s takovou.nevim jestli sou to normální teploty nebo ne,díky
-
nema nekdo z mistnich zasvecencu prehled, kdy budou yorkfieldy ?
-
Citace:
Původně odeslal
kadett
mám takový dotaz,Mám e8400 a normál teplota 41 a burn v orthosu max 51 asi.chladím ac freezerem 7 pro a je studenej,takže to znamená že mám jen blbý čidla?škoda chtěl sem trochu taktnout tak na 3,6ghz ale s takovou.nevim jestli sou to normální teploty nebo ne,díky
Tohle je úplně v pohodě a na 3,6GHz by Ti měl jít bez přidávání voltáže...
-
Citace:
Původně odeslal
kadett
teplota je OK,ja mám na defaute E8400 v idle 40-41st a v burne mám kolo 53-54st
-
Citace:
Původně odeslal
Fox!MURDER
nema nekdo z mistnich zasvecencu prehled, kdy budou yorkfieldy ?
v cem by meli byt lepsi?
OPRAVA: melY ty procesory
to byla hodne slaba chvilka :)
-
Citace:
Původně odeslal
MISKOBOSS
v cem by meli byt lepsi?
2x tolik jader :-)
-
Citace:
Původně odeslal
Fox!MURDER
2x tolik jader :-)
tak to se cervenam hned ze dvou duvodu
zbytecne zasiram forum svym nevedomim a pak ze se dokazu tak blbe zeptat:o
smazat to taky nejde, to je ostuda:D
EDIT:
a jeste pravopis :), jdu na hrasek klecet do kouta a dneska bez vecere
-
Citace:
Původně odeslal
MISKOBOSS
tak to se cervenam hned ze dvou duvodu
zbytecne zasiram forum svym nevedomim a pak ze se dokazu tak blbe zeptat:o
smazat to taky nejde, to je ostuda:D
A jeste jsi napsal melI s mekkym i, ackoliv se jedna o ty procesory. Takze si dej okamzite pohlavek a bez se nejmin na hodinu stydet do kouta! ;-)
-
Zdravim panove , tak mam mensi problem s E8400 + sestava viz podpis
Zkousel jsem ho taktit ... a dostal jsem se do vidli i s 500*9 pri 1.45 V ale nebyl stabilni a teplota v idle byla 57C zatez 70C cca
problem je ze kdyz jedu na def taktech 9*333 (1.2V)tak mam porad idle teplotu na 56-57C to same pri 450*9(1.36V)
uz jsem cetl jak tady na foru tak na cizych ze byli nejake problemy s nekterymi kusy s teplotou .... nejedna se mi o burn tu mam max do tech 70 C ale o teplotu v idle.
docetl jsem se ze teplota do ktere ruci INTEL je 72.4 C sice jsem to nezkousel s box chladicem ale myslim ze by jsem byl velice blizko ... takze neco je v neporadku
Dal jsem to znamemu co ma tu samou desku at to zkusi , kolik mu to bude hrat , jeho E8400 na def taktech ma kolme 29-32 C
-
Citace:
Původně odeslal
ja.viper
Zdravim panove , tak mam mensi problem s E8400 + sestava viz podpis
Zkousel jsem ho taktit ... a dostal jsem se do vidli i s 500*9 pri 1.45 V ale nebyl stabilni a teplota v idle byla 57C zatez 70C cca
problem je ze kdyz jedu na def taktech 9*333 (1.2V)tak mam porad idle teplotu na 56-57C to same pri 450*9(1.36V)
uz jsem cetl jak tady na foru tak na cizych ze byli nejake problemy s nekterymi kusy s teplotou .... nejedna se mi o burn tu mam max do tech 70 C ale o teplotu v idle.
docetl jsem se ze teplota do ktere ruci INTEL je 72.4 C sice jsem to nezkousel s box chladicem ale myslim ze by jsem byl velice blizko ... takze neco je v neporadku
Dal jsem to znamemu co ma tu samou desku at to zkusi , kolik mu to bude hrat , jeho E8400 na def taktech ma kolme 29-32 C
muzu potvrdit, ja mam E8400 na default 32 C.
-
Citace:
Původně odeslal
GreenOrchid
muzu potvrdit, ja mam E8400 na default 32 C.
Default 3GHz při 1,225V a zapnutým EIST? Kolik Ti točí ten Ninja mini?
-
Citace:
Původně odeslal
Darth Maul
Default 3GHz při 1,225V a zapnutým EIST? Kolik Ti točí ten Ninja mini?
default 3Ghz, EIST zapnuto, ninja mini jede 2300. je na tom neco spatne ?
screen http://img355.imageshack.us/img355/8544/vistahp5.jpg
ukazuje mi to speedfan i bios.
-
Citace:
Původně odeslal
GreenOrchid
Nene, špatně nic - jen se pořád zkouším objevit, jestli ty obrovské rozdíly teplot u E8400 jsou dané citlivostí procesoru na okolní podmínky, odlišným měřením, nebo křivostí IHS některých kusů...
Ten rozptyl je prostě strašně velký, sám se při 3,6GHz na default pohybuju s Ninjou pasivně okolo 50°C v IDLE... jenže to měřím v CoreTempu...
-
Citace:
Původně odeslal
Darth Maul
Nene, špatně nic - jen se pořád zkouším objevit, jestli ty obrovské rozdíly teplot u E8400 jsou dané citlivostí procesoru na okolní podmínky, odlišným měřením, nebo křivostí IHS některých kusů...
Ten rozptyl je prostě strašně velký, sám se při 3,6GHz na default pohybuju s Ninjou pasivně okolo 50°C v IDLE... jenže to měřím v CoreTempu...
tak mozna mam stesti na kousek....
no jo 50 ale pasivu. Dej si ninju na 1500 otacek a uvidis. budes na 30 C taky, nebo ?
-
Citace:
Původně odeslal
GreenOrchid
tak mozna mam stesti na kousek....
no jo 50 ale pasivu. Dej si ninju na 1500 otacek a uvidis. budes na 30 C taky, nebo ?
Nebudu - Speedfan mi ukazuje cca. o 15°C míň než CoreTemp... něco je prostě špatně obecně...