for byl v tom, ze diky vypnutym tablet pc komponentam mi nebezela nejaka sluzba, a ve windows/system32 nebyl pritomen ani sniptool.exe, ani msdm.dll ;)
Printable View
Podarilo se nekomu z vas vyresit problem vypinani monitoru pri prehravani videa ? Sporic nenaskoci, vypne se po case monitor. Pouzivam MPC, nastaveny na prehravani pres VMR9 (kvuli titulkam). Mimochodem, zadneho zasekavaji pri prehravani jsem si nevsiml. Kodeky xvid na xvidy, ffdshow na ostatni. Gadgets panel mam zapnuty i s hodinama (nekde jsem tu cetl, ze se to s tim nekomu pravidelne sekalo).
ps: Silencovu radu vypnout totalne ve Vlastnostech napajeni vypinani monitoru beru jako radu hodnou jeho nicku.
edit: kecinzer: diky, podivam se jen po tom modnutem MPC, CCCP mi do PC od jiste doby nesmi (osobni averze).
Zkusil jsem MPC 6.4.9.0+ (SVN611+patch [clsid2007-08-10]) a po nastavene dobe 3 minuty na vypnuti monitoru se monitor behem prehravani nevypl.
Nainstaluj nejnovější CCCP, obsahuje modnutou verzi MPC, který již umí potlačit vypínání monitoru.
Viz http://4um.ocguru.cz/showpost.php?p=731253&postcount=1
Moje zkušenost http://4um.ocguru.cz/showpost.php?p=737707&postcount=2 .
Takze... MPC 6.4.9.0 monitor vypinal, verze 6.4.9.0+ (SVN611+patch [clsid2007-08-10]) uz ne, ted jsem to testoval trochu dukladneji nez rano a jsem spokojen :-)
Tak som sa podujal na Vistu aj ja - instalacia prebehla bez problemov, system je velmi svizny a zatial nejavi absolutne ziadnu nestabilitu (co by som ale po jednom dni chcel :D ze ).
Chcem sa ale spytat ako to je so zvukovkami Creative - mam Audigy 2 GOLD (cize nieco ako klasicka Audigy ale vystupy ma pozlatene...no to je jedno), nainstaloval som posledne ovladadace od Creative klasicke + este Creative Alchemy 1.0.0.4. Zvuk bezi v pohode ale nikde nevidim (ani v tom jednom panely co pribudol po instalacii od Creative) moznost zaskrtnut Redirect Bass to jest aby ten prekliaty Subak hral ako ma.
Instaloval som potom posledne CCCP s FFDshow kde je moznost v AUDIO nastaveniach zapnut tuto moznost aby to preplo aj na Subak, zial to sa zapina resp. je mozne pouzivat len spolu s MC prehravacom...
Foobar som teda este neskusal, ale predpokladam, ze rovnako ako WMP to bude hrat iba v satelitoch bez redirectu.
Co som sa pytal tak ten povodny software, co je dodavany ku Creative nie je s VISTOU kompatibilny a vraj je najlepsie kupit novu zvukovku....
Snad mi to niekto obsvetli, kym zacnem hladat po nete.
Details on SP1 for Vista starting to emerge
FudzillaCitace:
Microsoft released news today that Service Pack 1 for Vista should be in selected testers’ hands in the next few weeks and it is on track to be released for a public beta in early 2008. The company has indicated that SP1 for Vista will feature a great deal of performance oriented and feature upgrades, as well as the normal fixes for outstanding current issues.
What really is surprising is that Microsoft indicated that the express update for SP1 will check in at about 50MB, while the IT oriented stand alone package normally used for large scale IT deployments and preparing SlipStreamed Vista SP1 DVDs will check in at a full 1GB. Yes, that’s right: the full SP1 package for Vista will be a 1GB download.
Lidem s pomalym pripojeni preji hodne stesti...
casopisom s DVD prilohou velke predaje ;)
Ok ten moj problem s redirectom basov vyrieseny. Existuje DLL do foobar2000, ktory basy redirectne cize bez problemov :smoke:.
nevite nekdo jestli bude realtek resit nejak OpenAL kvuli zvuku? posledni ovladace to nevyresily
http://4um.ocguru.cz/showthread.php?...highlight=zvuk
porad mi jde zvuk pouze L+P u centru a sub muze hrat pouze jeden.
coz je pekne na prd u filmu. bud neslysite dialog / nebo zase nemate podporu v efektech pres SUB
Přehlédl jsem, nebo tu chybí tohle?
Stop User Account Control (UAC) screen flicker / flash
Follow the steps below to disable UAC secure desktop:
- Click on the Start Button and key in secpol.msc and hit Enter.
- Navigate through Local Policies and Security Options.
- Scroll to the bottom and right click on "User Account Control: Switch to the secure desktop when prompting for elevation" and select Properties.
- Set the option to Disabled and hit OK.
chvala ti alahu ... to ma tak sralo ... a pritom uac vypnut uplne nechcem ;) diky
Windows Vista vs Windows XP Performance: 7 Months Later
FiringSquadCitace:
Looking over the performance results, it´s clear to see that both AMD and NVIDIA´s Windows Vista drivers have come a long way in the past seven months. NVIDIA in particular has made tremendous strides with their latest Vista driver, SLI support is fully functional for all GeForce card owners and it scales well in most cases. Unfortunately, CrossFire compatibility is still an issue for AMD. New games like BioShock and World in Conflict don't support CrossFire at this time, and Lost Planet and Quake Wars have graphical glitches.
pro nekoho mozná zajímavý článek o "virtualnich systemech". jen sem hodim link aby nekdo neprehlednul třeba.
http://www.pctuning.cz/index.php?opt...1&limitstart=0
JJ, vyrtual systemy jsou super, aneb jak pohodlne a bezpecne pouzivat kepl windows ... :-) A pokud tvuj procak podporuje HW visualizaci, vykon je naprosto identicky jak bez vizualizce ...
Zomriem, vYrtual a nasledne bez problemovy prechod do vizualna? ;)
Btw, viete o tom, ze sa daju virtualizovat pod Windows aj jednotlive aplikacie? :) neviem nazov toho softu, mam ho doma.
Thinstall ?
Malý trik jak zvýšit výkon u pc s vícejádrovými cpu
Start -> Run -> msconfig
2. Záložka “Boot” dále “Advanced options…” tlačítko.
3. Zaškrtnout checkbox “Number of processors:” a zvolit příslušný počet jader
4. Klik na “OK” a poté “Apply” .
5. Restart systému, a je vymalováno :)
Zdeněk: a změní to reálně něco? Však OS má standardně cpu check routine a ví přesně, o jaký procesor jde (dá se kdyžtak iniciovat i manuálně).