Jsem si myslel, ze TDP, ktere ukazuje A64Max Temp je zavisle na hodnote TcaseMax.
Printable View
no mám 75W
Tcase jenom bohužel 57C
Vcore 1.350V default
S IHS sel maximalne na 2 670, po sundani jde na 2 730, ale s napetim 1.55V+2,4%, takze jedu radeji na 2,7GHz pri 1,55V.
no já jedu zatím na 2700Mhz stable, při 1.53V, sundávat asi nic nebudu. Všiml jsem si taky že oproti tomu opteron 144 co jsem měl předtím to topí méně :-)))
X2 topi mene nez Opteron??:eek:
Spajdr, Setti: i já mam ten stejnej kousek (TDP 75W, TcaseMax 57, 1,35V standard). S vodou jsem ho dostal na těch 2750 MHz stabilně na 1.52V Oproti Opteronu 146 topí trochu víc, ale na tý vodě je to vcelku jedno. Neni to nic významnýho. Každopádně, myslíte že se vyplatí sundavat ten IHS? Kolik člověk může získat? Nejsem si jistej, jestli to stojí za tu nemožnost reklamace ?? A jak případně sundavat ten IHS? Jako se to dělalo u Opteronů a A64? Nerad bych aby mi jádra zustaly na IHS ... viděl jsem nehezký obrázky jak někde sundavali IHS na Pentiích ...
S vodnim chlazenim se to vyplati urcite. Pokud se ti povede sundat IHS bez poskozeni desticky od CPU, tak moznost reklamace neodpada, protoze IHS lze zpet prilepit aniz by bylo neco poznat. Postup pri sundavani je uplne stejny, ziletkou proriznes po obvodu tu gumu a pak IHS opatrne sundas. Jen je treba davat pozor na soucastky okolo jadra.
kuwa chlapi, musíme dát aspoň 3Ghz není boha aby byl strop někde na 2750Mhz :D
no praveze je. K 3GHz sa tu s X2kami nikto ani len nepriblizil, ak ma pamat neklame.
ano klesne. Nebudes si moct honit nad 40s v SuperPI ale budes mat iba chabych 41s :roll:
omg, to bolo obrazne. Nemusis ma chytat za slovicka.
Rob ako sam uznas za vhodne. Ja davam pamate cez delicku pod svoju nominalnu hodnotu, aby som pri taktovani vylucil, ze prave ony su brzdou.
Píšeš že se to vyplatí - ale u Tebe to přineslo nějakejch 50 MHz? ... Nejsem si uplně jistej, jestli do toho mám jít. Sice to moje vodní chlazení je docela v pohodě, ale kvůli 50 MHz riskovat poškození procesoru při sundávání IHS, nebo já nevim co ještě ... ? Každopádně na 3 GHz by to stejně asi nedalo ... :-( ... i když, koho by 3 GHz nelákaly?? že?
Chlapy ako mate nastavene PCIE zbernicu ? Matu ju taktnutu ?