Ale napeti VDD by melo byt alespon 2,5V. Stahni novsi CPU-Z nebo Aidu.Citace:
Původně odeslal sodom
Printable View
Ale napeti VDD by melo byt alespon 2,5V. Stahni novsi CPU-Z nebo Aidu.Citace:
Původně odeslal sodom
No uprime,ja vic jak 2.00V do Chipsetu nenacpu.To VDD ukazuje voltaz chipsetu.Pletes si to voltazi pameti.
Skus ine testy mozno je problem inde , nie v cpu.Citace:
Původně odeslal s.kral
Naapr ja . Prve zapol som pocitac (na objasnene vsetci tu basnili o A-DATA pamatiach) nastavil casovanie na cl2.5 vdimm 2.6V boot 2,2Ghz a pustam prime a ze bum zatuh.
Ok vravim si ze doteraz som stastie na oc nemal nebudemho mat ani teraz no co smola.
Hadzem na 2,1Ghz prime zatuh.(vsetko pri fsb 200 samozrejme)
Ze kua co to je. Vytvaram disketu s goldmemory a ze kua kolko chyb to co je??
Bootujem idem na forum hladat info , nasiel som faq ohladne nf7-s pisu ze sa ma dat pamat do 3 slotu .
Tak som dal pamat do 3 slotu a davam 8 4 4 3 (hmm ved o takt nejde , ide o stabilitu)
Prime na 2,2 / default ok. Takze davam moje vysnene nastavenie ze 2,4/1,575 (este pred kupou som si vravel ze bolo by super toot dosiahnut)
a prime 10hod ok.(v tej dobe test este bez poriadnej GK , iba na pci GK)
O niekolko dni som dostal GK tak ze vyskusam nejake hry .
Skusil som BF a vzdy mi po par hodinach hrania padne hra na plochu.
Takze teraz testujem zasa vsetko znova asnazim s zistit kde je chyba ., procaku dam 24 hodinovku a to by malo stacit na to aby som sa utvrdil ze to ten procak zvlada.
Inak sorry ze som sa tak rozpisl , ale tymto som chcel naznacit ze imho prime je nedolezite a ze skor je lepsie dosiahnut stabilitu v softwary a aplikaciach ktore bezne pouzivas.
Mna teraz caka niekolkodnovelaborovanie ze kde asi tak moze byt chyba :-(
Ja teda nevim ale moje desky pod VDD ukazuji voltaz pameti. Napeti na chipsete zvysovat nemuzu.Citace:
Původně odeslal sodom
No jo,ale ja mam Epoxe RDA3+ a ta to umi.Umi to jeste cela rada desek.
Heledte, jakmile testujete prime95 a pamet Vam udela JEDINOU MALINKOU chybycku, tak prime 95 spadne.....
Takze si MUSITE byt 100 procentne jisti pametma (coz u nf2 snad ani nejde) ...
Treba moje stare BH-5 Kingston, behali na 2-2-2-5, ale pak jsem zacal hrat FarCry a MUSEL jsem nastavit 2.5-2-2-5 a pak bylo VSE super stable, pricemz memtest86 nic neobevil ani na 2-2-2-5 .... Takze, chcete-li mit 100 pro jistotu, nastavil bych FSB treba na 166, konzervativni casovani + XP-m 2600+ a projel prime95 10 hodin a pak si hral jenom s procakem s multiplikatorem a tak budete mit 100 procentni jistotu, ze PADA jen PROCESOR .....
Sice to sem vubec nepatri, ale Memtest a Win memory Diagnostic se mi zdaji bejt slabe...nechal sem je 3x a nic (na tom Ip4) pak sem skusil GoldMemory a chyby zo hazelo do 5min.Citace:
Původně odeslal svaca
Svaco,mi se ale bavili o VDD voltazi a o problemech se zobrazenim voltaze CPU.Citace:
Původně odeslal Mtex
Samozrejme s tim co jsi napsal v podstate souhlasim,ale ne vzdy se musi nejaka ty chyba projevit.Ja tlacim jedine Prime95.Zde si myslim,ze je stabilita naprosto dana.Pokud padne Prime,pada celej komp.Potom jsou na snade programy jako je Goldmemory apod.,pro odhaleni patricne priciny.
Nemáte ho někdo odzkoušenýho na Epoxu 8RDA+ ?
Jde nastavit vyšší násobič než 12x ?
Jj, taky mám takovou zkušenost.Na testování používám GoldMemory.Citace:
Původně odeslal Mtex
Myslis nasobic primo na 8RDA+ ???Citace:
Původně odeslal MarekG
Nevim, zda jde na 8RDA+, ale nasobic jde menit zachodu z 5.0x-15x ....
Tusim, ale. ze za chodu to jde pouze na VIA chipsetech ....
Me jde nasobic na 8RDA3+ menit na 12,5 normalne,vic jsem nezkousel...Citace:
Původně odeslal MarekG
Mno u me je Prime docela dobry ukazatel a kdyz nastavim 2400 pri min jak 1,7V,tak ani nenabootujou Widle. Pameti mam otestovany Memtestem a sou O.K. Proste sem chyt shit kus (od Radima z 18.8.:-()Citace:
Původně odeslal Lukas-SVK
Byl sem trochu natesenej, protoze porad neco delam s videem a kazdych par procent vykonu navic je znat(jestli to enkoduje 10h nebo 9 uz je rozdil, ze:-)), ale zklamani. Jestli tady nekdo mate 1 kus free, kterej by sel na 2,5 GHz na rozumne voltazi(1,7V) max. na prodej tak se ozvete. Celkem by to bodlo....
Ja mam taky od Radima z 18.8.... <:( Mame proste smulu, OC je vzdycky tak trochu loterie a ty mobajly jsou porad jen prociky s vetsi pravdepodobnosti uspechu.Citace:
Původně odeslal and35rew
Na druhou stranu nic proti Radimovi, cely obchod probehl suprove a zadna zaruka OC nikde neni a u netestovanych prociku nikdy byt nemuze...
Ja v zadnem pripade nechci, aby to vyznelo, jako pokus o haneni Radima. Uz sem u nej kupoval vic veci a vsecko vzdycky probehlo O.K. Samozrejme, ze jsem rad, ze se tady tak stara. To byl proste jenom postesk... Zda se, ze ta posledni serie nedopadla dobre. Myslim si, ze na tom budou podobne aji ostatni z posledni varky... Neda se nic delat...
Jake serie mate u tech "spatnych" CPU ?
Na PCT uz se taky objevily kousky, ktere daji sotva 2.3GHz (napr. serie IQZFA 0347 XPMW).
A To jako vis odkud ???Citace:
Původně odeslal and35rew
Jo, to je on:-(
tusim ze s.kral ma procik ze stejne varky a stejny vysledek. Tak to tak odhaduju....Citace:
Původně odeslal Fraj#r
Kluci to si nedelejte prd*l, ja ho ted cekam. A pokud to bude takhle no skoda mluvit.
No ja mam teda tu stejnou varku z 18.8. a zkousel jsem ho a jede pri 1.7V 2560Mhz.Jenom jsem ho testnul,ale pohoda.Tedka ho zahoruju na 2200 Mhz pri 1.475V.Necham mu nejakej casek a pak mu dam pohulit.Takze s tou varkou to nebude az tak pravda.Zalezi fakt na kusu.Muj kousek ma cislo 0084,cili blize ke stredu waferu .IMHO docela slusnej.
Hmm, tak to mam fakt pech...:-(
taky mám strach kua :(
chci si ho objednat, ale nejsou penizky :/
doufam ze az nekdy, ze tu nebude stejnej "zmetek" jak se tu bojite :(
Ja mam tu stejnou serii jako vsichni ostatni (FQQ4C), je to opravdu kus od kusu, takze preju hodne stesti... Na druhou stranu zase takovej blazen do OC nejsem takze kvuli 100Mhz navic uz se nezblaznim :wink: