Ma cenu tam flashovat Bios z 9600Pro/XT, de mi hlavne o to, jestli by se zvýšila voltáž na jádře, chladič se totiž nehorázně fláká
Printable View
Ma cenu tam flashovat Bios z 9600Pro/XT, de mi hlavne o to, jestli by se zvýšila voltáž na jádře, chladič se totiž nehorázně fláká
AFAIK nie...Citace:
Původně odeslal Valhalla
1-máš na ten bios nějakej link?Citace:
Původně odeslal Bruggi
2-zvedne se nějak reálnej výkon? Nebo jde jen o časování pamětí?
Právě jsem si přinesl domů ASUS Radeon 9550 GE, tak jsem zvědavej. Paměti tam jsou Samsung 4 ns.
Zatím 375 / 600, víc to v ATi Tray Tool nejde :roll: :-) . Nevíte, jestli jdou ty limity nějak zvětšit?
Ovladače jsem použil patchnuté Catalysty (OC unlock) a k přetaktování používám už zmíněný sw ATT.
3D Mark2001 - 11796
3D Mark2003 - 3325
Mam doma tu 9550 Gecube Infinity a v 3Dmarku 05 mam iba 600 bodov.Zda sa to mala iba mne alebo aj vam?moj kusok ma default takty 475/700 a vo win sa hlasi ako 9600series a jadro je tam RV360 a v ovladacoch ukazuje aj teplotu jadra. :|
TOOLS --> GENERAL OPTIONS --> OVERCLOCKING LIMITSCitace:
Původně odeslal KUBA
Milky : To je dost malo, nemas zaple AA/AF?
No v 3Dmarku nemam som sa pozeral a v ovladacoch pochybujem bo som Open GL a Direct 3D nechaval na povodnom. ???
Nemohlo by to byt tym ze je tam daky "čendácky" bios?
Ked som v ati tool zistoval max core tak mi to slo a"az" o 1Mhz a potom naspat a to mam Omegy!Moze byt ze by to jadro islo na max pri defaultnych taktoch?Ale pamate mi pretocit isly!Chapete dakto z toho?
Inak ta karta ma uplne iny design ako ma mat povodne!
Ked je na karte na kraji napisane R96XTG tak sa jedna o PCB z 9600XT?
Vopred diky za odpovede a oblasi! :?
2russianblue:1.link nemam, dej mail poslu
2.vykon se zvednul umerne pretoceni pameti 350@400,
casovani pameti se snizilo z cl4->cl3 ??? jinak ostatni
zustalo stejny
Cool a jadro nic?Lebo to moje mam na 475 a nejde vyssie ani o 1 Mhz!
Skusim tam ale este hodit silencer mozno to pomoze. :idea:
Neviete kde by sa dala zohnat na slovensku 9550 Gecube Infinity ?
Kolko vas stala ?
no to je teda malo ???Citace:
Původně odeslal Milky
ja mam s mojou zostavaou cez 1500..
Na Slovensku ju nezozenies jedine si ju mozes objednat cez v comp.Este aj v eo maju inifnity ale na Slovensko neposielaju na dobierku! :arrow:
No ale tvoja a moja zostava je trosku rozdiel...
Aj ked ja viem ze tych 600 je trosku malo...Ked budem mat novy win a silencer tak sa na to kuknem! :idea:
Nepomoze :wink: jen ztisi :roll:Citace:
Původně odeslal Milky
No aspon to...
Nahodil som novy win +ovladace +3Dmark 05 a a uz mam konecne 1450 bodov!!! 8-)
tak jsem objednal jednu Jetway 9550XT Ultra, za tyden je tady. Uvidime jak poslape ;D
Takže manželka dostala nového safíra 9550 za dva litry do svého kompu...
Zatím s origo chlazením 250/400 => 432/540
Jádro vejš už se kouše a paměti vejš hážou artefakty - má smysl silencer?
3DM01 ... cca. 11500
3DM03 ... cca. 3300
3DM05 ... cca. 1400
Za ty prachy a na jejím kompu... :smoke:
Mám tu samou kartun (paměti jsou hynix 5ns) se silencerem mi jede stabilně max na 405/520, jádro nic moc takže IMHO se na silencera vy.....Citace:
Původně odeslal Darth Maul
je ale fuckt tichej, to jooo :roll:
Jak Ti topí?Citace:
Původně odeslal YohanN
To kdybych věděl ??? , vzduch z něj se zdá úplně studenej, v sobě senzor nemá a já nemám jak to externě aspoň orientačně změřit. Na starý desce sem měl taký čidlo, to sem přilepil na paměť a podle něj nešla ani po oc na víc jak 53 st. C. Ale na jádro .... fakt newim. ešte ho sundám a zkusím ho nandat znovu a líp ;D a možná jinou pastu, vylapovat ho.... až budze nalada a czas 8-)Citace:
Původně odeslal Darth Maul
Hmm, taxem namontoval silencera, ale moc jsem se nehnul - 435/540
Evidentně by to chtělo Vmod GPU i pamětí, protože je to úplně studené...
No aspoň že 3DM03 už přelezl 3300 bodíků
Nedavno som kupil tiez radeon 9550(Super Graphic) a mam nasledovny problem: Karta mala pasivny chladic (hlinik...nic moc), ten som dal hned prec a primontoval poriadny medeny s aktivnym ventilatorom, preflashoval som bios zo Sapphire Radeon 9600Pro(ten co ma pamate Samsung 4ns) lebo ja tam mam tiez Samsung 4ns (najprv tam nechcel ist, ale nakonie som ho tam "narval"), teraz sa karta hlasi ako radeon 9600XT(RV360)(to je divne), ale tie pamate na viac ako 215MHz nejdu...uz to hadze chyby a to ma stve....ved by mali ist min. na 250Mhz?
pomoze upravit ich casovanie alebo voltmod (ako sa to robi)?
Jadro ide na 500MHz, ale bohvie aky vykon to nie je...
Na Semprone 2300+, 128MB DDRAM (tu ramku mam teraz pozicanu od kamosa lebo svoju 512 reklamujem) a taktoch VGA 500/400 dal 3Dmark2001 8617 bodov....na 400/400 8331....zda sa mi to dost cudne....
Ja uděkal přesně to samí bios tam šel hned bez problémů! Byl jsem dost naštvanej protože paměti (hynix 4ns) nešly víc jak na 224MHz pak už házely artefakty!! Tady na OC ale všichni psali jak paměti vytáhly na 270 až 340MHz!!! Tak sem se nas... a nadrzo jsem tam fláknul 260MHZ a ono pohoda?? 270 Pohoda!!! 280 pohoda!!! No dostal jsem se až na 305MHz!!!!!! pak už jsem měl strach :-)) Je mi divný proč při 224MHz to házelo artefakty?? a vyšší fegvence jsou 100% v pohodě!!??Citace:
Původně odeslal Drahomir Glos
PS: blbej dotaz CO je V mod (zvýšení voltáže?)?? a jak se to dělá??
Tady jsou nejaky fotecky http://www.oc-serwis.pl/art/a/252/2.htmlCitace:
Původně odeslal Gizmo_CZ
Mezi 5 a 7 nozicku integrovaneho obvodu naletujte rezistor podle napeti
3.9Kom = 1.52 Vgpu 4.7Kom = 1.48 Vgpu 6.8Kom = 1.4 Vgpu 10Kom = 1.36 Vgpu
Napeti 1,4V je bezpecne
Jinak autorovi se podarilo kartu pretaktovat na 485MHz celkem slusny
Upravu delate na vlastni riziko, doporucuji pouze tem kteri vedi co delaji a maji mikropajku. :!: