Co si myslite o teto pekarne ?
NEC ND-3500 stříbrná (silver) - DVR±R 16x, DVD+R9 4x, DVD±RW 4x, interní bulk
http://www.alzasoft.cz/DetailPage.asp?DPG=48199
Printable View
Co si myslite o teto pekarne ?
NEC ND-3500 stříbrná (silver) - DVR±R 16x, DVD+R9 4x, DVD±RW 4x, interní bulk
http://www.alzasoft.cz/DetailPage.asp?DPG=48199
Když si k ní pořídíš i DVD-ROM, je to výborná koupě (osobně ale nakupuju jinde). Jinak bych se rozhodoval mezi LG 4160 a Pioneery 107/108/deriváty, Toshiba 5372 vypadá zajímavě, ale zatím s rozporuplnými ohlasy.
Můžu se zeptat, proč tady v podstatě nikdo neuvažuje o koupi LiteOn 1633. Vždyť v recenzích, třeba na cdr.cz, to zas tak špatně nevyšlo, snad až na zápis CD. Má to ještě nějaký další mušky?
A co LG GSA-4160B - DVD+R 16x, DVD-R 8x, DVD+R9 2.4x, DVD±RW 4x, DVD-RAM 5x
http://www.alzasoft.cz/DetailPage.asp?DPG=48153
Co vy na to?
Momentálně nejuniverzálnější koupě.Citace:
Původně odeslal howard
4 howard:
Mam ji tak 2 tydny a zatim spokojenost, jen ji nechutnaji Gigamastery, za coz jsem ji ovsem vdecnej :wink: Na 4081B jsem jich 12 vypalil a uz neprecetl. Ale hlavne ji krmim DVD-RAM.
Dobrá koupe, kvalita pálení super a navíc pálit na 4x verbatim 8x... to je dobré!! Je na ni hlavne spoleh, ani jedno DVD sem nemusel zahodit. Má vyjít nějaká 3530 s rychlejšim pálenim na RW tak bych ty 3 tejdny pockal.Citace:
Původně odeslal howard
Uz jsem ji koupil, za hodinu si pro ni jdu. Doufam, ze bude sqela.
Uff, muzete mi nekdo rict, co ma spolecneho rychlost paleni s nejakym ukazatelem kvality ??? :oCitace:
Původně odeslal Frost
Podle me to znamena jen to, ze vyrobce kasle na doporucene specifikace media, aby zlepsil prodejnost. A pokud to tak dela i v dalsich vecech, vazne bych se bal o citelnost medii po delsi dobe :-(
Ja obvykle nastavuju rychlost paleni o 1/3 az 1/4 nizsi nez je maximalni doporucena. Osobne bych si vystacil i s 4x na vsechno.
Ale ne každý radši pálí pomalu a dlouho. A pokud ta mechanika umí palit rychle a kvalitně a pálím na kvalitní média, tak bych se zas tak moc o přečtení za pár let nebál.Citace:
Původně odeslal Aigor
Já si třeba radši počkám na LG GSA-4163 a bych mohl pálit rychlejc, rpostě mě nebaví čekat ;D
doporucuji-liteon-1633s mam ji a max.spokojenost-jeste se nestalo aby mnou vypalene dvd nekomu nevzalo.navic na cdr servru jedina mechanika ktera obejde vsechny momentalni ochrany.
Na cdr.cz už psali větší kraviny :lol: , já ti s Pioneerem DVR-108 udělám taky všechny ačkoliv tam psali, že neumí SafeDisk 3.20.022 a o NEC ND-3500A dokonce ještě starší. I jejich info musíš brát s rezervou, byť jsou to u nás nejlepší stránky o vypalování ... :wink:
Já k CD-R víceméně nemám připomínky (snad jen to, že se teď méně věnuijí mechanikám a utíkají k jiným věcem, bohužel už je to na několika posledních recenzích vidět), na druhou stranu - recenzí se nelze bezmezně řídit, vždycky si výsledky i závěr porovnávám kromě dalších recenzí i se svojí zkušeností (jak s recenzovanou emchanikou, tak i s dřívějšími produkty), většinou +/- v závislosti na kusových odchylkách to sedí, ale ty LiteOny jim proti praxi vychází příliš dobře na to, jaké ve skutečnosti jsou..., u některých mechanik (NEC 3500, Toshiba 5372, Pioneer 108) zas mnohem hůř než v reálu. Taky mě trochu mrzí, že u LiteOnů mechanice několikrát pomohli i flashnutím nového firmwaru (OK, během testování jiných mechanik pro ně sice nevyšel, ale pak proč zvýhodňují LTN?) a dalo by se občas pokračovat... Na jednu stranu je CD-R to nejlepší co máme, ale na stranu druhou dřív byli trochu objektivnější a víc se drželi toho, co umí nejlíp.Citace:
Původně odeslal .Voivod.
Je to tak, Lite-On je na CDR hodně vyzdvihován a skutečnost už tak růžová není. Já jejich recenze beru pouze jako jednu z X informací, které jsou na netu k sehnání a můžu porovnávat se svojí mimopracovní činností, protože mi pod rukama pár nových mechanik za měsíc projde, takže můžu srovnávat. Na CDR jsou perfektní popisy, specifikace, technologie, protože to tam rychle dohledáš když je třeba, jsme jen lidi, nelze si všechno pamatovat, ale ta recenze na Toshibu 5372 mě docela překvapila, testy u nich nedopadli zrovna nejlíp a trochu shodili i toho Pioneera, a těch už jsem pár v ruce měl, takže říkám, kdo nepotřebuje DVD-RAM ať vezme DVR-108, protože je to momentálně nejlepší DVD/RW/R9 vypalovačka...
Já nevím... Mě Pioneer poslední dobou moc nesedí (pravda, se 107 a 108 jsem si moc nehrál, ale A05 a A06 se mi moc nelíbily a 119 byl vyložený tragéd - kde jsou doby 106S).Citace:
Původně odeslal .Voivod.
Už se změnily největší nedostatky od doby 119? (paskřeky při pohybu hlavy "dzzzt-dzzzt", vyloženě fórový tray, fórové uložení optiky, no, to beru zpět, u vypalovaček je to OK)... 119ky byly vyloženě tragické, 105 a 106 to dělaly taky a od té doby Pioneer made in China, pokud tohle nevyřeší, tak (aspoň pro mě) ne-e.
Když si vezmu bytelnost, kvalitu a výdrž starých dobrých TEACů po 540E a W540E, člověk by pomalu nad současnou nabídkou a kvalitou zaplakal :-(.
Ne, ne ...... Pioneer made in japan :lol:
Krásně tichá mechanika, pevný tray, robustní konstrukce, prostě jsem na to čuměl ..... vypálil jsem hafo médií a bez problému. Možná by se něco našlo na audioCD, ale to ještě nevím, jestli to byla chyba v NERU ..... to ještě musím otestovat ......... hodilo to při verifykaci asi 5-6 chyb, což na zvuku stejně nepoznáš, ale divný bylo to, že NERO hlásilo postupně rychlost čtení od asi 16x do 350x :idea: ........ datový byli všechny OK a DVD taky, odzkoušeno i na stolním DVD.
Tady píše Bathory z PCT taky zajímavý postřehy: http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?p=213020#213020
.....poslední post na druhé stránce.
A tady pár testovaných ochran, i onen SafeDisk 3.2 : http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=20957
Hmmm... Tady jde sehnat jen made in China "dzzzt-dzzzt" :-( - ale už jsem si toho kvalitativního rozdílu všimnul i u Toshiby 5372...Citace:
Původně odeslal .Voivod.
Nevím kde "tady" myslíš, ale mě už prošla pod rukama tahle mechanika alespoň 5x a všechny byli Made In Japan. Abys neřekl, tak jsem teď jen kvůly tobě rozdělal bednu a mechaniku vytáhl :wink: , takže vyrobeno v September 2004 SER.NO.DITO011755WL Made In Japan, měl jsem v ruce i mechaniky vyrobené o měsíc dřív, taktéž Japan .....
Díval jsem se ještě na staršího Pioneera DVD-106S/2 a ten tam má opravdu China :D
Abych byl objektivní, tak jsem nikdy rozdíly mezi výrobky z Číny a jinými nepozoroval (mám na mysli původní západní výrobky). To snad ani nejde. Používají západní technologie, materiály, stroje jsou předprogramované, oni je pouze obsluhují a expedují. Jde o to, že tamní pracovní síla je strašně levná, dělaj za hubičku a často i náctileté děti, proto to tam výrobci cpou. Dneska už je drťivá většina hardware pro PC dělaná v Číně nebo Taiwanu, právě jsem prošel tu haldu krabic od boardů, grafik atd. ........ skoro všechno je Taiwan a Čína.
Jinak ja jsem s tou LG velmi spokojeny, vsechno umi krasne palit i cist a je nadherne ticha.
Vlastne si take musim zmenit podpis ;D
EDIT: 30 GB mista sem uz davno nemel.
Plzeň...asi půjdu zase na exkurzi do Axesu, zjistit odkud mají A08 a jestli ještě seženou A07 - za menší peníz. No, A05 a A06, které jsem měl v ruce, byly všechny z Číny. Myslím, že v Číně ani tak nejde o kvalitu výroby, jako spíš o kvalitu VÝSTUPNÍ KONTROLY...Citace:
Původně odeslal .Voivod.
Já ty Pioneery bral v OKčku z Pardubic. No a docela bych si teď přál dostat se k tomu čínskýmu, abych to porovnal ....... uvidíme 8-)
Jo, a výstupní kontroly dělají taky stroje, každej Xtej kus, snad si nemyslíš, že se s tím zabývají lidi. :D Já bych spíš měl obavu z přepravy, Japonci jsou pimrliši poctivý narozdíl od chudejch číňanů, no nic, to mi tady nevyřešíme.....
Chcel by som si kupit Toshibu SD-R5372, za 2 810 Sk.
http://sdd.toshiba.com/cda/main.aspx...00659c00002382
Co si o nej myslite?
Že se dá koupit i levněji a lépe je sehnat made in Japan než made in Malaysia.Citace:
Původně odeslal Sedli
Jinak netvrdím, že by ty A05 a 6 byly z Axesu ;-), to jen že se tam půjdu poptat na A07 a 8 :-).Citace:
Původně odeslal .Voivod.
Ale stejně si nemůžu pomoct, už 2,5 roku na trhu prostě chybí mechaniky kvalit starých TEACů.
http://cdr.cz/a/12631 :o :o No myslim, ze kdo si momentalne chce koupit DVD smazirnu musi met jasno, protoze tak kvalitni zapis jsem jeste nevidel...