-
Re: ATI Radeon HD4850 / HD4870 - info, testy, recenze
Citace:
Původně odeslal
sid
no mě kola chyběli i s GF 8800GTX při patchi 1.2 a nepřišel jsem na to, co s tím
Já vůbec netvrdím, že to není možné... jen jsem říkal, že moje osobní zkušenost je s ATI drivery dlouhodobě horší a nVidia mi s novými kartami většinou sedla líp.
A vůbec v tom není nějaký předsudek nebo setrvačnost názoru - třeba 8800GS byla po svém vydání fakt dlouho nechtěným dítětem...
-
Citace:
Původně odeslal
Darth Maul
Já vůbec netvrdím, že to není možné... jen jsem říkal, že moje osobní zkušenost je s ATI drivery dlouhodobě horší a nVidia mi s novými kartami většinou sedla líp.
A vůbec v tom není nějaký předsudek nebo setrvačnost názoru
Prave proto jsem tvrdil, ze tyto debaty patri nekam na Tiscali a ne sem na OCko, protoze reflektuji ciste osobni zkusenosti/preference a nikdy nemuze vezt k obecnemu zaveru.
-
Citace:
Původně odeslal
Haste
Prave proto jsem tvrdil, ze tyto debaty patri nekam na Tiscali a ne sem na OCko, protoze reflektuji ciste osobni zkusenosti/preference a nikdy nemuze vezt k obecnemu zaveru.
Osobní zkušenosti lidí na Tiscali jsou mi s prominutím k prdu - za prvé tam nechodím a za druhé komunitu OC považuji přeci jen za poněkud schopnější, zkušenější a navíc orientovanou na extrémní podmínky fungování jednotlivých komponent i celých sestav... stovka subjektivních názorů tady vydá za víc, než se Ti může na první pohled zdát...
-
1 Příloh-a(y)
Nabizim srovnani, ktere jsem delal v minulosti doplnene o hd4850, treba se nekomu muze hodit.
x1950gt vs 8800gs vs hd4850
-
Citace:
Původně odeslal
Darth Maul
stovka subjektivních názorů tady vydá za víc, než se Ti může na první pohled zdát...
Ano, vyda za hodne. Bude z toho poradny flame war :D
-
Citace:
Původně odeslal
Krimi 2000
Nabizim srovnani, ktere jsem delal v minulosti doplnene o hd4850, treba se nekomu muze hodit.
x1950gt vs 8800gs vs hd4850
Tohle asi nebude pod Vistama, že?
Moje 4850 má v Aquamarku jen cca. 130k ale dávám to za vinu právě OS.
-
Citace:
Původně odeslal
Darth Maul
Tohle asi nebude pod Vistama, že?
Moje 4850 má v Aquamarku jen cca. 130k ale dávám to za vinu právě OS.
nn, vse je na winxp sp2.
-
Se divim, ze to tu jeste neni, ale AMD (i kdyz sem to cekal uz v patek) vypustilo 8.7 WHQL s oficialni podporou 48xx.
-
Citace:
Původně odeslal
Haste
Se divim, ze to tu jeste neni, ale AMD (i kdyz sem to cekal uz v patek) vypustilo
8.7 WHQL s oficialni podporou 48xx.
Ale ono už to tu JE :-)
-
O tom vim. Myslel jsem samozrejme tento thread, kde chodi snad vsichni majitele 4870 z OCcka...
Jinak Catalysty 8.7 WHQL maji starsi verze ovladacu nez 8.7 beta >:E
A v CCC chybi i ono nastaveni pro de-noise, edge-enhance u videa. Aspon vime, co nas ceka v 8.8 :rolleyes:
-
dotaz jelikoz je to ma prvni ati tak se ptam staci preinstalovat nebo se musi odinstalovat a pak instalovat.( s nvidii jsem delal uninstall-vycisteni pomoci Driversweeper- restart- install novych)
-
Citace:
Původně odeslal
mada98
dotaz jelikoz je to ma prvni ati tak se ptam staci preinstalovat nebo se musi odinstalovat a pak instalovat.( s nvidii jsem delal uninstall-vycisteni pomoci Driversweeper- restart- install novych)
Uninstall neni v principu treba. Ale doporucuje se(zvlast u beta) postup:
1. spustit "Uninstall all ATi software", ten te donuti k restartu
2. po restartu instalovat nove ovladace.
Nicmene doporucuju zustat u 8.7 beta.(Pokud nemas problemy) 8.7 WHQL jsou starsi.
-
ja odinstaloval odebral drivesweeperem restart install novych a denoise i tu druhou polozku tam mam
-
Citace:
Původně odeslal
mada98
ja odinstaloval odebral drivesweeperem restart install novych a denoise i tu druhou polozku tam mam
Potom si reinstaloval jenom drivery a nechal si tam CCC z bety. Ale fungovat ti to teda nabude na 100%. CCC mas preinstalovavat spolecne s kazdyma driverama. To sem si myslel, ze je jasne :)
-
ne odinstaloval jsem to komplet vc. controllcentra viz zde http://uloz.to/596189/ccc.jpg a tady http://uloz.to/596199/ccc1.jpg
-
Potom je jenom jedina moznost. Pouzivas Visty, ze? :) Mi to prijde, ze tam dali nejakou divnou verzi CCC. V XP verzi CCC to totiz chybi.
-
Citace:
Původně odeslal
Haste
Potom je jenom jedina moznost. Pouzivas Visty, ze? :) Mi to prijde, ze tam dali nejakou divnou verzi CCC. V XP verzi CCC to totiz chybi.
Bude to Vistami - mám tam totéž co mada98 a taky jsem vykilloval úplně všechno před novou instalací ovladačů...
-
ano mam vistu x64 ultimate
-
Takze pod Vistama x86 to funguje, ale pouze u HD pres DXVA. U ostatnich videi de-noise ani edge-enhance nepozoruju.
-
nove drivery se mi zdaji byt v nekterych hrach pomalejsi (i ve vantage mam o 500 bodu min nez jsem mel-vim vantage nehrajem, ale jako jakesi meritko to na stejne sestave poslouzi dobre), dxva v HDTV titulech nestiha /sem tam se to rozctvereckuje) takze ja se vratil k 8.7beta a vse opet v normalu
-
Rozctvereckovani je i s 8.7 beta. Dost starsich titulu to dela. Je to verzi codecu jakym to bylo encodovane. Nema to s driverama nic spolecneho. A ze jsou 8.7WHQL pomalejsi ve Vantage je fakt. Proto sem rikal, ze si mas nechat 8.7 beta, ktere maji 8.52, kdezto WHQL jsou 8.51. Sem to zkousel jenom v grafickem testu 2, kde FPS kleslo z 29.5FPS na 28.1FPS. Je to rozdil zhruba 5% v neprospech WHQL. Nicmene 8.7 WHQL pod XP jsou napriklad v UT3 zase o 2 FPS rychlejsi.
-
S 8.7 beta mi to nedela zadny titul , s 8.7 whql vsechny (+-4 co jsem zkousel) :)
-
To si asi nezkousel starsi. Tak 1-2 roky zpet. Nove mi to nedelaji zadne ani s WHQL. Stejne ale pouzivam CoreAVC. Je to funkcni naprosto na vsem a kvalita obrazu je lepsi.
-
1 Příloh-a(y)
Hohó hlásím úspěch.
Nedalo mi to, tak jsem navštívil kamaráda co strávil půl života s pájkou v ruce. Trvalo mu to zhruba 2 minuty. :p
Paměti - použití 5K1 rezistorů dává napětí 1.57V.
Jádro - trimr zatím nastaven na 50Ohm dává do jádra 1,3V.
Jdu taktovat :cool:
-
Mooc pekna pracicka ;) Takovyho kamose bych taky obcas poteboval :) hlavne nezapomen postnout vysledky...jestli se to nekam pohne.