-
Re: E8400 Wolfdale - planuje nekdo?
Citace:
Původně odeslal
Octopuss
Myslíte, že rozdíl oproti např. konkrétně 6750 je natolik značný, aby se vyplatil upgrade?
popravde ani moc nie... nejak moc sa to neoplati...jedine ak by to vyslo par korun
-
ja myslim ze se to urcite vyplati
min topi, min zere,jde super pretocit, ale davat za rozdil vic jak 1500,- je asi zbytecny
-
Citace:
Původně odeslal
Octopuss
Myslíte, že rozdíl oproti např. konkrétně 6750 je natolik značný, aby se vyplatil upgrade?
Záleží na tom, jak Ti jde přetaktovat a kolik do něj cpeš... E8400 je rozhodně větší pohoda...
Mně se určitě vyplatil "upgrade" ze čtyřjádra Q6600. :)
-
Citace:
Původně odeslal
Octopuss
Jak u koho, jak komu :p
-
Hm, me prijde zajimavy leda tak mensi spotreba... To bych mozna uz pasivne uchladil :)
Ale za 1500 si radsi koupim boty ;D
-
myslim, ze dobra volba. Nestoji to za to IMO.
-
Citace:
Původně odeslal
Zizi
Jen dotaz...EIST = snizeni nasobice a napeti na procesoru.
Ale vsiml jsem si ze pokud je nastaveno Vcore napevno tak
funguje pouze snizeni nasobice.
EIST snižuje násobič při nevytížení CPU, C1E snižuje napětí při nevytížení CPU. Když dáš Vcore napevno, tak se ti napětí CPU při nevytížení nesníží.
-
Citace:
Původně odeslal
meteor
EIST snižuje násobič při nevytížení CPU, C1E snižuje napětí při nevytížení CPU. Když dáš Vcore napevno, tak se ti napětí CPU při nevytížení nesníží.
konecne v tom mam jasno
skoda jen, ze zadnej SW neumi poradne poznat napeti do CPU
CPU-Z neukazuje snizeni, a CORE TEMP ukazuje snizeni, aji kdyz to nema snizovat
pak se v tom nekdo vyznejte a poznejte, ze to snizuje
-
Citace:
Původně odeslal
meteor
Hmmm tak me napada - i kdyz mam 6750 - kdyz je pretaktovano do stabilniho stavu pri default napeti, kdybych nastavil auto, aby fungovalo C1, pak by v zatezi asi bylo vyssi, ne?
-
Citace:
Původně odeslal
MISKOBOSS
konecne v tom mam jasno
skoda jen, ze zadnej SW neumi poradne poznat napeti do CPU
CPU-Z neukazuje snizeni, a CORE TEMP ukazuje snizeni, aji kdyz to nema snizovat
pak se v tom nekdo vyznejte a poznejte, ze to snizuje
Me CPU-Z ukazuje snizeni tak jak ma.
Jen nevim zda jsou cidla v CPU OK.
Teplotu mam porad 42-44 s EIST a C1E stejnou jako bez.............
-
Citace:
Původně odeslal
Zizi
Me CPU-Z ukazuje snizeni tak jak ma.
Jen nevim zda jsou cidla v CPU OK.
Teplotu mam porad 42-44 s EIST a C1E stejnou jako bez.............
no tak cist teplotu na rade E8xxx neumi spravne zadnej program
ja mam taky minimalni 42°C, ovsem u druhyho jadra to ukazuje spravne, tj. 32°C
a me to CPU-Z fakt neukazuje snizeni
jeste to zkusim posefovat
-
Citace:
Původně odeslal
meteor
Pořád jsem něvěděl, co je co a jestli jde jen jedno, nebo druhé...
Paráda ! :D Pokud to tak opravdu je, tak nebude potřeba ani při velkém OC vypínat EIST+C1E. Napětí se nastaví na pevno, zapne se jen EIST a procesor si bude snižovat jen frekvenci bez změny napětí, a bude to stabilní :)
-
Citace:
Původně odeslal
-FRZ-
Pořád jsem něvěděl, co je co a jestli jde jen jedno, nebo druhé...
Paráda ! :D Pokud to tak opravdu je, tak nebude potřeba ani při velkém OC vypínat EIST+C1E. Napětí se nastaví na pevno, zapne se jen EIST a procesor si bude snižovat jen frekvenci bez změny napětí, a bude to stabilní :)
no ja ani pri velkym OC (4Ghz je snad velky OC) nevypinam EIST, necham at pada nasobic na 6, napeti zustava stejny, ale to je to posledni, co me zajima :)
driv jsem mel E6300, tam EIST nemel cenu :)
-
Já mám svoje E6750 přetaktováno na 3,2GHz (8 x 400) se zapnutým EIST i C1E. Napětí nastaveno na "auto" kromě RAMek. Při nečinnosti se mi sniží násobič z 8 na 6 a napětí z 1,35 na 1,15 (zhruba) - tohle mi ukazuje CPU-Z i Everest 4.20 (mám aktivovaný OSD panel, celkem vychytávka).
Citace:
Původně odeslal
Octopuss
Hmmm tak me napada - i kdyz mam 6750 - kdyz je pretaktovano do stabilniho stavu pri default napeti, kdybych nastavil auto, aby fungovalo C1, pak by v zatezi asi bylo vyssi, ne?
Myslím že jsem ti odpověděl v příspěvku nahoře - teda jestli tu otázku správně chápu ;-) pokud bys měl zapnuto jenom C1E, tak vlastně nevím jestli by to fungovalo (= snížení napětí), každopádně myslím že je lepší zapnout EIST i C1E současně (logicky vyvozuju, že při NESNÍŽENÍ násobiče by snížení napětí na CPU mohlo při OC vést k nestabilitě, ale to jen tak přemýšlím :-D)...
-
Citace:
Původně odeslal
meteor
Já mám svoje E6750 přetaktováno na 3,2GHz (8 x 400) se zapnutým EIST i C1E. Napětí nastaveno na "auto" kromě RAMek. Při nečinnosti se mi sniží násobič z 8 na 6 a napětí z 1,35 na 1,15 (zhruba) - tohle mi ukazuje CPU-Z i Everest 4.20
Mám to jako ty, jen mě to pustilo na 3.6 GHz (8x450).
-
chtel bych se zeptat jake mate realne zkusenosti s dostupnosti E8400/E8500. mam objednany pocitac, a uz cekam jen na CPU. Nevite jak je to s dodavkami ? jak dlouho to tak muze trvat +-.... ?
-
Citace:
Původně odeslal
GreenOrchid
chtel bych se zeptat jake mate realne zkusenosti s dostupnosti E8400/E8500. mam objednany pocitac, a uz cekam jen na CPU. Nevite jak je to s dodavkami ? jak dlouho to tak muze trvat +-.... ?
Treba v alfacomp maji e8400 tray skladem, to same i v alza.cz.
-
Citace:
Původně odeslal
Krimi 2000
Treba v alfacomp maji e8400 tray skladem, to same i v alza.cz.
A mate nekdo z Alfy E8400 tray z tehle varky ? jak si stoji :)
-
-
Citace:
Původně odeslal
GreenOrchid
To je tvoje OC, podle sestavy v podpisu asi ne, tak proc to sem davas? Neni to nic vyjimecneho, jen screen. (na xtremesystems najdes lepsich OC desitky a to jsou jeste 3D stable)
-
Citace:
Původně odeslal
Krimi 2000
To je tvoje OC, podle sestavy v podpisu asi ne, tak proc to sem davas? Neni to nic vyjimecneho, jen screen. (na xtremesystems najdes lepsich OC desitky a to jsou jeste 3D stable)
me by zase zajimala voltaz pri takovym OC
kolik je vubec pruraz u 45nm?
-
Citace:
Původně odeslal
MISKOBOSS
me by zase zajimala voltaz pri takovym OC
kolik je vubec pruraz u 45nm?
Nekdo tu psal o 1.3625V, tusim, ze Madcap viz.
http://processorfinder.intel.com/det...px?sSpec=SLAPL
Jak jsem koukal na xtremesystems, tak pod ln2 do toho davaji i pres 1.8V.
I kdyz ted koukam, ze dle tohoto datasheetu je Vmax 1.45V a to uz je opravdu napeti, pri kterem se cpu muze degradovat, takze cokoliv do 1.4V by melo byt ok (strana 17)
ftp://download.intel.com/design/proc...s/31873201.pdf
-
-K tomu mojmu problemu s E8400 na P35-DQ6, som o tom pisal predajcovi a dohodli sme sa, ze posle druhe cpu a MB na skusku...
Jeho cpu pracovalo skutocne na mojej doske bez problemov...
takze asi som chytyil nejaky chybny kus...no kto by to bol povedal, ze cpu moze byt zle... Very sad
-to moje stare cpu nechodilo dobre zo ziadnou P35 od Gigabyte (P35-DQ6, P35C-DS3R, EP35-DS4)
-zaujimave, ze na GB X38-DQ6 sice tiez nabehol na 6x333, ale po uprave nasobica uz isiel dobre...no teda az na detekciu napatia...X38 mu podla auto detekcie davala 1,35V... mozno nabehol nahodne...tazko povedat...lebo sme to skusili len raz
-
Asi pitoma otazka, ale objednal jsem si tray verzi CPU, pres ppl. nevite v jakem baleni se dodava tray ? je to v nejake krabicce ? :D
-
Tray je hola verze, jenom s plastovou krytkou na strane kontaktu. Zalezi na dodavateli jak to zabali, ja ho dostal na kramu v antistatickym pytliku.
Citace:
Původně odeslal
GreenOrchid
Asi pitoma otazka, ale objednal jsem si tray verzi CPU, pres ppl. nevite v jakem baleni se dodava tray ? je to v nejake krabicce ? :D