tak zaujimalo by ma porovnanie WD 2500KS a WD2500YD hlavne hlucnost/tichost :) a aj vykon ma tiez zaujima, test na SH mi v tejto otazke vobec nepomohol tak mi napiste nejake skusenosti
momentalne mam samsung 250GB sataII sp2504c
Printable View
tak zaujimalo by ma porovnanie WD 2500KS a WD2500YD hlavne hlucnost/tichost :) a aj vykon ma tiez zaujima, test na SH mi v tejto otazke vobec nepomohol tak mi napiste nejake skusenosti
momentalne mam samsung 250GB sataII sp2504c
Jakto že ti ten test nepomohl, máš to tam okomentované co se týče hlučnosti i porovnání výkonu. Výtězem testu byl KS . YD má myslím prodlouženou záruku tak to už je na tobe jaky mas priority nebo jak ten disk chces mít dlouho. Ten samsung jsem mel před nákupem 2500KS a v porovnání vychází lépe WD disk hlavne seek má hlubší zvuk a neni tak výrazný jako u samsungu zato zvuk otáček má lepší Samsung. Dobré je disky utlumit nakou izolační hmotou , já mam kolem disků molitan a při zavřené bočnici o nich prakticky nevim.Citace:
Původně odeslal matooo
tak ako neviem ake su len priemerne vybracie a aky je priemerne hlucny seek alebo podobne vyjadrenia
preco rozmyslam nad YD pretoze ma dlhsiu zaruku, je urceny na nonstop prevadzku 24/7 a cena len o 200sk drahsi ale zaujima ma ze ci nieje hlucnejsi, ...
Raid Edition disky su fyzicky rovnake ako tie normalne (SE) takze hlucnost je rovnaka
tak moj sucastny HDD samsung 250GB vypovedal cinnost posielam na reklamacku
aky disk kupit namiesto neho? moj vyber je WD2500KS ale na pctuningu je niekolko majitelov nespokojnych co ma dost zneistilo tak mi nieco doporucte
No já bych ten KS bral. S čím jsou nespokojení?
ja by som ho tiez bral sak aj preto je to kandidat ale je tam par ludi ktory tvrdia ze je hlucny a maju presne model 2500KS, je tam uzivatel ktory presiel z 3x T7K250 na 4x WD XL 4000KS a tvrdi ze hucia jak krava tak dost ma to matie pretoze v testoch vychadza ten disk ako velmi tichy a bez vybracii
a vies ty vobec ze 4000KS != 2500KS? viacej platni mimo ine ...
ano dobre ze si ma upozornil lebo ja som asi 5rocne male decko a taka lama o tom nic neviem ty chytrak taketo posty si nechaj pre seba a radsej si precitaj ze aj samotny uzivatelia ktory maju presne 2500KS tvrdia ze je hlucny!Citace:
Původně odeslal MadCap
najlepsie bude asi to ked si ho kupim a vyskusam lebo tu sa asi nikam nedopracujem :(
LOL ... a vies ze su ludia, pre ktorych je kazdy hdd hlucny? mozno okrem novej baracudy IV (podtrhujem NOVEJ) co je dnes realizovatelne leda tak 2,5" diskom ...
Imho pokud ten KS je hlučnej, tak všechny disky jsou hlučnější. Takže si buď vyber míň hlučnej nebo víc hlučnej :). (A co ti prosímtě poradili na PCTf, když tady ti to vadí?)
2,5" disky jsou hlučné - pískají. Tedy vyjma 4200o/m, které jsou fakt tiché, ale taky krutě pomalé.Citace:
Původně odeslal MadCap
to by som netvrdil ako obecny fakt ;) v notase mam seagate momentus 5400.2 a viem si predstavit, ze keby bol vo velkom case s trochou molitanu okolo alebo nebodaj v silentmaxe (ci nexus ekvivalente, ktory vie 2,5ky nativne) tak je NOISELESS uplne na 120% ;) a zober si nove 2,5ky s kolmym zapisom co maju tak 80GB/platna, to uz ani neni tak moc pomale :)Citace:
Původně odeslal Eagle
Přesně tak , mel sem u ucha 40GB seagate 2.5" (typ nevím) a byl slišet až kdyz sem ho přitisk k uchu, bylo to sice přes hlínikový rámeček ale i tak.Citace:
Původně odeslal MadCap
JA mnel toho Seagata taky a byl super.Ale ted mne zajima jestli uz ma nekdo zkusenosti s Segatem řady 7200.10 chtěl bych si koupit dva a dat je do Raidu.A jestli nevíte o nějakých testech já našel jen jeden,a tam psali že je někdy rychlejší než Raptor!
http://www.pcworld.com/reviews/compa...1&prodid=28398 ked uz o nejakom teste pises, tak ho linkuj!
inak vacsi disk je vzdy rychlejsi ako mensi a hlavne ked je ten rozdiel 5x ...
Pls poradte systemovy S-ATA disk do prac.stanice..
chipset i955X -> nejsem omezen znackou disku :cool:
* kapacita do 80-120GB (vic pro mne nema smysl)
* rychlost, ticho (nepistet, nevibrovat)
Idealni by byl Raptor, ale kvuli kravalu, topeni a cene hledam jinde.
Libi se mi rada RE od WD, konkretne WD1600YD (160GB 16MB SATA), je sice trochu vetsi nez potrebuju, ale cenovy rozdil je minimalni a ma 16MB buffer.
Zesilene konektory a 5let zaruky je taky prijemnych.
Nevim ale proc hodne prodejcu odrazuje od RaidEdition pro pouziti v normalni stanici (treba tady), neni tam nejaky hacek ???
Je mi jasny, ze nonstop 24/7 provoz nevyuziju, ale rad si za lepsi parametry priplatim.
Chtel bych si koupit novej disk. Velikost 300 GB SATA II. Primarni pozadavek pro me je, aby to bylo co nejmene hlucne. A jeste se zeptam, jak jsou na tom PATA 160 GB SEAGATE 7200.7 s hlucnosti? Mam ho doma a prijde mi, ze dela desnej kraval. Pomuzu si nakupem noveho, nebo budu muset pouzit, jeste nejaky ztisovaci prostredek (napr. SilentMaxx HD silencer). Co byste mi doporucili? Diky za rady
tak ja mam Barracudu IV a samsung 250GB a ked som teraz pred nedavnom bol nuteny pouzivat len tu barcu tak ked so sa teraz vratil na samsung tak mi je uz hlucny lepsie povedane uz ho pocujem cize na tvojom mieste by som siel do seagate 7200.10 320GB sataII nieje vela majitelov ale kazdy kto ho ma tak je velmi spokojny a ja tiez rozmyslam nad tym ze svoj samsung nahradim prave tymto seagatom (este neviem kedy to uskutocnim)Citace:
Původně odeslal Pitrs82
EDIT: mate tu niekto skusenosti s seagatom 7200.10 320GB??? piste svoje nazory aky je dik
hmm zajimave kazdy chce tichy disk ale me se takovy jeste nepodarilo sehnat
nechal jsem si nakecat ze HITACHI Deskstar T7K250 je tichy disk, koupil jsem si kontretne 250 GB SATAII-300 8MB 7200 a muzu rict ze v klidu je tichy, zadne pisteni jako WD ale seek je neco naprosto strasnyho, zvlast v mem prakticky 0db pasivne chlazenem PC, musel jsem to zlumit prez AAM ale zase se pochopitelne zhorsil seek z 12.5ms na 17-18ms !!! Da se dneska koupit nejaky tichy SATA disk ktery nepisti a ma tichy a obstojne rychly seek.
Muj stary WD80JB je tichy jak za behu (i kdyz HITACHI je jeste tizsi) a seek ma skoro neslysitelny a pritom docela rychly 13.4ms
o hitachy je zname ze su tiche ale seek je katastrofa, k tej pristupovej ja mam samsung ktory bol najtichsi HDD aky sa dal pred pol rokom asi kupit ma 14ms a nijak ma to nebrzdi je to brutal rychli disk ale uz aj ten je pre mna hlucny co viem tak WD2500KS je tichsi nie o moc ale je cize nad nim uvazujem pretoze potrebujem dalsi hdd este tu mam na vyber seagate 7200.10 320GB ale to sa uz len opakujem setko som pisal v predoslom poste ale aj tak nikto neporadil teda zatial
no este tu mame WD320YS myslim cize ked niekto nieco vie nech hned napise lebo uz chcem objednat :)
EDIT: samozrejme 320GB od akehokolvek vyrobcu jedine s 2 platnami!!!! reagujem na post podomnou
WD pri 320GB bude mat 3-4 platne ... na to bacha, ziaden disk co ma viac ako 2 platne uz si nemoze hovorit "tichy"
kupil som seagate 7200.10 320GB sataII a som spokojny od mojho samsungu je tichsi alebo lepsie povedane neprodukuje take vybracie, seek sa da pocut ale je taky iny cize som spokojny aj po stranke rychlosti v hd tachy priemer 68MB/s teplotu mam 46st
HDTach NENÍ měřítkem výkonu !Citace:
Původně odeslal matooo
napis cim otestovat?Citace:
Původně odeslal Eagle