Mnoho novsich monitorov sa nastavuje softwarovo - lenze k tomu treba specialne vybavenie (HW a SW), ktore maju len niektore servisy. Aj moj 15" ADI ma vzadu pod krytom nejaky konektor...
Printable View
Mnoho novsich monitorov sa nastavuje softwarovo - lenze k tomu treba specialne vybavenie (HW a SW), ktore maju len niektore servisy. Aj moj 15" ADI ma vzadu pod krytom nejaky konektor...
Vychadzal som zo svojho SUN GDM-5510 (sony trinitron), ktory v menu umoznuje ladit konvergenciu v zvislej ose a vo vodorovnej ma celkovu, vrchnu a spodnu... aj tak sa to na niektorych nedalo vyladit, tak to kamos rozobral a na hybanie konvergencie je tam celkovo asi 6 trimrov... da sa nastavovat rozchod po diagonalach a podobne...
nj ale tvoj SUN je oproti napr tym P2XX IBM o dost viac profi hracka ;)Citace:
Původně odeslal PiT
Ten konektor nejpravděpodobněji slouží na nějaké základní nastavení a testování při výrobě v továrně. Ikdyž třeba mnohé Samsungy (a OEM) ani jinak nastavit nejdou (pokud nepočítáme chudé menu); tomu SW a speciálnímu kabelu říkají SoftJig a normálním způsobem se k tomu dostat nedá, přestože by zrovna spousta starších Samsungů zásah potřebovala - mnohé ujíždí do červena a přepínání teploty barev 6500/9300K je v situaci, kdy je přepálená jen jedna složka, mírně řečeno, na nic).Citace:
Původně odeslal Rainbow
BTW tento konektor má i stařičká ADI 3V z dubna 1995, nebude to záležitost jen těch nových, vzadu vlevo je "vidět" VN trafo, zajímavý je i potenciometr napravo, ten má regulovat jas právě při připojení přes kabel :-)
http://img475.imageshack.us/img475/5673/img0031tw.jpg
Jednotlive farebne zlozky sa daju na niektorych monitoroch nastavovat aj vnutri, ale dnes je uz asi lacnejsie, ked sa to vsetko nastavuje softwarovo - niekde cez servisne menu a niekde len cez tie specialne kable+SW. Vyrobcovia na tom servisnom HW/SW samozrejme dobre zarabaju...Nielen Samsung ale napr. aj Sony a urcite aj dalsi. Cez USB radsej nie, to si uz predstavujem kopu "rozosranych" monitorov ;D
Na tom mojom sa cez tu dieru da (pri troche usilia) nastavovat focus na VN trafe :-) Este ze tak, lebo ked dam dole zadny kryt, tak sa to neda nijako postavit tak, aby som videl na obrazovku a sucastne to mohol nastavovat.
Pouzi velke zrkadlo pred monitorom. Este si nebol v servise TV?
Jaro
Z tohoto pohledu můžu být rád, že jsem naživu - když jsem kdysi měl ViewSonica PT770 - skvělý monitor, ale s neduživým trafem (budiž mu země lehká), potřeboval jsem ho seřídit - a pěkně ruku obtočenou okolo živých částí (asi bych měl vrátit padesátku vyhlášku)...dneska z toho mám děs a hrůzu :-/
Dneska jsem vzal z boxed Dell 1130 a spokojenost. V prodejne jsem si pohral s nokia testem a seridil obraz ke spokojenosti. 1600x1200 pri 100Hz a cena 4300 Kc je OK.