BTW, ja uz z toho flexa tak zesilel, ze jsem si koupil i flexo propisku http://www.porsche-design.com/englis...64&keyprod=304 :o .
PS: Ba ne, timhle pisu uz nakej ten patek ;D .
Printable View
BTW, ja uz z toho flexa tak zesilel, ze jsem si koupil i flexo propisku http://www.porsche-design.com/englis...64&keyprod=304 :o .
PS: Ba ne, timhle pisu uz nakej ten patek ;D .
Jasně, jsem pro!!!Citace:
Původně odeslal globalkiller
Když už je ten thread tak dlouhej, tak by se mohlo dát do úvodu nějaké shrnutí...
teda už jste to viděli?
http://www.tntrade.cz/shop/index.php...ngepage&page=3
na spodku stránky - primecooler flex cable :-o hm, zas se modding dostává do sériovky... to kdyby si tak někdo dělal na modding patenty a pak mu společnosti platili licenci ;D
no a tady na začátku pro změnu spiral cable
http://www.tntrade.cz/shop/index.php...ngepage&page=4
kde oni jen ty nápady berou ???
Teď moduju psu (flexo, molexy, atd.) a je to na pytel, doporučení :arrow: jestli se s tím chcete ojebávat, tak jako já, pořiďte si taky tyhle molexy http://www.caseking.de/shop/catalog/...oducts_id=1782 :oops: :evil:
A co to jako má za výhodu? Co je na nich tal spešl?Citace:
Původně odeslal jan555
Je to na molexy, které nejsou na konci - dráty na obě strany se vytahují bokem a zavíčkují se - líp to vypadá a případně (to nedělám, nezbláznil jsem se) by se s tím daly přesně sizovat kabely, aby byly rovné (žádné ohyby). Jenže ten konektor je kratší - tzn. úprava pinů na kabelech :evil: (ale to jsem zjistil trochu pozdě :oops: :roll: )Citace:
Původně odeslal Stoobi
Tyhle molexy jsou naprosto dokonalý,nejen že nedochází k ohybu a líp se s nima flexuje,ale hlavně mají o dost lépe vyřešené uchycení dutinek takže se nevrklaj jako v klasickejch molexech .Možná vám to přijde jako blbost,ale mě to dřív dělalo na jednom zdroji problémy vždycky se některá dutinka rotáhla tím jak sem občas přepojoval mechaniky a odpojilo mi to asi 3x dvourychlostní vypalovačku uprostřed vypalování :evil:Citace:
Původně odeslal jan555
Pomohly mi až tyhle lepší MOLEXY.
U nás se ty molexy asi koupit nedají, co? A 1 Euro za molex je docela pálka... :-oCitace:
Původně odeslal globalkiller
A ještě k tomu flexu - jak moc se dá roztáhnout? Chtěl bych to nějak nacpat i na IDE kabely, ale nevím, jestli to půjde přetáhnout přes konektory...
globalkiller: můžeš mi prozradit sladké tajemství, jak do nich jednodušše instalovat piny ???
EDIT: Neumim to moc dobře vysvětlit tak sem to vyfotil :-)Citace:
Původně odeslal jan555
http://globalkiller.wz.cz/molex.jpg
takovýhle konektory mám na sata musim říct, že o nich začínám přemejšlet, při flexování jednoduše sundáš, pak nandáš tak 5min práce :-)
globalkiller: dík za obrázek, ale cos udělal s pinama (resp. podle obrázku to nevypadá, že by tam kdy jaký byly ...). Prostě jsi je ustříhal a pak nechal prořezat kabely molexama a finito?
Pořád nevim jak to myslíš ??? Já jsem je nijak nemodoval jedná se o ty samý jako mají v Casekingu za 0,99Euro.Citace:
Původně odeslal jan555
Asi budu nosit drivi do lesa ale. Proste ty kably top tech konektoru natlacis, sou tam takovy noze jako ve sata. Jedinej prob bych videl v tom ze kdyz se to bude furt sundavat tak ty kabele se proste orezou a bude se to zkracovat a zkracovat. ALe jinak dost dobry, a na norm aplikaci supr.
Problém je v tom, že pre teba je toto riešenie naprd. Toto sa proste nacvakne doprostred neprerušeného kábla. Ty by si musel ten pôvodný konektor odstrihnúť. Tým sa ti rozpadne kábel na dve časti. Tie časti zospájkovať, zaizolovať (spoj sa schová pod flexom) a na inom mieste zarezať do kábla ten nový zarezávací molex...Citace:
Původně odeslal jan555
IMHO je to nezmysel a zbytočná práca navyše.
Tento zarezávací konektor je ideálny vtedy, ak chceš na hotový kábel pridať ďalší napájací konektor - zacvakneš a hotovo...
Zkusím to polopaticky - mám tenhle t-molex, ten má v sobě kovové piny a z druhé strany, jsou to ty "nože" (jak je vidět na fotce). Já mám standardní zdroj, když sundám z kabelu molex, zůstanou mi 4 piny. No a tyhle 4 piny se do toho molexu nevlezou (protože už jsou tam jiný). Varianta a) odstříhnu původní piny, dám kabely na t-molex a proříznu je těma nožema, varianta b) vyndám piny v t-molexu a vrazím tam kabel od zdroje i s původníma pinama (který by se musely stejně zkrátit, ale to je jedno, protože varianta b) je rozhodně špatně). Tzn. a) je správně ???
EDIT: PeterM to pochopil, uhodil hřebíček na hlavičku :wink: Teď mi jde o správnej postup při použití místo stávajícího molexu ... :?:
A) je správne. :-oCitace:
Původně odeslal jan555
Pre konektory uprostred kábla platí to, čo som napísal vyššie - keď odstrihneš pôvodné piny, tak sa ti kábel rozpadne na dve polovice (ten kábel je predsa spojený vnútri pinu!!!) - takže to budeš musieť zospájkovať dohromady. Do toho nového molexu nemôžeš zarezať naraz dva kábly na jeden pin (na starom sa to dalo).
OK, to chápu, ještě - když ustříhnu ten pin za místem, kde je uchycenej kabel (ten zbytek se do toho molexu jistě vejde), a zbytek udělám stejně, tak by to mělo být v poho, nebo ne?Citace:
Původně odeslal PeterM
ja bych to videl jak odobrej koncovej molex, uprostred vetve to muze byt problem, kdyz to trochu vic ojedes a ono se to rozpadne.
Ty snadartni piny muzes uriznout jak chces kabl jako kabl
Jako koncovej molex je to na nic ...
To by sa dalo, akurát, ti na kábli pod flexom vznikne taký hrb v mieste, kde budeš mať ten zbytok pôvodných pinov. (a nezabudni ich zaizolovať, pod flexom by sa ti mohli skratnúť).Citace:
Původně odeslal jan555
Ten nový konektor môžeš zarezať len na čistý, nepoškodený kábel, nie cez zbytky pôvodných pinov - ináč nebudeš mať dobrý kontakt...
Jen poslední (ať to tu nezasekávám) - myslel jsem to takhle: když strčím "pozůstatky" pinů do pinů v molexu, tak těmi kontakty na molexu proříznu právě jen čistý kabel na dvou místech. Je v tom nějaký problém ???Citace:
Původně odeslal PeterM
... to je nejaká blbosť, nie ???Citace:
Původně odeslal jan555
Veď ty nemôžeš zapchať vnútro toho pinu v molexe zbytkom "starého molexu" - ako to chceš potom nasunúť na disk, alebo CDROM ???
(jedine, že by ten nový molex mal také dlhé piny, že by ti to vyšlo)
:idea: Skús zasunúť ten nový molex do nejakej mechaniky a zisti, či sa ti do voľného priestoru v pinoch tie zbytky zmestia. Ak áno, tak je to v pohode. Ale neznásilňuj to. Ak tie "nože" roztiahneš, tak neprerežú správne ten kábel a budeš v riti...
PeterM: nechci tam cpát celý piny, jen ty ustříhnutý "špičky" - prostě konec pinu, do kterýho je uchycenej kabel.
tak to fakt nechapu? vzdyt je to snad uplne to samy jako sata. Sry za OT ale mam pocit ze jeden mluvi koze a duhy o voze.Citace:
Původně odeslal jan555
Nechcio tady delat buhvi co ale prece to musi byt kazdymu jasny jak ot faka. uz kdy z mas tu fotku s tema nozema to musi kazdymu docvaknout. Ne ze bych z vas chtel delat voly a povysovat se. Ale proste mi to tak prislo.
Osobne bych to videl jako nejlepsi reseni kdy od zdroje sly jenom cisty kable a na ty by sis to pak nacvakal tak kde by se ti to nejlip hodilo. Rvat to pres puvodni molexy to fakt nevim jak ste to mysleli. Jestli to tam narvat jeste s tema kovovejma pinama (bys tio musel zarezavat snad majzlem) nebo jak.