-
Re: Windows 7 (Microsoft Confirms Windows 7 for 2010)
Ještě k té rychlosti.
S Vistama 64 jsem skoro neviděl rozdíl v práci PC - NB (samo že tam něco bylo, třeba v AERU a hlavně práce s diskem). S Windows 7 tam ten rozdíl vidím o poznání větší. Tak přemýšlím, jeslti to je tím, že jsou rychlejší na PC, nebo pomalejší na NB. Ale ten rozdíl je patrný třeba už v používání IE8, kdy mám na PC prostě daleko rychlejší reakce.
Je pravda že to může být také problémem s aerem, protože na Vistách jsem řešil rok problém s trhaným skrolováním pod aerem. Když se konečně vyřešil nVidia drivery 18x.x tak přišli Windows 7, kde se tak nějak taky vyskytuje, sice to skrolování není tak trhané jako bylo ve Vistách, ale každopádně úplně plynulé jak by to mělo být to není :D.
Tak jako tak mi prostě přijde, že Win 7 na mém NB nejsou rychlejší jak Visty.
-
Notebooky mívají pomalý disky a integrovaný grafiky... Od tý doby co jsem Aero a všechno možný povypínal jssou Visty svižnější :) To jen tak na okraj.
-
Vypnutí Aera -> efektivita práce o 40% dolů. Nemyslím, že mám v NB úplně tu nej-shit grafiku, i nějaká starší hra se dá zahrát.
Ale rozhodně vypínání Aera mi nepřijde jako řešení.
-
Vypnutí Aera jako takového ničemu nepomůže a navíc to snižuje výdrž na baterku (paradoxně a mám vyzkoušeno). Co ale pomůže je povypínání všech možných "hasnutí" a "vysouvání" nabídek a podobných ptákovin, které stejně akorát zdržujou a dělaly to už v dobách win 98.
-
Asi to nepatří přímo sem, ale mám dojem, že mi to dělá od instalace Windows 7.
V Outlooku 2007 mi přijde mail např. od alza.cz, který obsahuje obrázky, ale ty se mi prostě nezobrazují, vidím jen křížky. Takhle to udělá u všech mailů, které obsahují multimedia.
Nevíte čim to může být, připadně jak to fixnout?
-
Nic takoveho s buildem 7057 a outlookem 2007 SP1 nepozoruju
-
Tohle mi dělalo, když jsem ve dřív používaným firewallu neměl pro Outlook povolenej port 80.
-
Citace:
Původně odeslal
kecinzer
Vypnutí Aera -> efektivita práce o 40% dolů.
Muzu znat duvod? Zadny mi nedochazi. Diky.
-
Živé náhledy, rychlejší reakce, lepší ALT+TAB případně WIN+TAB.
Chápu, že někdo vychytávky AERA nepoužívá, ale já si na ně zvyknul.
-
Tak zrovna ten alt+tab me totalne sere i po roce pouzivani (nahledy oken misto prehlednejch ikonek), nevi nekdo jestli se to da vypnout?
Jinak vyhoda aera na 7kach ze na liste to ma krasna ruznobarevna okynka :D
-
Citace:
Původně odeslal
HollyG
Jinak vyhoda aera na 7kach ze na liste to ma krasne ruznobarevny okynka :D
...barvu si to pocita z ikonky :cool:
Ja hlavnechvalim vetsi ikony - na umpc imho nutnost, ostatne ted se da konecne pouzivat taskbar na stranach ;)
-
Citace:
Původně odeslal
kecinzer
Asi to nepatří přímo sem, ale mám dojem, že mi to dělá od instalace Windows 7.
V Outlooku 2007 mi přijde mail např. od alza.cz, který obsahuje obrázky, ale ty se mi prostě nezobrazují, vidím jen křížky. Takhle to udělá u všech mailů, které obsahují multimedia.
Nevíte čim to může být, připadně jak to fixnout?
a nemas tam ze jsou blobkle z duvodu bezpecnosti a at klinkes pros tahnuti? ja teda jo a delalo to uz na Xpckach...
-
Asi ano, protože musím kliknout pravým a dát stáhnout obrázky, pak se zobrazí normálně. Ale kde se to nastavuje, prolezl jsem už snad vše :(
-
Osobne to mam v Nastroje - Centrum zabezpeceni - polozka Automaticke stahovani a odfajfknuty "Nestahovat automaticky obrazky ..."
-
Plus jdou nastavit vyjímky pro každý server přímo u daného mailu. Pod odesílatelem se zobrazí "Klepnutím sem... atd."
-
Dobrá zpráva pro zdejší testery, Daemon tools jsou již kompatibilní s WIN 7.
http://cdr.cz/a/26891
První kompatibilní verze Daemona s WIN 7 je: 4.30.4
-
A jeste jedna dobra zprava - RC leaked.
7100.0.090421-1700_x86fre_client_en-us_Retail_Ultimate-GRC1CULFRER_EN_DVD.iso (2.36 gigabyte)
7100.0.090421-1700_x64fre_client_en-us_Retail_Ultimate-GRC1CULXFRER_EN_DVD.iso (3.05 gigabyte)
-
Citace:
Původně odeslal
Blackknight
Dobrá zpráva pro zdejší testery, Daemon tools jsou již kompatibilní s WIN 7.
http://cdr.cz/a/26891
První kompatibilní verze Daemona s WIN 7 je:
4.30.4
Z jakeho duvodu by zrovna tohle melo byt dulezite? :)
Jinak me zatim stve, ze neni kompatibilni vmware workstation, tedy sitovky
EDIT:// Tim jsem samozrejme nemyslel ze neni dulezity mit soft na image, ale uz v nich davno funguje VirtualCloneDrive ;-)
-
Tož mě to je ukradené, osobně Windows 7 nezkouším a ani asi nebudu, osobně čekám na Mandrivu 2009.1, která vyjde již za necelý týden, ale to je vedlejší.
Napsal jsem to tu, protože co čtu internetové diskuze okolo WIN 7, tak po fungujícím Daemonu pod WIN 7 je sháňka, tak jsem to tu plácl. O fungujícím VirtualCloneDrive jsem samozřejmě věděl.
Jen jsem se hned po přečtení výše odkazovaného článku vzpoměl na toto forum a podělil jsem se o tuto informaci, snad někomu přišla vhod :)
-
Zkouším teď build 7077. Zatím spokojenost, až na malou drobnost. Že je to anglicky, s tím jsem počítal. Že některé programy nekotektně zobrazují češtinu, to jsem nedomyslel, ale snad bych překousnul, ale že nemůžu psát s diakritikou v některých programech, to jsem nedomyslel vůbec.
Dá se to nějak řešit? Dá se zařídit, abych psal česky všude, nebo aby se čeština zobrazovala všude? Asi né co? Tohle jsem nikdy předtím nemusel řešit, tak tápu...
Jinak mně překvapilo že ta funkce mírného ztmavení displeje při nečinnosti se aplikuje i při přehrávání filmu, zatím jsem nedohledal, jestli se to dá nějak nastavit, a taky mi chybí, že mi na HP ntb nefungují klávesy pro ztamvení/zesvětlení a úpravu hlasitosti. JSou to klávesy, co tohle dělají při současném stlačení fn klávesy, jiné funkce jako sleep, printscreen s fn fungují.
edit: tak to ztmavení je nastavení Dim the display, ale jak vynutit aby se to neaplikovalo při přehrávání videa jsem nenašel.
-
Tak co zkousel nekdo ten build 7100? Me se do toho moc nechce, rozpoznat nejaky zmeny to chce primo na zelezo, reinstall se me nechce a upgrade uz vubec ne :)
-
Citace:
Původně odeslal
Millisx
Zkouším teď build 7077. Zatím spokojenost, až na malou drobnost. Že je to anglicky, s tím jsem počítal. Že některé programy nekotektně zobrazují češtinu, to jsem nedomyslel, ale snad bych překousnul, ale že nemůžu psát s diakritikou v některých programech, to jsem nedomyslel vůbec.
Dá se to nějak řešit? Dá se zařídit, abych psal česky všude, nebo aby se čeština zobrazovala všude? Asi né co? Tohle jsem nikdy předtím nemusel řešit, tak tápu...
regional settings? Ja mam teda starsi build (7057) a zadny problem nemam...
V praci mi ted delali reainstall XPcek ktere mame taky anglicky a nektere programy pak blbly a bylo to taky tim regional settings (hlavne nastavenim jazyka pro non-unicode programy)
-
Trefa do čerého. Regional settings jsem měl, ale volbu "Language for non unicode programs" jsem prostě přehlédl. K+
-
Užívám nyní 7100 x64 (clean instalace) a oproti 7077 zde nevidím žádné markatní rozdíly, možná snad až na rychlejší start (minimální rozdíl) a reakce PC se mi zdají subjektivně nyní lepší (časem se to zhorší, dle mě je to jen díky čerstvé instalaci).
Testováno na E5200@3,2Ghz ; 4GB RAM
-
Ten build 7100 je tedy už oficielně RC, které mělo vyjít až 7.5.? Na tenhle build docela čekám na hlavním PC.
Jinak s tou českou diakritikou jsem měl také potíže, až pak jsem si nastavil to zobrazovaní non-unicode také a šlo to. Je to docel ošemetné.
S Daemon Tools je to super, sice jsem už přešel na PowerISO, ale je dobré vědět, že se SW díky Windows 7 hýbe.