-
Re: Už máte někdo E2140, E2160?
No mne to tiez ukazuje podla nalady asi v CPU-Z ale v mojom pripade je to skor chyba dosky ktora undervoltuje v biose mam 1,381 a cpu z je 1,3V
-
Citace:
Původně odeslal
ricixxx
No mne to tiez ukazuje podla nalady asi v CPU-Z ale v mojom pripade je to skor chyba dosky ktora undervoltuje v biose mam 1,381 a cpu z je 1,3V
Tieto GB dosky undervoltuju... a mozno nie len tieto :-)
Ja mam def. (1.325V) a idle mam 1.28V, load (orthos) 1.26V a load TAt sem tam dokonca 1.25V podla Speedfanu, to same ukazuje aj CPU-Z.
Ale kazdopadne som videl pripady,kde cpuz ukazoval cl3 namiesto cl5 u casovania pamati. A toto s tym VCore, kde rozdiely boli uz v ramci niekolko desatin volta.
-
Pridam svoji zkusenost s E2140. Na desce ABIT IP35pro mi tento cpu s voltazi kolem 1,3V jede na krasnych 3200MHz, takze OC +100%. Kdyz vezmu cenu, ktera v dobe nakupu byla nejakych 1650Kc, tak se jedna opravdu o super kauf. Na def. 1600MHz je vykon popravde o nicem, ale po pretaktovani nad 2,5GHz je uz vykon docela zajimavy a nad 3GHz opravdu pohodicka.
-
A aky mas stepping, Neller?
-
Citace:
Původně odeslal
Pret
A aky mas stepping, Neller?
Tusim ze to je M0 (proste ta novejsi revize). Jinak 3200MHz na 1,345V (BIOS), real 1,3V. Teplota pri vytizeni PRIME95 je 60°C na jadrech.
-
Hele neporadil by mi tu někdo nějakej solidní monitorovací softík? Hledám něco na způsob Motherboard Monitoru, který bohužel nezná desku Gigabyte GA-P35-DS3 :-( Nebo používáte (vy co tuhle desku máte) ke sledování jen ten soft dodaný spolu s deskou, tedy Easy Tune 5?
Chci dát novýmu procesoru přes víkend trošku zabrat, tak hledám čím ho sledovat :wink:
-
Citace:
Původně odeslal
D_a_v_i_d
Chci dát novýmu procesoru přes víkend trošku zabrat, tak hledám čím ho sledovat :wink:
coreTemp
-
tak prvni nastrel po hodce laborovani 8x420. ale na 9x uz to neuchladim, svine pecici, nebo mam krive nasazeno...
http://img527.imageshack.us/img527/2095/e2160jf8.th.png
na to ze to je mr*ka z krtka, teda vlastne z okraje wafferu.... :-D
jinak ten coretemp keca s tou frekvenci, je tam co ukazuje cpu-z
-
Citace:
Původně odeslal
Zorg
tak prvni nastrel po hodce laborovani 8x420. ale na 9x uz to neuchladim, svine pecici, nebo mam krive nasazeno...
http://img527.imageshack.us/img527/2095/e2160jf8.th.png
na to ze to je mr*ka z krtka, teda vlastne z okraje wafferu.... :-D
jinak ten coretemp keca s tou frekvenci, je tam co ukazuje cpu-z
Fuha dalsi lucker co mu ide E21XX na vyssom FSB ako 400... zeby som sa s tym este pohral :) kua uz sa mi vazne nexce ale vyssie FSB by bodlo...
-
Citace:
Původně odeslal
ricixxx
Fuha dalsi lucker co mu ide E21XX na vyssom FSB ako 400... zeby som sa s tym este pohral :) kua uz sa mi vazne nexce ale vyssie FSB by bodlo...
Mi se taky podarilo rozjet e2160 na 8x420 ... ale paxe neco stalo ... asi nejaka erupce na slunci ... a najednou deska ne a ne zkousnout OC byt jen o 1MHz ... takze hr03 z nb putoval do supliku a jsem z5 u 9x350 na default napeti s puvodnim pasivem na nb
-
a v cem je teda problem? proc se vyskytuje FSB wall? ikdyz nastavim nizsi nasobic tak to vejs neleze...Ani s vyssim PLL napetim procaku to vic neda :-( nebo ze by pameti?! ale to se mi nezda...
-
Vyskusal som FSB 420 a FSB wall sa nekonal...
-
Dotaz pro majitele GA-P35-DS3 desky :
Při taktění v BIOSu v sekci Motherboard Intelligent Tweaker při přepnutí na ruční nastavení frekvence jsem upozorněn, že voltáž není optimální a mám přepnout "Voltage control" z "Manual" na "Auto". Předpokládám, že v tomto případě systém "přitápí" napětí automaticky (tj. že již pravděpodobně při malém kroku o +25 MHz FSB něco přidal). Pokud chci tedy "jet" na default voltáž, mám to nechat na Manual přes červené blikající upozornění, že "System voltage not optimal", že?
-
Citace:
Původně odeslal
D_a_v_i_d
Dotaz pro majitele GA-P35-DS3 desky :
Při taktění v BIOSu v sekci Motherboard Intelligent Tweaker při přepnutí na ruční nastavení frekvence jsem upozorněn, že voltáž není optimální a mám přepnout "Voltage control" z "Manual" na "Auto". Předpokládám, že v tomto případě systém "přitápí" napětí automaticky (tj. že již pravděpodobně při malém kroku o +25 MHz FSB něco přidal). Pokud chci tedy "jet" na default voltáž, mám to nechat na Manual přes červené blikající upozornění, že "System voltage not optimal", že?
Jasně, není výjimkou, že BIOS na auto nastavuje nesmyslné věci...
-
Mne to na AUTO nasekalo do CPU pri 3GHz vyse 1.4V a to mu staci default :-)
Takze Optimized AUTO nebrat.
-
Jj už jsem to natlouk na Normal a jede to prima a teplota o 7°C dole na stejný frekvenci, asi si deska sama pěkně "přitápěla" :-D
-
Tak ja bych si dnes mel jít pro 2180, puvodne jsem myslel vzit 2140 je o petikilo levnejsi ale nasobic 10x by mel byt lepe taktovatelnej. Kdyz s ohlednim to ze si beru MSI Neo2-FR s P35, tak nevim jak se tam dostanu vysoko s FSB ale 300 to snad pojede. Prozatim to zkusim na default se stok chladicem. Doufam v dobry vysledek. Mylsim ze priblizit se k hranici 3GHz je super a vykonu je to habadej.
Jaky myslite ze ma smysl procesor dal rvat s lepsim chladicem na 3.2 -3.3? Vyplati se ta investice do poradneho chlazeni coz muze byt kolem 1tis. korun?
Bude to pc na hry, s 8800GT, a myslim si ze ten tekt pokud by vysel k tem 3GHz to grafiku uzivi dostatecne.
-
Na tyhle otazky si musis odpovedet sam. Kvalitnim chlazenim se oproti boxu muzes dostat tak o 10% vys. K tomu jeste dostanes nizsi teploty a ticho.
Jestli ti to za ty prachy stoji vis jenom ty a na to ti nikdo odpovedet nedokaze.
-
Citace:
Původně odeslal
pulec7
Tak ja bych si dnes mel jít pro 2180, puvodne jsem myslel vzit 2140 je o petikilo levnejsi ale nasobic 10x by mel byt lepe taktovatelnej. Kdyz s ohlednim to ze si beru MSI Neo2-FR s P35, tak nevim jak se tam dostanu vysoko s FSB ale 300 to snad pojede. Prozatim to zkusim na default se stok chladicem. Doufam v dobry vysledek. Mylsim ze priblizit se k hranici 3GHz je super a vykonu je to habadej.
Jaky myslite ze ma smysl procesor dal rvat s lepsim chladicem na 3.2 -3.3? Vyplati se ta investice do poradneho chlazeni coz muze byt kolem 1tis. korun?
Bude to pc na hry, s 8800GT, a myslim si ze ten tekt pokud by vysel k tem 3GHz to grafiku uzivi dostatecne.
Uvidis, kolik da na BOX chladic, tj. jaky rozdil by to dalo na tech 3.2. Box chladice jsou u E21xx az prekvapive slusne, takze bych se rozhodne rovnou "nehnal" do novyho chladice, ale testnul to a uvidis podle situace...
-
Citace:
Původně odeslal
pulec7
Pokud bys kupoval kvalitnější chladič jen kvůli dosažení vyššího OC, tak se imho investice nevyplatí (za cca 1000Kč dostaneš mizerných 10% výkonu navíc). Pokud ale budeš zohledňovat i jiné faktory (především nesrovnatelně nižší hluk oproti BOXu), pak se investice určitě vyplatí. U mě už jen kvůli nesnesitelnému hluku v zátěži BOX vydržet prostě nemohl.
-
ok, to sem potreboval vědět, prozatim se do nového chladiče nepohrnu nejprve otestuju stock.
Pokud to dobre dopadne tak večer a v průběhu noci bych to mohl nahodit a otestovat dám vysledky.
-
Citace:
Původně odeslal
Dismembered
Pokud bys kupoval kvalitnější chladič jen kvůli dosažení vyššího OC, tak se imho investice nevyplatí (za cca 1000Kč dostaneš mizerných 10% výkonu navíc). Pokud ale budeš zohledňovat i jiné faktory (především nesrovnatelně nižší hluk oproti BOXu), pak se investice určitě vyplatí. U mě už jen kvůli nesnesitelnému hluku v zátěži BOX vydržet prostě nemohl.
No já teda při max zátěži extra hluk nepociťuju, ale když je to tak "napůl", tak ten můj fan na boxáku chytne zrovna nějaký blbý otáčky a začne nějak rezonovat - takový napůl pískání, napůl vrčení, ale když člověk píše na klávesnici, tak to cvakání přehluší... Ale třeba když je uplný ticho, tak to slyšet je :-/
Ale je to asi kousek od kousku, když si vzpomenu co jsem za srágoru kdysi dostal jako "BOX chladič" k Duronu 1300... :wink:
-
Citace:
Původně odeslal
D_a_v_i_d
Uvidis, kolik da na BOX chladic, tj. jaky rozdil by to dalo na tech 3.2. Box chladice jsou u E21xx az prekvapive slusne, takze bych se rozhodne rovnou "nehnal" do novyho chladice, ale testnul to a uvidis podle situace...
Ja jsem naopak koukal, ze boxovane chladice k E21xx jsou spis pekne orezane verze (kdyz srovnam s poradnym mackem, co se daval k Pentiu D, tak tenhle je sotva polovicni a bez medenneho jadra). On ty vyssi frekvence asi i tak da, ale dejte si pozor na throttling ;-)
-
Citace:
Původně odeslal
D_a_v_i_d
No já teda při max zátěži extra hluk nepociťuju, ale když je to tak "napůl", tak ten můj fan na boxáku chytne zrovna nějaký blbý otáčky a začne nějak rezonovat - takový napůl pískání, napůl vrčení, ale když člověk píše na klávesnici, tak to cvakání přehluší... Ale třeba když je uplný ticho, tak to slyšet je :-/
Ale je to asi kousek od kousku, když si vzpomenu co jsem za srágoru kdysi dostal jako "BOX chladič" k Duronu 1300... :wink:
No tak to já teda hluk pociťoval sakra hodně, vzhledem k tomu, že největší hluk v pc mi vydávají točící se plotny disků :)
-
Tak jsem doma, mam e2180, MSI NEO2-f s P35, neudrzel jsem se a koupil jsem si u kamarada na krame GeminII a dal nato dve osumdesatky, tak snad se oplati. Default se nastavil nasobic na 9 divny :), a napeti na 1.285V, tak mi to postlo jenom na 260x10 takze sem nastavil 1.325V a dal 280x10 a instaluju OS.
Sehnal jsem k tomu 88GT tak cekejte testy v prubehu noci, asi to nevydrzim a skoncim u toho do rana :). Prubezne budu informovat :).