urcite mas zalohovany bios, tak sezen 2. grafarnu a reflash.
ps. Pokud to byl oficialni bios, tak klidne reklamuj...
Printable View
zdravim,
mam nasledujici problemek s HD 2600XT od Palitu
cista instalace WIN XP SP2
nainstalovan NET Framevork 2.0
zkouseny ovladace co jsou na CD + dale CL 7.10 + dale 7.11 (vzdy pri prechodu na jine ovladace odinstalovany stare + v nouzaku Driverem Cleanerem odstraneno vse co zbylo)
doinstalovano xp32_hdmiaudio_53250
pri origo ovl. 3DMark 05 vypada takto: http://ukazto.com/img/1221872,05origoCL.jpg
3DMark 06 je OK
pri Cl 7.10 nebo 7.11 3DMark 05 i 03 i hry jsou plne artefaktu: http://ukazto.com/img/1219782,3DM05.jpg
06 je opet OK
karta je na def. frekvencich 800/1600 a teploty do 50stupnu
Muze mi nekdo poradit kde je chyba?? Co delam blbe??
Jeste dodam, ze je to na sestave:
Asus A8n-E (nForce4-Ultra , nemuze se s tim hadat?)
Opteron 165 (@2500MHz pri 1,25V)
2GB DDR400 Transcend (@DDR 450Mhz 3-3-3-8 )
350W Fortron
Predem diky
edit// ted jedu na CL 7.10 hry chodi (FEAR, Cod2, FarCry, HL2-ted cekam az budu mit CoD4, MOHA) 3DMark 06 je OK, 3DMarky 03 a 05 se sypou pred ocima ???
zkouset ji v jinym PC moznost nemam
Osobně bych to viděl na vadnou kartu... máš možnost ji vyzkoušet v jiné sestavě?
Zdravím všechny,
zajímá mě, jestli u karty RX2600XT-T2D256EZ/D3 spolehlivě funguje podtaktování při nízkých nárocích na aktuální výkon. Takty kolem 200MHz. Někde jsem četl, že po update novým biosem od výrobce se tato funkce zrušila. Karta od Gigabyte HD2600XT také s pasivem tuto funkci nemá.
2 all :
no ked sa nacali uz tie hry , aj ja mam jedno pozorovanie , konkretne v hre UT 2004 pred tym ako som nieco nainstaloval to slo v pohode ale teraz sa mi to nesmierne seka , aj uvodne logo je volake pomale ....
Cize ak niekto vie co som mohol posrat, piste uz som nehral ani nepametam zacinam mat abstak :-)
PS : ovladace mam 7.11 a najnovsiu zaplatu na direct-X tiez ....
BIOS karty jsem neupgradoval, protože nevím proč bych měl (když všechno funguje). S originálním BIOSem funguje bez problémů - ve 2D mám takty (gpu/mem) 110/252.
Ad špatný flash - reklamace. Stalo se mi tohle s jednou Gigabytkou a byla to chyba zveřejněného BIOSu, reklamace proběhla výměnou na počkání.
Díky za příspěvek.
Tak jsem si koupil MSI RX2600XT-T2D256EZ/D3 a koukám, takty ve 2D jsou vysoké. Mám podezření, že starší kusy jsou v pohodě a novější ne. Nebo mám prostě smůlu, protože s grafikou jsem koupil i chladič CPU Thermalright Ultra-120 eXtreme a musel jsem ho poslat zpět, protože se neskutečně kolíbal. Základna byla do oblouku, mezera 0.3 mm. Teď mám Noctua NH-U12P a plná spokojenost. Nezbývá nic jiného, než nějakým vhodným SW napevno ponížit takty třeba na uvedených 110/252.
mam takovej problem nejde mi spustit 3d mark06 kdyz ho spustim tak se mi objevy uvodni mala tabulka 3d mark06 a pc se takřka zasekne tak musím dát správce uloh a ukoncit úlohu a napise mi to ze tento program neodpovídá tak nevim co s tim je moje setava-procik e2180 oc 2,2ghz, zakladovka asus p5ld2-vm, grafika powercolor hd2600xt ddr4, ram 2gb patriot, disk wd 160gb/16mb a to je asi vse dik za odpověď zeus15@seznam.cz
ovladače mam catalyst 7.11
Ahoj, existuje hotfix pro 3DMarky - http://4um.overclocking.cz/showthread.php?t=66712
2 all :
prosim Vas, viete mi poradit aky pasivny chladic ide na tuto obstaroznu vec? Nemusi to byt ziaden kyklop lebo by som chcel vedla nej dat potom este jednu do cross fire .......
Jaka obstarozni vec? dyt ma teprve pul roku :D...co mas presne za typ?
/OT: misto CF bych radsi stavajici prodal a vzal 3850 :D , ale jak koukam na podpis tak prefrujes duo ;)
Janosik:
Arctic Cooling Accelero S2
2 all :
sorry sa vyraz obstarozny :-), len mam s toho taky pocit , inac ta S2 sa mi lubi, len neviem ci zvladne aj dve vedla seba do cross fire a je jedno ze ci tam bude 2600 alebo 3850 :-) ide mi o nejaky nizky pasivny chladic nemusi byt az taky vykonny ta 2600 xt sonic az tak moc tepla zase nedava ( alebo sa pletiem ? ) mozno keby som skusil iba odstavit aktivny vetracit ale neviem co to spravy s tym povodnym stock pasivom resp s teplotou :-)
BTW : da sa dat do kross fire aj 2600 xt a 3850 -ka ? alebo to bude brzdit slabsia z kariet ?
Janosik:
Sam Sapphire 2600XT provozujem s Accelerom S2 pasivne, ale treba mu spravit mierny prievan vetrakom v skrini (nasmerovat pomalobezny ventilator staci) resp. nesmie Ti v skrini vzduch stat.
Imho CF s dvoma Accelerami S2 a zboku (smerom z predu skrinky) tam nejako pribastlit jeden 80mm vetrak na 5-7V bude dostatocne...
Ohladom kombinovania 2600+3850 do CF neviem poradit.
Btw, celkovo CF z 2600iek je imho konina. Dobre Ti falcon radil predat to a kupit jednu 3850ku, na ktoru mozes namontovat Accelero S1 a budes vysmiaty.
potřeboval bych radu jak pro optimální přektování karty HIS HD2600XT 512MB IceQ Turbo. Používám Catalyst 8.2.
Zkoušel jsem GPUClock, Riva Tuner, ATITool, Catalyst8.2. V zadnem z nich se mi nepodařilo přetaktovat současně core i mem. Nejlepších výsledků jsem dosáhl v GPUClock, ale opět šlo přetaktovat jen samostatně GPU nebo jen MEM. Při přetaktování obou současně (GPU i MEM), mně vždy zamrzne system :-(
Přičemž když přetaktuji (GPU nebo MEM) zvlašť tak přes GPUclock jde oboje zvednout asi o 100MHz škoda jen že to nejde nastavit oboje současně. Nevíte někdo zda se s tím dá něco dělat?
EDIT 13.3.2008:
nakonec se zadařilo, stačí najít správné frekvence. Karta má skutečně oscilační frekvence na kterých okamžitě zatuhne, přitom na vyšší může jěště jet. Proto jsem musel na GPU zvedat frekvenci vždy o 27MHz až jsem se dostal na 931MHz :)
Podařilo se mi přetaktovat kartu z 830/1860 @ 931/2160 MHz, škoda jen že karta nemá chladič i na pamětech možná by ještě víc :-/