Re: E4300 - zkušenosti s OC
Citace:
Původně odeslal
flash
Na tom bude velký podíl okolních kompnent, které začnou produkovat teplo (CPU, GPU...)
Jj, to rozhodně, imho ta situace odpovídá a tenhle rozdíl půjde na vrub ostatních komponent. Zajímalo mě to právě jen proto, že když zatížím počítač např. Orthosem (i něčím dalším), tak to s teplotou nb neudělá nic. (hry nepěstuju) Teploty kolem 50C jsou subj. zcela v pořádku a nemohou znamenat žádné problémy.
Verzi biosu mam uplne tu posledni, 1202 myslim. Cidlo imho vubec neni nekde u chipsetu.
Citace:
Původně odeslal
Janikbanik
Skusil som 6*334 pri 1.05V (real 0.99 az 1.01V) a facha to stabilne. Nejak som to ani necakal:-D
Dik za povzbudenie.
Takze dalsi krok budem laborovanie s RMClock.
PS: Tych 3.4 Ghz si dostal pri akom VCore?
3,4Ghz jsem zkoušel při prvním "mazlení", od té doby tak nejel ani minutu, čili si to skoro nepamatuju, ale určitě to bylo max 1,5 V (BIOS).
Jen malá poznámka (nebo spíš zamyšlení) - nechápu, proč si spousta lidí uvádí v podpisech hodnoty, na kterých nejede. Nic osobního, dělá to kdekdo a pak se každou chvíli někdo diví, že ostatní jedou na vysokém taktu a on ne, nebo že to šíleně topí.
(imho taky jeden z důvodů, proč je opomíjený EIST - každý si přečte, že pro max. takty je vhodné ho vypnout a většina pak ani neví, k čemu je dobrý)
Citace:
Původně odeslal
jan555
Jen malá poznámka (nebo spíš zamyšlení) - nechápu, proč si spousta lidí uvádí v podpisech hodnoty, na kterých nejede. Nic osobního, dělá to kdekdo a pak se každou chvíli někdo diví, že ostatní jedou na vysokém taktu a on ne, nebo že to šíleně topí.
(imho taky jeden z důvodů, proč je opomíjený EIST - každý si přečte, že pro max. takty je vhodné ho vypnout a většina pak ani neví, k čemu je dobrý)
Já to třeba dělám proto, abych si "pamatoval" maximální výkon každé sledované komponenty - běžně je provozuji s rezervou, ale na benchmarky s nějakou novou komponentou chci rychle ty ostatní nastavit na jejich maximum a kdo to má pořád hledat nebo zkoušet...
Citace:
Původně odeslal
Darth Maul
Já to třeba dělám proto, abych si "pamatoval" maximální výkon každé sledované komponenty - běžně je provozuji s rezervou, ale na benchmarky s nějakou novou komponentou chci rychle ty ostatní nastavit na jejich maximum a kdo to má pořád hledat nebo zkoušet...
Da sa to snad zapisat aj inde ako do podpisu na fore, nie? :roll:
Citace:
Původně odeslal
tomase
Da sa to snad zapisat aj inde ako do podpisu na fore, nie? :roll:
A proč? Koho zajímají bezpečně provozované hodnoty sestavy, když je fórum plné honičů rekordů v Marcích? Nehledě na to, že když pak nějakou komponentu prodávám, má dotyčný okamžitý přehled, jakých maximálek je schopna a nemusí se na to pracně vyptávat... Nebo mi řekni, k čemu je někomu jinému informace o hodnotách, na které jsem třeba teď musel na běžný provoz stáhnout svůj počítač díky jeho specifickému umístění a následně vysokým teplotám prostředí... :rolleyes:
LOL, to se rozjela debata.
2 jan555:
Vidíš, mě zas jako samozřejmé přišlo, že konkrétní uvedené frekvence čehokoli, ať CPU, RAM, či GK, jsou vždy maximum, které kladně otestoval, není-li uvedeno jinak. V případě GK je to myslím zřejmé, jen šílenec by koukal na filmy s přetaktovanou grafárnou :-)
Za sebe musím říct, že pro mě je maximum taková hodnota, na které komp vydrží třeba tři roky bez problému s přehříváním, nestabilitou nebo podobně.
Na druhou stranu je pravda, že extrémní OC a hodnoty dosažené třeba s dusíkem jsou taky maxima, ale jen na pár minut a z toho důvodu to pro mě nejsou hodnoty reálné = takové OC je bez účelu.
Dost OT a k věci. Začal jsem chladit aktivně NB, protože mám lepší pocit, když má místo 53C "jen" 46C. Dal jsem Vcore na default (ukazuje to 1,32-1,34V), FSB 333 a zatím vše jak má být. EIST je aktivní, zatím bez problému i v tomhle horku, tak brzo taky upravím podpis ;) .
Citace:
Původně odeslal
Darth Maul
A proč? Koho zajímají bezpečně provozované hodnoty sestavy, když je fórum plné honičů rekordů v Marcích? Nehledě na to, že když pak nějakou komponentu prodávám, má dotyčný okamžitý přehled, jakých maximálek je schopna a nemusí se na to pracně vyptávat... Nebo mi řekni, k čemu je někomu jinému informace o hodnotách, na které jsem třeba teď musel na běžný provoz stáhnout svůj počítač díky jeho specifickému umístění a následně vysokým teplotám prostředí... :rolleyes:
Mne je uplne jedno co tam mas ;-) , ja som reagoval na tvoje zdovodnenie, ze to tam mas kvoli tomu aby si si nemusel pamatat nastavenia.
Citace:
Původně odeslal
tomase
Mne je uplne jedno co tam mas ;-) , ja som reagoval na tvoje zdovodnenie, ze to tam mas kvoli tomu aby si si nemusel pamatat nastavenia.
Jasně, v pohodě... jen mi prostě pořád přijde logičtější do podpisu na OC fóru zaevidovat maxOC než tam dát nějaké momentální "safe" hodnoty... :rolleyes:
To já mám zase pocit, že to je zbytečně matoucí, když drtivá většina vyždíme co se dá tak, aby proběhly SPi/Marky/atd., ty postne, sestavu si k tomu stejně musí napsat a pak shodí CPU dolů a grafiku dá na default. Ale každý si to může dělat, jak jen sám chce, proti tomu nic.
flash: imho jsou teploty min. do 60C totálně v klidu, ale když je to pro pocit, tak proč ne ;) . Ad default - mě trošku zezačátku zaskočilo, že na mé desce hodnota "auto" znamená "automaticky nasolím voltáže" ...
Tak to co já mám v podpise jsou hodnoty, na kterých lze ten komp NORMÁLNĚ a STABILNĚ provozovat... to že si to pro jistotu o nějaké procento stáhnu přece o výkonnosti komponent vůbec nic neříká, stejně jako si do podpisu nedám hodnoty, které předtím s mojí komponentou někdo dosáhl třeba na vodě...
Zdravim, mam ted nove prechodny procesor E4300@3Ghz lapovany a mam na nem NINJU 2. Ten je studenej jak psi cumak, ale:
- ORTHOS ukazuje teploty az 69°C
- Speed FAN teploty cca az 65°C
- TAT cca to same
Je mozny ze mam blbe nasazeny chladic na procak??
Citace:
Původně odeslal
Rodeo65
Zdravim, mam ted nove prechodny procesor E4300@3Ghz lapovany a mam na nem NINJU 2. Ten je studenej jak psi cumak, ale:
- ORTHOS ukazuje teploty az 69°C
- Speed FAN teploty cca az 65°C
- TAT cca to same
Je mozny ze mam blbe nasazeny chladic na procak??
A to sú teploty pri Loade? Ak áno, čím to zaťaźuješ?
Ja E4300 lapovaný nemám, ale TAT Load mi dostane jadrá k 70C.
Hodne ešte závisí na tom, ako je na tom airflow v bedni.
A vieš aké boli teploty pre lapovaním CPU? Resp. lapoval si aj Ninju?
Citace:
Původně odeslal
Janikbanik
A to sú teploty pri Loade? Ak áno, čím to zaťaźuješ?
Ja E4300 lapovaný nemám, ale TAT Load mi dostane jadrá k 70C.
Hodne ešte závisí na tom, ako je na tom airflow v bedni.
A vieš aké boli teploty pre lapovaním CPU? Resp. lapoval si aj Ninju?
JJ pri LOADu. Jinac ma 44°C +/-. Myslim ze nejaky pruvan tam mam. Z ninji to foukam ze skrine a tam mi to bere jeden outtake ven.
Procak jsem si lapovanej uz sehnal :) Tak jaky byly teploty predtim vi jen buh.
Nene ninju jsem nechal takovy jaky je. Dal jsem tam troskec te pasty co byla u NINJI.