takze test bezi zatial 2h ale teplota sa vysplhala az na 62-63°cCitace:
Původně odeslal tomase
no pece to paradne aj X2 tak piekla
Printable View
takze test bezi zatial 2h ale teplota sa vysplhala az na 62-63°cCitace:
Původně odeslal tomase
no pece to paradne aj X2 tak piekla
Která volba testu? Jdu to zkusit taky...Citace:
Původně odeslal cluzoe
ja pouzivam Small FFTs (procak dostava zahul, na zvysok sa "trochu" kasle") a teploty su pri tom fakt asi najvacsieCitace:
Původně odeslal Darth Maul
najvacsie teplotz su pri burnk7, vacsinou 2-5 stupnov viac ako na prime :) ale to je druh zataze, ktoru nikdy nezazijete v praxi, takze to osobne nepouzivam
ano, presne ako vravis, v praxi taku zataz nedostanes, preto je dobre si to vyskusat s "naddimenzovanou" zatazou ;-)
Tech 2800Mhz je maximum pri default vcore? To mi prijde hodne slabe. Kdy zkusis maximum pri zvysenem vcore?Citace:
Původně odeslal cluzoe
No urcite to jeste ma rezervu ;-) Na jake frekvenci pameti (s jakou delickou pameti) bezis?Citace:
Původně odeslal cluzoe
A cim chladis chipset? P965 pece docela dost a heatsinky od vyrobcu jsou pri OC jen vysmech :-( Pri FSB nad 300 a zvysene voltazi si northbridge urcite zaslouzi lepsi chlazeni...
Test = stres CPU-CPU with Gromacs coreCitace:
Core 2 Duo 2400@3015MHz 1.31v (uz moc hreje treba lepsi chladic)
vravel niekto ze nejdu taktovat ???
SuperPI 1M=16.875s
Citace:
Původně odeslal cluzoe
Nerozmyslas nad vodou? Sak lebo od hentoho chladica co mas ty uz moc lepsi neni, ked v testoch trhol aj Ninju, naviac je dobry v tom, ze ofukuje aj napajacie casti dosky, co Ninja fakt ma blbo poriesene... Inak 600MHz je nic moc ked si to tak zoberes tolko ti daju vsetky NW v podstate, Prescotty urcite a Cedar Mill ani nehovorim :P No flame pls, ale, ze to hentak moc hreje sa mi nepaci, stale ma ten procak moc nepresvedcil, povedal by som, ze cim dalej tym horsie :D Tak ale su to prve revizie... Som zvedavy kolko na tom das s lepsim chladenim, btw co doska? Ten chipset uz vraj zacina kurit od 300FSB + ako je na tom? Ta Biostar nema tusim ani HP chladic :o
no priznam sa problem je v TOM ZE mam na nom stale BOXCitace:
Původně odeslal misokgb
ale obiednal som v TNTrade ramik na s 775 na Thermalright! co zostal X2
tak teplota ked tam konecne dam Thermalright bude dufam mensia
HP nema ale je v pohode moc nekuri system ma 31°c
Ahaa :) No preto, lebo aj na XS fore to tlacia o dost vyssie, jasne na tie TR treba tie ramiky blbe... Tak som zvedavy kolko z toho vymacknes, btw na chipsete si pridaval voltaz, alebo default na tych 300FSB? A kde si ju kupil a co stala? :)
votaz je dafault aj na 323 FSBCitace:
Původně odeslal misokgb
v sofose
cena http://www.sofos.sk/default.aspx?nid...ms=kod_id;5601
NW, Prescott, CedarMill - ako kces porovnavat pretaktovatelnost CPU s 31 stage a 14 stage pipeline? Blbost nie?Citace:
Původně odeslal misokgb
A mna ten CPU teda presvadcil, pozri na tie vykony v superpi co Cluzoe dosiahol. S Prescottom by si sa ani na 4500MHz k takym cislam nedostal. Hruby vypocetny vykon je teda uplne inde ako pri netburst.
Ale aj tak nechapem, preco to tak kcete taktovat, ten vykon je uplne dostatocny aj na default.
Že by to bylo tím fórem, na kterém se nacházíme? >:}Citace:
Původně odeslal iPoK
Je to přece nová technologie a měli bychom zjistit její hranice, ne? :cool:
Tiez ma to uz trkloCitace:
no dufam ze hranice tej 6600 budu co najdalej...Citace:
aspon dufam ze 3200-3400MHz ;-)
bez tohto sa dalej nepohnem takze cakam na dodavku!
dufam ze to dodaju tento tyzden !!!
http://www.thermalright.com/product_default.htm
Citace:
Původně odeslal iPoK
No narazal som skor na vyrobny proces, i ked to nie je vsetko ja viem... Ale NW 500MHz OC nebol problem takmer kazdeho kusu, Prescott kazdy, Cedar GHz jak nic... A to je 130, 90, 65nm tak preco by toto nemohlo ist ovela vyssie? Ze preco to chcete taktovat, myslis, ze hry nepojdu lepsie ked tam bude mat pretocenu silnejsiu grafiku? Ked to bude 2.4GHz procak VS pretoceny aspon na 3G? Rozdiel tam bude ;) Aj napriklad v konvertovanie a pod. sak to vies aj sam... A ten vykon? Praveze nic moc, co budes sa kukat na SuperPI ake mas? Ked vykon v 3Dmarku cca odpoveda frekvencii AMD X2? Teda, ze v hrach je to podla toho tepleho 3dmarku rovnako vykonne? Nevravim, ze inde to vykonnejsie urcite je, aj Conroe pojde vyssie nez X2 a prave preto bude vykonnejsie, kvoli vyssej frekvencii... Sak a taktovanie je zaklad :D
no pri chladeni vzduchom je na X2 max 650-850MHz
ale dufam ze pri Core 2 Duo to pojde so vzduchom viac aspon 1G
tak preto som isiel z X2 do Conroa ;-)
Tak ti to napisem aj sem. Pozri si vysledky CPU testu v 3d06. Tam ma Conroe na rovnakej frekvencii takmer 25% navrch.Citace:
Původně odeslal misokgb
no skusal som ho aj pri 3015MHz 3Dmark06 bol 2500bCitace:
Původně odeslal tomase
hmm sa ospravedlnujem neviem ci to bolo pri 3015MHz alebo len pri 2900MHz
ked dojdem domov vyskusam :-)
procesor sa bez zataze sam podtaktuje 323x6=1942MHz 0,97v
a pri zatazi sa hodi do normalu 323x9=2914MHz 1,31v
zaujimave
To je diky EIST (speedstep) ;-)Citace:
Původně odeslal cluzoe
A to vydrzi skoro 2Ghz pri 0,97V :o Tak to je vytecnej kus.