Kontrast je podľa mňa ok, len škoda že s tým nejak splýva aj farba pozadia. Inak tá kompozícia nesedí ani mne.
Printable View
Kontrast je podľa mňa ok, len škoda že s tým nejak splýva aj farba pozadia. Inak tá kompozícia nesedí ani mne.
Lenže potom aj tiene na tej soche budú kontrastnejšie a podĺa mňa takto to je dobré.
Mno, ja som si to pred tym, ako som radil, vyskusal a viac sa mi to pacilo kontrastne... Ale aj tak zalezi na tom, co chcel Vinc, tak co... :p
Ale kompo je zla aj podla mna :|
Taky bych přidal kontrast - takhle je to dost zašedlé... a ořez zprava a zespoda by IMHO taky neuškodil...
Jinak mi to ale nic neříká - je to na mě moc neživotné... :rolleyes:
mno me ta mekkost (nekontrastnost) nijak nevadi, a nezivotne mi to rovnez neprijde.. naopakm myslim, ze ma ta socha skvely vyraz a ta nestredova (i kdyz jeste lehce nedotazena kompozice) to jeste podtrhuje
diky za nazory, ja si myslim, ze by se dalo rezat to rozhodne, nevim proc jsem to nechal takhle, asi proto aby to trosku provokovalo, kontrast jsem uz vic nechtel, pozadi bylo hodne neprijemny, ale ve vysledku s nim postava, asi tak 25cm velka, krasne splyva...
me se to celkem libi takhle, asi trochu kontrast, ale kompo se mi nezda zas tak spatna ;)
tak si rikam ze jsem dlouho nic nevlozil tak tady neco mate ;)
Kout EM-oka
http://www.fotoaparat.cz/g/07/03/17/362195_705ce.jpg
rozhodne zajimave , ale ten vrsek je nejakej divnej , dost mi kazi dojem protahleho podhledu . nevim jak to presne popsat , proste jakoby vystupoval z fotky . . .
Zrovna ten vršek se mi líbí - mám rád tenhle odstín i textura vypadá dobře. Vadí mi křoví nalevo a pak ten bílý kousek římsy nahoře nalevo, který na sebe strhává pozornost, obojí by stálo za úpravu. Určitě jedna z Tvých lepších, interpretování obyčejných věcí neobyčejně je rozhodně zajímavá disciplína a tohle nedopadlo špatně.
EDIT: ta fotka od Karlova mostu je DOST dobrá! ;)
Vinci, ten Tvůj rukopis je opravdu jedinečný a myslím, že ho máš jako jeden z mála fotografů na tomhle fóru, i když je dán do značné míry i grafickou zručností... :p
diky, mam tenhle styl rad. Neznamena to, ze nefotim nic jineho, naopak nekdy zamerne odbocuji uplne jinam ;)
Máš to rád a umíš to... ;)
Tak tato je imho super http://www.ocguru.cz/smileys/ok.gif
Tak toto sa mi fakt páči, trocha mi to pripomína jeden z albumov skupiny Beatles. :)
Prezradíš že akým časom to bolo fotené?
F9, 1/20s, iso 100, 10mm :)
10mm? Cim si to fotil?
sigmou 10-20
Takže 15 alebo 16mm. :)
Ohnisková vzdálenost je vždycky stejná, v tomhle případě 10 mm. Že díky použití objektivu na těle s menším snímačem dojde ke změně efektivního FOV je věc druhá. Tím chci jen říct, že ta oprava není úplně na místě.
Áno, v tom máš pravdu, ale keď niekto chce poznať ohniskovú vzdialenosť, tak to väčšinou je práve hodnota EQ35 a nie ozajstaná fyzická. V prípade že by to Vinc fotil napr. kompaktom, tak asi ma nebude zaujímať údaj že to bolo ohniskovou vzdialenosťou 2.17mm, že? :)
Jistě, proto by mělo být uváděno buď např. "10 mm", nebo "15 mm ekv." / "15 mm 35 mm ekv.". Právě u zrcadlovek se často uvádí reálné ohnisko, proto jsem to komentoval, jinak nemám problém.
Re: a neni to jedno? :p myslim ze dulezitejsi je tady ten cas...
tady je takovej bonus, pro ty co maj radi HL :)