jj, neboj je to offico, vraz ho tam...
Printable View
jj, neboj je to offico, vraz ho tam...
To O.K. Je to Oscar Wu (vývojář) bios, je to ale zbytečný, stačí Ti ta oficiální 310ka. Jinak všechny BIOSy ( oficiální i bety) najdeš na www.dfi.cz i s popisem, co která verze opravuje.Citace:
Původně odeslal martas_v
Jo, to máš pravdu, protože v popisu biosu je podporu AMD X2 a oprava PS2 myší a to je mi na nic :(. Zítra se ozvu, jestli jsem zvítězil, nebo ne.Citace:
Původně odeslal Gentle Giant
Pokud jedeš na default a paměti máš taky na AUTO,musí memtest projet,jinak je chyba v pamětech (asi se nesnesou s deskou).
No doufám, že ne. Existuje tento návod http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=32936, kde je možnost nastavit problémové paměti (asi patřím mezi ně). Spíše mě tam zaráží možnost pustit 2,9V a více do pamětí, zdá se mi to přehnané.
......ty samé RAM Kingmax DDR 433 mám jako náhradní řešení a jedu 250 2.5 4-4-8 1T při 2.8V, na defaultu 2 3-3-6 1T 2.7V bez jakýchkoliv problémů co se týče dualu a kompaktibility s MB
A fungovali ti na AUTO nebo jsi tam musel něco nastavovat? Popř. co? DíkCitace:
Původně odeslal Qweten
nastavil jsem v Genie jen frekvenci RAM, t.j. DDR200, jinak vše na auto,samozřejmě základ je vyclearovat CMOS dle návodu po flash BIOSu no a hlavně nechat projet Memtestem, aspoň hodinu, pokud bude O.K. zkus najet do Win a projet Prime, pokud bude i tohle O.K. můžeš se bavit nastavováním RAM a HTT
Mám to samé - 4 moduly mi takto fungují v různých kombinacích na DFI nF4 i EPoX nF3Citace:
Původně odeslal Qweten
No ještě se vrátím k těm teplotám. Patrně jsem se tedy spletl v tom, co je v Smartguardianu hodnota PWM IC (prej to není zdroj, ale něco u mofsetů, já mám teda do sledovaného konektoru zapojen senzovovej kablík ze zdroje). Dobrá to bych i pochopil, ale co je potom ta hodnota rychlosti ventilárotu pod položkoku PWM IC. Já tam mám okolo 1000ot/min (což by cca. odpovídalo mému Chillovi - ten má fungovat při 700 - 1000 ot/min).
K těm pamětem... já jsem si to nastavil podobně jako bylo uvedeno na PC Tuningu (pouze jsem upravil časování pro moje TCCD čipy - tzn. 5-2-2-2). Toto nastavení se zdá býti stabilní (vic jako 8 hod Prime95 - 0 errors), ale nevíte někdo o nějakém nastavení vhodném pro TCCD, které by bylo trošku "agresivnější" - abych je trošku poždímal... (viz můj popis)
--------------EDIT------------
Jo ještě, hoďte sem někdo nějaké hodnoty (které by mělý být v poho) rychlosti pamětí v nějakém prográmku, já bych chtěl porovnat jak šlapou ULL paměti (když jsem dal za mě tak nekřesťanský prachy, tak jestli to za to stálo) ;D
2 Hanz - pokud tam más zapojený zdroj tak ti to ukazuje otáčky toho zdroje.
Teplota to je opravdu z oblasti napájení desky (PoWer Motherboard Area)
ověřit si to klidně můžeš tak, že ten droj odpojíš a uvidíš ot. =0 ale teplota tam zůstane
Tak je zkus třeba rozjet na 330FSB ...mě se to s nima nepovedlo (2x512MB kingmax 433) s 256MB kingmax 433 to jede v pohodě.Citace:
Původně odeslal Qweten
Citace:
Původně odeslal M.K.
me to ukazuje otacky (pod teplotou PWM IC) pridavneho FANu ktery mam v pripojenej vedle pripojky na CPU FAN...nerkel bych ze to ukazuje otacky zdroje. Mam Fortron 400W
ukazuje to otáčky toho co tam máš zapojený, ale teplotu napájení desky. On tam má zapojený kablík od zdroje, tak mu to ukazuje ot. FANu ve zdroji. Ty tam máš přídavný FAN, tak ti to ukazuje ten.Citace:
Původně odeslal Senky
Zdravim. Mam problem s piskanim desky DFI Lanparty NF4 Ultra-D. Pouzivam TV kartu Genius Video Wonder PRO III a kdyz zapnu soft na prehravani TV, tak najednou zacne neco na desce piskat. Nejde to ze zdroje, ani z TV karty ale jeto "nekde" na desce, neda se to dost dobre identifikovat, ale myslim ze to muze byt nejaka civka. To piskani je dost nahlas a hodne rusi. Vite nekdo jak to vyresit?
Je tu nekdo kdo ma stejnou desku a TV kartu a piskani neslysi pri zapnuti softu na prehravani TV?
EPoX mi taky piska, a vubec nevim, kde hledat, dela to hlavne Firefox ...
No mne piska "nieco" jedine vtedy ked napr. v HL2 dam ESC z hracieho okna.. :roll: inokedy mi to nerobi ...a neviem co to je ci je to doska, alebo zdroj, alebo grafika...kto vie.
tak bych se chtěl zeptat ,jak máte nastavený napětí na chipsetu , já na 245MHz jedu na default.
Pisal som uz sice vyssie ale mam to na default pri 300 a pri 410 som mal 1.6V...
Mám ještě další otázku - chtěl bych se kouknout na WinXP 64bit. Ovladač pro VGA i nForce jsem snad sehnal. Ovšem na stránkách DFI jsem u LP nF4 desek nenašel žádný ovladače pro WinXP 64bit. Nevíte někdo, kde by se dali sehnat (myslím např. pro druhnou síťovku, smartguardian atd...).
Nevíte o nějaké obecné stránce na které by byly ovladače pro x64 i pro jiná zařízení?
Mám ještě jeden dotaz. Jak dobrý je nVidia firewall? Je dobré ho používat, nebo je lepší zvolit nějaký jiný (třeba Kerio nebo tak něco). Je tento firewall čistě softwarový, nebo je i nějak částečně hardwarový?
FW je čistě hw , na dfi ovladače nehledej ale hledej 64bit nforce , jiank na ten win XP 64bit kašli - viz někde to tu už bylo
jinak myslím že na toho marvella 64bit driver ani není
jo a ten fw je dobrej
Pravda je, že na stránkách DFI nejsou žádný x64 ovladače. Ale když jsem stáhnul ovladače přímo od nVidie a od ATI, tak mi WinXP x64 našli všechno (včetně LAN Marvell), kromě USB BT dongle MSI, USB WebCam a PCI řadič COM a LPT portů. Jinak všechno nainstalováno a všechno chodí.
Jinak ten nVidia firewall je i pro x64. Jinak s aplikacema je to bída... uvažuju o x64 maximálně jako o druhém systému (ale to už je na jiné téma) - ale rozhodně x64 na mojí sestavičce (viz. popis) bez problémů běhá.
Pokud to myslis s 64 bit vazne, tak mas na vyber - linux .... :-)
nebo zmrsene Windows (vseobecne, fuj)
No tak k tomu, jestli to s 64bit myslím vážně se asi nemohu dost dobře vyjádřit, když jsem 64bit systém (byť Windows) nainstaloval včera. Takže se teprve rozkoukávám a zjišťuju....
Drzte sa temy ohladom zakladnej dosky DFI :wink: pokec o Win64 nechajme na iny thread..