asi jo.pokud to uchladim boxem :D
Printable View
asi jo.pokud to uchladim boxem :D
kup si zalman :)Citace:
Původně odeslal mr_sheen
jj zalman doporucuju at uz AL/Cu nebo Cu ... ja mam 7000 Cu a ted mam pri 1,6V 1800@2097 a ted mam pri zatezi 50-51C a tezko rict jestli neni mensi protoze pasiv je opravdu sudeny!Citace:
Původně odeslal d00mgiv3r
jj na zalmana dojde rec...:D
Zase na druhou stranu ten procak fakt moc nepece a to i kdyz do nej pustis hodne voltiku...Citace:
Původně odeslal mr_sheen
mrknete na moje pameti Corsairy,jsou to 433 a jedou 490 pri CL2 8-)
Mam takovy problem ... nemuzu so dostat vic jak na fsb 240 coz je divny sem cekal vic, nemuze byt v biosu nejaka polozka ktera to brzdi ??
Deska MSI viz podpis + A-DATA 500 MHz
Ted jsem jel 9x235 pri 1,6V (pametovy radic 2,65V) prime stable ,ale treba pri 8x240=1920 pri 1,65V(pametovy radic 2,7) proste zamrzne uz pri nabehu do Win.
SB dost peklo tak jsem dal na nej provizorne vetracek 60x60 7000ot. a schladil ho z 50C na 31C a porad nic proste to zamrzne tech 240 fsb ta deska proste musi zvladnout , nee ?? I prim muliplikatoru 8 !! Ramky i procak maji evidentne rezervu !!!
Nemu ze byt v biosu nejaka polozka co mi brani se dostat pres tech 240fsb ?? Nejaka blba polozka na kterou jsem zapomel ??
no ja sem dal se sitkama ddr 400
9*250
pul hodiny prime OK..to vis MSI sou sity EPOX ruls
Nooo ja mam ASUS a ties caz 240 neprejdem ???Citace:
Původně odeslal FatalDooM
No koukam ze mas taky A-DATA :wink: No ted me napadla moznost ze by byla chyba v biosu.... protoze to mrzne nejak nahle...jsem byl zvykly, ze system byl nejprve trosku nestabilni a pak teprve nanajizdeli Win! Ted je to hrozne naraz a krom toho na NF3 se podarili celkem brutalni oc rekordy primo na tech A-DATA tak hledam spis problem nekde jinde nez v samotne desce...Citace:
Nooo ja mam ASUS a ties caz 240 neprejdem ???
OBR: koukam ze mas taky stejnou desku ... jak ti slape? A jakou mas verzi biosu ?
posledni bios,s tim prvnim mi to blblo hrozne,jinak me najede winXP i pri 260Mhz ale zatuhne to po peti minutach,mam slabej zdroj cekam na novej z nemecka,je objednanej.
No ted jsem nahral nejnovejsi bios 1.30 a porad nic u 240fsb proste zatuhne ... nekde musi byt problem :? :-( Ted uz ani nezaclo najizdet WinXP ... jeste predtim to zatuhlo a to jsem do toho rval 1,65V a do pametoveho radice 2,7V :!:Citace:
Původně odeslal OBR
Tak to vidim na pameti,a nebo na zdroj,poripade chlazeni.Ja dnes objednal 3500+ s 939 a MSI Neo2 Platinium nforce3 250.Vyjde me to na 7000,takze no nekup to,uz se tesim jak to vohulim na 2500Mhz.
2obr : tak na to sa pozriem , ja si myslím že by to nemal byť problém s dobrými pamäťami , ale čo tých 1.65 volta ako max napätie ?
No kdyz to vezmu postupne:Citace:
Původně odeslal OBR
SB pece dost, ale zkousel jsem provizorne dat na nej 7000ot ventilator a schladil jsem to na 31C!
Na CPU je Zalman 7000 Cu a teplota je full 50C, ale mozna i min protoze fakt nepece.
RAMky: kvalitni A-DATA Vitesta 500 MHz ... sice jsem nemel moznost je jinde vyzkouset, ale musim verit ze jsou ok.
Zdroj: kvalitni Fotron 350W ... tezko rict, imho bych rek ze je ok!
No jedinna sance je podle me nekde testnout ty ramky(ale neznam nikoho kdo ma stroj ktery by zvladl 240 fsb :oops: ).... ale ty by meli byt OK, kdyz jsou to 500 MHz. Spis mam pocit jestli tam neni nejaka polozka v biosu, ktera treba zpusobi pri tak vysokem fsb nejaky problem! Proste netusim ....
A-DATA jsou normalni noname jako treba Seitec, Elixir a pod. Kvalitni nejsou v zdanem pripade. Ale zase jedou pomerne dobre s hodne deskami. Bohuzel ne se vsemi :(Citace:
Hosi a holky, tak to si pozrite moje Twinmoss, idu stabilne v pare len na optimal a na 200fsb, predtym 210 samostatne, a to je uz peklo, skratka som taky prepadak necakal, ale co uz s939 kupim o rok a pol a bude :-)
Hej a je to s Epoxom
spousta lidi ma na tyhle desce MSI problem s temahle pametma co rikas.
No je to asi jedna z moznosti, ale ja prave videl slusny oc rekord prave na tehle desce s A-DATA Vitesta, tak jsem myslel ze to bude ta prava volba. Neni v biosu nejaka polozka, ktera by ty pameti donutila primet pracovat na vyssi fregvenci ... treba pri nejakem casovani blbne pri jinem pujde lip ja si s tim zatim moc nehral ... mel jsem vse na ,,auto,, ale zkousel jsem dat i rucne CL3 a proste nic :? V nejakem detailnim nastaveni v biosu se nevyznam.....Citace:
Původně odeslal OBR
Asi si to nerozumí s deskou, a ADATA kvalitní jsou, dávají se do Asus sestav, někdy i Compaq, takže se Radim s tím že je řadí do skupiny šitů jako Elixir trochu spletl. Ty ADATA zvládnou 280, klidně i 300Mhz :-) stačí do nich dát pořádnou voltáž :-)
U tehle pameti zalezi na kuse,jednomu jdou super jinymu ani na defaultu,mozna jsi mel smulu,zkus si nekde pujcit jiny a zkus to, pak budes mit jasno.Citace:
Ja poridil 2x A-DATA 450 a nejsem schopen je zprovoznit na 225MHz FSB. Kdyz si fakt hodne vyhraju s casovanim, tak dam max. 220 MHz s napetim zvedlym o 0.1 V a v Prime 95 mam chybu v prvnim testu po cca 15 sec. 215 MHz jede jakz takz, ale nezkousel jsem Prime dyl jak 5 minut. Kdyz spustim CPU-Z, tak tam me to hlasi PC 3200 coz odpovida DDR400. Chtel bych vedet, co to pise vam, kteri mate pameti DDR 450/500. Diky moc. Mam podezreni ze se jedna o normalni DDR400 s nalepkou 450 :-(
proto bych si ADATA nikdy nekoupil,jo jo. :|
A proč né ADATA 500? mě taky nešly výše na nforce3 desce, ale ADATA 500 šly na 270 v pohodě :-)Citace:
Původně odeslal Pyros
A-DATA jsou opravdu noname, bez debat. Problem je v tom, ze neprochazeji tak dukladnou kontrolou, aby se mohly radit k dobrym pametem.
"Vyborna" A-DATA jsou PC400 a PC500 ( chipy Hynix ). PC450 ( PC466 ) nejsou nic moc ( mozna spatne chipy ). A PC566 jsou uz na svoji hranici - Samsung chipy.