Zdravim, mam doma Teac 516D, nevite nekdo náhodou, kde na něj sehnat nějaký nový firmware?
Printable View
Zdravim, mam doma Teac 516D, nevite nekdo náhodou, kde na něj sehnat nějaký nový firmware?
Nove firmware najdes treba na cdr.cz (pokud jsou), jinak hledat na strankach vyrobce.
Zdar, tam jsem hledal, myslim spis nejaky neoficialni, nebo upraveny. Oficialni myslim jeste nevysel. Kazdopadne dik.Citace:
Původně odeslal Huncut
A co rikate na Plextor 716A? Uz se na nej tesiiiim. Ma nektere fakt zajimave funkce, ktere by mohly byt ok. Akorat cena trochu vyssi, ale snad to nebude tak hrozne.
nemohli by jste mi trochu poradit? mam koupit DVD smazku, ale jsem z toho celej zmatenej.. mela by byt do 3000,- s dani (ale mensi narust ceny nevadi) .
Chtel bych bud koupit LG GSA-4160B (recenze na cdr.cz http://www.cdr.cz/a/11797/7 czcomp.cz http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=28982) nebo Pioneer DVR-108 (recenze na cdr.cz http://www.cdr.cz/a/11903/11 czcomp.cz http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=28605)
muzete mi pomoct trochu vybrat... nejak z tech vsech veci nejsem moudrej. dik moc
Teda tady toho ale je :eek:
Nechci zakladat dalsi dred, muzete mi dat tip na slusnou palirnu pro DVD-RAM :?:
O LG vim, prosly mi rukama uz dve a obe jdou na reklamaci :evil: , radeji bych se poohlid po jine znacce, ale netusim jestli se neco schopnyho vubec vyrabi, ev. chysta na trh... Potrebuju DVD-RAM a DVD+-, na rychlostech a cene nezalezi.
PS: DL bych klidne ozelel ;D
Tusim ze jedine dve firmy co delaji do DVDRAM jsou LG a Panasonic. Panasonic palirny tady asi nesezenes a tak ti zbyva jen to LG.Citace:
Původně odeslal Aigor
Pokud chces/potrebujes DVDRAM, tak LG, pokud RAM nepotrebujes, tak bych volil Pioneera.Citace:
2bufobufo
Já teda nechápu, co s těma LG děláte, že je furt reklamujete, u nás v práci 4 chlapíci včetně mě je máme, z toho dvě mají napáleno hrubě přes 1000 DVD, celkem mají určitě přes 3000 medií za sebou a žádný problém, spokojenost víc než maximální :wink:
No tak to gratuluju :roll:Citace:
Původně odeslal Kema
Me umrela asi po 4 mesicich, vypaleno cca 10 DVD a kolem 30 CD :evil:
Kamosovi se odporoucela asi po mesici. Ted necte ani lisovany CD, zacne to tim, ze prestane palit na CD :-(
PS: 1000 ? :eek: :-o :o Ja nechapu co na ty DVD palite :?:
holt ludia pomaly dochadzaju na to co som vravel od zaciatku, neverim LG, je na trhu chvilu aj s cestou, nikto s nimi nema skusenosti a krasne sa to potvrdzuje ze na papieri su to mozno pekne mechaniky ale inak su to smejdy
ad DVD-RAM, tusim ze Toshiba teraz uvadza nove napalky, ktore by ho mali tiez vediet a Toshiba je rozhodne slusna znacka, ktora mozno neoslni parametrami (ziadne rekordy, priemer/standard) ale tiez sa neodfajci po par mesiacoch...
Blbost, LG rozhodně není na trhu chvilku a tvrdím, že je to kvalitní vypalka. A právě proto, že je kvalitní, tak se jich taky hodně prodá a holt se v tom množství musí objevit nějaká vadná.
2Markoff: Neměl jsi ji ani v ruce, tak nevykládej hlouposti. Co je podle tebe kvalitní vypalka? To se snad dozvím že Beng, BTC nebo NEC, ne?
presne tal, LG je na trhu uz dost dlho a napalky su kvalitne.
Mam uz niekolku a kamosi a znami detto a "no problemo".
Ked reklamujes uz druhu, problem je inde ako v napalovackach.
Sry, ale tohle neberu :evil:Citace:
Původně odeslal Wuuduu
Netvrdim ze LG jsou vsechny smejdy, jen ze tyhle znacce prestavam verit. Ale pokud na ni minimalne palim, komp jede max 3-4h denne a na cteni normalnich DVD-ROM pouzivam jinou mechaniku, at me nekdo presvedci, ze je to rukama :!:
PS: Kladivem do ni taky obvykle nemlatim, komp nikam nevozim.
Takze bud to pos.. dodavatel (vymrzla mu dodavka), nebo jde o vadnou serii, jinak si to neumim vysvetlit, ale jsou to stejny priznaky u dvou ruznejch modelu uz u tri lidi :evil:
to je zaujimave o LG som prakticky nepocul pred DVDRW (CD-ROM, CDRW, DVD-ROM, DVD komba (este tak mozno tieto)) narozdiel od ostatnych znaciek, nejaky vyrobca chladniciek zacal vyrabat opt. mechaniky, vyslo na ne par dobrych recenzii bez dlhodobych skusenosti s kvalitou a uz mu hned par ludi veri...Citace:
Původně odeslal Kema
kvalitenjsia napalovacka ako LG je urcite toshiba, plextor, pioneer, sony prip. lite-on
a medzi nami nauc sa pisat Benq, ked ani to nezvladas...
jojo, jedine co z LG dela kvalitni vypalovacku jsou recenze na cdr.cz ktere preci nikdo rozumny nemuze brat tak vazne.
Jestli se potrebujes nekde vykricet, tak to udelej prosim z okna a nepis sem takove bludy a dezinformace.Citace:
Původně odeslal Huncut
2Markoff: sice souhlasim ze LG nikdo pred jejich Combo mechanikama neznal a tedka je kupuje kazdy, ale podivej se na Liteon - shity o ktere malokdo dobrovolne jen zavadil. A ted ?
Ale nezabudnite ze tie vypalovacky robi LG spolu s Hitachi. A Hitachi nie je ziadna zacinajuca firma.
Holt musíš víc číst, víc se dívat do ceníků. Když to budeš poctivě dělat, tak zjistíš, že LG dělá do opt. mechanik už pěkně dlouho...Citace:
Původně odeslal Markoff
Když na ně vyšlo "pár dobrých recenzií", tak to asi nebylo jenom tak, co myslíš? A dlouhodobé zkušenosti? Mám druhou LG, první jsem měl někdy v únoru (myslím tím DVD vypalku), vypálil jsem na nich jenom já přes 2000 DVD a stovky CD bez problému a v perfektní kvalitě, takže proto nechápu, jak někomu nejde po vypálená pár kousků.
A ke kvalitnějším vypalkám, Toshibu beru, i když to byla donedávna zarytá minusová mechanika, Plextor je kvalitní možná jenom cenou, jinak je to šmejd, kterej neumí přečíst ani škráblý medium, Pioneer (aspoň kolegovi z práce to dělá) neumí kloudně vypálit + medium - zatím všechny media mu zničil, takže pálí jenom na minus, a Lite-on snad ani nemůžeš myslet vážně :eek: Že je někdo největší výrobce neznamená že je kvalitní a o Lite-onu to platí dbvojnásob, kdo měl jejich mechaniku z okruhu známých, tak se jí rychle zbavil. O sony se ani nebudu bavit, ta si ani vlastná mechaniku nevyrobí...
Kema: souhlas, Plextor je kvalitní jenom cenou. Dnes už Plextor není taková třída jako bývala v CD-R/RW mechanikách, ale s tim se dalo počítat.
Přešel jsem z Plextora PX-708A na LG a ejhle, jsem nějak moc spokojenej. :-)
DVD/RW LG jsou dnes nejproblémovější vypalovačky. Ano, jednak je to způsobeno tím, že je lidi hodně kupujou, takže je logicky víc reklamací, na druhou stranu má spousta lidí problémy se zapojením na IDE, buď jde LG a nejde druhá mechanika, nebo opačně a někdy se musí nechat samotná na secondary master. Nepamatuji se, že bych tak často musel řešit tenhle problém u jiných značek, takže mě ušetřete toho, že vy s tím problém nemáte. Nejspíš v tom má prsty vzájemná nekompatibilita s ovladači té které základní desky a vím, o čem mluvím, opravdu se to stává často.
Další problémy má s různými typy médií. Některé série v pohodě pálí na shit média a jiné se s nimi nesnesou. Je to takový dost 50 na 50. Jiné značky vypalovaček mají taky problémy s médii, ale většinou jenom s těmy shity.
Jinak LG tady možná podle ceníků je už delší dobu, ale je fakt, že většina z nás tuhle značku registruje až s příchodem LG GSA 4040 a jeden z důvodů, proč jsou tyhle vypalovačky tak oblíbené, je schopnost zápisu na DVD-RAM.
LG rozhodně nejsou špatný vypalovačky a myslím to hlavně v porovnání ceny a výkonu a je dobře, že tady jsou, protože větší konkurence tlačí ceny dolů. :-)
No ty ses lolik...nejdrive si zjisti kdo je to LG a pak si do te "tvoji" lednicky dej chladit hlavu :-)Citace:
Původně odeslal Markoff
http://www.anandtech.com/storage/showdoc.aspx?i=2260
urcite si to precitajte :!:
zaujimave porovnanie dvd vypalovaciek Pioneer 108D o chlp prehrava v hodnoteni oproti Nec 3500, a ja som chcel pioneera,
pioneer staca v kompatibilite dvd dual layer medii v stolovych dvd prehravacoch, ma automaticky bitsetting,Booktype dava automaticky, takze v buducnosti tak o rok zlacneju dual layer media, a v mojom prehravaci pod televizorom bude urcite viacej chutit podla hodnotenia na anandtech medium vypalene v Nec 3500vke, ktora je aj u nas o 500Sk lacnejsia.
Inak Pioneer ma Nec chipset, takze tak, chce to precitat ten test, je tu niekto kto by mi radsej doporucil Pioneera oproti Nec3500??
pred touto recenziou som bol urcite rozhodnuty pre 108D :roll:
Ja mam pioneera takze jednoznacne odporucam ;D
Co ine mi ostava ;D
Pioneer DVR-108
At $78, the DVR-108D is a great value. We saw in our benchmarks that Pioneer's drive performed as one of the best drives that we have tested. It had little to no trouble burning both high and low quality media in all flavors and kicked it into high gear, writing to 2.4X dual layer media at an average speed of 4.00X. The DVR-108D also performed well on - R media, writing at an average of 10.01X and reading it back at an average of 9.38X. More importantly, the quality of the writes was extraordinary. When read back on our Plextor drive with the PlexTools software, we encountered 0 PO errors on all of them.
NEC ND-3500A
As we mentioned earlier, the ND-3500A has taken the gold in read/write performance. It not only burned 2.4X DL media at an average of 4.13X like the DVR-108D, but again, even more important than the speed of the write, it burned each type and brand of media flawlessly. As we read each media back with PlexTools, we encountered only one problem with the Ritek 003 +R media. It seemed to be written perfectly, but both the NEC unit and the Plextor drive had trouble reading the disc back. Out of the 14 different types of media that we tested, though, one bad disc does not make much difference in the overall performance and quality of the drive. The ND-3500A is priced $10 lower than Pioneer's DVR-108D at $68 and features the bitsetting capability, which makes it the cheapest and best deal so far.
To by som rad vedel ktore su to tie Ritek 003 +R media ktore moc nechutili Nec3500vke :?:
Este som hladal a Pioneer vie citat DVD RAM a NEC nevie, tak vcul co, na co mi vlastne citanie DVD Ram je???
Lepsie som si precital neviem ci automaticky Book Type je oproti plnohodnotnemu taka nevyhoda pre dual layer media v beznych dvd stolovych prehravacoch, ale tento pioneer napalil jediny v teste vsetky media, hovorim vsetky a vsetky precital, no comment, just excellent, aj tak dual layer stoji este vela tak ho kupovat nebudem ;D
Pioneer cital 2krat tak rychlo 9gb dvd ako vacsina dvd rw teda aj Nec :!:
Aha takze ked tieto mechaniky podporuju Dual Layer DVD DL+ tak na Necu v Nere sa da zmenit DVDcko na DVD- a to zabezpeci vraj vyssiu kompatibilitu so stolovym prehravacom. V tejto problematike som amater, a Pioneer ma autmaticku zmenu booktype, co vlastne ta automaticka sposobuje?? da sa to dako zistit?? nevidim na to nijaky ohlas :?
Akorát ta rychlost vypalování DL médií 2,4x je děsně pomalá. Možná to v budoucnu vyřeší nějakej firmware alespoň na 4x, ale Pioneer jsou na tohle prevíti. Jinak vypalovačka je dobrá. :-)