Re: Olympus E-3 - zkušenosti a praxe
Vyzkoušej, vřele o tom pochybuju a ani nevím, jak to mohou říct - objektivy, které mají 114° jsou si všechny podobné (velmi vypouklá přední čočka, integrovaná sl. clona), přitom je každý ještě fyzicky jinak velký. Můžu ti říct, že 100x150 filtr není žádný extra hit ani na 9-18.
Tak podle rumorů nebude nástupce E-3 uvedený 31/10 (bude E-P2), ale v Q1/2010 a má jít o komplet nové tělo, nikoliv o "E-3 MkII".
Citace:
Původně odeslal
haraburdista
Dovod? Zeby zabudovany vert.grip?
To vůbec nemyslím, tím by hodně lidí nepotěšili. Myslím, že budou vycházet z E-3, ale že E-5 by měla být o něco menší, přitom s větším displejem a upraveným ovládáním.
První konkrétnější rumory říkají o nástupci E-3:
- větší rozlišení
- rychlejší fps
- kompletně nový AF modul
- high-res LCD
- větší hledáček
- model postavný výš než E-3, více odlišený od ostatních těl
- fungl nová "průkopnická" featura - popisovaná jako dosud neexistující v DSLR a přirovnávaná k uvedení SSWF a Live-view
EDIT: a rozhodně nebude do konce roku: http://www.colorfoto.de/News/Olympus...r_6094824.html
Jsou to všechno zjevně jen dohady, takže kdoví ...
Citace:
Původně odeslal
haraburdista
PS: Ak bude nastupca o kat.vyssie, co bude miesto E-3? Zostane na trhu?
Kdyby bylo na mně, tak přeleštím střeva z E-30, vrazím je do E-3 spolu s lepším displejem a udělám E-3 MkII (pod 35 tisíc) hned - a později doplním dražší tělo s novým AF, lepším snímačem, víc fps a třeba něčím dalším. Ale na mně to není, takže takhle to bude těžko :) .
Mrkněte, jak si vede E-3 + 50/2.0 oproti Leice M9 + 50/2.0: http://www.lenstip.com/205.1-Lens_re...roduction.html . Aneb silný AA filtr a slabý snímač proti žádnému AA filtru v 4x dražší sestavě.
Citace:
Původně odeslal
jan555
čím to udělali - hledal jsem zda pochopím důvod poškození - na průstřel to nevypadá, že by to jen provrtali ?